Van Hooijdonk: 'Aantal spelers speelt altijd'

SJvanveen, 07-10-2018 om 22:40, 10885 views, Studio Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Fraser is een groot fan van Hakim Ziyech. Als trainer en liefhebber ziet de coach van Sparta dat de creatieveling een klasse apart is op de Nederlandse velden. Pierre van Hooijdonk denkt dat Erik ten Hag meer rust had kunnen gunnen aan spelers. 

'Ik ben echt fan van hem', begint Fraser. 'Bij hem is dat omschakelen er ook bij gekomen en hij heeft natuurlijk een aardige aanvulling gehad van spelers. Ziyech is geweldig, maar ook Tadic is medeverantwoordelijk voor dat we een iets andere (blijere, red.) Ziyech zien.' 

De smaakmaker aan de kant van de Amsterdammers raakte in de slotfase van Ajax - AZ (5-0) geblesseerd en de vraag is of Ziyech bij die stand niet al gewisseld had moeten worden in verband met rust. 'Het is achteraf gelul, maar Ajax heeft een hartstikke zwaar programma. Er is een aantal spelers dat altijd alles speelt. Als er een stand was dat je die rust kon geven, was dat nu', besloot Van Hooijdonk. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Ik vond Schuurs op zich een logische wissel. Als De Ligt er niet is, heb je bijna niets meer achter van verdedigende kracht. Ja, eindelijk Wober nu. Maar Schuurs's ontwikkeling kan wel een zetje gebruiken, en natuurlijk helpt speeltijd daarbij. Ook als het slechts kort is.

VH heeft wel een punt dat TH tegen Heracles heel spastisch spelers rouleert vanwege de fitheid en nu iedereen laat staan. Dat is ook belangrijk voor de automatismen en blessures horen er wat mij betreft helaas bij. Men wil het niet horen hier, maar TH grijpt echt pas in op het moment dat hij de fout in gaat: drukzetten, vaste basis, Blind op 6, Wober erin etc. Nu nog wachten dat Neres weer op rechtsbuiten mag. Hij is nog lang niet de speler van vorig jaar. Zonde, TH geeft er een wapen mee weg. De enige met diepgang, althans zonder Dolberg.
0 -1
Web
Neres was tegen Bayern enorm goed op links
Schuurs speelt wekelijks, goed dat ze hem rustig brengen, traint ook bij de selectie.
Wij willen alles horen hier, maar dan ook dat Ajax enorm goed speelt
Wat heeft Ten Hag jouw gedaan?
0 0
Web
Van Hooijdonk heeft wel een punt hier, Ziyech zal het verschrikkelijk vinden ( want die wil altijd spelen ) als Ten Hag hem wisselt, maar je moet hem in bescherming nemen, in de laatste minuuut bij een 5-0 stand trekt hij nog eens alles uit zijn lichaam om een aktie te maken, dit met de vele wedstrijden die ze nu spelen, kan dat zo makkelijk te belastend zijn
0 0
ETM
Ziyech speelt dit seizoen zo ontzettend goed dat zelfs Tadic er een beetje in de schaduw van komt te staan. Maar die Tadic, jongens.. Hoe lang is het geleden dat iemand zovaak een voorzet op maat geeft vanaf de flank? Daar was ie weer, die bal op Dolberg bij de 2de paal. Maar die bal is helemaal niet zo simpel. Tadic zorgt dat we er gewend aan zijn geraakt. Het is dan ook 'het' wapen van Tadic. Verdedigers zijn bezig te voorkomen dat hij er langs gaat, maar het grote gevaar van Tadic schuilt in die voorzet. Tadic hoeft helemaal nergens langs. Tadic is serieus 1 van de beste voorgevers van de Europese velden.
Die steeklobassist op Vd Beek is natuurlijk sexier en de hoeveelste assist was ook weer een feit.
Het huidige Ajax heeft spelers te over om van te genieten. De Ligt, Ziyech en Tadic steken wel overal boven uit. En dat zijn ook spelers die je er als trainer niet afhaalt. Daarmee bespreek je hoe ze zich voelen. Die bepalen een beetje zelf of ze spelen.
4 0
gdwa
piere heeft altijd wat te zeiken als het over ajax gaat.
1 0
Inhartennieren
Pierre heeft gewoon volledig gelijk.
0 -1
tomtiedom
Ja Pierre...net als alle spelers in de top van de Europese competities. Gewoon botte pech helaas.
3 0
shachalnur
Mmmm.

Da's inderdaad een beetje achteraf gelul.

Echter merkte ik eerder op dat die rush op volle snelheid bij 5-0 voor in blessuretijd niet slim was.

Da's smijten met je krachten terwijl het niet nodig is,of het had een rotschop kunnen opleveren van een gefrustreerde verdediger..

Suf tikken met Tadic en Neres was ook een optie.

Ik kreeg binnen een half uur 12 duimpjes naar beneden.

Ten Hag had kunnen ,of moeten wisselen om zijn belangrijkste aanjager te sparen,maar Ziyech had ook slimmer kunnen zijn als je toch speelt.
1 -5
mercurius3
Achteraf gelul = supporters die ten Hag nu wel een goede trainer vinden omdat de resultaten goed zijn. Feit is dat ten Hag nog geen enkele beslissing heeft genomen die een wedstrijd heeft gewonnen of waarvoor hij lof verdient. Hij is nu bezig zijn fouten aan het herstellen, dingen die iedereen al zag aan het begin van dit seizoen: blind op het middenveld, de jong niet meer in de verdediging, Neres aan de buitenkant (vooral rechts), van de beek terug in de basis, eiting niet meer opstellen, wober in de basis. Zaken die al vooraf door iedereen gezegd werden. Ten Hag heeft het vindersgeluk: hij heeft geweldige spelers gekregen die ver boven de rest van de clubs in de eredivisie uitsteken, op PSV na, en nog presteert ie niet optimaal qua resultaten in de eredivisie.
1 -5
Web
18 wedstrijden gespeeld, waarvan 1 slecht tegen PSV.
Gelukkig had Bosz het vanaf dag een op de rit, die is op aandringen van Bruinslot gaan spelen met Schone op 6 en Sinkgraven als linksback
Zeiken om te zeiken
0 -3
Len nart
En als Ziyech zich niet moe voelde? Ik heb geen verstand van blessures, maar het kan toch best dat deze niks met vermoeidheid te maken heeft maar gewoon met hoe hij de bal hard raakte of met zijn been verkeerd neerkwam na het schot?
2 0
shachalnur
Heeft niets met moe te maken.

