Driessen: 'Schaduwzijde van succes Ajax'

NielsOpdam, 09-11-2018 om 08:15, 16879 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen heeft in zijn column in De Telegraaf geschreven over de schaduwzijde van het succes van Ajax in de Champions League. Chef voetbal van De Telegraaf gaat bijvoorbeeld in op de inkomsten en uitgaven van de Amsterdammers. 

'Tegenover alle uitgaven van Ajax (de salarisverhogingen en transferuitgaven) staat een post Champions League-inkomsten op de balans', begint Driessen. 'Die kan oplopen naar zo’n zestig miljoen euro. Een bedrag waarmee Ajax de dure huishouding in stand kan houden en in versneld tempo wegloopt bij collega-clubs in Nederland.' Driessen ziet naast de inkomsten van de Champions League nog een belangrijke inkomstenpost. 'De exceptioneel stijgende transferwaarde van de spelersgroep met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong voorop met verwachte transferbedragen tussen de vijftig en tachtig miljoen euro.' 

'Een prachtige vergezicht en in Amsterdam wrijven ze zich al in de handen', vervolgt Driessen. 'Een schaduwzijde is: eenmaal verslaafd aan zulke inkomsten is er geen weg meer terug. Wie afhaakt, is voor altijd veroordeeld tot een plek op het tweede plan. En willen toppers wel in de kwalitatief zwakke Eredivisie spelen?'

Driessen vraagt zich af wat het kassagerinkel met de identiteit en status van Ajax als opleidingsclub doet. 'Opleiden en investeren in de opleiding wordt nooit losgelaten, maar het is een illusie te veronderstellen dat Ajax bij sportieve stappen hogerop nog opleidt voor het eerste elftal. Die aansluiting is – los van een sporadische uitzondering – onmogelijk. Alle topteams in Europa zijn bijna compleet bij elkaar gekocht. Verder ontbeert de Eredivisie het niveau om talenten klaar te stomen voor de Europese top.' 

Het Ajax-borstbeeld hoort natuurlijk in iedere huiskamer te staan van een Ajacied! Een leuk cadeau voor kerst of Sinterklaas? Kijk snel hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Ja beter worden Ajax en psv weer zwakke, Dan hebben az en feijenoord ook weer kans op de titel.
Maar ja schaf Dan gewoon Prof voetbal af, want het gat met de echte profs wordt Dan echt te Groot.
En laat europpees voetbal ook gewoon zitten.
Maar zend die bagger Dan ook niet meer uit.

Geen miljoenen betalen aan een europacup toernooi meer
0 0
GeleenAjax
Die negatieve droeftoeter moet toch wat zeggen? Zijn hetze jegens Ten Hag lijkt te mislukken en dus moet ie toch wat anders verzinnen? Het is alleen triest dat er zoveel nonsens uit komt. Als het geld goed is, denk je dan werkelijk dat spelers niet komen vanwege de (zwakte van de) competitie? En bijvoorbeeld de MLS dan? Of Qatar, China of enkele jaren terug de Japanse J-league?
1 0
Adam24
Als het goed is moeten de hoge inkomsten zorgen voor betere aankopen en aanvulling op de selectie/eigen jeugd, niet voor meer aankopen. Diepte vs Breedte. Daarnaast maak ik mij geen illusie dat Ajax gaat aanklampen bij de Europese top. Daarvoor zijn de structurele inkomsten veel te laag. Tv-gelden zijn om te lachen, competitie en beker leveren niks op en zelfs een (zoals het er naar uit ziet) zeer succesvol Europees seizoen haalt het niet bij een verdedigende tiener. En juist van dit laatste is Ajax zich zeer bewust op het moment. Ajax moet er vol voor gaan om de beste jonge en veelbelovende spelers ter wereld te hebben om ze vervolgens 'rijp' en met enige status af te leveren bij de absolute topclubs. Vervolgens investeer je dat geld in de jeugdopleiding en het weer aantrekken van jonge basis/selectie spelers aangevuld met ervaring om zo weer voor Europees voetbal te zorgen om iedere speler weer naar een hoger plan en waarde te brengen. Een stabiele subtopper die zichzelf niet verloochend.
1 0
Schwalbino
Zijn stelling is dat als Ajax financieel en sportief mee gaat doen in de Europese (sub)top, het niveau van het eerste elftal zo hoog is (en moet zijn om Europees competitief te zijn) dat nieuwe talenten minder kans en minder speeltijd zullen krijgen.

