AD verwacht enorme leegloop bij Ajax

BVeenstra, 31-10-2018 om 07:15, 25879 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Het Algemeen Dagblad verwacht aankomende zomer een enorme leegloop bij Ajax. De krant schrijft dat het een utopie is dat de Amsterdamse club niet nog een zomerse transferperiode al haar sterspelers kan behouden.

De krant noemt een negental spelers waarvan het 'aannemelijk' is dat ze in de zomer van 2019 getransfereerd kunnen worden. Spelers als Dusan Tadic en Daley Blind vertegenwoordigen ook een transferwaarde, maar de ochtendkrant verwacht niet dat dit tweetal na één jaar alweer vertrekt uit Amsterdam.

Een speler die dat mogelijk wel doet, is Matthijs de Ligt. Zijn transferwaarde wordt door het AD geschat op zestig miljoen euro. Diezelfde transferwaarde kent ook Frenkie de Jong. Beide spelers staan in de belangstelling van FC Barcelona, terwijl Manchester City ook nadrukkelijke interesse heeft voor De Jong.

Voor Hakim Ziyech wordt een bedrag van dertig miljoen euro verwacht. In de afgelopen zomer leek een transfer een zekerheidje, maar uiteindelijk bleef hij alsnog. 'Dan komende zomer maar, mits hij zijn huidige vorm vasthoudt', schrijft men. Ook David Neres - geschatte transferwaarde 25 miljoen euro - behoort tot de spelers die mogelijk vertrekken in de zomer. 'Ook weer een speler voor wie nu al genoeg interesse was. Borussia Dortmund bracht een riant bod uit op de Braziliaanse buitenspeler, maar weer verkocht Ajax nee.'

Verder staan ook Kasper Dolberg (twintig miljoen euro), André Onana (achttien miljoen euro), Donny van de Beek (achttien miljoen euro), Nico Tagliafico (zestien miljoen euro) en Noussair Mazraoui (zes miljoen euro) op het lijstje wat betreft spelers die mogelijk vertrekken. In totaal worden de negen spelers geschat op 253 miljoen euro.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Het AD verwacht niet maar hoopt als Rotterdamse dagblad op een grote leegloop.
0 0
Ajax34
verwacht=hoopt op een
0 0
Bensco
Dolberg heeft net bijgetekend, Tagliafico zal ook wel blijven om zijn kansen bij Argentinië in stand te houden en Mazraoui is nog te jong om te vertrekken.

Je kan proberen om Onana en Donny te verlengen maar ksns de kan is klein. De Ligt (ontstijgt de ED ook al), Ziyech (was allang mazzel dat die nog een jaar bleef), Frenkie (geen clubjongen en geniet vergaande interesse) en Neres (zelfde als Frenkie) zijn echt wel pleitte. We moeten op zoek maar minstens een versterking van kaliber op elke linie.
0 0
AjaxPassion
Frenkie en Donny hebben afgelopen winter nog bijgetekend. Donny blijft zeker, Frenkie gaat waarschijnlijk heel veel geld op leveren of blijft nog een jaartje. Neres heeft afgelopen zomer nog verlengt, dus die blijft zeker. Zeker na dit mindere seizoen blijft hij nog zeker een jaartje.

Onana ligt in de zomer nog 2 jaar vast dus die zie ik eerder vertrekken dan Neres en Donny. Daarnaast is de kans dat Ziyech, de Ligt en Frenkie vertrekken natuurlijk zeer aanwezig.
0 0
Oempaloempa
Haha, Ajax wint gewoon de CL en iedereen blijft, omdat het nergens leuker is.
Onana blijft zowiezo, die groeit gewoon lekker door bij Ajax, tot de plek onder de lat van Barca vrij komt.
1 -1
Pierre Heno
Daarmee sluit het AD dan de rij want iedereen is zich reeds lang bewust van deze grote waarschijnlijkheid. Maar dan halen we wel bijna 300 miljoen op en voeg dat bij de 200 miljoen die er al in kas zitten kunnen we met gemak PSV opkopen en dan houden we nog dik geld over. Worden we ook weer 'ns kampioen van de kleredivisie. Wie de bekerwedstrijd PSV-RKC van gisterenavond (deels) heeft gezien weet precies over welk niveau we het hebben. De Sergio Padt van de KKdivisie ( keeper RKC) stond al na 23 seconden dusdanig te schutteren dat je als coach beter een zak aardappelen in de goal kunt zetten want die houdt er méér ballen uit dan die twee keepers samen in één doel!, En dan zo'n opmerking van die RKC keeper na afloop: "we hadden er voor de wedstrijd al vertrouwen in dat we PSV hier in eigen huis zouden kunnen pakken" . Voetbal in Nederland is meer cabaret en comedy capers dan sport. Avondje lachen? ga voetbal kijken in KKD of kleredivisie. De 3e helft met al die oeverloze analyses is doorgaans nog het spannendst.
0 -3
Ferd
200 miljoen in kas? Welnee joh, het is ondertussen 14 miljard.

