Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Betweters: 'Van Bronckhorst was blij met rood'

NielsOpdam, 30-10-2018 om 15:00, 19073 views, Betweters |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hugo Borst en Koert Westerman denken dat Giovanni van Bronckhorst heel blij was met de rode kaart van Jeremiah St. Juste. Dat vertellen Borst en Westerman in De Betweters.

Volgens Borst had Van Bronckhorst het niet beter kunnen wensen. 'Hij had een excuus.' Zijn collega Westerman sluit zich daar volledig bij aan. 'Een beter alibi om de Klassieker te verliezen was niet mogelijk. Dank je wel Jeremiah St. Juste zou Van Bronckhorst gezegd hebben.'

'Want ja wat moet je anders na vijf minuten met tien man, dan speel je al een verloren wedstrijd', Westerman vervolgt. 'De supporters kunnen er ook niks van zeggen en iedereen heeft zoiets van: "Ja, het was geen wedstrijd meer."' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
martijndepro
Positief dat een programma met enig bereik dit zo verspreid. Ieder jaar is hetzelfde gezeik: Feyenoord is in hun ogen (voornamelijk die van supporters uiteraard) door de scheids/KNVB tekort gedaan want anders hadden ze wel gewonnen. Wanneer accepteert men daar eens dat Feyenoord verbleekt in de schaduw van Ajax en al zeker 2 decennia ook in die van PSV? Het wordt ieder jaar lastiger om Ajax-Feyenoord als topwedstrijd te verkopen omdat het ieder jaar eenzijdiger verloopt, met een zeer grote uitzondering daargelaten (seizoenen '11/12 en '14/15 bijv.). Ik had persoonlijk ronduit 0,0 zorgen over de uitkomst van de wedstrijd zondag. Ajax en Feyenoord is gewoon geen vergelijking meer. Of ze nou in de 1e of 90e minuut met een man minder komen te staan. Ik durf zelfs te stellen dat Ajax met 10 man een gehele wedstrijd had kunnen wedijveren met 11 van Feyenoord.

Feyenoord-Ajax brengt iets meer spanning met zich mee omdat je wel eens een verdwaald besluit van een scheids hebt die nadelig voor Ajax uitpakt. Zoals die bs pingel die Guidetti kreeg of de 2e gele van Moisander toen Nijhuis floot. Maar ook die wedstrijd bekijk ik meer vanuit het licht dat je naar een vervelende subtopper moet zoals een Vitesse of AZ. That's it.

Er is maar 1 sportieve uitdager van Ajax en dat is PSV en dat zijn ze al sinds de jaren '80. Dat doet er echter niets aan af dat Ajax-PSV nooit een klassieker zal zijn omdat de sentimenten dat niet toelaten, hoe zeer men in Eindhoven dat ook niet wil geloven. Maar dat de enige klassieker die Nederland rijk is al sinds jaar en dag een overdreven uitvergrote eenzijdige strijd is, is een feit.
1 0
EzraAjax95
Onzin. Zonder die rode kaart was de score waarschijnlijk hoger uitgevallen, omdat Feyenoord dan meer zou aanvallen en er dus meer ruimte achter de verdediging komt. Die rode kaart zorgde er juist voor dat de noodrem erop ging bij Feyenoord
1 -2
sucre
je onderschrijft hiermee juist de stelling... dus geen onzin
5 0
afcas
dan is het dus exact het tegenovergestelde van onzin... als je met 10 man verliest kun je dat als excuus gebruiken, maar als je met 11 speelt heb je geen excuus voor het falen. ook is de speelwijze uit te leggen met 10 man, maar niet als je met 11 speelt. en die rode kaart zorgde niet voor de speelwijze, maar die rode kaart werd gepakt om zo te kunnen spelen. of je nou 3-0 verliest met 10 man of 4/5-0 met 11 man, wat valt beter te verkopen aan je fans?
4 0
JanTa
Na die rode kaart kwam er alleen maar gezeik vanuit Rtd over de scheidsrechter en de onterechte doelpunt waardoor de enorme kwaliteitskloof verdoezeld werd.
1 -1
Radie125
In de kuip dubbele cijfers laten we zeggen 0 10
1 0
Ajacied33
Klopt helemaal heren, Feyenoord had een alibi. Maar geen stress, we komen ze voor we het weer weten tegen in de Kuip. Laat dat stadion ons nog beter gezind zijn dan de thuisclub...
3 0
chrisjuhhh
Klopt!
0 0
Leprechaun
Ik zei het al direct na de rode kaart en de discutabele 1-0 van Dolberg. Feyenoord heeft twee voorvallen om zich achter de verschuilen. Dit kwam perfect uit voor ze, want er is werkelijk niemand die nog praat over het enorme krachtsverschil.

Sterker nog, Van Bronckhorst en Van Persie wisten zelfs nog - zonder uitgelachen te worden - te verkondigen dat ze zonder rode kaart nog best kans hadden gemaakt. En zelfs Bijlow ontsprong de dans omdat het toucheren van Dolberg blijkbaar groter uitgemeten moest worden dan de enorme blunder die hij beging.

Al met al een prima middagje voor onze vrienden uit Rotterdam!
1 0
Redrum
Precies het idee wat velen hier al hadden ja. Het is niet voor niets dat er in de eerste 6 minuten van de wedstrijd al twee trappen met de noppen naar voren waren uitgedeeld zonder dat er een bal in de buurt was. Dan wil je gewoon zo snel mogelijk rood hebben volgens mij.
2 -1
Zuiderling
Voorlopig doe ik het nog gewoon af als pure domheid en onmacht van de schoppende spelers !
1 0