Gijp: 'Kans dat hij slaagt is negentig procent'

JesseTH, 21-09-2018 om 22:30, 15361 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens René van der Gijp is de kans dat Matthijs de Ligt het bij een Europese topclub zou redden bijzonder groot. Iemand bij wie hij daarentegen wel had verwacht dat het niet positief zou verlopen in het buitenland, is Justin Kluivert.

'Als Matthijs de Ligt volgend jaar naar Tottenham of Manchester United gaat, is de kans dat hij slaagt negentig procent', vertelt Van der Gijp bij Veronica Inside. Bij Kluivert ziet de analist het net andersom. 'Er is tien procent kans dat hij slaagt en negentig procent dat het misgaat. Waarom denkt hij dat hij het daar wel kan redden? Je komt binnen als niemand.'

Ook komt Van der Gijp te spreken over Ajax - AEK Athene. Volgens de analist was het niet meer dan logisch dat de Amsterdammers de tweede helft over hun opponent heen gingen. 'Je weet, dat gold ook voor Barcelona en PSV, dat wanneer de verhouding in het balbezit 70/30 is, dat die mensen meer hebben gelopen dan jij. Dan weet je ook dat je de tweede helft meer ruimte gaat krijgen dan in de eerste helft. Dan moet je alleen maar die ruimtes benutten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax-4-ever
Ongeacht de club waar hij heen gaat en of hij blessures gaat krijgen is de kans exact 90% dat hij slaagt. Hoe krijgen die gasten het voorelkaar dat dit soort gelul door de media opgepakt wordt..
1 -1
ram
Waarom is dit in godsnaam gelul?!

Ik ben er ook van overtuigd dat De Ligt bij iedere absolute topclub een slagingskans van 90% heeft én dat die kans bij Kluivert een stuk lager ligt.
0 0
Schwalbino
Als zijn lichaam meewerkt wordt hij een absolute topverdediger.
0 0
shachalnur
19 jaar

1.90 meter

90 kilo,en weinig vet.

Lichaam van een rugbyer ,voorwaartse

Hij is ,vrees ik ,nog niet uitgegroeid wat (spier)massa/gewicht betreft.

Om geen snelheid te verliezen zal hij steeds meer kracht moeten gaan zetten.

Belasting voor bovenbenen en knieën zal toenemen.

Gelukkig heeft hij getennist,dus prima voetenwerk en timing,en is intelligent.

Als hij heel blijft tot zijn 23e wordt hij één van de besten.
1 -1
Champy
Ik vind het altijd bijzonder als er wordt gezegd dat je minder loopt, als je zelf de bal hebt.

Barcelona toont jaar in, jaar uit dat ze meer lopen dan de tegenstanders per wedstrijd.
Dat is ook hetzelfde bij Ajax. Kijk de cijfers maar terug van afgelopen CL wedstrijd.

Niet dat het zoveel boeit, maar die uitspraak is gewoon nergens op gebaseerd.
3 -2
ram
Ja, maar achter een bal aanlopen is veel vermoeiender dan balbezit hebben. Dat is meer de theorie. En volgens mij klopt dat ook. Hoe meer balbezit hoe minder moe je wordt. Ik denk dat dat zowel mentaal als puur lichamelijk werkt.
0 0
Babayaka
Maar op de een of andere manier is lopen in bal bezit minder vermoeiend dan de hele tijd achter je man en achter de bal aan te moeten lopen.
1 0
tyzinho
Als je als speler van Ajax 10 km loopt en je tegenstander loopt er 8 en je hebt 70 procent balbezit, dan loop 1,4km loop je vrij simpel gezegd omdat de tegenstander dat niet kan belopen als ze alleen maar achter de bal aan rennen, dat is het moment dat er gaten vallen en vaak doelpunten. Ik denk dat je het een beetje zo moet zien. Achter de bal aanlopen is altijd zwaarder dan vrijlopen
1 0
Aeter
Klopt, en dat heeft te maken met dat je doseert in de aanval en op de juiste momenten je energie verbruikt voor sprints trekken of weglopen of diep gaan. Verdedigend wordt je constant geforceerd mee te lopen op het tempo van de tegenstander, vandaar dat een hoog tempo spelen een tegenstander op den duur opbreekt, omdat dat gewoon heel zwaar is, dubbel als je tactisch niet slim staat en elkaar nog meer laat lopen dan nodig is.
0 0
RedFeather
Dat laatste klinkt behoorlijk als een definitie van alles wat Gijps mond uitkomt.
1 0
Schwalbino
Klopt ook wel wat je zegt. Het voordeel is dat als je zelf de bal hebt en goed positiespel speelt (vrijlopen, aannemen doorspelen), je tegenstander in minder tijd dan jij de ruimte moet dichtlopen, bovendien moet hij ook nog kracht gebruiken om af te remmen. Dat allemaal kost veel kracht terwijl goed positiespel heel vloeiend en soepel kan. Om het andere team kapot te spelen moet je dus je positiespel op een lekker hoog tempo spelen. Hoog genoeg om de tegenstander af te matten.
2 0
gi0vanni
Dat ziet er bij Ajax al prima uit maar ze mogen toch nog af en toe wat naar Barca kijken. Dat tempo is pas echt snel.
0 0
glob
Goeie tip, we geven het door.
0 0