Ik moet bekennen dat daar inderdaad wel een risico in schuilt. En ten overvloede: voor het overige vind ik Driessen een windvaan.
0 0
Babangida83
Driessen en conclusies trekken is nooit een gelukkige combinatie geweest.

Een zwakkere Eredivisie kan juist ook positief uitpakken, alleen wij benaderen alleen de negatieve kant. Door de "zwakke" Eredivisie kun je weer goed herstellen voor de volgende CL-wedstrijd. De PL zorgt wat dat betreft voor overbelasting. Ik zie zelf de fysieke opbouw via de Eredivisie als een must voor jonge spelers. Het nationale elftal komt er namelijk ook nog bij. De stap fysieke stap van O19 of JAJ naar Ajax 1 is al zwaar. Je wilt zware blessures zoals bij Van Ginkel voorkomen en dit gedurende een aantal jaar opbouwen. Neemt niet weg dat de Eredivisie nog wel iets sterker mag worden (al is het ook weer niet zo zwak als menigeen denkt, eerder wisselvallig).

Als je ziet hoeveel jeugd er bij Ajax in het eerste elftal voetbalt, kun je dus nog prima opleiden voor het eerste elftal. Wat wel van belang is, is dat het eerste elftal nagenoeg hetzelfde speelt als de jeugd. Onder Bosz speelden we ook Europees en toen werd de jeugd de tweede seizoenshelft ook gewoon ingepast. Daarnaast kun je ze in de Eredivisie natuurlijk makkelijk kansen geven. Het is een illusie te denken dat jeugdspelers dan direct basisspelers moeten zijn. De Ligt dwong dat wel af en Gravenbergh zou dat ook kunnen. Mazroui eigenlijk ook in één seizoen van debutant naar CL-basisklant. Maar dat is natuurlijk geen vereiste voor iedere jeugdspeler. Wel zal er altijd aanvullend aangekocht moeten worden. Maar dit staat ook gewoon in het beleid en plan Cruijff.
2 0
godlike
Moet je het dan maar laten lopen in Europa om het spannend te houden in Nederland? Nee.. het probleem ligt in de basis natuurlijk bij de UEFA en FIFA.
3 0
RusselWestbrook
Nee. Het probleem zit em voor de volle 100% in het feit dat Ajax een Nederlandse club is die in de eredivisie speelt. Nederland en de eredivisie zijn gewoon te klein om de geldstromen te genereren die de PL en soortgelijke competitie kunnen genereren.
0 -1
Rentokill
Ik riep het ook toen we steeds niet mee mochten doen. Ik roep het nu ook:
De CL is een fucked up systeem dat de verschillen tussen arme en rijke clubs alleen maar groter maakt. Slecht voor het voetbal in het algemeen. Zeker voor het NL voetbal. Van de 32 clubs in de poulefase komt minimaal de helft uit maar 4 landen.

Wat nou Champions? De meeste echte champions moeten voorrondes spelen omdat de nr 4 van Engeland direct geplaatst is. En waarom krijgt Barca voor een overwinning of overwintering meer premie dan Ajax? Terwijl het van Ajax veel knapper is dat ze zich plaatsen met de fractie van spelersbudget. Schandalig. En zo zijn er nog veel meer van dat soort CL trucjes.

En nu willen de "Beste" 12 clubs van Europa ook nog hun eigen league beginnen. Arrogantie. Ik zeg doen! Moet je kijken hoe saai het straks wordt.

