'Ajax begon na wissel Huntelaar te flonkeren'

NielsOpdam, 20-09-2018 om 14:15, 19836 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan, columnist van Het Parool, vindt dat Ajax woensdagavond pas na de wissel van Klaas Jan Huntelaar voetballend begon 'te flonkeren.' Spaan, die aanwezig was in de Johan Cruijff ArenA, vond dat Donny van de Beek prima inviel in de wedstrijd tegen AEK Athene, zo schrijft hij in Het Parool.

Spaan begint zijn column over zijn avond in het stadion. 'In de Johan Cruijff Arena zie je de wedstrijd niet zo goed als thuis. Niet alleen zat ik ver weg van het doel waarin werd gescoord, ook gingen alle mensen staan als de bal op links bij Nico Tagliafico belandde. Je kunt wel "zitten" blijven roepen, maar dat gaat op den duur averechts werken.'

Uiteindelijk heeft de columnist wel dingen gezien die hem opvielen. 'Dingen die ik desondanks heb geconstateerd: Van de Beek is op 10 veel beter dan Neres, die op links beter is dan Tadic die in de spits beter is dan Huntelaar. Met Donny in het veld begon ook Eiting uitstekend te voetballen. De echte Ajaxjongens, waar ik Frenkie de Jong toe reken, vonden elkaar net zo gemakkelijk als in Jong Ajax onder Keizer. Het is jammer voor Huntelaar dat het elftal pas na zijn wissel voetballend begon te flonkeren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Henk, op je stoel gaan staan. Wel eerst je schoenen uitdoen.
0 0
Bijgoochem
My god is hij echt zo'n pikkie die zitten gaat roepen, tijdens een CL wedstrijd nog wel. Gaat ie zeker ook zo vervelend in je rug prikken als je opstaat bij een mooie aanval.
0 0
MosesD
Normaal gesproken altijd eens met Spaan, maar nu niet echt. De gehele 2e helft was een stuk beter mede dankzij de snelle goal natuurlijk. Toen Huntelaar eruit ging begonnen de Grieken ook moe te worden. Maar het moet gezegd, het beste is eraf bij Huntelaar, zeker in topwedstrijden. Maar het mag ook, hij is al 35. Nooit een hele goede voetballende spits geweest natuurlijk, maar het wordt nog minder en opvallender nu. In de combinatie ronduit slecht. Werkt wel hard, maar moet het vooral van zijn kansen in de 16 hebben. Zou Neres zondag weer voorin zetten. Van de Beek op het middenveld. Hopelijk samen met de Jong, want dat zou betekenen dat de Ligt fit is.
0 -2
GvanderK
Henk moet met pensioen.
1 0
Kinkladze
Dus als je gewoon wilt zitten en lekker kijken ben je geen supporter meer?? Ik wil gewoon juist lekker zitten en kijken naar mijn club. Wat is daar mis mee? Daar betaal ik toch voor? Ik hoef toch niet met mijn rug naar het veld toe staan te springen?
5 0
Gouda
Helemaal prima toch? Dat is juist het mooie, iedereen beleeft het op zijn /haar eigen manier. Sommigen zitten en anderen gaan de hele wedstrijd los. Ik zelf kan erg genieten van de sfeer.
Maar dat bepaalt niet of je supporter bent of niet, maar eerder wat voor "soort" supporter je bent.
Beetje rekening met elkaar houden en als er een keer iemand in z'n enthousiasme gaat staan en je ziet wat minder, dan hoort dat er ook bij in een stadion.
1 0
3sterren
Maar dat is juist het kwalijke. Degenen die steeds gaan staan, op momenten dat zij denken dat het er om gaat spannen, neemt veel van je uitzicht weg, en kan op die manier een groot deel van het plezier wegnemen van het live volgen van een wedstrijd. Ik begrijp Spaan op dit punt wel. Ik vind het zelf ook best wel hinderlijk, als de de supporters op de zitplaatsen voor mij, massaal besluiten te gaan staan. En bij een spannende wedstrijd kan dat soms 75% van de tijd zijn ...
; )
0 0
Ferd
Joh, henkie die kritiek heeft op Huntelaar en een harde plasser van Donny, je verwacht het niet he
0 0
BokkieBokstra
Vond wel dat van de beek heel erg goed inviel, hij speelt de ballen goed en scherp. Want wat ik niet goed bij Ajax vind is dat er te veel balverlies geleden wordt.
2 0
kaashaas
Ja zeker
0 0
Oempaloempa
Wel heerlijk dat er zo gevarieerd kan worden en dat er daadwerkelijk tactische wissels mogelijk zijn met goede en gemotiveerde spelers. Ten Hag geeft de spelers zelfvertrouwen en vise versa. Een goede chemie en daaruit blijkt een goede trainer. Dit Ajax kan ons allemaal verrassen.
2 0
Hans Kraay Jr.
Aldus onze steward.
0 0
geronimo
Hij zuigt dit uit zijn dikke duim want hij kon de wedstrijd nauwelijks zien, zei hij zelf
3 0
EVH
Opnieuw een voetbal-intelligent stukje van Henk Spaan.