zoek de jaarverslagen eens op voor je je negatieve onzin post.
2 0
mgtow
Leuk alleen hebben we geen 200 miljoen in kas.
1 0
Finidi en Nwanko
En jij denkt dat we met die 500 miljoen spelers van niveau binnen kunnen halen die we én kunnen onderhouden én in de 'kleredivisie' willen spelen? Keep dreaming.
0 0
mistermiyagi
De eventuele vervangers staan paraat..

Ajax zich beter versterken op de zwakke plekken dan op zoek te gaan naar een nieuwe de Ligt of Fenkie.

Wober en Gravenberch zijn toch de vervangers van..
1 -1
Pierre Heno
Schuurs vervanger van de Ligt?Niet Schuurs. En wie zie je als vervangers van Hakim en Frenkie? En van Onana?niet Kotarski. En van Tagliafico? en van Neres? Niet Cerny mag ik hopen. Nee ik denk dat je met al dat geld o.a. de beste spelers bij PSV moet proberen weg te kopen want daarmee verhoog je de kansen op een nieuwe titel. Overmars zal 100% zeker vertrekken, Veltman zal 100% blijven net als Ten Hag trouwens. Wat het volgend seizoen zal gaan worden is dus volkomen ongewis. e vervangers hebben we in elk geval niet in huis en dan bedoel ik natuurlijk niet voor de kleredivisie en KNVB beker want dat niveau telt internationaal niet.
0 0
amthree
Altijd die leuke praatjes van “we willen naar de europese top” Gaat toch nooit gebeuren want wij raken altijd onze beste spelers kwijt en die andere clubs niet...
0 -1
geronimo
AD hoopt op leegloop bij Ajax komende zomer
5 0
Ronaldinho020
Wat zijn dit voorn uit de duim gezogen totaal onrealistische bedragen? Nous 6miljoen? Hahaha
2 0
tyzinho
Het AD verwacht ook elke week de opstelling van Ajax goed te hebben, lukt ze ook niet...
4 -1
glob
Ik verwacht dat onze jonge jongens in het seizoen 2019-2020 absoluut zeker willen zijn van een basisplek zodat ze ook verzekerd zijn van een plek in het NL elftal. Een EK zullen ze niet graag willen missen lijkt me.
0 0
Ruudje74
De Nederlandse jongens en Tagliafico maakt dat wel uit, rest niet, Onana en Neres gaan wanneer ze elders een miljoen meer per jaar krijgen. Die voetballen om hun toekomst veilig te stellen. Dat is iets waar de Ligt, de Jong en van de Beek zich vast minder zorgen over maken.
Die hebben zeker ook een toekomst na het voetballen, ze zijn intelligente jongens van goede komaf.
Probleem is, wanneer de dragende spelers de Jong, de Ligt en Ziyech willen vertrekken en gaan vertrekken (logisch), dan zijn er meer die weg willen. Bang dat E anders in een zwart gat komen met een niet draaiend Ajax dat geen resultaten haalt.
Bedragen die het AD noemt lijken me aan de lage kant overigens. Tel overal €10mln bij op, dan kom je in de buurt.
0 0
3*stars*3
Nee, AD hoopt het vooral met hun overdreven shitverhaal.
Zo’n verhaal kunnen ze ook schrijven over psv maar dat is niet interessant voor de lezers.
Over Fey...Tja dan moeten ze heel wat energie gebruiken om een fantasie verhaal te maken want wie wilt er nou shoppen in de Kuip???? ;)
3 0
godenzonenssuper
Alleen Ziyech zal vertrekken.
De rest wil ik nog wel eens zien.
1 -2
SjonnieV
Ziyech blijft. Familie en vrienden zijn te belangrijk om dichtbij te hebben. Hij heeft nu zijn salaris en respect. Let maar op!
1 0
oudzuid2
ik zie er sowieso 4 vertrekken: De Ligt, De Jong, Ziyech en Onana. als Marc t daarbij weet te laten heeft ie puik werk verricht. ik zie er wel voor aan, deze zomer heeft ie laten zien dat ie t kan. en hopelijk kan ie met dat geld een paar toppers zoals Blind en Tadic terughalen (Vertonghen bijvoorbeeld)
0 -1
10Sneijder10
Dat hoopt het AD vooral. Als er volgend jaar bij Ajax een nieuw elftal zou staan dan maakt in hun ogen die circusact uit 010 weer meer kans. Maar aangezien ze bijna wekelijks de opstelling van Ajax niet eens juist hebben heb ik enige twijfels bij dit artikel.
1 0
Aeter
Het blijft het Feyenoord Dagblad. Een beetje triest als je naam Algemeen is en dan zo bevooroordeeld zijn.
2 -1
3*stars*3
Haha, zo is het!
0 0
wladimir
Blind en Tadic blijven sowieso. Dolberg en Neres hebben recentelijk verlengd tot 2022 en zal Ajax niet gemakkelijk laten gaan. Nicolas Tagliafico, Frenkie de Jong en Donny van de Beek liggen ook vast tot 2022 en zal Ajax ook niet gemakkelijk laten gaan.