En niet komen met 'Niemand zit te wachten op Victoria Plzn tegen AEK' want dat heeft ook een oorzaak en geschiedenis. Vroeger zaten we namelijk op het puntje van onze stoel bij Rode Ster - Ac Milan omdat ze toen nog met elkaar konden concurreren. Inmiddels is dat soort concurrentie vakkundig de top uitgewerkt met alle oneerlijke bonussen, premies en privileges. Bleh!!!!!
2 0
Youri08
Die nieuwe super league wordt het failliet van het voetbal.
2 0
Babayaka
Ik Kan niet wachten, hoop Al jaren dat die zeepbel knapt.

Ik mis het europese voetbal van voor de afschuwelijke cl gedrogt.
0 0
Spitz
Valentijntje moest even weer wat schrijven. Het niveau van mensen die stukjes schrijven over voetbal in het AD en de Telegraaf lopen schrikbarend snel achteruit. Niet te filmen. Deze Valentijntje schrijft om te kunnen schrijven. Altijd maar zoeken naar pure negativiteit. Ik zie liever een AJAX die ieder jaar hoog mee doet in de Champions League dan onze eredivisieclubs die grotendeels wanbeleid voeren omtrent scouting, jeugd en hebben ze eindelijk wat geld dan geven ze het uit aan middelmaat uit het buitenland. PSV doet het met AJAX goed. Het is nu aan Feyenoord, AZ om aan te haken met goede scouting en beleid.
0 0
RobbertB
Valentijn Driessen neem ik al een tijdje niet meer serieus. Wat een onzin weer. Het huidige team van Ajax komt voor de helft uit eigen opleiding. Waarom zou dit geen stand kunnen houden?
0 0
31xAjax
Van de basisploeg 4 vd 11, van de reserves 1 vd 7. Of totaal 5 vd 18.

Hoezo de helft???
0 0
Babangida83
Beleid is ongeveer zo dat 1/3 uit eigen kweek zou moeten komen. 1/3 aangekochte jeugd zou moeten zijn en 1/3 aangekocht op specifiek missende kwaliteiten in de selectie. De bank (zeg 75%) zou voor grootste deel moeten bestaan uit eigen jeugd. Daarbij aangetekend dat meer eigen jeugd altijd het doel is in elke categorie. (Maar b.v. ervaring is lastig, zul je bijna altijd moeten aankopen.)

Op het veld hebben we 5 aankopen. (Kluivert voor Ziyech en je had op 4 uitgekomen.) Op de bank: Niveau Lamprou, Kristensen en Labyad had ook met jeugd opgevuld moeten worden. Verwacht dat de verhouding volgend kalenderjaar al iets meer de juiste richting zal opschuiven. Er komt echt wel wat aan met goede koppen erop.
0 0
Youri08
Maar als je eigen kweek een aantal jaar niet het vereiste (Europese) niveau heeft, wat dan? Gaan we dan voor veel geld inkopen om op niveau te blijven of nemen we genoegen met een paar mindere jaren?
0 0
Babangida83
Dat blijft denk ik altijd per positie de discussie. Anderzijds kan onze jeugdopleiding ook nog wel stappen maken. Ik vind het altijd een teken aan de wand, als je backs en keepers moet kopen voor de bank. Dan klopt er iets niet in je opleiding. Een keeper hoef je namelijk niet ieder seizoen te vervangen en een back kan ook prima een omgevormde back of buitenspeler zijn, dus veel opties. Gravenbergh had Labyad kunnen vervangen. Met Bande, Ziyech, Tadic en Neres heb je al 4 vleugels. Al zie ik Ziyech het liefst op de half positie. Maar geeft je flexibiliteit.
0 0
Youri08
Hoe ziet het elftal er volgend jaar of over 2 jaar uit dan?
0 0
Youri08
Hij slaat de spijker op zijn kop. Dit succes hebben we te danken aan de succesvolle superlichting van nu zoals we die met Cruijff (72-74) en daarna met Seedorf (92-96) hadden. De lichting van vd Vaart (01-03) was ook erg goed maar niet echt Europees succesvol. Tussen die lichtingen is het overleven met financiële en/ of sportieve problemen. Als je die wil vermijden moet je kopen en hoge salarissen betalen.