Zijn waarnemingen over posities van sommige spelers zijn spot on
2 -3
Hobbemastraat
Types als Henk roepen "zitten". Nare man.
4 -1
aka
Idd
1 0
michaellaudrup
Waren het niet dat Donny de laatste tijd hopeloos uit vorm was. Vandaar de logische wissel. Speelt hij zoals gisteren kan je hem wel weer een potje laten beginnen.
0 0
kaashaas
Gelul
1 -3
Caparzo
EtH heeft het materiaal om tijdens de pot dingen om te gooien, en doet dat ook zeer goed. Dat is een uitermate sterk punt van deze trainer. Voor de tegenstander erg lastig en het heeft zich al een paar keer uitbetaald. Geen plan A, plan B, plan C, maar plan A sub a, plan A sub a1, plan A sub a2. Dit is wat we nodig hebben.
1 0
Jari_held
Heeft henkie er wel eens over nagedacht dat het toen al 1-0 stond, aek vermoeider werd en meer ruimte ging weggeven?
4 0
T.reckveugel
En Tadic kreeg op links 5x de bal niet voor, toen hem dat op rechts met rechts wel lukte stond Donny er, maar die had de Hunter ook gemaakt.
Geen kritiek, was verder allemaal Europese top, maar de Hunter heeft geen enkele bruikbare bal gehad. Die nummer 4 van AEK werkte alles perfect weg tot die 1-0.
1 0
AFCA1510
Haha dat stuk over zitten blijven, sjonge jonge!
1 0
Amsterdam Loyals
Zitten doe je thuis Henk!
2 0
de-Ajacied
Hij heeft gelijk dat Donny vd Beek meteen zijn stempel op de wedstrijd drukt maar niet dat Eiting ineens beter ging spelen. Die werd in de tweede helft consequent overgeslagen bij de opbouw. Zo ging het tempo omhoog
1 0
AFCA.
Tadic was vele malen balvaster in de spits dan Huntelaar. Tadic is ook echt sterk aan de bal. Speelde prima.
0 0
Piejotter
Vuilnisman kan deze zuurpruim ook mee? KJH heeft een prima wedstrijd gespeeld ook al heeft hij dan niet gescoord. Wat voor een groot gedeelte meespeelde was dat op het moment dat KJH de grasmat verliet de Grieken al kapot gespeeld waren. Maar Donny heeft het uitstekend gedaan dat is weer een ander verhaal.
4 0
Schwalbino
Het liep daarvoor al prima want EAK zat er doorheen en met de omstellingen/wissels daar bovenop wisten de Grieken het ook niet meer tactisch op te lossen.
1 -2
AFCA1510
Heeft gewoon gelijk. Ook Dolberg was veel meer aanspeelbaar en in beweging, er gaat echt een dreiging uit van die jongen als die zich in de 16 positioneert.
3 -4
Youri08
Helemaal mee eens, na de wissel kwam er veel meer dynamiek en diepgang. Van de Beek kwam net zo vaak voor de keeper als KJH, maar stond een linie verder weg.
3 -2
zwollie
Wat wil spaan Donny graag als holmaatje.
0 -2
chloorbestendig
Mensen die ‘zitten’ roepen in het stadion moeten lekker thuis naar rtl boulevard gaan zitten kijken, voor mijn part worden ze vanaf het dak zo de gracht ingekieperd.
4 -5
InOost
Eens, eigenlijk hoor je gewoon altijd te staan bij het voetbal kijken. Wordt de sfeer zo veel beter door!
3 -1
Ajax412
En blijven tot het eind van de wedstrijd! Mijn grootste irritatie en ik zeg er ook lekker wat van. Ik sta niet op voor mensen die in de 85e minuut naar huis rennen.
4 0
chloorbestendig
Mensen die voor het einde van de wedstrijd naar huis gaan moeten de mensen die van het dak gegooid worden opvangen.
0 0
Koekepeer
Ik heb niet gezien dat er mensen van het dak werden gegooid. Nu was ik natuurlijk wel gewoon tot en met het einde van de wedstrijd aanwezig. Dus ik kan het gemist hebben.
0 0
Bjorn
Neres op 10 was een leuke vondst voor Vitesse-uit, maar gewoon niet meer doen. Het is mooi dat we ook deze variant kunnen spelen met Tadic als valse spits en Donny op 10. Hoe meer wisselingen mogelijk zijn, hoe beter gedurende het seizoen.
3 0
Ruff Rhythim
Nee hoor.
Gelijk na het eerste fluitsignaal van de 2e helft !
1 -1
Ozymandias
Het is wel zo dat het erg goed ging met Vd Beek op '10' en Tadic in een vrije rol als spits. Vd Beek ging veelvuldig over Tadic heen en dan liet Tadic zich inzakken om in de voeten aanspeelbaar te zijn. Die wisselwerking was geweldig en is zeer moeilijk tegen te verdedigen. Ik zou me kunnen voorstellen dat Ten Hag hier tegen PSV weer voor kiest aangezien Schwaab en Viergever vaak niet goed de ruimte achter het middenveld verdedigen.
7 0
EersteAanname
Ik heb nooit begrepen op basis van welke ervaring of expertise deze man al jaren een podium krijgt om zijn mening te verkondigen. Wat hij ervan vindt is wat mij betreft volstrekt irrelevant.
5 -6
Koekepeer
Ervaring heeft hij wel, expertise kunnen we over twisten inderdaad
0 0
AFCAMM
De Grieken waren moe gestreden en wij nog niet, maar de inbreng van de wisselspelers, en alles dat het met zich meebrengt (frisse energie, kleine verschuivingen op het veld etc), zorgde er inderdaad voor dat het allemaal net iets beter ging lopen.