André Onana, Noussair Mazraoui, Mathijs de Ligt, Maximilian Wöber en Hakim Ziyech liggen vast tot 2021. Wanneer deze spelers niet bereid zijn om hun lopende verbintenis een jaartje te verlengen tegen een serieuze opslag kunnen die het beste deze zomer worden verkocht.

Het contract van Joël Veltman loopt tot 2020. Het contract van Lasse Schöne loopt tot 2019 met een eenzijdige optie voor Ajax om het contract te verlengen. Beide spelers zijn echte Ajacieden, prima spelers voor de Eredivisie, maar komen te kort voor Champions League.

De contracten van Daley Sinkgraven en Mitchel Bakker lopen deze zomer af. Deze speler kunnen in principe prima de linksbackpositie invullen. Wanneer beide vertrekken zou ik onze Argentijns International te gelde maken. Wanneer Ajax weet te overwinteren in de Champions League i.c.m. zijn tot 2022 lopende contract dan lijkt het me dat de speler meer kan opleveren dan de 16 miljoen die door AD wordt genoemd.

Hakim Ziyech zal deze zomer wel vertrekken. De door AD genoemde prijs van 30 miljoen is natuurlijk prima. Ik sluit niet uit dat er meer voor hem wordt betaald.

Deze zomer is Jan Vertonghen transfervrij. Misschien is het een idee om hier heel veel geld in te investeren en Maximilian Wöber met een beetje winst door te verkopen aan een Bundesliga club.

Met het oog op het EK 2020 en een enorme zak geld verwacht ik dat Ajax André Onana, Noussair Mazraoui, Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Als kampioen is de weg naar een nieuwe CL deelname een stuk kleiner. Dat zou enorm helpen. PSV overwintert waarschijnlijk niet in Europa en sowieso niet in de beker. Dat is een uitdaging.
0 0
pinballmagic
Denk dat de totale waarde veel hoger gaat uitvallen
Ajax moet zich tot de tanden bewapenen om leegloop te voorkomen
Ja wij hebben de beste spelersdaarom leggen we de lat ook ongekend hoog
Goedkoop shoppen is er hier niet meer bij wij willen gewoon ons elftal behouden en misschien nog wel versterken.
Ik denk hierbij aan Bergwijn en Lozano
Ajax breng ook gewoon een vijandelijk bod uit , zoals Bayern munchen dat gewoon doet
0 -3
jaripettersson
Kans dat veel spelers vertrekken en dat ze veel waard zijn. Daar koop je toch een krant voor, voor dat soort inzichten.
0 0
caspervh
Haha, het AD heeft ook op transfermarkt.nl gekeken. Next.
1 0
Jelephi
Het AD. Toen ben ik afgehaakt.
0 0
Labrador
Het AD verwacht wel vaker wat. Vaak komt dat niet uit. Geen zorgen
0 0
godlike
Twee woorden voor de scouting: Ambitieus zijn. Dat zag je afgelopen zomer, dat pakte heel goed uit. Het geld is er dus vlammen met topaankopen, geen breedte aankopen meer.
0 0
Joseph
Met alle 9 zitten ze te laag, 50% erbij en je komt misschien in de buurt.

