'De Jong ging wijzen zoals Cruijff in zijn beste dagen'

JesseTH, 14-10-2018 om 17:30, 45342 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen is lyrisch over het optreden van Frenkie de Jong tijdens de 3-0 overwinning op Duitsland. De journalist van De Telegraaf zag de middenvelder een leidersrol vertolken, wat hij eigenlijk van een andere Ajacied zou hebben verwacht.

'Dat Matthijs de Ligt met 220 Volt op zijn schoenen loopt, dat verwacht je niet', begint Driessen nog negatief. 'Je verwacht van hem echt een leidersrol. Dat ging in de beginfase helemaal niet, maar op een gegeven moment ging Frenkie de Jong zich ermee bemoeien. Hij ging wijzen zoals Johan Cruijff in zijn beste dagen. Hij ging allerlei mensen neerzetten waar ze moesten staan in de opbouw en toen ging het ineens wel draaien.'

De Jong deed ook wanneer hij de bal zelf in bezit had enkel goede dingen, zo zag de verslaggever. 'In zijn passing en in zijn passeren was hij heel goed. Zijn versnelling is gewoon weergaloos. Die Duitsers hadden Emre Can erop gezet en Müller er voor de zekerheid nog vlakbij, maar als hij echt van start gaat, is er geen houden meer aan bij Frenkie de Jong.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pieter14
Ten eerste ben altijd een grote fan van johan geweestDe vergelijking met Frenkie kan niet. Het voetballen nu is veel sneller en de spelers moeten een veel groter uithoudingsvermogen hebben als in de tijd van Johan.Frenkie is een speler naar mijn hart, die in alle facetten in het voetballen uitblinkt.
Als hij midvoor zou staan zou hij ook doelpunten maken.Maar voor het team is hij belangrijker op het middenveld.Hij is een fenomeen. Die als ik goed gelezen heb het volgend jaar zo een 20 miljoen per jaar gaan verdienen.Wat zeg je daarvan Akkermans.
0 0
MichelAngelo66
"Als Cruijff in zijn beste dagen". Moet niet gekker worden. Whahaha Valentijn heeft een klap van de malle molen gehad.
0 0
Sterretje73
Mee eens. Men vergeet even gladjes dat als de duitsers ook maar 1 van de fouten hadden afgestraft in het begin de uitslag ook prima andersom had kunnen zijn. We zijn klimmende en hebben een zeer talentvolle groep die heel ver kan komen maar nu slaan een hoop mensen ineens helemaal door door die mooie uitslag. Geef ze gewoon de tijd en blijf realistisch. We zijn er nog niet...
0 0
JohanvanBasten
Frenkie!!
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Is hij al genomineerd voor de ballon d'or 2018? Waarom niet? Volgens de hypers is hij toch de beste wat Nederland is overkomen het laatste jaar?

Tuurlijk is hij goed, maar hier in NL en vooral bij Ajax is hij gelijk wereldtop. Hij heeft amper 50 wedstrijden gespeeld in de Micky mouse leauge haha. Een paar wedstrijden in de CL en 3 interlands. Kan mij van der Vaart nog wel herinneren in het begin. Die was namelijk nog twee klassen beter dan Frenkie.

Hij gaat er wel komen. Bij een bod van 80 a 100 miljoen moet je echt afscheid van hem nemen.
2 -5
MankeNelis
Je zit zeker met je rug naar de wedstrijden met Frenkie te kijken? vd Vaart en Frenkie zijn beide wereld spelers, maar wel totaal verschillende types.
0 0
jackwolf
Ik ben wel benieuwd wat hij met de bal gedaan zou hebben als hij die gekregen had van Bergwijn tijdens die counter in de tweede helft. Dan kon hij alleen op de keeper af.
0 0
MickS
Jongens, laat die knul nou toch gewoon lekker voetballen.
1 0
Superjan
Ik denk: leuke kop, ik vind Frenkie ook goed. Oh, Valentijn Driessen, laat maar.
1 -2
VinylFrank
ach ach als Cruijff in zijn beste dagen...besef je wel wat je schrijft?
8 -2
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Wordt wel een beetje lachwekkend zo die verafgoding. Hij is heel goed, maar mag wel meer bepalend worden door meer goals te maken. Ik vindt dat hij meer het stafschopgebied moet opzoeken.
5 -12
JariHeijden
Ik ben het met je eens over die verafgoding. Frenkie is een geweldige speler, maar hij krijgt zoveel superlatieven. Op een gegeven moment is dat niet allemaal meer waar te maken. En dan komt de onterechte kritiek. Best jammer. Met irrealistische uitspraken wordt hem een druk meegegeven waar je nooit van kunt winnen.

Gelukkig laat Frenkie zich niet gek maken. Dat is maar goed ook. Want hoe goed hij ook is, hem vergelijken met Nederlands en misschien wel 's werelds allerbeste voetballer ooit is toch wel de goden verzoeken.
1 -1
jackwolf
Ja net als Onana, die mag ook wel eens wat meer scoren.
6 -1
Joseph
Ben benieuwd of Onana net als Frenkie vind dat hij bepalender moet zijn in het strafschopgebied..
1 0
Ajax27
Ja man, ene Iniesta was ook zo dramatisch bij Barça. kon leuk een balletje spelen maar scoorde gemiddeld maar 1, 2 of 3 keer per jaar en Europees vrijwel nooit. Ook altijd een overschatte en matige middenvelder gevonden...
8 -1
Pauw
Heb je er weer zo één. In de rol die hem toebedeeld is presteert hij gewoon heel erg goed. Ook op het topniveau.

