'Wie dat overwint, krijgt vanzelf iets heldhaftigs'

BVeenstra, 10-11-2018 om 09:00, 7049 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Columnist Sjoerd Mossou vindt het knap dat Erik ten Hag als trainer van Ajax een flinke storm van kritiek heeft overleefd. De journalist schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat de trainer van Ajax werd 'gekleineerd en belachelijk gemaakt', maar dat hij steeds meer een 'bijzonder soort antiheld' wordt in de hoofdstad.

Het valt Mossou op dat Ten Hag de laatste tijd wat anders praat dan voorheen. Termen als 'traag in de handeling', 'hoog in de concentratie' of 'sterktes neutraliseren' komen steeds minder vaak voor. Mede vanwege zijn woordkeuze was er kritiek op de trainer. 'Erik ten Hag is gekleineerd en belachelijk gemaakt, beschimpt en uitgelachen. De kritiek was soms terecht, in zijn eerste vijf maanden was er geen spoortje van verbetering zichtbaar, maar dit verhaal ging veel verder dan kritiek alleen. Van Ten Hag werd een karikatuur gemaakt, een dwaas.'

Volgens Mossou is Ten Hag misschien wel de meest 'atypische Ajax-trainer aller tijden'. 'Ten Hag is nu eenmaal geen typisch Amsterdamse geinponem, geen olijke allemansvriend met lijntjes naar de Mokumse pers, of naar de broodje-bal-kaartclubjes op de Toekomst. Hij is stug, stronteigenwijs. Hij ging als een olifant door de Amsterdamse kast vol klassiek porselein.
Zijn staf lekte daarbij zo hevig, dat er geen familiepak incontinentieluiers tegenop kon.'

Ondanks de negativiteit bleef Ten Hag dichtbij zichzelf en overleefde hij de storm. 'Wie dat overwint, krijgt vanzelf iets heldhaftigs. Ajax is vlakbij een plek in de volgende ronde van de Champions League, een prestatie die geen van zijn recente voorgangers hem kan navertellen', aldus Mossou, die weet dat Ajax op dit moment wel een erg sterke selectie heeft. 'Maar dat was bij het Ajax van pakweg 2006/2007 niet heel anders, met Stekelenburg, Heitinga, Stam, Gabri, Davids, Sneijder en Huntelaar in één en dezelfde as. Als hij straks geen kampioen wordt, gaat de botte bijl er ongetwijfeld weer in, want zo gaan die dingen. Tot die tijd tekent Ten Hag voor de revanche van het jaar.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Mossou heeft gelijk; het kost nogal wat pijn en moeite bij verschillende media om nu openlijk toe te geven dat ze Ten Hag te vroeg en om drogredenen hebben afgezaagd.
Helaas heeft die olievlek op het water al flinke vorm gekregen ook bij onze eigen achterban.
En ook hier speelt zich hetzelfde af; ongelijk bekennen lijkt synoniem voor dom zijn, terwijl het een bewijs van kracht is.
Jammer voor Ten Hag maar als het zo doorgaat zie ik hem in de toekomst toch beloond worden met het respect dat hij nu allang verdiend heeft.
0 0
Bocarra
Sjoerd bedoeld dat de media milder in zijn persoonlijke aanvallen op ten Hag geworden is. Mensen uit de media doen altijd alsof hun mening de algemene opinie vertegenwoordigd. Dat is zeker wat sportjournalisten betreft niet waar. Zelfs Driessen begint nu lovend over ten Hag te schrijven. Kan ook niet anders. Je maakt jezelf volslagen belachelijk door vol te houden dat ten Hag een stomme boer is. En geloof mij nou maar dat ten Hag nog exact de zelfde trainer is als aan het begin.
1 0
Cello
Geen typische Amsterdamse geinponum, geen olijke allemansvriend met lijntjes naar de pers in Mokum broodje-bal-kaartclubjes op de Toekomst.....

Ik moest lachen. Is dat namelijk het criterium, waaraan je moet voldoen???. Als dat zo zou zijn dan past iemand als Louis van Gaal ook niet in die omschrijving. En die werd toch echt niet a-typische Ajax-coach genoemd. Die lag bij tijd en wijle met iedereen van de pers overhoop en soms zelfs intern ook.

En ookal probeert Mossou op zijn manier nu eens positief te zijn....het is wel een hoop geleuter hoor!.
1 0
Ajax27
Mossou is de laatste verrassend positief over veel dingen rondom Ajax. En hij kan ook wel lekker schrijven. Die 3e alinea, heerlijk gewoon.
0 0
AFCAMM
Ik heb vandaag en gisteren in drie verschillende artikelen iets over 'de botte bijl' gelezen. Lekker druk zetten.
0 0
Bloedgezellig
Seizoen is nog niet afgelopen!
0 0
Horrontelli
Meest atypische Ajax-trainer? Kurt Linder, wel eens van gehoord? 4-4-2 en verdedigen met z'n allen?

En dacht je dat we nooit boertjes van buutn hadden gehad? Hans Westerhof? George Knobel?
1 0
Web
Ik ben het vaak niet met hem eens
Maar nu wel, Ten Hag word hier op een gigantische manier afgeslacht.
Nu nog steeds, dan begrijp je werkelijk niets van.
4 -2
Rentokill
heeft ie zelf net zo hard aan meegedaan.
0 -3
Redrum
Ten Hag pakt die titel gewoon. Hij heeft de ondergrens zeer ver omhoog gehaald. Een mindere wedstrijd van Ajax betekent nu slechts 3-0 tegen 10 relschoppers of 1-1 uit bij Benfica. Dan ga je waarschijnlijk niet veel punten verspelen in Nederland.
3 -1