Ik verwacht dat ze Ziyech snel zullen verkopen, dan heeft Ajax het geld al binnen om gezond te blijven. Heel misschien wordt de Ligt dan verkocht, waarmee ze zullen proberen Vertonghen of Alderweireld terug te halen. Dan hebben ze zo veel geld, dan zullen ze weinig spelers laten gaan. Wat met de langlopende contracten ook kan.
0 0
Rho1980
Dat er een handvol spelers weggaan staat wel vast, al denk ik dat het van de helft van de genoemde namen zeer onwaarschijnlijk is.
Ben eerder benieuwd naar wat Overmars in de winter gaat doen, zullen ongetwijfeld al wat namen vastgelegd gaan worden om vast te wennen (2e seizoenshelft) of vast te leggen voor het nieuwe seizoen.
Wellicht dat Bande en Labyad alsnog op niveau aanhaken na de winter?
0 -1
noppenkoning
Als je het AD te koop zet toont niemand interesse.
0 0
Duif63
Correctie, kop moet zijn: 'AD hoopt op enorme leegloop bij Ajax'
1 0
Van Reenen
Wellicht wordt Magallan al in de winter gehaald. Kan hij vast wennen. En mss heeft Henk Veltmate al iets in de koker zitten of Sparta.
0 -1
Van Reenen
Sinds wanneer bepaalt een Dagblad uit 010 de transferwaarde van Ajaxspelers. Volgens mij bepaalt Marc Overmars dat en wellicht dat de vraagprijs wordt opgedreven door de hoogst biedende partij.
Als Real Madrid 90 miljoen over heeft voor De Ligt en Barça heeft voor hem 70 miljoen over, denk ik niet dat Marc dit laagste bod accepteert. Maar ja, die rioolkrant uit 010 moet ook verkocht worden.
1 0
Bennyben
Ik denk dat Ajax misschien 4 spelers laat gaan Onana de ligt Ziyech en de jong.

Donny kan de plek van Frankie overnemen en neres kan de plek van Ziyech overnemen. Dan hoef je alleen een keeper en verdediger er voor terug te halen.

De rest die het AD noemt is nog lang niet klaar voor een overstap.

Ps: Ajax gaat echt geen talenten meer verkopen voor onder de 20 miljoen.
0 -1
fanforeffer
Wat een vooruitziende blik van het AD. De wens is de vader van de gedachte. Hebben ze bij de kakkerlakken ook zo´n vooruitziende blik ?
1 0
blessure
Het AD wil, lees Feyenoord, dat AJAX leeg gekocht wordt.
Er zullen spelers weg gaan, maar er is geld genoeg, om de juiste spelers, terug te kopen.
Laat dat maar aan Overmars over c.s.
0 0
Tscheu
Misschien PSV 2 opkopen dan ?
0 -4
pinballmagic
totale prijs 15,- euro na gisteren
Te duur aan loonkosten heel dat psv 2
1 -1
Bjorn
Er zullen er ongetwijfeld een aantal gaan vertrekken, maar volgens het AD gaan er een stuk of acht. Dat denk ik toch niet. Ook de bedragen zijn fijn natte vinger werk.
3 0
AFCA-CBS
Haha, over feyenoord hebben ze niks meer te schrijven(seizoen is in feite toch al voorbij), dus dan beginnen ze maar over de leegloop bij Ajax terwijl we pas in oktober zitten. Misschien kunnen ze een stukje schrijven over de enorme leegloop bij feyenoord... onee niemand wil die rommel hebben
1 0
Jaridebeste
Correctie: AD HOOPT enorme leegloop bij Ajax.
4 -1
jo1
Hopen dat de scouting hun werk gaan doen. Nu nog genieten, maar volgend jaar heel ander elftal
0 0
Ajaxvooraltijd
Het AD hoopt.
1 -1
GvanderK
Onana, De Ligt, De Jong ga je waarschijnlijk kwijt raken, maar met het geld wat Ajax dan krijgt en al hebben kunnen ze prima vervangers halen lijkt me.
1 0
Danos
Ik zie eerder Hakim gaan dan Andre
1 0
Ruff Rhythim
Als Ajax zowat zn hele basisteam komende zomer laat gaan zijn alle inspanningen en investeringen nu al voor niets geweest. Ik mag aannemen dat Ajax dat niet wil laten gebeuren...
1 0
Danos
Nou ja ik verwacht niet dat Ajax, Nous,Nico, Andre, Kasper en David laat gaan.

