Spaan uiterst kritisch op Mitchel Bakker

Henk Spaan heeft in Het Parool zich kritisch uitgelaten naar Mitchel Bakker. De jonge linksback mocht midweeks in de basis beginnen bij Ajax in het bekerduel met Go Ahead Eagles, maar deed dat volgens de columnist niet naar behoren. 

'Bakker, de gedoodverfde linksback van de toekomst, gelooft inmiddels zo in zijn eigen status dat hij geen bal kan aannemen of beroeren zonder een ergerniswekkende teenshuffle te demonstreren', begint Spaan zijn relaas. 'Is Schöne net gestopt met de no look-pass zonder tegenstanders in de buurt, begint Bakker met ballen onder de voet te laten rollen alsof hij in een Panna Knock Outshow van Nike is beland.'

'Pas in de 74ste minuut van de wedstrijd gaf hij zijn eerste mooie bal, een pass ineens de diepte in, zonder tierelantijnen', vervolgt de scribent, die besluit met een opsomming: 'Daarvoor had hij in de 14de, 16de, 40ste, 61ste en 70ste minuut de bal zomaar weggegeven, iets te veel voor een speler met niets meer achter zijn naam dan het predicaat talent.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Hahaha , de zuurpruim Spaan
0 0
Knalpot
kijk Perez dit krijg je er nou van, zelfs zo'n snotneusje als Spaan kan ineens een onderwerpje vinden voor een column en ondertussen gewoon even een talent van 18 jaar een complex van hier tot jericho bezorgend.
0 -1
Babangida83
Heb z'n tweede helft gezien, daarin speelde hij meer dan prima. Heel sterk zowel verdedigend als aan de bal. Bovendien erg snel en fysiek in orde. Meer dan verdienstelijk debuut en heeft die tierelantijntjes al grootendeels afgeleerd.
0 0
PetrusKeizer
lijkt me geen goed plan om die jongen allen maar op deze ene, inderdaad slechte wedstrijd van m te beoordelen. was inderdaad niet best.
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Vind het tot nu toe een koekenbakker. Maar hij kan plankenkoorts hebben.
0 -3
Ozymandias
Als hij plankenkoorts had zou hij niet als 17 jarige al geweldige wedstrijden voor Jong Ajax in de Eerste Divisie hebben gespeeld. Hij heeft een (voor een 18 jarige back) goede functionele techniek, een goede voorzet, een groot loopvermogen, is positioneel redelijk en kan fel op een directe tegenstander verdedigen. Allround is hij een goed ontwikkelde back voor een 18 jarige. Het enige waar hij echt aan moet werken is zijn 'choice making'. Over hoeveel 18 jarige backs kan je dat zeggen?
4 0
Babangida83
Spot on ;-) (weet ook niet hoe je dat op z'n Nederlands zegt
0 0
31xAjax
Woensdag was ie een koekenbakker...
0 0
geronimo
Ah ja Spaan
0 0
Ajaxvooraltijd
Even afgezien van zijn geklootviool met de bal aan de voet, zijn belangrijkste punt, namelijk z'n man uitschakelen/verdedigen en opkomen was prima. Groot talent maar hij moet stoppen idd met die tierelantijntjes.
3 0
Van Reenen
Hoi Radie, 125 flesje gedronken? Of ben jij de enige die al die flauwekul van een jeugdspeler leuk vindt om naar te kijken? Perez vond het ook irritant en dat vertelde hij in de pauze van de wedstrijd bij Fox. Ook ik en velen met mij hebben zich eraan geergerd.
Bakker denkt zeker dat hij leuk is met al die flauwekul dingen. Laat hij eerst maar beter worden in zijn passing etc. Effectief was het vaak niet!
0 0
fanforeffer
Peres maakte er een opmerking over en nu 3 dagen later heeft Spaan het ook gezien. De Papegaai.
Spaan kan niks zelf.
1 0
Ozymandias
Net zoals Ten Hag die in een interview aangaf dat hij vond dat Labyad eerst niet hard genoeg werkte op de trainingen en Ronald de Boer die de volgende dat zij had hij had gehoord van mensen dat Labyad niet hard genoeg trainde. Ja dat had iedereen die het interview met Ten Hag had gezien of gelezen ook gehoord.
2 0
Radie125
gisteren flesje azijn gedronken Spaan? Wordt tijd dat we van jou geen spaan heel laten
1 -6
AlexIbarra
Even los van een klein hakje of een mislukte pass.

Bakker is een grote jongen met veel energie maar in alles wat hij doet, draaien, rennen, acties inzetten, een ruimte dichthouden, zie je dat hij heel inefficient met die energie omgaat.
Een beetje waggelende en grove loopstijl, haastige motoriek, soms slordige passing etc.

