Jansen: 'Het is een georganiseerde chaos'

FinnDekker, 07-11-2018 om 20:20, 12735 views, Voetbal International |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Freek Jansen van Voetbal International begrijpt de keuze van Erik ten Hag voor Dusan Tadic in de spits tegen Benfica wel. De Ajax-watcher zag de Amsterdammers in dezelfde formatie uitstekend spelen tegen Bayern München, waar met een punt een uitstekend resultaat werd behaald. Kortom, Jansen heeft vertrouwen in woensdagavond.

'Vooral omdat het in München goed verliep onder dezelfde omstandigheden. Er komt veel ruimte achter de verdediging, dan is deze variant eigenlijk heel goed. Tadic laat zich vaak terugzakken en daar gaat Van de Beek waarschijnlijk vaak overheen. Ik vind het een logische keuze van Ten Hag', aldus Jansen over de opstelling, waarin de 'echte' spitsen Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg ontbreken.

'Je hebt nu een blok van vier. Iedereen loopt waar hij wil. Het is een georganiseerde chaos, een mengelmoes voorin', vervolgt de verslaggever. 'De verdediging van Benfica wordt uit elkaar getrokken en moet gaan doordekken. Hopelijk kan Ajax dan de spelers tussen de linies aanspelen. Het belooft een positieve, mooie voetbalavond te worden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EuforischeRealist
Jammer dat het in praktijk er maar af en toe uit kwam. Het bereiken van Neres en vd Beek achter de linies is slechts zelden gelukt.

Het spel was niet goed maar het resultaat gelukkig wel. Benfica moet nu 2x winnen om nog door te gaan, want bij een gelijk aantal punten als Ajax geeft het voordelige onderlinge resultaat de doorslag.
0 0
Rentokill
Vervolgens ging Benfica heel compact spelen, net als Ajax. Je zag op tv soms een totaaltje van het veld. Stonden alle linies (behalve de keepers) op nog geen 30 meter van elkaar... Beide vroeg storend en elkaar niet op laten bouwen. Vorige keer was Ajax net iets beter... Nu Benfica.
0 0
Lazell
Precies. Hoor iedereen roepen dat het zo slecht was. Was zeker geen top wedstrijd, maar het was ook ontzettend lastig om in deze wedstrijd in je spel te komen. Wij zijn niet zo ver dat we zulke zware Europese uitwedstrijden met een 0-2 ofzo afsluiten, maar dat is denk ik ook alleen voor de Juves en Bayerns weggelegd.
0 0
Pierre Heno
Wanneer de spelers ineens volledig uit vorm lijken te zijn en zelfs Onana totaal onverwacht blunders gaat maken..tja......wat kun je dan nog?! ...Zelfs in de tweede helft lijkt het elkaar de bal toespelen al te veel gevraagd. Hoop dat Ten Hag niet pas weer in de 88e minuut met een tactische meesterzet gaat reageren..
1 -3