Otto: 'Carel en Donny kunnen zeker samen spelen'

BartVeenstra, 29-09-2018 om 14:15, 9385 views, NH Sportcafé |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-jeugdtrainer Heini Otto kan wel begrijpen waarom Erik ten Hag de laatste wedstrijden voor Carel Eiting heeft gekozen als controlerende middenvelder. Meerderen vragen zich af waarom Donny van de Beek nauwelijks aan spelen toekomt, maar Otto ziet een groot verschil tussen beide spelers.

Allereerst haalt commentator Toine van Peperstraten bij NH Sportcafé aan dat Eiting Van de Beek in de pikorde voorbij lijkt te zijn. 'Dat is best raar geweest. In de afgelopen zomer heeft Ajax Van de Beek gesmeekt om te blijven, terwijl er een zeer interessante aanbieding uit het buitenland was. Omdat een aantal spelers onverwacht zijn gebleven, is hij buiten de boot gevallen. Sterker nog: als De Jong naar achteren gaat, komt Eiting erin en niet Van de Beek. Hij is erg gepikeerd geweest de laatste weken.'

Otto denkt dat er een goede reden is waarom Eiting wel en Van de Beek nu niet speelt. 'Carel is meer een controlerende middenvelder, terwijl Van de Beek een diepgaande speler is', zegt de oefenmeester. 'Als Carel links controlerend speelt, kan Nico (Tagliafico, red.) heel veel opkomen. Met zijn linkerbeen kan Carel dat in die zone opvangen. Of Eiting en Van de Beek ook samen kunnen spelen? Ja, hoor. Dat kan zeker.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Ik begrijp niet waarom sommige supporters zich hierover druk kunnen maken. Een top team heeft meer dan 11 goede gelijkwaardige spelers nodig. En nu komt het.... je kunt er maar max. 11 opstellen en 1 op elke positie. Wat een gezeur. Het beste team moet spelen en niet de beste 11 spelers. Ajax speelt eindelijk weer eens met een echte 10. Jaren lang is hier door supporters om gevraagd.
0 0
Joseph
Probleem is ook niet EIting, probleem is Schone. Die kan een hoger niveau niet aan, dat gaat ons tegen Bayern ook in de probleen brengen.

Beste middenveld met afstand heeft frenkie op 6 en Donny en Ziyech naast zich. Maar goed, ons coachende ei is nog lang niet in de buurt van die opstelling. Hij moet eerst over de angst heen komen om maar 1 iemand op 6 te zetten.
0 0
maikelklaassen
carel is (voorlopig) een mooi weer voetballer. dus in thuiswedstrijden tegen de nmr 8 t/m18 ziet het er leuk uit, maar als er geknokt moet worden haakt hij als eerste af. gister tegen fortuna laat hij zijn man regelmatig lopen en tegen psv steekt ie geen poot uit bij de goal van pereiro.
0 0
Michels
Je zou gewoon helemaal niet met 2 controleurs moeten willen spelen. Schöne of Eiting zou de vraag moeten zijn. Dan laat je Frenkie en Donny vechten om de mc positie. Ziyech daar weer naast... Meer druk naar voren en minder controle achterin. Als je dan je spelers aanspoort druk uit te oefenen en in balbezit aan te vallen, wordt er ook niet gebreid achterin.
1 0
Hwb
Dus jij speelt liever met 2 spelers achter de spits dan met 3? Want dat is de consequentie van wat je zegt. In beginsel ben ik het met je eens, maar wanneer je Ziyech, Tadic en Neres hebt, kan ik me erg goed voorstellen dat je ervoor kiest om die drie kort bij de spits te zetten.
0 0
Michels
Als je heel zwart-wit kijkt, is dat idd de consequentie. Speel je echter met flankspelers die ook naar binnen trekken, los je dat wel op. Zeker wanneer je back mee opkomt en het veld breed houdt, je flankspeler naar binnen trekt en je middenveld mee opschuift. Zoals jij het schetst met Ziyech, Tadic en Neres kort rond je spits, moet volgens mij ook prima lukken met maar 1 controleur. Je mc zal wat meer box-to-box moeten gaan spelen tot ongeveer de rand 16. Dan zet je je 6 er 10/15m achter een de verdediging rond de middellijn. Het kan wel, maar ik denk idd dat ik liever die eerste tactiek zie.
0 0
Minsc
Toine beseft niet dat je een appeltje niet met een peertje moet vergelijken, Otto wel.
0 0