Toch is hij technisch niet slecht, heeft een goede trap, snelheid, duelkracht en genoeg inzicht voor een back. Volgens mij kun je beter aan zo'n jongen blijven schaven dan aan iemand als Bergsma die puur door zijn fysieke traagheid altijd beperkt zal zijn in zijn carriere.

Ik schat dat Bakker nog 2 jaar moet leren om zijn kwaliteiten echt te benutten, hopelijk heeft hij het geduld om dat bij (Jong) Ajax te doen. En daarna voor ons te vlammen.
In Tagliafico heeft hij nu een heel goed voorbeeld van een LB die een geweldige bijdrage levert met een speelstijl gebaseerd op scherpte, agressie en simpel goed getimed opkomen.

Werkt Troy Douglas eigenlijk nog bij Ajax?
4 0
Pheadrus
Kijk, dit is nu goed commentaar. Kritisch mag maar niet iemand op basis van een wedstrijd afschrijven. Bakker is nog O19 speler. Hij zal nog niet constant zijn in zijn prestatie.
1 -1
Van Reenen
Ik heb mij er ook aan geërgerd. Blij dat Perez er ook aandacht aan besteedde. Dit soort voetballers kont vandaag of morgen iemand tegen die hem aanpakt en dan is het snel over met dit soort onzin. Alleen nuttig als dir de voortzetting van het spel ten goede komt.
7 -1
ajaxinho
TH gaf al aan dat hij daar niet van gediend is.

Hij zal Bakker wel hard aangepakt hebben.
4 0
X-RaY
18 jaar jong en is onderhand al afgeschreven.
Beetje vertrouwen zou niet verkeerd zijn.
6 -1
Ajax#1900
Gaat nergens meer over idd. Maar Spaan hoeven we sowieso niet serieus te nemen natuurlijk.
2 -2
Web
Bakker loopt niet over van talent, speelde woensdag heel wisselend, ik betwijfel of hij het niveau van Ajax aan kan. Laat hem wennen, geef hem de tijd.
2 -4
Joseph
Die jongen koos op jonge leeftijd al voor Raiola, dat is gewoon een slecht teken. Ouders die alleen maar geld zien in hun zoon en een talent dat al bezig is met een transfer.
Wat mij betreft laten we hem gewoon gaan en zoeken we in Argentinië naar een opvolger voor onze Argentijn, uit de jeugd zie ik die voorlopig niet komen.
6 -6
Champy
Nooit echt fan geweest van Bakker, maar ik las hier laatst vergelijkingen met Dijks.. die natuurlijk nergens op slaan. Bakker kan wel degelijk koppen, verdedigen, goede basistechniek en heeft een goede trap.
Waarom ik niet zo'n fan ben, .. ik vind hem geen linksback voor Ajax: hij is geen snelle denker. Je hebt er alleen wat aan als je hem lanceert, of hem aanspeelt op de helft van de tegenstanders. Bij een bal op de eigen helft is het heel plichtmatig. Dat plichtmatige is in principe niet zo erg, als je de bal snel inlevert bij een ploeggenoot, maar je ziet hem dan aan de bal twijfelen, en denken "naar die of naar die spelen, oei toch maar niet,.." en dan zijn we weer 3s verder.
En dat is best onbegrijpelijk voor iemand die toch jaren als middenvelder heeft gespeeld.
4 -1
ajaxinho
Dat is inderdaad zijn grootste zwakte, de opbouw.
Hij kan het wel, maar hij wil het niet.
Bij Dijks is het andersom.
1 0
Ajax412
Haha mooi verwoord Henk. Ik had ook het idee dat hij een schop onder zijn kont nodig had. Bakker blijft een talent, maar ook talenten moeten leren wanneer ze wel en niet leuk kunnen gaan spelen. Spaan kiest woorden die misschien wat hard aan komen, maar dat kan wel eens nodig zijn voor zo'n jongen.
1 -3
Ozymandias
"Spaan kiest woorden die misschien wat hard aan komen, maar dat kan wel eens nodig zijn voor zo'n jongen."

