'Laat Wöber de geduldgoeroe van onze stad zijn'

NielsOpdam, 11-10-2018 om 15:15, 17039 views, Het Parool |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Menno Pot, columnist voor Het Parool, heeft in zijn column Max Wöber 'in het zonnetje gezet'. Pot vindt het geduld van Wöber prijzenswaardig en vindt dat de Oostenrijker goed zijn mannetje stond. 

Ten Hag koos tegen PSV voor 'twee middenvelders' in het hart van de defensie en liet Wöber op de bank plaatsnemen. 'Ik zou de volgende ochtend waarschijnlijk hebben gezegd: "Krijg jij de pip maar. Ga maar een andere centrumverdediger voor joker zetten" - en daarna zou ik alle zooi uit mijn kleedkamerlocker in een kartonnen doos hebben gestort en met rokende banden het Arenadek zijn afgejakkerd, ondertussen bellend met mijn zaakwaarnemer. "Klaar hier. Fiks maar iets."', schrijft Pot met enige zelfspot. 

De Oostenrijker bleef echter rustig. 'Wöber daarentegen bleef zijn zachtmoedige, geduldige, Oostenrijkse zelf, speelde als basiskracht een wereldpartij tegen Bayern München en een opnieuw sterke pot tegen AZ. Wöber heeft als Ajacied al best veel pech gehad. Hij begon sterk, raakte geblesseerd, werd daarna als linksachter opgesteld (hij is geen linksachter) en maakte wat fouten. Dan heb je bij Ajax vrij snel een sticker op je voorhoofd met de tekst 'niet goed genoeg', hoe schreeuwend onterecht ook.'

'Waarom speelde Wöber tegen Bayern en AZ, maar leek Ten Hag tegen PSV iedere willekeurige aardbewoner met twee benen een geschiktere optie te vinden? Is er na PSV een directeur Ten Hags kantoor binnengestapt? "Even over Wöber, hè. Dat is een vrij forse aankoop van 7,5 miljoen. Die ga jij niet afdanken." Hoe gaat zoiets eigenlijk?' Uiteindelijk heeft Pot een mooie conclusie. 'Max, ondertussen, bleef gewoon kalm. Laat Max ons aller zenmeester zijn: de geduldgoeroe van onze mooie, ongeduldige stad.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Pot zou nog voor niets het Arena dek schrobben. Vind het zulke slappe kutcolumns altijd. Maar ja we hebben niet beter bijna op het ogenblik.
1 0
mistermiyagi
Wat een domme Column, elke insider weet dat Wober gewoon veel te weinig kansen heeft gehad.

beslist geen slechte speler is, maar naast Mathijs de Ligt in de trainingen vallen wel wat kleine dingen op.

We moeten in ons handjes knijpen met een gozer ala Wober, echt een blok beton, groot sterk, verdedigend goed.
Niks Magallan of andere exotische CV die ballen wegrost alsof het tennisballen zijn.
(Ajax moet niet teveel willen afstappen van hun spelwijze)
Tuurlijk kwam er een wereldgozer als een Sanchez bij Ajax, maar elke andere zuid Amerikaan zal stukken minder zijn als Sanchez.
Wober is het alternatief.

Sanchez en de Ligt zijn andere categorië en de Ligt is in potentie de dragende kracht van een Barcelona, Real of Bayern.
2 0
ram
Ik vind dit een rare column. Wober gedraagt zich normaal... en dat is dan héél bijzonder. Dat zegt meer over de rest, vind ik.
8 -1
Aeter
Dat zegt alles over de verwende nesten, die heden ten dage door het leven gaan als (prof)voetballer. Blij dat er nog types als Wöbert zijn. Ik hou wel van de Wöberts van deze wereld.
4 0
Bocarra
“Dan heb je bij Ajax snel een sticker op je voorhoofd”. Pot bedoeld zeker, dan heb je in de media gelijk een sticker op je voorhoofd. Natuurlijk zijn er een aantal successupporters die de media na papagaaien. Maar Wober is een goede verdediger die net zoals vele jonge voorgangers in een dipje terecht komen. Niet fit en onwennigheid. Veder heeft Wober dit seizoen al meer minuten gemaakt maar die vergeet Pot voor het gemak maar even.
2 -1
31xAjax
Wöber is een veel betere LCV dan Blind. Hoop dat Erik ten H. dat nu ook in blijft zien....
6 -1
M.Olsen
Iedereen die dit zegt id niet serieus te nemen
1 -1
Ferd
Iedereen die dit serieus neemt is niet serieus te nemen.
0 0
M.Olsen
Hahaha, scherp
0 0
M.Olsen
Drukte te vroeg op plaats reactie

Maar vorig jaar verloor je daar kansloos door persoonlijke fouten van Wober. En zelfs een ezel stoot zich geen 2 keer he
1 -3
insectenverdelg
Tja blind heeft ook wel is de JC schaal weggegeven tegen PSV als CV. Maar ook voor Wober is t nog al een verschil of Mathijs wel of niet naast m staat in de verdediging. Zelfde geld voor blind of Frenkie. Conclusie, de Ligt maakt t verschil. En zon beetje iedereen naast hem lijkt een topverdediger.Alleen van Dijk krijgt t maar niet voor elkaar. :)
4 -1
El-Dorado
Labyad heeft anders ook wat miljoentjes gekost.. (onnodig naar mijn mening aangetrokken) maar toch
5 0
Libero
Het verschil tussen Wöber (zonder ritme) naast Frenkie of Blind en Wöber naast de Ligt schijnt nogal moeilijk te begrijpen te zijn.
Wöber heeft overigens na zijn blessure vorig seizoen alleen CV gespeeld. Dit seizoen alleen bij afwezigheid van Nico LV.
3 -2
ajacied pp
Helemaal met Pot eens deze keer!!!!!
3 -1
vader123
Op en top prof. Geweldige mentaliteit. Staat er als je hem nodig hebt. En hoe!
Brengt rust in de verdediging en repareert foutjes. Was tegen AZ zelfs bij vlagen avontuurlijk.
Maar Max moet wel CV staan en niet aan de zijkant.
5 0
DS
We zullen er wel nooit achter komen, maar ik ben ook wel benieuwd in hoeverre een ten Hag echt de vrije hand heeft.
3 0