Hoijtink: 'Overtreding De Ligt zo belangrijk'

BVeenstra, 10-11-2018 om 11:10, 21210 views, NH Sportcafé |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Journalist Henk Hoijtink vindt dat Matthijs de Ligt met zijn overtreding op Benfica-spits Jonas zijn stempel op de wedstrijd behoorlijk wist te drukken. De verdediger van Ajax kwam hard in op de Braziliaanse aanvaller, waarmee de toon in de wedstrijd was gezet.

'Ik vond de overtreding van De Ligt op de spits van Benfica heel mooi', zegt Hoijtink bij NH Sportcafé. 'Dat was in de categorie van: hier ben ik, vanavond heb jij met mij te maken. Dat kenden wij de laatste jaren niet meer. Dat was zo ontzettend belangrijk. Het lukte voetballend bij Ajax niet zo deze wedstrijd - in tegenstelling tot de vorige wedstrijden - dus dan is het des te mooier om te kijken wie er dan overeind blijven. De Ligt is een uitzonderlijk talent.'

Ook Menno Pot is tevreden met het spel van Ajax in de Champions League. De journalist denkt dat het Ajax van pakweg drie jaar geleden 'heel hard billenkoek' had gekregen van Benfica. 'We kregen de laatste jaren klop van Molde FK en Rosenborg BK. Nu is Ajax, net als PSV, volwaardig deelnemer in de Champions League. Ze worden door iedereen als volwaardig aangezien. We kunnen min of meer overeind blijven, dat is heel anders dan drie jaar geleden.'

Het Ajax-borstbeeld hoort natuurlijk in iedere huiskamer te staan van een Ajacied! Een leuk cadeau voor kerst of Sinterklaas? Kijk snel hier!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chloorbestendig
Psv heeft natuurlijk een fantastische prestatie neergezet in de CL, 1 punt binnen gesleeptin een vlammende thuiswedstrijd en in Barcelona zullen ze nog jaren spreken van het hoge school voetbal wat door de eindhovenaren op de mat is geleeeehehehehehehehehehehehehehegd.
0 0
Youri08
Vond dat luchtduel beter net daarvoor, dat was pas laten zien dat er niets te halen zou zijn. Daar raakte die spits ook geblesseerd.
0 0
SnifferClarke
1 zo een duel maakt echt geen flikker uit. Als voetbal zo simpel was...
0 -6
Youri08
Zelf gevoetbald?
2 -1
Dit is mijn club
“Net als PSV”, blijft dit slappe gelul nog steeds aan de gang? Normaal gesproken eindigen zij met 1 uit 6 en die ene punt was ook nog gestolen ook. Zij zijn er geen enkele wedstrijd in geslaagd boven zichzelf uit te stijgen en hebben totaal geen indruk gemaakt. Maar we moeten hier blijkbaar toch veel bewondering voor hebben. Waarom is me een raadsel. Onder de streep is er maar 1 club die zijn visitekaartje afgeeft in Europa (zoals 2 seizoenen geleden in de EL) en de Nederlandse punten voor de Europese ranking binnen haalt. Ik sluit niet eens uit dat we de achtste finale overleven en verder gaan stunten in de loop van het toernooi. En daar mogen ze in Eindhoven dan met open bek naar kijken. Misschien dat dan eindelijk het hypocriete positieve gelul over die club ten einde is en de media beseffen dat Ajax’ presteren in Europa als maatstaf moet gelden voor de andere Nederlandse topclub(s).
5 0
Willem410
Als je dit team bij elkaar kon houden zoals dat vroeger kon en je versterkt het nog op een paar posities dan speelde je over 3 jaar om de CL winst.
Helaas kan je aankomde zomer weer helemaal overnieuw beginnen.
4 0
CruyffFootball
Het was vooral Frenkie die overeind bleef toen de rest onder hoogspanning leek te staan.
Maargoed, Henk raakt weer opgewonden van fysiek spel.
5 -2
3*stars*3
Echt ongelofelijk hoe meten met 2 maten in NL.
Begon al gelijk na Spurs-Psv.
Media heeft gewoon respect voor prestaties van dat clubje en overal lees je dat Ajax EN PSV het goed doen.
Kan mij niet zulke verhalen herinneren toen Ajax in poules zat met; Barca, Real, Dortmund, City, PSG etc.