Alsof talenten iets leren van de kritiek die ze van iemand die zelf nog nooit op enig niveau tegen een bal heeft getrapt of onderdeel van een technische staf is geweest en vrijblijvend in het Parool een columpje schijft. Dat gaat het ene oor in en het andere oor uit. En terecht.
4 0
aanval86
spaan heeft gelijk. het was slecht. bijna geen risico in zijn spel en alleen maar veilige balletjes geven. fysiek sterk voetballend erg zwak. niet goed genoeg voor Ajax.
1 -1
Red Devil
Hij zal zijn spel snel moeten veranderen en die overbodige trucjes achterwegen laten. Trainers als Reiziger en Bogarde moeten hem dat aan zijn verstand brengen want het is meestal nutteloos en kost tijd.
Perez begon er ook al over van de week.
Ik hoop dat het kwartje snel valt bij Bakker want het kan een goede verdediger worden voor Ajax.
1 -1
Stibba020
Wat een walgelijk figuur is dit ook. Het gaat helemaal top met Ajax, maar Henk Spaan moet weer lekker onrust stoken. Ajax heeft met 3 - 0 gewonnen, wat loop je nou te zeiken. Is Ajax ook maar een moment in de problemen gekomen? Als hij niet goed speelde, dan hoort hij dat vast van de trainer. Die Kristensen werd ook na 2 wedstrijden met de grond gelijk gemaakt, door nietzeggende figuren zoals Henk Spaan.. Maar die doet het nu ook best aardig.
3 -8
KKoossiiee
Jeugdige onbezonnenheid, flair.
Ik weet nog dat Brian Roy op zijn donderdag kreeg in zijn begin periode, we hebben er allemaal van genoten.
Geef het ff.
1 0
Pauw
Heb veel vertrouwen in Bakker.
2 -2
Ajaxxxisdebeste
Heb te weinig van hem gezien buiten deze wedstrijd om een oordeel te vellen.
0 -2
Ozymandias
Bakker speelde geen geweldige wedstrijd maar hij speelde ook zeker geen slechte wedstrijd. Er zijn bepaalde dingen die hij moet afleren maar hij is dan ook pas 18 jaar oud. Het is absurd hoe er over jonge talenten wordt geschreven en gepraat in de Nederlandse media. Alsof elk talent een De Ligt moet zijn en op 18 jarige leeftijd geen zwakke punten mag hebben. Dat in de Eredivisie het niveau lager is dan in de Premier League betekent niet dat elk Nederlands talent op bijvoorbeeld 21 jarige leeftijd als een volwassen speler kan spelen. Het betekent alleen dat de zwaktes die hij als 21 jarige speler heeft hem misschien niet ongeschikt maken voor de Eredivisie.

Dat geforceerde zoeken naar iets om kritiek op te hebben wat veel Nederlandse sportjournalisten doen komt me echt mijn strot uit. Hier in Engeland zouden ze juist de goede dingen uitlichten die Bakker deed om aan te tonen waarom hij potentieel heeft. De slechte dingen zullen zijn trainers hem wel op attent maken. Dat hoeven de sportjournalisten niet te doen. Alsof Bakker de column van Spaan leest en denkt "och daar moet ik inderdaad aan werken". Hetzelfde geld trouwens voor veel leden hier op AzijnShowtime.
6 -3
gi0vanni
Het grappige is dat je in de jaren 90 op je 20/23 nog steeds als talent werd gezien en pas vanaf je 24e ongeveer begon mee te tellen.
1 0
Ozymandias
Precies! Het is absurd dat er van jongens van 23 jaar en jonger wordt verwacht dat ze als ervaren profs spelen. Laat staan een jongen van 18 jaar die eigenlijk gewoon een A-junior is!
0 0
Rsv
Het is triest om te zien dat bijna alle columnisten enkel negatieve stukken schrijven. Hoezo kan het nooit eens positief zijn?
4 0
Ozymandias
Omdat Nederlanders een steeds negatiever volk aan het worden zijn. Je ziet het niet alleen in de sportjournalistiek maar door de hele Nederlandse samenleving heen. Het valt mij steeds meer op omdat ik niet meer in Nederland woon en dus met een ander perspectief ernaar kan kijken.
5 0
DeMeervanweleer
Verwend zijn we, tot op het bot verwend, beseffen ons niet hoe goed we het hebben.
3 0
Dexy
Heb je helemaal gelijk in, typische Nederlandse klagerigheid. Maar hoe zit dat eigenlijk bij jou in Engeland? Is men daar ook zo zeikerig op van alles en nog wat? En zie je daar ook een trend dat men steeds zuurder aan het worden is?
2 0
Ozymandias
De sportjournalistiek is hier veel positiever. Ze proberen (zeker bij jonge spelers) altijd de goede punten van iemands spel eruit te halen. Behalve als een jonge speler keer op keer dezelfde fouten maakt. De samenleving in het algemeen wordt ook hier inderdaad steeds zuurder maar op een andere manier dan in Nederland. Minder negatief maar meer afstandelijk. Mensen luisteren niet meer naar andere tenzij die andere dingen zeggen die ze zelf graag willen horen.
1 0
ETM
Herkenbaar!
1 0
Bobbaasje
Dorp pastoor Henk Spaan moet is zijn mond houden, hij speelde een prima pot.
5 -5
NouriVandeBeek
Beetje selectieve analyse. Je kan bij elke speler wel het balverlies uitlichten. Dat had Bakker in de eerste helft een paar keer, maar had ook voldoende momenten dat hij positief betrokken was in een aanval of voortzetting van het positiespel.
4 -1