Hoe ziet ons elftal er in het seizoen 2020-2021 uit, dat is dus over 1,5 jaar? Je mag er van uit gaan dat Onana, de Ligt, Schöne, vd Beek, de Jong, Neres, Dolberg, Ziyech en wellicht Mazraoui dan weg of gestopt zijn. Als we dan willen overwinteren in de CL en we kijken naar onze jeugd, hoe ziet ons elftal er dan waarschijnlijk uit?

Edit, ik vergeet de lichting van Basten die ook erg goed was.
0 0
Lazell
Veel jeugdaankopen. Natuurlijk wil je in principe spelers van de F-jes af al opleiden. Maar veel van onze grootste talenten is aangekochte jeugd, zoals Onana, Dolberg en Frenkie. Ik zie niet in waarom dat verkeerd is.
1 0
Youri08
Niks mis mee en zeer betaalbaar.
0 0
ajaxinho
Ik maak me daar ook zorgen om.

De komende lichtingen zijn matig.
Als ik Jong Ajax en Ajax O19 zie spelen, wordt ik niet vrolijk.
Ook Ajax O17 werd afgetroefd door PSV.

Met het geld dat we nu verdienen moeten we daar op anticiperen.
0 0
Youri08
En dat is wat hij bedoeld, als je mee wil blijven doen zul je moeten spenderen.
0 0
RoelH
wat een droeftoeter is dat. maak jij je nou maar zorgen om de telegraaf want maakt het ook niet lang meer,,,,
0 0
Inhartennieren
Ach! Heeft ie toch weer n artikeltje.
Er moet toch iets in die krant staan.
1 0
insectenverdelg
Valentijn wist oom n8et meer wat hij moest schrijven blijkbaar.
1 0
Ruff Rhythim
Dit artikel slaat echt als kont op Dirk !!!

Ajax zal nooit zijn status van wereldwijd bekende jeugdopleiding verloochenen, en zoals hieronder al een aantal keer gezegd is: de jeugdopleiding is de reden waarom Ajax weer op de lippen van menigeen buiten de landsgrenzen ligt, en de talenten niet meer voor een habbekrats verkocht werden, nog voordat we er zelf plezier aan konden beleven. Juist hierdoor kan Ajax eindelijk eens oogsten en zijn talenten langer aan zich binden door goede ervaren spelers eromheen te kopen waardoor de jeugd zich beter kan ontwikkelen en ook willen blijven. En daar hoort een hoger salaris bij, hoger dan die 1 miljoen waar lange tijd aan vastgehouden werd. Dat laatste kan gewoonweg geen stand meer houden en dat is ook helemaal niet erg want Ajax kan zich dat nu veroorloven.
Maar Ajax zal zich nooit of te nimmer overleveren aan oliedollars of aan een selectie met louter alleen aangekochte spelers die overal vandaan geplukt worden. Nooit !!

Zoals onlangs ergens in een stel Tweets al gezegd werd door allerlei supporters van Engelse PL-clubs: "Ajax....now that's a proper club !!"

En dat blijft voor altijd zo !
2 -1
Youri08
Volgens mij zegt hij dat niet. Als je aan wil blijven haken bij de top en bijvoorbeeld structureel wil proberen te overwinteren in de CL kun je niet alleen vertrouwen op de jeugd. De ene lichting is nu eenmaal beter dan de andere, de kans dat we binnen 5 jaar weer een super verdedigend talent als de Ligt hebben is redelijk klein. Een foto zoals mijn profielfoto met potentiële wereldtoppers heb je maar 1 keer in de vele jaren. Je krijgt dan de golf beweging die we al minimaal 30 jaar hebben. Zoals ook met ons Nederlands elftal wat uiteraard behoorlijk drijft op de Ajax opleiding. Als je dus in deze flow van succes wil blijven hangen, zul je dus meer moeten kopen zoals van het jaar Blind en Tadic (wat niet eens echte Europese toppers zijn) met een kostenpost van minimaal 5 miljoen per jaar p.p. (salaris tekengeld transfersom afschrijven).

