Geruchten over Ajacieden: 'Nieuws? Nee, niet echt'

NielsOpdam, 18-10-2018 om 07:45, 13980 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong beheersen bijna iedere dag de Catalaanse sportkranten. Edwin Winkels, journalist van het Algemeen Dagblad, schrijft donderdag een artikel over de transfergeruchten in de sportkranten El Mundo Deportivo en Sport. 

Winkels beschrijft dat de kranten in transferperiodes en interlandperiodes vrijwel dagelijks hebben gemeld over een mogelijk akkoord. 'Nieuws? Nee, niet echt. Want zo gaat het eigenlijk al sinds een jaar. Niet alleen op de voorpagina. Tientallen verhalen zijn er aan de jonge Ajax-talenten gewijd, over hoe er interesse was, hoe er al besprekingen bezig waren, hoe zijzelf al te kennen hadden gegeven graag voor Barça te kiezen, hoe er allemaal kapers op de kust waren, hoe ze zich bij hun club en nu ook Oranje ontwikkelen, hoe hun komst steeds dichterbij kwam...' 

Winkels heeft ook gesproken met Oriol Domènech, redacteur van EMD. 'Te vaak luistert de club niet naar de scouts die met veelbelovende namen komen. Zo kwamen zij enkele jaren geleden met Davinson Sánchez, maar Barça wilde hem niet. Hij ging naar Ajax en dat verkocht hem een jaar later voor meer dan veertig miljoen euro door aan Tottenham Hotspur. Met de jonge De Ligt zal hetzelfde gebeuren. Scout Pep Boada zag hem al toen hij aanvoerder was van Nederland onder 17 als 15-jarige, maar bij de club wilde niemand naar hem luisteren.'

De journalist van het AD sluit af met positief nieuws voor de mensen die de geruchten langzamerhand zat beginnen te worden. 'Zaterdag speelt FC Barcelona weer, thuis tegen Sevilla. Dan gaat het weer over de wedstrijden, in de krant. Over Messi en zijn makkers.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
lucajax
Alleen maar goed dat ze dagelijks in het nieuws komen. Iets met een stijgende marktwaarde enzo
0 0
amthree
Ik zie echt overal al dingen dat de ligt en de jong al spelers van barcelona zijn. Die supporters zeggen ook al bij hun pagina als het nederlands elftal heeft gespeelt dat niet alleen cillessen speelt maar ook de ligt, als of die al van hun is. Zo smerig zijn die supporters van hun... Of een foto van de europa leaque finale waar de jong en de ligt naast elkaar staan maar dan in een barca shirt....
0 0
Aeter
Nou Sep, kom dan maar naar Ajax. Wij kunnen wel een goede scout uit Spanje gebruiken en mocht je pakjesboot 12 nemen, neem dan wat leuks mee vanuit Spanje.
0 0
Bocarra
Onbegrijpelijk dat ik hier reacties lees van supporters die bereid zijn om Ajax-spelers als de Jong te laten gaan als er maar een flink bedrag op tafel wordt gelegd. Ajax is geen handels huis maar een voetbalclub die sportieve doelen nastreeft.
0 0
robsch
Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die denken dat Ajax elke speler kan houden aan zijn contract. Oftewel dat ze allemaal gratis op een gegeven moment de club verlaten of via arbitragezaken. Als we dat gaan doen dan gaat dat misschien nog 2 jaar goed dan en daarna zijn we verder af dan Feyenoord nu is. Iedereen vertrekt dan dus voor niks en we kunnen er ook bijna niks meer voor terughalen want het geld zou dan hard verdampen. Dussee goed idee man. Maar het staat natuurlijk wel stoer zulke teksten op een Ajax site. Een speler is maar een poppetje. Er staan altijd nieuwe spelers op.
0 0
Rentokill
Ajax zal het Transferrecord van Sanchez hoe dan ook gaan verbreken komende zomer. De Jong en de Ligt kunnen zomaar 80 miljoen per stuk gaan opleveren. Neres ook boven de 40. Ziyech zal zn afspraken gemaakt hebben maar is ook niet gratis.
2 -1
Spuit11
Gek werd ik ervan afgelopen zomer. Zo erg heb ik het nog niet echt eerder meegemaakt hoeveel druk zo'n flutkrant op een transfer weet te krijgen.
0 0
Nosky
Ik heb niet zo'n moeite met al die geruchten, neem ze altijd met een grote korell zout.
Tegerlijkertijd vind ik het op zich ook wel mooi, want als er met grote regelmaat in de internationale pers over onze spelers wordt geschreven (op een positieve manier), is dat ook goed voor de naam van onze club.

En uiteindelijk zou er heus wel een kleine kern van waarheid inzitten, bijvoorbeeld de geruchten rond De Ligt en De Jong. Laat ze de komende maanden maar flink schrijven en speculeren, en er elke maand weer een nieuwe club bijkomen die "interesse" heeft.
Uiteindelijk is de hype een hele grote factor op de transfermarkt, dus hoe groter de hype ronde deze twee spelers, hoe hoger uiteindelijk de transfersom. Ik ben heel benieuwd wat voor record Overmars neer gaat zetten.
3 0
FWAjacied
Veertien miljoen maar voor Sanchez? Wie heeft dat ooit goedgekeurd om hem voor dat bedrag dan maar te laten gaan?
1 -1
Rentokill
Nee man, meer dan 40 miljoen was het. Duurste Nederlandse transfer ever
0 0
wladimir
Dat was idd een schijntje
1 0
Nosky
14 Miljoen een schijntje? Is toch mooi hoe dat qua perspectief werkt. Een paar miljoen is in de voetbalwereld tegenwoordig 'een schijntje'.

Ik werk in de kapitaalgoederen, verkoop projecten van enkele tot meerdere miljoenen Euro's. Een order van pakweg een miljoen wordt bij ons als 'klein' beshouwd.

Hoe die bedragen je gek maken he. Stel je eens voor dat je morgen middels een loterij dat schijntje van 14 miljoen Euro wint. Dat veranderd je leven volledig. Om het maar even in perspectief te plaatsen ;)
0 0
Ajaxvooraltijd
Niet mijn eigen leven alleen maar dat van mijn vrienden en zeer naaste familie ook!
0 0