Murphy: 'De Jong zou goede aanwinst zijn voor Spurs'

Danny Murphy, oud-middenvelder van Liverpool en Tottenham Hotspur, zou Frenkie de Jong een goede aanwinst vinden voor The Spurs. Dat vertelt Murphy in gesprek met Bwin. Ook gaat hij in op de toekomst van oud-Ajacied Christian Eriksen.

'De Jong zou zeker een nieuwe dimensie aan de ploeg geven', begint Murphy. 'Ik denk dat goed transferbeleid het succes van een trainer creëert, maar slecht transferbeleid kan de coach tot ontslag dwingen. Het beleid van Pochettino op gebied van transfers was fantastisch en ik vertrouw hem daarin volledig.' Murphy vergelijkt De Jong met de Braziliaanse buitenspeler Lucas Moura. 'In de zin van dat het even kan duren voordat hij gewend is aan de Premier League, maar nu is hij een gegarandeerde basisspeler die een groot verschil maakt in de grote wedstrijden.'

De oud-middenvelder van Tottenham Hotspur gaat ook in op de toekomst van oud-Ajacied Eriksen. 'Ik denk dat hij aan het rondkijken is voor een transfer naar FC Barcelona of Real Madrid. Ik denk dat hij een speler is die de kans zou grijpen, als de kans zich aandient. Ik vraag me alleen af of hij speeltijd gaat krijgen bij een Europese topclub. Hij is een creatieve speler, die de laatste jaren erg goed heeft gepresteerd. Maar ik zie hem liever niet naar Barcelona vertrekken, omdat ik bang ben dat hij niet de voorkeur krijgt boven een speler als Philippe Coutinho.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
amthree
Ja en dan zeker voor een “koopje” ophalen zeker?
0 0
RJB1979
Weet je wat echt een goede aanwinst voor Spurs zou zijn? Een eigen jeugdopleiding.
3 0
trooop
Frenkie en moura zijn zo ongeveer elkaars tegenpolen. Coutinho speelt bij barca hangend op links. En pochettino blinkt uit in het doen van miskopen. Maar goed verhaal verder.
1 0
AsensioWillemsen
Er staat duidelijk wat ie bedoelde met de vergelijking
0 0
Joseph
Tottenham is geen stap omhoog, spelen alleen in een mooiere competitie. Frenkie moet nog een jaar blijven, aanvallend zijn waarde laten zien en dan naar een echte topclub.
Daarnaast kan Tottenham hem niet betalen.
1 0
Ajaxsupport
Heb nooit begrepen dat Barca Coutinho heeft gehaald i.p.v. Eriksen. Zie in hem echt de perfecte opvolger van Iniesta. Coutinho speelt bij Barca overigens voornamelijk op linksbuiten, dus lijkt mij geen concurrentie voor Eriksen mochten ze hem halen.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Hahahaha ja volgende... opzouten
0 0
Rentokill
Achteraansluiten. Portemonnee omkeren.
2 0
Ajax27
Hij heeft helemaal gelijk wat betreft Eriksen, die gaat bij Barca niet boven Coutinho worden gekozen. Maja er zijn nog steeds een aantal andere topclubs waar hij prima zou passen.
0 0
Ruudje74
Hahaha, wat zijn tijden veranderd. Ook natuurlijk een waanzinnig talent in de tijd, ging voor €12mln weg...
Dat is toch niet meer voor te stellen?!

Barca zal de komende paar jaar moeten werken aan een nieuw team, Messi is 31 en voetbalt vast geen 4 jaar meer. Suarez, Busquets, Piqué, allen de 30 gepasseerd.
Daarom snap ik Barcelona wel dat ze de Ligt (Piqué) en de Jong (Busquets) willen hebben en zo te werken aan een nieuw geraamte voor de komende 12 jaar.

Of Eriksen bij het nieuwe Barca past...dat vraag ik me af.
0 0
Aeter
Eriksen past wel, vind juist Coutinho er niet echt passen. Hele goede speler, maar Eriksen is een echte Barça speler die van combineren houdt en dat ook uitstekend kan.
0 0
de-Ajacied
Lucas van Spurs zou een goede aanwinst zijn voor Ajax
0 0
Vazajax
Frenkie zou ook een goeie aanwinst zijn voor VV IJselmeervogels.
Nee! Pleur op Murphy!
0 0
MSwertz92
Frenkie is voor elke club een prachtige aanwinst.
0 0
Hakkie
Ik ben dan wel geen insider, maar volgens mij zijn Frenkie en de Ligt ook versterkingen voor HBOK.

Verwacht overigens niet dat dit een headline bij AS wordt, dus waarom al die gasten mogen roepen dat deze spelers bij een specifieke club een versterking zijn is mij een raadsel.
Zij zijn gewoon overal een versterking en laten overal het licht schijnen.
Dat heb je nu eenmaal met spelers die tot de absolute top horen.

Nu eerst lekker voor Ajax spelen en zoveel plezier beleven dat zij er nog gewoon een of twee jaar aan vastplakken.
0 0
niquedegraaff
Hij is ook een prachtige aanwinst voor Ajax :)
1 0
433metdepuntnaarlinks
De Jong zou een goede aanwinst zijn voor een hele hoop clubs, dus Murphy, flink gaan bieden in de zomer! Voor een appel en een ei gaat hij niet weg.
2 0
M.Olsen
Helaas. Kunnen hem niet betalen denk ik. Spurs zal niet boven de 45 willen gaan denk ik zomaar.
0 0