Stel je verkoopt de Ligt, de Jong en Ziyech. Volgens mij loopt er een supertalent in de onder 15 maar ondertussen wil je volgend jaar wel weer mee doen in de CL. Dat wordt kopen, voor veel geld als je beetje dezelfde kwaliteit weer wil hebben. Nu heb je dan een bankrekening waar je U tegen zegt maar je salaris huis stijgt enorm en transfersommen zijn hoog. Dat vermogen kan snel slinken.

Dat bedoeld hij met de keerzijde. Succes is verslavend en dat kost geld.
2 0
Ruff Rhythim
Ik snap wat je bedoelt. Uit het verleden bestaat er een vrees om in financieel zwaar weer terecht te komen.
Het verschil met toen is echter dat Ajax toen veel te veel spelers had zonder fatsoenlijke transferwaarde en een hoog salarishuis. Twee dingen die niet met elkaar te rijmen zijn en dat hebben ze ondervonden.

Het verschil met nu is dat de spelers van Ajax een extreem hogere transferwaarde hebben dan destijds het geval was. Daarnaast beseft Ajax nu dat je het niet met louter alleen talent zal redden. Dat kost geld ja, maar dat is er nu ook, terwijl dat er destijds niet was, met het verdampen van de waarde van (een toen veel te dure speler als) Suljemani als dieptepunt.

Destijds was er toen ook geen orgaan wat Ajax controleerde op zijn uitgaven en dat is er nu wel zoals we weten.
0 0
HilversumNoord
Toch mooi dat onze verslaggevers zich daar zorgen om maken. Net zoals supporters, spelers clubs. Behalve....de KNVB...die hoor of zie ik nooit. Die reageren nergens op...die maken zich volgens mij helemaal niet druk...
0 0
Kilum
Misschien kan Ajax nog een deal sluiten met een andere Eredivisie club. Waar we jeugd talent stallen om te groeien en binnen de competitie te spelen. En zo te worden klaargestoomd voor het echte werk bij Ajax. Maar wel op een niveau hoger dan de KKD. Bijv. Willem 2 of NAC. Dan hebben we een goede route voor onze jeugdspelers. Dan ga je van O19 naar Jong. Als je het daar goed doet ga je naar W2/NAC voor 2 of 3 seizoenen. Dan krijg je de kans je daar te bewijzen. En vervolgens als je het daar nog steeds goed doet kun je doorstromen naar Ajax 1. En dan heb ik het niet over 1 speler per seizoen ofzo. Maar echt structureel tussen de 10 en 20 spelers daar van Ajax te hebben. Een soort Jong Ajax+ in de Eredivisie. Die zouden dan ook instaat moeten zijn van deze club een stabiele middenmoter te maken.

En als die clubs er geen zin in hebben. Misschien kun je HFC Haarlem uit het faillissement halen en als een soort satelliet club weer op ED niveau laten mee doen middels Ajax spelers die tegen het eerste aanhikken maar nog niet ver genoeg zijn om aan te haken.
0 -1
SnifferClarke
"Alle Europese topteams zijn bij elkaar gekocht." Dus? Gelooft hij echt dat Ajax structureel op het niveau van Bayern, Real, Barca, Man City etc. wil zitten? Als dat de ambitie is, vrees ik voor de toekomst. Als ze het niveau van nu kunnen vasthouden de komende jaren, dan zou ik daar nu voor tekenen.
4 0
Mario65
Driessen heeft op bepaalde punten wel gelijk, maar schrijven dat de eredivisie geen ruimte biedt om toptalenten voor Europese clubs voortbrengt is onzin.
De Ligt, De Jong, onze Hakim om er een paar te noemen.
Waar zijn zij groter geworden? De Eredivisie!!!!
Driessen kan ook echt een azijnpisser zijn..
4 0
Nosky
“Tegenover alle uitgaven van Ajax staat een post Champions League-inkomsten op de balans”.

Kijk. En daarom moeten journalisten ophouden met praten over de financien van voetbalclubs.
Inkomsten/uitgaven staan niet op een balans.