Ja PSV zit in een zwaardere poule maar als je zo laf gaat spelen, roep je het over jezelf af.
Als je in een thuisduel tegen “de kinderen van de cattenacio“, minder balbezit hebt en 8 schoten op doel tegenkrijgt!?
12 0
Juichtoon
Net als PSV. Doe niet zo vresellijk politiek correct Menno
Ik zal het je uitleggen Menno. We hebben 2 ploegen in de CL waarvan er een prima presteert en de ander totaal niet presteert.
13 0
LANS
Deze is niet van mijzelf, maar toch :

Pisvee en AJAX hebben samen 9 punten in de CL, so far !
Niet slecht. . . .
0 0
Ajacied33
Ja echt he, dat dacht ik precies zo. Als het andersom was geweest had niemand in Ehv daar de credits aan Ajax gegeven. Dus waarom moet deze Pot het wel doen? Psv doet het helemaal niet goed in de CL
4 0
Jaridebeste
"Net als PSV, volwaardig deelnemer in de CL. Door iedereen als volwaardig aangezien". Mijn god, het gaat maar door. Waar halen ze die onzin toch vandaan steeds. PSV wordt bijna continue weggetikt.
18 -1
De Stift
Kan zijn, maar PSV zit wel in een ongelooflijk moeilijke poule. Ik zou niet durven beweren dat wij tegen Barcelona, Inter en Tottenham zo dominant voor de dag zouden kunnen komen. Ik schat alledrie de zojuist genoemde ploegen op dit moment beter in dan AEK, Benfica en ook Bayern. Neemt niet weg dat wij het gewoon fantastisch doen in de CL, maar ik kijk ook met respect naar PSV, die zich geen walk over tonen. Na een zuur jaar zonder Nederlandse club in Europa, begrijp ik het positivisme bij de journalisten wel. Ik hoop van harte dat PSV nog derde weet te worden en dat wij, na winst bij AEK, in een zinderende Arena eerste worden.
0 -2
ETM
Alleen Barca steekt er boven uit. Spurs en Inter zouden het moeilijk hebben met Bayern en Benfica. Spurs worstelt ook met zichzelf en dat t in Eindhoven geen walkover werd is meer geluk dan wijsheid. Barca schakelde optijd een tandje en liep er toen wel overheen.
Ajax doet het gewoon aanzienlijk beter en daarom is het wat raar om ze steeds in 1 adem genoemd te zien worden.
Maar Ajax speelt ook gewoon een aansprekender soort voetbal. Dat is vooral wat er internationaal blijft hangen, en het heeft ook spelers met meer potentie, die dus op een goede dag iets in de CL kunnen doen. Spurs dacht na PSV, verrek hoe is het mogelijk dat we niet dik gewonnen hebben? Bayern dacht, oef die jochies kunnen wel voetballen. Ajax was ook gewoon souverein tegen 3 CL kandidaten om zich te kwalificeren. PSV was hakken over de sloot.

Ik vind dat PSV het prima doet gezien hun mogelijkheden en de zware pool. Maar dat 'doen alsof' PSV en Ajax eigenlijk ongeveer hetzelfde is komt me mn neus wel uit.

Als je voetbal volgt vanuit een internationale gemeenschap ziet die perceptie van de Nederlandse pers er helemaal raar uit.
3 0
insectenverdelg
Als t omgekeerd was heweest zou psv itt Ajwx goed presteren in de CL. Ik snap t ook niet. PSV 1 punt gepakt, en nu potten de mindere geweest. Maar ze hobbelen lekker mee. Ajax 8 punten na 4 wedstrijden nog niet verloren. en dat na 3 voorrondes makkelijk overleefd te hebben. Zeg t maar.
5 0
SammyR
Ik snap er ook echt helemaal geen ene klote van. Blijven ze dit allemaal zeggen vanwege een overwinning op fucking Bate ofzo
5 -1
Libero
Zelden met Hoijtink eens, maar de Ligt drukte daar inderdaad geweldig zijn stempel op de wedstrijd. In die fase stond de ref veel toe en hij pakte zijn moment om zich te laten gelden. 'Você não passará!'
Rare uitspraak van Pot wel weer. 'We kunnen min of meer overeind blijven'.
We kunnen 'Pot'driejandubbeltjes eerste in de groep worden!
0 -1
mvdk
Wij wel inderdaad. PSV staat laatste :D
2 0