'Wil de 4-0 nog een paar keer terughalen'

ArthurV, 08-10-2018 om 21:05, 8315 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kale en Kokkie zijn zeer tevreden met het spel van Hakim Ziyech. De middenvelder maakt een uitstekend seizoen door en was afgelopen zondag tegen AZ opnieuw goed voor een wonderschone treffer. Iets wat ook supporters Kale en Kokkie niet was ontgaan.

'Die 4-0 van Ziyech wil ik nog wel een paar keer terughalen', begint Kale tegenover de camera van AT5. 'Hoe die gozer begint bij die bal van Matthijs de Ligt en vervolgens doorloopt. En hoe goed hij die achterhoede van AZ te kijk zet. Ik heb na afloop van de wedstrijd een kaasplank genomen en ben hem nog een keer gaan kijken. Het was gallery play.'

Gedurende het fragment raken de heren aan de praat met diezelfde Ziyech. De Marokkaans international geeft daarbij een korte update over zijn blessure, waarvan later bekend werd dat het om een spierverrekking gaat. Kale: 'Ik heb een diepe buiging voor je gemaakt bij de vierde treffer. Waanzinnig man! Wat is er met jou gebeurd de afgelopen weken?', waarbij de ras-Amsterdammer doelt op het het spel van de linkspoot. 'Ik zit lekker in mijn vel', reageert Ziyech. 'Ja, op een gegeven moment was het wel zielig voor ze', grapt de creativeling over AZ, een dag na de 5-0 overwinning.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Prachtig doelpunt van Ziyech, maar juist niet een voorbeeld van Galleryplay. Elke beweging was functioneel. Galleryplay is zoals ik de term begrijp dat een team voor de 'tentoonstelling' dingen gaat doen. Zoals toen Ziyech en Frenkie tegen Luik een keer een x aantal keer elkaar de bal terug gaven om een Belg te dollen. Gallaryplay onstaat meestal als de wedstrijd al gespeeld is, maar ook als een team zich suprieur voelt. De 2de helft als geheel had wel wat Galleryplay in zich, maar die solo van Ziyech was een uiterst 'zakelijk' prachtdoelpunt. Ik denk dat dan eerder doelpunt 5 onder Galleryplay kan worden geschaard door het overstapje van Neres, ook functioneel, daar niet van, maar stond het 0-0 denk ik dat Neres het zelf had geprobeerd?
1 0
SjaakWolfs
Het zijn niet de meest heldere lichten, die Kale en Kokkie. Netjes dat Ziyech even de tijd voor ze neemt.
0 -2
Marvolo
Ze zijn niet op hun achterhoofd gevallen hoor, al vallen ze wel vaak in de opportunisme valkuil door meteen Ten Hag helemaal af te zeiken na puntverlies ipv de nuance te zoeken.
1 0
Labrador
Die 2 zijn helderder dan menig individu op dit forum
3 0
Chesterson93
Aaaah, oké
0 0
WantAmsterdam
Wat een topper, onze Hakim, ook compliment aan Ten Hag en schreuder, dat ze hem zo kunnen motiveren, gaat echt voor de ploeg door’t vuur
6 -1