Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Waarom kan Ten Hag het niet gewoon toegeven?'

BartVeenstra, 29-09-2018 om 11:05, 8460 views, RTV Noord-Holland |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Waar Ajax-trainer Erik ten Hag goede redenen lijkt te hebben voor zijn opstelling tegen PSV zijn sommige analisten het nog altijd niet eens met de keuze van de oefenmeester. Ten Hag koos ervoor om - bij afwezigheid van Matthijs de Ligt - met Frenkie de Jong en Daley Blind centraal te spelen, maar de critici vinden dit nog altijd niet de juiste keuze.

'Waarom kon Ten Hag het niet gewoon toegeven na afloop?', vraagt Toine van Peperstraten zich af bij NH Sportcafé. 'Het is overschatting geweest om in een uitwedstrijd bij PSV de dienst uit te willen maken. Al hoort het wel bij Ajax', geeft de verslaggever toe. Ook leider van het gesprek, Leo Driessen, snapt niets van het standpunt van Ten Hag. 'Je kunt toch ook gewoon zeggen: we hebben ons vergist?'

Rinus Israël sluit zich aan bij het hierboven genoemde tweetal. 'Hij zal het toch ook wel met ons eens zijn dat het centrum niet goed was? Het zijn twee goede spelers, maar verdedigend is het een probleem. Die twee gaan van hun leven nooit een kopduel winnen van Luuk de Jong', zegt Israël. Waar Ten Hag juist met veel ruimte in de rug wilde spelen, zou Isräel - die in het verleden ook voetbaltrainer was - dat juist anders doen. 'Als ik Ajax was zou ik met deze verdediging een meter of vijftien tot twintig naar achteren gaan om zo de ruimte tussen de laatste linie en de keeper kleiner te maken. Als de bal dan doorgekopt wordt, is de bal wellicht voor de keeper.'

Ajax-jeugdtrainer Heino Otto is eveneens te gast en hij laat weten dat men in Amsterdam nog altijd vertrouwen heeft in Ten Hag. 'Het is nu niet aan mij om daar bepaalde dingen over te zeggen. Bovendien is over PSV al genoeg gezegd en geschreven', aldus Otto, die ook ingaat op de opmerkingen over Max Wöber. De Oostenrijker zou niet meer in de plannen voorkomen bij Ajax. 'Wober is part of de selectie. Wat gesuggereerd wordt, klopt niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sallons@AS
Het is op 1 dag na een week geleden. Vandaag staat Fortuna op het programma. Kan dat stilstaan bij vorige week nu afgelopen zijn?
2 0
Schwalbino
Ze melken het uit tot de nieuwe story er is.
0 0
jaribombari
Waan van de dag. PSV wint 2x in extermis tegen notabene Pec en Fortuna en het is allemaal wel erg matig. Tegen een super slap Ajax scoren ze een paar frommelgoals en het is meteen weer hosanna. Zo gaat dat.
5 -1
Schwalbino
In het algemeen kun je stellen dat niet zelden ook iets te zeggen valt voor een tegengestelde mening. Maar in dit geval niet.
0 0
Ajax_026
Fijn dat iemand anders dat ook zo ziet de eerste mag echt niet vallen. Schone had die moeten blokken en onana net op het verkeerde been met slecht zicht. Vervolgens staat Lozano buiten spel en komt op de bal in gelopen maar kut scheids en VAR vinden het allemaal best en geen enkele analist kraait ernaar. 0-2 achter na een Europese wedstrijd en het publiek gaat ook erachter staan waarbij psv vleugels krijgt en bij Ajax de moed een beetje wegzakt.

Ik vond van Bommel niet tactisch sterk. Ik vond Ten Hag daarin zwak. Ik vind PSV niet beter en ik weet zeker dat als Ajax een goede pot speelt tegen bayern dat ze allemaal weer 180 graden draaien.

Laat Toine van Peperstraten maar lekker janken op TV is ie goed in.
2 0
RuffRhythim
Peperstraten...da's toch die gast die als eerste loser eruitvloog omdat ie geen Robinson is?
0 -1
EzraAjax95
Psv verliest vanavond en Ajax wint ruim en volgende week hebben alle journalisten niks meer te zeggen. Mensen, wees niet zo dom om hier serieus op in te gaan. Het is opportunisme van de bovenste plank en ze zeggen dit alleen maar juist zodat wij hier dan op gaan reageren en hun aandacht krijgen. Allemaal bullshit
3 -4
Joseph
We gaan zien of hij toegeeft, gaat Donny nu eindelijk de plek van Schone overnemen en gaat Frenkie nu eindelijk een vaste plek krijgen op het middenveld.

Het gaat veel zeggen over de toekomst van dit team. Dit team zoals het tegen PSV begon, gaat niet groeien. Een team met Donny en Frenkie op het middenveld wel.
2 -4
Gajes
Wat is dit voor hetze van de media tegen ten Hag, zitten eindelijk weer in de CL en het voetbal is het kijken waard. Dat je een keer een wedstrijd verliest omdat de spelers naast hun schoenen gaan lopen overkomt iedere ploeg.
7 -3
Joseph
Na Heracles de 2e domme fout van de trainer, dat gaat snel bij een club als Ajax. Winnen van Europese laagvliegers, verandert daar weinig aan. Zeker na de investeringen die er gedaan zijn in het team.
3 -6
ETM
Europese laagvliegers? Stuk voor stuk ploegen die in de race waren voor Championsleague voetbal, net als Ajax.
3 -1