Maar denk wel dat we afscheid gaan nemen van Frenkie, Hakim en Mathijs en dan gelijk goede vervangers halen voor die minimale 150 miljoen.
2 0
AJAIXIXIXI
Frenkie, Hakim en Matthijs gaan makkelijk over de 200 miljoen opleveren als ze zo door gaan. Vooral als Overmars moet gaan handelen
2 0
Web
Het word een spannende zomer bij Ajax.
Frenkie en De Ligt hebben in het belang van Ajax het contract opengebroken ( wat Kluivert niet deed ). Ik kan mij niet voorstellen dat er toen al afspraken zijn gemaakt. Waarom zouden Frenkie en De Ligt dit anders doen? Ze gaan wat meer verdienen, maar dat weegt niet op tegen een buitenlandse transfer.
Laten wij hopen dat het succes wat er nu is bij Ajax, het ze aan het twijfelen brengen?
Maar ik hou er rekening mee dat deze twee kanjers Ajax gaan verlaten, geld ook voor Ziyech en misschien Onana. De rest kan Ajax nog wel aan de contracten houden, hoop ik
2 0
AjaxPassion
De Ligt heeft zijn contract contract niet meer verlengd afgelopen zomer/winter. Enkel zijn jeugdcontract opengebroken in 2017. De ligt ligt helaas ook maar tot 2021 vast (dus nog 2 jaar komende zomer).

Frenkie nog 3 gelukkig.
0 0
AjaxPassion
Wat een slecht stuk zeg.

Bedragen grotendeels van transfermarkt.nl gehaald, maar geen bronvermelding van dwarswaard. Verder slaan de bedragen en het aantal spelers natuurlijk nergens op. Neres voor 25 mil weg? Op Frenkie wordt al 80 geboden etc.

Er zullen er hooguit 4 vertrekken (van de bovenstaande) deze zomer, meer zeker niet. Daar durf ik wel een miljoentje op te zetten.
3 0
WestlandforAjax
Als ik Overmars was zou ik alleen Onana en Ziyech laten vertrekken. Onana voor 30 miljoen en Ziyech voor 40 miljoen. Dan heb je met plus de CL miljoenen (ongeveer 60 miljoen dit seizoen) 130 miljoen. Dat lijkt me mooi zat. Voor Ziyech heb je Neres lopen en voor Onana Kortarski. Al zou je misschien nog een betrouwbare doelman moeten halen.

Met dat geld kan je de overige steunpilaren een upgrade geven. Zoals: De Jong, De Ligt, Tagliafico en vd Beek (als die weer wat belangrijker gaat worden).

Mooie kans dat we volgend jaar weer een team hebben met hoog niveau, misschien wel hoger.

Een vervanger halen voor schone, tenzij Eiting zich goed ontwikkeld, en een paar grote talenten alvast halen die alvast kunnen wennen aan het niveau.

Als De Ligt en De Jong dan in 2020 weggaan voor 100 miljoen per stuk, hebben we de vervangers al klaar staan
1 0
AjaxPassion
Eens. Maar de Ligt ligt helaas nog maar voor 2 jaar vast aankomende zomer. Evenals Ziyech en Onana.

Voor Schøne heb je blind al ; )
1 0
insectenverdelg
No shit. het AD opent mn ogen. Had dit totaal niet zien aankomen!
1 0
Good Luck
Zozo, heeft het AD Marc Overmars toch maar ff fijn geholpen met het prijzen van spelers.
1 0
Tijndw
In de winterstop alvast wat spelers halen.
2 -1
RayJordaan
In ieder geval een buitenspeler
0 0
Juichtoon
Wens is weer eens vader van de gedachte bij het AD. Marc kan z'n poot stijf houden en err max 2-3 laten gaan. Rest krijgt wat salaris erbij en klaar is kees.
Praktijk zal best genuanceerder zijn, maar Marc stemt nooit in met 9 verkopen. Spelers hebben allemaal langdurige contracten.
4 0