V. Egmond: 'Uitgangspunt is toekenning doelpunt'

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB, heeft aangegeven dat voor de VAR alles draait om wat het uitgangspunt is. In het geval van de vermeende overtreding van Kasper Dolberg op Justin Bijlow had Björn Kuipers twee uitgangspunten kunnen creëren.

'Je moet je voorstellen dat het uitgangspunt is dat er in dit geval een doelpunt wordt toegekend', begint de voormalig scheidsrechter zijn verhaal bij Dit was het Weekend. 'Dan moet de VAR kijken of dat duidelijk fout is. Hij vindt het in dit geval geen duidelijke overtreding en dus kent hij het doelpunt toe.'

Van Egmond schetst vervolgens een ander scenario die ook voor had kunnen komen. 'Stel dat Kuipers zegt: ik zie dat Dolberg die arm raakt, ik keur hem af. Dan moet de VAR ook kijken of het een overtreding is en dan was de kans aanwezig geweest dat hij had gezegd: dat vind ik ook niet duidelijk fout. Dan had hij de scheids daar mogelijk ook in gesteund.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
booya4afca
Het feit dat de keeper en de rest van de spelers niet protesteren zegt al genoeg toch?
0 0
Rentokill
Het is ook niet zo dat de scheids had gefloten voor een overtreding van Dolberg als de bal niet over de lijn was geweest.
0 0
Hagmag
Waar gaat dit over ???
0 0
Ajax34
Over Hans Kraay die overal zijn gelijk wilt halen maar nergens krijgt, de stakker. Tijd voor een brilletje.
0 0
Bjorn2321
Wat is die v Hooijdonk echt een zieligerd zeg. Die moeten ze op zaterdag een keer verrot schoppen bij de lagere elftallen...
3 0
CaptainDavy
Duidelijk verhaal lijlt me en een goed voorbeeld dat ook met de var niet alles zwart of wit is. Als zelfs na alle herhalingen voor beide opties geargumenteerd kan worden blijft het gewoon bij de oorspronkelijke beslissing van de scheids, zo is het afgesproken. Daar zeuren mensen dan over maar een beter alternatief heb ik nog niet gehoord.
1 0
M.Olsen
1. Het is niet eens duidelijk of er contact is.
2. Wad de bal daarvoor niet al over de lijn?
3. Hij had de bal IN ZIJN ANDERE ARM.

Niemand die het over de penalty van Tadic of de overtreding van Jens heeft. Of de 300 gemiste kansen,
1 -1
Babayaka
Pfff het is fucking geen rocket science wat doen ze toch intressant over fucking een voetbal ensuring leiden.
2 -2
FlyingDutchMan
Alsof Dolberg met een tikkie een arm een halve meter kan verplaatsen, dat dit überhaupt ter discussie staat..
4 -2
Schwalbino
Dus de var checkt of de beslissing van de scheids wel of niet duidelijk fout is en bij twijfel is de beslissing van de scheids leidend.

De var kan verbeterd worden als in real time naar spelers en publiek wordt aangegeven welke vraag de var in een concreet geval voorgelegd krijgt om te toetsen.
3 -1
daancruijff14
Een doelpunt lijkt mij het meest logische uitgangspunt dus een prima beslissing
4 -1