Driessen is alleen maar onzin aan het uitkramen, net zoals veel van zijn collega's overigens. Zelfde met dat thema "Het eigen vermogen van Ajax", waar zo ontzettend vaak over georeerd wordt. Dat het 'Eigen Vermogen' feitelijk niets, maar dan ook echt helemaal niets zegt over het banksaldo van een bedrijf, dat snappen dergelijke figuren helaas niet.
3 -1
Gijsje
Natuurlijk is het een balanspost.Het is immers een vordering.De UEFA gaat pas later, behoudens voorschotten , over tot finale afrekening.
0 -1
Nosky
Nee, het is geen balanspost. Op een balans staan alleen saldi, op en zeker momentopname.
1 -1
Gijsje
Ga terug naar school!!!

Het gelijkspel van afgelopen woensdag
levert 0.9 mln op.
Boeking
1...Te vorderen CL gelden( balanspost)
Aan 8..Omzet CL wedstrijden( V
1 -1
Nosky
Nogmaals, geldstromen komen niet op een balans terecht, maar op een W/V rekening. Alles op wat op een balans staat vertegenwoordig ofwel waarde, ofwel schuld.

Ja, het totaal aan te vorderen geld, debiteuren (gefacturteerd!) wat 'open' staat bij het opmaken van een balans, wordt onder 1 nomer op de debetzijde weergegeven.

Dat die vorderingen een balanspost vertegenwoordigen, eens, maar dit is slechts een container voor vorderingen. Eenmaal betaald en dus volledig geboekt is het dus ook weer uit betreffend grootboek (dus niet op balans). Als betaling voor facturatie/boeking zou plaatsvinden, komt het niet eens (tijdelijk) op de post voor.
Daar een balans een momentopname is, zou hooguit bij toeval een vordering op de UEFA (de 0.9 mio van eergisteren) op de balans kunnen komen.

Ik snap jouw punt wel, maar mijn punt is dat heel veel mensen maar roepen (en er duidenden mee gaan bleren), maar geen idee hebben waar ze het over hebben.
En dan krijg je allemaal van die verhalen; weet je hoeveel mensen er werkelijk denken dat Ajax 180 miljoen op de bank heeft staan? Lees dit forum er maar op na. En overtuig die mensen maar eens dat dit niet waar is.. En dit komt dus door idioten zoals Driessen, die maar wat roepen.
2 -1
Zwan
Valentijn zit hier inderdaad absoluut fout, hij is absoluut geen boekhouder, maar hij heeft wel gelijk als hij bedoelt dat Ajax op dit moment over behoorlijke reserves beschikt die aangewend kunnen worden om weg te lopen bij 'collega-clubs'.
0 0
Gijsje
jij denkt overwinning factuur sturen en wordt binnen 30 dagen betaald .DE uefa BETAALT echt acht
raf, dus Driessen heeft gewoon gelijk..
0 -1
RusselWestbrook
Zeg dan niks joh.
0 0
Nosky
Driesen heeft geen gelijk, want Driesen stelt dat inkomsten en uitgaven op een balans komen, en dat is pertinent onjuist.
Vooraf of achteraf betalen heeft daar helemaal niets mee te maken.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ouwe azijnzeiker is het... het is nooit goed of het deugt niet. Noem één club op in de wereld die zoveel talenten produceert of op tijd scout als je kijkt naar Dolberg, Eriksen, Zlatan etc etc... Ajax is daarin wereldkampioen geen enkele club doet of kan dit. Daarom is het zo belangrijk om altijd een stap voor te zijn op de concurrentie nooit verzaken altijd meer willen en beter, zodat over 100 jaar Ajax nog steeds heerst
1 0
Bjorn
CL-inkomsten op de balans? Dat is knap... :-)