De wedstrijd is voorbij ,je spaart jezelf en neemt geen onnodige risico's.

Een frontale 50-50 tackle op het middenveld laat je lopen als het 5-0 is in blessuretijd.

Je hebt bewezen dat je de beste van het pleintje bent,en doet niets meer wat je kans op het behalen van het dorpskampioenschap volgende week in gevaar kan brengen.

Je stopt met pronken,stopt met de extravagante acties,je spaart het belangrijkste wat je hebt; je benen en je hoofd,je schakelt mentaal om naar een hoger niveau

Als je dat niet snapt ,wil je eigenlijk uiteindelijk niet op het landskampioenschap komen,en is kampioen van het pleintje eigenlijk net zo goed.

Of zelfs beter ,en zekerder.
0 -4
4xEC1
Wat een gelul achteraf is dit, zo makkelijk. Dus jij, en natuurlijk al die anderen die nu roepen dat het niet slim was van Ziyech, was er al bewust me bezig voordat hij ging schieten: Neee! Neeeeee Hakim!! Straks blesseer je je nog!! Niet doen!!! Pfffff zo ongelooflijk schijnheilig en betweterig en makkelijk gezegd allemaal. Of zijn jullie helderziend? Dan zal je stikrijk zijn!
1 0
RaynoFischer
Precies, dacht ook al meteen, waarom doe je dat nu nog?
Was nergens voor nodig en zou zuur zijn als je er hierdoor een paar weken uit ligt...
1 -3
shachalnur
op de andere thread al 15 duimpjes naar beneden,en zo'n man of 10 die zeggen dat ik een mafketel ben.

Voor Ziyech staan grote clubs niet in de rij.

Clubs herkennen een probleem wat hij heeft,en die actie vandaag is daar een symptoom van.

Het "Campeon del patio" complex noemt men dat in Cuba.

Misschien wel de grootste belemmering voor grote talenten om de absolute top te bereiken.

En wellicht ook de reden waarom er de laatste jaren zo weinig aanvallers en aanvallende middenvelders uit Nederland slagen in grote competities.
0 -5
mercurius3
Haha lul toch niet zo krom joh. Als er iemand is die zijn krachten goed doseert in een wedstrijd en goed op zijn lichaam let is het ziyech wel. Dit kan iedereen overkomen en dat hij dit nog doet aan het eind van een wedstrijd is alleen maar mooi om te zien. Clubs staan na dit seizoen echt wel in de rij voor ziyech. Hij gaat naar een grote club, believe me.
3 0
shachalnur
dat Ziyech kan voetballen stond al vast toen hij bij Twente speelde.

Ook toen de Ajax fans het niet meer in hem zagen zitten vorig jaar,was er erg weinig serieuze interresse.

Als clubs spelers gaan kopen voor 30 miljoen moeten ze wel zeker weten dat er geen 'verborgen gebreken' aan zitten.

Vandaar dat Ziyech ,de Ligt en Frenkie vooral bekeken worden ,en nog niet gekocht.
0 -1
NoPants
Geloof je het zelf?

Clubs bekijken matthijs, hakim en frenkie alleen omdat ze wellicht gebreken hebben. Andere spelers kopen ze wel gewoon want die hebben geen gebreken.

Dat klinkt voor jou logischer dan wat Ajax en Ziyech zelf zeggen: Ajax wilde niet verkopen.
0 0
Ajax-4-ever
Je bent een mafketel.
0 0
shachalnur
Yup
0 0
Schwalbino
Waarom de laatste jaren wel een reden en daarvoor niet?
1 0
shachalnur
Omdat het Campeon del Patio complex er nog niet met ,bijna letterlijk, de paplepel werd ingegoten door Overheid,school,schermpjes,I-Phones,media,KNVB en voetbalopleidingen..

Er wordt momenteel een niet aflatende reeks van Campeones del patio afgeleverd.

Verdedigers gaat nog wel ,maar keepers en de aanvallende 'creatievelingen' hebben een behoorlijke klap gekregen.

Nieuwe mannelijke Tennissers,Volleyballers,Judoka's,Rugbyers, Basketballers, Olympisch bad zwemmers,Handballers,Atletiek, Boksen,zelfs Schaatsers ?

De dip is niet alleen bij voetbal.

Dit is structureel:Fysiek ,mentaal en cultureel.
0 -2
Ajax27
Ja en dan had ie Ziyech rust gegeven en dan was er toevallig een andere speler naar de grond gegaan. Zoals ie zelf al z echt, het is achter makkelijk lullen. Blind en Dolberg terecht rust gegeven en een jong talent in laten vallen bij een stand waarbij het kan. Gewoon prima gewisseld.
5 0
Ozymandias
Inderdaad, Wober ging er nu als derde wissel af met een pijntje. Als Ziyech al was gewisseld had Ten Hag hem dus moeten laten staan (of met tien man de wedstrijd uit moeten spelen).
5 0