'In de internationale top moet je daar in mee'

ThijsZwagerman, 10-11-2018 om 23:20, 10062 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ronald de Boer en Kees Kwakman, beiden ex-profs en tegenwoordig analisten van FOX Sports, zijn lovend over de manier waarop Ajax zich in Europa presenteert. Het duo vindt het knap dat Ajax zich bijvoorbeeld midweeks tegen Benfica, in een hard en fel duel, staande wist te houden.

Na een rustige openingsfase ontpopte het Champions League-duel met Benfica zich woensdagavond namelijk in een wedstrijd waarin zowel de Portugese grootmacht als Ajax de grenzen opzocht en er in sommige gevallen zelfs overheen ging. De Boer kan daar van genieten: 'Ja, mooi hè? Vooral Tagliafico nam daar het voortouw in', zo zei de ex-Ajacied, waarna Kwakman hem aanvulde: 'Op bezoek bij Bayern deed Ajax dat ook al. Steeds naar de scheidsrechter om een gele kaart te vragen... Dat is de internationale top en daar zul je in mee moeten.'

Door het zware duel met Benfica verwachten de analisten dat Ajax-trainer Erik ten Hag zondagmiddag tegen Excelsior een paar spelers zal sparen: 'Dolberg houdt bijvoorbeeld niet zo van kunstgras en Huntelaar wil nu wel weer een keer spelen, hoor', zo zei De Boer in De Eretribune. Kwakman denkt dat David Neres geslachtofferd wordt, tenzij de blessure van Frenkie de Jong erger blijkt te zijn dan aanvankelijk gedacht: 'Dat (Neres op de bank, red.) denk ik wel, maar je weet niet hoe het met de pijntjes zit. Misschien is Frenkie de Jong niet fit, want die kreeg een behoorlijke beuk (en moest daarom vervangen worden tegen Benfica, red.).' In dat geval denkt Kwakman dat Ten Hag kiest voor een middenveld met Donny van de Beek, Lasse Schöne en David Neres.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
talent020
grappig dat Kwakman zoiets zegt, had het eerder van Ronald De Boer verwacht, want wat weet Kwakman van de internationale top?
0 0
T.reckveugel
Open deuren, geen ander nieuws?
0 0
Rentokill
Was idd ook prima. De Ligt en Tagiafico konden prima mee met het ‘spel’ van Benfica. Ik denk dat je kunt zeggen dat dit Ajax ongeveer zo goed is als Benfica. Net onder de top. Verschil: Benfica zit in een spiraal naar beneden en Ajax naar boven. Time is on our side dus.
4 0
Ozymandias
Inderdaad, Benfica hoort structureel bij de subtop van Europa en dat moet ook de doelstelling van Ajax zijn. Dat betekent dat ze elk seizoen Champions League moeten spelen en/of ten minste de halvefinale van de Europa League moeten halen. In jaren waarin de loting dan een beetje meezit en/of Ajax boven zichzelf uitsteekt kunnen ze dan in de Champions League overwinteren.
1 -1
AlexIbarra
Kees Kwakman is het spoor een beetje bijster geloof ik.

Een paar dagen geleden stond hij ook al op showtime omdat hij wartaal zat te praten. Nu worden er complimenten uitgedeeld en hij komt met zeiken tegen de scheids als voorbeeld van hoe Ajax is gegroeid.

Jammer want janken en met de scheids bezig zijn is nou net het enige waarin PSV’ers ‘beter’ zijn dan Ajacieden.
0 -6
Saanchez
Hoezo? Dat soort slimmigheden worden nu eenmaal constant gebruikt in de CL, zeker bij clubs zoals Benfica. Voorheen lieten we het allemaal maar gebeuren en hoevaak zaten we met zn allen hier wel niet te huilen omdat de arbiters zo tegen ons waren in de CL? Als die scheidsrechters enzo maar niet beter worden zullen we ook maar gebruik moeten maken van dit soort streken. Denk je dat ze in Italie denken aan eerlijk spel en 100% respect in de CL? Nee, die willen gewoon door, koste wat het kost. Mede daardoor werden we woensdag niet overlopen maar wisten we zelfs wat controle over de wedstrijd te krijgen. Het Ajax onder de Boer zou deze wedstrijd 100% zeker hebben verloren en zouden we met zn allen schreeuwen dat Ajax zo onvolwassen is.
2 0
MSwertz92
Hoe kom je nou bij PSV dan terwijl dit over europees voetbal gaat ?
2 0
MSwertz92
Hoe kom je nou bij PSV dan terwijl dit over europees voetbal gaat ?
0 0
MSwertz92
Hoe kom je nou bij PSV dan terwijl dit over europees voetbal gaat ?
0 0
Rentokill
Hoe kom je nou bij PSV terwijl dit over Europees voetbal gaat?
0 0
MankeNelis
Leg dat maar eens uit.
0 0