Dat we niet iedereen kunnen gaan vasthouden is zeker en dat is ook het probleem. Als een speler weg wilt ben je als club bijna machteloos. Zeker in deze competitie die je speelt.
0 0
Tinus
Driessen is dan misschien een vervelende klier af en toe, maar hij heeft best wel een interessante invalshoek hier. Naarmate het niveau omhoog gaat, wordt het voor talent nu eenmaal lastiger aanhaken. Ik ben ook benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen en welke keuzes daarin gemaakt gaan worden.
0 0
geronimo
Tussen de regels door geeft hij toe dat Ajax met ten Hag het toch heel goed doet maar het is een zuurpruim dus zoekt hij naar eventuele nadelen van dit succes
0 0
Caparzo
Begrijp niet dat iedereen hierom losgaat op Driessen, bijna alles wat hij hier zegt is een reëel risico, al zet hij dat uiteraard wat scherp aan (wat logisch is als journalist zijnde).

Dat Calimero-gedrag hoort in Eindhoven thuis, daar zullen ze vast ook vreselijk zijn losgegaan op hem nadat hij hun grote Marcus von Bommel compleet maar echt compleet fileerde na de bekeruitschakeling..
3 -3
atouba19
Wat n slap geluk joh..
Onana, de jong, dolberg, vd beek, de ligt, mazraoui, eiting, veltman. Tel daarbij Kluivert en Appie..
Allemaal uit eigen kweek of vroeg gescout.
Ajax blijft n opleidingsinstituut waar de komende jaren spelers als Gravenberch, Unuvar, katarski etc doorgaan breken.
Het verschil is hopelijk dat Ajax hopelijk nu stopt met het kopen van Kristensen, Oreguela en labyad. Maar gaat voor echte toppers als Tadic en Blind. En zo’n type spelers gaan er alleen komen als er ook genoeg betaald wordt iedere maand.
2 0
Ajacied33
Kwam hij gisteren nog met een redelijke stuk tekst aanzetten, vandaag met zulke teksten herken ik Driessen wat beter. De tering, geniet die man wel in het leven vraag ik me af...
1 0
Hagmag
Wat is dit toch een vreselijke negatieve man. Het liefst spuugt hij dagelijks zijn gal uit over Ajax.
Dat is momenteel niet mogelijk. Nu kreeg Valentijntje het zuur, na zoveel weken niets negatiefs te kunnen schrijven en dan ga je dit soort onzin bedenken.
Verstand heeft hij niet van de transferwaarde van Matthijs en Frenkie.
Beiden gaan minimaal voor € 80 miljoen weg.
En ja .... het zijn absurde bedragen maar denk dan ffff aan Neymar € 200 miljoen, Virgil van Dijk € 80 miljoen en ga zo maar door.
Valentijn Driessen is gewoon een vreselijk walgelijk mannetje.
3 0
zuidzuid
90% is positief en dan is t knap dat mensen precies de minst positieve stukjes eruit halen.

Achterliggend stukje is ook. Wat blijft erover als je deze verkoopt?
0 0
Redrum
De schaduwzijde van het succes van Ajax is dat galbakken als Valentijn Driessen dat niet leuk vinden en dan de behoefte krijgen om dit soort stukjes te schrijven.
5 0
Jari_held
Wat lult die valentijn nou? Juist de zelf opgeleide spelers vormen toch de basis van de hoge inkomsten? De ligt, vd beek, kluivert (als ie niet zo vroeg was weg gegaan), de jong (in nl opgeleid en verder gevormd bij ons), mazraoui...

Daarnaast hebben we in de jeugd alweer andere potentiele toppers lopen. Hoe meer geld we hebben hoe meer geld we in de jeugdopleiding kunnen investeren, hoe beter de spelers worden die we opleiden en hoe groter de talenten voor de jeugd zijn die we kunnen aantrekken
7 0
Redrum
Precies, laat die Valentijn maar lekker lullen. Wij zijn niet zoals de grote clubs in Europa. Wij zijn nog steeds Ajax en onze basis is nog steeds de eigen jeugd. Als de spoeling wat dun is dan zullen we alleen aankopen moeten doen. Maar wij zullen nooit onze volledige selectie bij elkaar kopen zoals praktisch elke club doet die straks na de winter nog in de CL speelt.
4 0