Zodra hij als aanvallende middenvelder geposteerd wordt mag je 'm op goals en assists afrekenen.

Laten we genieten van wat hij allemaal wél is op dit moment.
8 0
3star
Ja, maar dan wel half staan ipv 6....
0 0
geronimo
Driessen wat jij allemaal neerpent weet iedereen al, hou svp op zoek ander werk , val ons niet meer lastig
4 -4
Ajaxvooraltijd
Valentijn vergeet alleen voor het gemak even dat er een man met een aanvoerdersband naast hem staat die constant zorgt dat hij verdedigend het vuile werk moet opknappen. Zou de man met band niet de boel achterin aan moeten sturen?
0 -2
Kuningast
We slaan weer eens door in Nederland.. hou op zeg!
3 -3
geDaante
Nee hoor, zo'n talent mag best bewierrookt worden, en maar mooi ook, het opent hopelijk de ogen van die balletjes breed en terug trainers, waar Nederland rijk aan is.

Frenkie laat zien waar de Hollandse School ooit voor stond, heeft qua spel en persoonlijkheid en in zijn bewegen echt wel wat weg van Cruijff.

Het is jammer dat Cruijff deze jongen niet heeft door zien breken, dit zou echt een speler naar zijn hart zijn.
6 -1
Kuningast
Frenkie de Jong met Johan Cruijff vergelijken, de grootste die we ooit gehad hebben. Is lachwekkend. Verder hoeven we het er niet over te hebben.
1 0
Pauw
Ja. Trainers als Streppel hebben godzijdank geen grip op 'm gekregen.

''Er waren trainers die vonden dat ik 'volwassener' moest spelen''.
2 0
Tufono
Ik had al de wijze waarop de Jong al loopt vergeleken met de grootste voetballer aller tijden! Frenkie lijkt veel op hem, echter hij moet ook gaan scoren, dan kunnen we nog meer van hem genieten!
0 -1
Bky
Als pure CM is scoren totaal onbelangrijk.
1 -1
Schwalbino
Duitse commentaar op tv was onder de indruk van Frenkie. 'Diese Leichtfussigkeit!' Heb de hele wedstrijd de Duitser op gehad omdat ik het Nederlandse commentaar niet kan uitstaan. Ze vertellen alleen maar dingen die je allang weet. Voor de gemiddelde kijker is dat wellicht wel allemaal info met meerwaarde. Dan kijk ik liever naar een Belg of Duitser om te horen hoe zij er tegenaan kijken. Was natuurlijk genieten geblazen. Vooral de laatste 10 minuten.
5 -3
AjaxDude12
Frankie is tering goed. Trots op deze gast
1 -1
Joseph
Matthijs heeft 2 keer zo veel minuten gemaakt op het hoogste niveau, en van hem mag je het niet eens verwachten met zo weinig wedstrijden. Dat Frenkie dit doet is gewoon uniek en het zal alleen maar beter worden als hij meer aanzien krijgt.

Potentiele wereldtopper die Frenkie, maar komt nog niet in de buurt van Johan.
5 0
Stone020island
Een leidersrol van iemand verwachten die 19 is. Oke valentijn. Ben echt benieuwd wat deze man rookt want er komt echt alleen maar prietpraat uit
8 0
Siemmie
Ben het met je eens hoor, maar gek genoeg is het De Ligt zelf die zulke hoge verwachtingen oproept. Niemand mag inderdaad een leidersrol verwachten van een 19-jarige. Maar omdat De Ligt bij Ajax en soms bij Oranje wel degelijk de leidersrol op zich neemt, raken mensen daaraan gewend en krijgen ze die verwachting van hem. Dat hij dan nog steeds maar 19 jaar is wordt vaak vergeten.
2 0
Bocarra
Driessen heeft volgens mij weer wat zitten snuiven. Wat een idioot. De Jong speelde een heel moeizame wedstrijd en stond regelmatig op 1 lijn met de verdedigers. Kon de bal bijna nooit vooruit inspelen. Hij heeft voor zijn doen abnormaal veel ballen terug moeten leggen. In de 2de helft was hij zichtbaar vermoeid en rijp voor een wissel. Deze kwam er dan ook. Na afloop kon hij melden dat hij nog een conditionele achterstand heeft. Dat is eigenlijk al vanaf de zomer zo. Elke keer als hij 100% fit dreigt te worden raakt hij weer geblesseerd. Ik hoop echt dat het topniveau wat fysieke belasting betreft voor hem niet een brug te ver is. Tot nu toe lukt het niet. We gaan het zien.
1 -9
Schwalbino
Hij is pas 21 en heeft op dit niveau nog veel te weinig wedstrijden in de benen. Dat hij zo goed mee kan zolang hij niet moe is, is gewoon een positief teken.
2 -1
kaashaas
De vergelijking met Cruijff is ook een beetje ver gezocht.
Maar met de jong of zonder hem scheelt een slok.op een borrel. Je ziet dat hij heel veel overzicht heeft en niet van de bal af te zetten is. Hij straalt ook verreweg de meeste rust uit. De beste passes kwamen van hem omdat deze jongen bijna altijd de beste oplossing zoekt.
1 0
ZwartNazareth
Valentijn Driessen. Die boy met dat flikkerjackje...Triest geval.
4 -2
amthree
Hou alsjeblieft op met de heletijd frenkie te vergelijken met cruijff...
6 -1
Schwalbino
Wat het ook is dat Driessen gebruikt, ik wil het wel eens uitproberen.
3 -1