Borst: 'Wat kunnen Ajax-mensen toch trots zijn'

BartVeenstra, 24-09-2018 om 07:40, 8856 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hugo Borst snapt er niets van dat Ajax-trainer Erik ten Hag er zondag tegen PSV voor koos om met het centrum Frenkie de Jong-Daley Blind te spelen. 'Wat kunnen Ajax-mensen toch trots zijn', schrijft de analist in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Erik ten Hag zei direct na de beschamende 3-0 nederlaag tegen PSV dat hij met Frenkie de Jong de beste keuze had gemaakt. Hij refereerde nog aan de wedstrijd tegen AEK. "Met Frenkie stond het goed. Dat is Champions League."', begint Borst zijn column. 'Onzin natuurlijk. Tegen AEK (nummer 125 van Europa) speel je geen Champions League. Tegen Benfica en Bayern speel je Champions League. En trouwens, in de eerste helft tegen AEK maakte Frenkie de Jong een paar grote fouten, het liep voor geen meter.'

Borst herhaalt het nog maar eens: De Jong is geen verdediger, maar een middenvelder. 'Die opstelling van Ajax gisteren (zondag, red.). Als je in de Champions League of tegen PSV zo'n elftal samenstelt, dan is er een steekje los aan je. Ajax heeft prachtige voetballers en één verdediger van niveau: De Ligt. Nou vooruit, Tagliafico kan er mee door. Met anderhalve verdediger ga je geen prijzen winnen, tenzij je de KNVB-beker helemaal te gek vindt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Ik vind Borst een verschrikkelijk kereltje, maar hij heeft een punt dat de technisch verantwoordelijken natuurlijk een flater hebben begaan gisteren. Trots, arrogantie, oerstom.... Geef het maar een naam.
0 0
mercurius3
Ook op het middenveld moet je kunnen verdedigen, en dat kan de jong niet. Hij heeft geen enkele duelkracht of fysieke power, hoe kun je dan op internationaal niveau op lange termijn overeind blijven? Doen ze bij Ajax niet aan krachttraining ofzo, want de jong en ziyech hebben al drie jaar hetzelfde lichaam. Vergelijk dat met luuk de jong van PSV: is een beer van een vent geworden.
0 0
FissaDeGekste
Nee want Iniesta en Xavi waren zo goed in verdedigen, echt een toplichaam ook. Modric en Kroos, dat zijn topverdedigers. Zidane. Allemaal topverdedigers. Terug in je mand aub.
0 0
Genant
Haha Borst geeft achterafgelul een nieuwe dimensie.
0 0
Schöne82
Beetje overdreven natuurlijk, maar toch 'amen'.
0 0
komopajax777
Ik vind dat wel veel te weinig eer voor Tagliafico.Hij wordt door sommigen neergezet als een matige verdediger en door Borst zelfs als een halve.Nou dan heb je echt stront in je ogen.Nico is gewoon een topverdediger met heel veel spelinzicht.Ze hadden alleen echt een goede ervaren centrale verdediger moeten halen met lengte dan had je van de Jong geen last gehad.
0 0
Ajacied33
Ben geen fan van Borst, maar hierin heeft hij gewoon gelijk. Arrogant van TH om te denken dat het tegen een matige tegenstander als AEK heeft gewerkt, dat het tegen PSV ook wel goed afloopt om Frenkie achterin te posteren. Je hebt Wober op de bank man... Probleem is dat TH koppig is, dus dit soort kamikaze opstellingen gaan we vaker meemaken vrees ik
1 0
Ferd
Verdedigers genoeg, alleen stelt de trainer ze niet op. Wober had het echt beter gedaan, Schuurs ook.
3 0
vijfennegentig
Mijn woorden
0 -1
stefan pluim
Spijker op zn kop.
1 -1
El-Dorado
precies wat ik ook riep, nog voor de transferwindow ging sluiten
1 -1
Horrontelli
Hebben ze niet naar je geluisterd?
0 0