Swart: 'Ajax kan eerste worden in CL-poule'

NielsOpdam, 12-11-2018 om 18:05, 10959 views, Alles op Swart |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjaak Swart denkt dat Ajax zomaar eens groepshoofd in de Champions League kan worden. Dat vertelt Mister Ajax in Alles op Swart. Swart gaat ook in op de titelstrijd en de overtuigende overwinning van Ajax op Excelsior (1-7). 

'We staan vier punten voor op Benfica', begint Swart. 'Dat is heel mooi. We hebben nog een uitwedstrijd tegen die Grieken (AEK Athene, red.) en een thuiswedstrijd tegen Bayern München. Ik denk dat Ajax - Bayern een hele mooie finale wordt. Ajax kan zomaar eerste in de poule worden.' Swart gaat verder in op het spel van de Amsterdammers. 'Je ziet dat Ajax stabiel is. Als je de wedstrijd tegen Benfica neemt, die wedstrijd had zo'n raar verloop. Ajax had het in het begin even moeilijk, maar daarna hadden ze het in handen. Dan krijg je een stomme goal tegen, wat natuurlijk niet mag gebeuren. Uiteindelijk maken we de 1-1, daar waren we heel blij mee.'

Zondagmiddag won Ajax met 1-7 uit bij Excelsior, maar Swart vindt dat Ajax meer moet scoren. 'Als je voor de wedstrijd had gezegd dat Ajax met 1-7 zou winnen, dan zou ik heel tevreden zijn. Alleen als je de wedstrijd ziet, dan geeft Ajax ook kansen weg aan Excelsior en dat vind ik niet goed. Uiteindelijk had deze wedstrijd 1-12 moeten zijn, want dan had je op gebied van doelsaldo ongeveer gelijk gestaan met PSV en duw je ze alleen maar in de rug.'

Titelrace

Swart gaat verder over de titelrace in Nederland. 'PSV hoeft maar één keer punten te verspelen en dan heb je het helemaal in eigen hand. Want dan moet je thuis van ze winnen en dat zie ik gebeuren. Als je gelijkstaat, dan telt het doelsaldo. Er zijn wedstrijden bij dat je echt moet toeslaan op dat gebied.' De clublegende denkt dat Ajax hulp gaat krijgen van Feyenoord. 'Zij hebben wel eens eerder punten gepakt van PSV, ook toen niemand het verwachtte. Ik denk dat Feyenoord wel in staat is om de eerste punten van PSV af te pakken.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
laten we eerst AEK thuis winnen. Dan gqqn we is over ew 1e plaata praten.
0 -1
Rujar
Als je ziet wie de andere nummers 1 zijn in de andere poules dan is eerste worden in deze poule noodzakelijk om de volgende ronde nog kans te maken
0 0
DjibrilCisse9
1e of 2e worden in de poule is toch niet relevant voor loting van de knock-out fase?
0 0
AFCA2211
Nr1 loot een andere nr2, en andersom.
0 0
AFCAjax
Als Ajax niet weer, zoals tegen benfica uit, met de instelling "wij hoeven niet te winnen" de wedstrijd in gaat dan kunnen we beide potjes gewoon winnen.. en als we gewoon van aek winnen draait die wedstrijd tegen bayern puur om de eerste plaats dus heb je niks te verliezen en ga je gewoon vol voor de winst.. ik maak me dan ook meer zorgen om aek dan om bayern, ook omdat het een uitwedstrijd is en gemakzucht een gevaar is.
0 -2
markk
Zou zeker kunnen, AEK is niet in topvorm momenteel dus als Ajax met mooie cijfers van AEK wint en thuis Bayern minstens op 0-0 houdt, dan hoeft Benfica in Bayern alleen maar een puntje te pakken. Is zeker niet onmogelijk. Daarnaast kan Ajax ook beide wedstrijden winnen en dan zijn ze gegarandeerd eerste. Maar goed, eerst maar eens van AEK winnen.
1 0
Stone020island
Maar benficA gaat echt niet harder hollen tegen bayern als al blijkt dat ajax van athene heeft gewonnen.
0 0
Geoffajax06
Als Benfica met 0-2 of meer wint van Bayern München dan hebben ze nog een kans om boven Bayern te eindigen. Dus zie niet waarom ze er niet voor zouden gaan.
0 0
Bensco
Als Feyenoord niet kan winnen in de kuip van die kutlampjes kunnen ze de boel opvegen daar. Dan zijn ze echt aansluiting met de top 3 misgelopen.
5 0
Ozymandias
Het zou mooi zijn als Ajax (uit) van AEK wint en Benfica (uit) van Bayern. Dan heeft Ajax (thuis) tegen Bayern genoeg aan een gelijkspel. Als Ajax van Bayern moet winnen om eerste te worden lijkt de kans me dat dit daadwerkelijk zal gebeuren klein. Bayern is en blijft een Europese topclub met een aantal wereldtoppers in de selectie.
3 0
goajaxgo
Alsof Benfica uit van Bayern gaat winnen... Echt niet.
0 0