Wat hij over Huntelaar persoonlijk zegt is niet heel gek, want die heeft zich niet voor niets laten wisselen.. met (lichte) hamstringklachten speel je gewoon iets minder lekker.

Het wisselen gaat Ten Hag trouwens wel steeds beter af, heb ik het idee.
1 0
RaynoFischer
Heeft ook meer luxe nu ;)
Als je spelers als Donny en Dolberg die er weer aan komt erin kan brengen ( en Eiting staat nornmaal niet in de basis) etc, maakt het ook wel wat makkelijker
0 0
PeterVKV
Tegen sterkere tegenstanders komt Huntelaar met zijn 35 jaar simpelweg tekort. Is niet gek en hoeven we ook niet moeilijk over te doen. Tegen PSV en Bayern is het beter om te spelen zoals er gisteren werd geëindigd (met Huntelaar als eventuele pinchhitter). Voor de beker en tegen Fortuna is Huntelaar weer aan de beurt en krijgt een ander rust. We gaan toch niet verwachten dat Huntelaar op zijn leeftijd 50 wedstrijden gaat spelen? De hamstring problemen gisteren waren een eerste waarschuwing voor overbelasting.
8 -6
Amster
Huntelaar is hier heilig. Want we denken hier dat Huntelaar de enige is die goals kan maken. Geen zorgen jongens, ook zonder Huntelaar worden er goals gemaakt, misschien zelfs wel meer. Time will tell.
4 -5
PeterVKV
Iedereen is hier korte termijn heilig of korte termijn de lul.
1 -1
Clarence
Behalve Joël Veltman, die is hier altijd de lul....
0 0
Bky
Ja, of Ajax begon pas te "flonkeren" nadat AEK was kapot gespeeld.
6 -2
floydje07
Totaal geen fan van meneertje Spaan, toch zei ik gisteren deels hetzelfde op de bank.
Tadic was erg goed als aanspeelpunt en speelt ook een levensgrote rol bij de 2-0...

Maargoed de Hunter mag ook een 'mindere' avond hebben na al zijn belangrijke doelpunten! Hij is erg belangrijk en hij was dan ook zeker niet slecht of zo..
4 -2
Redrum
Misschien moet je zelf ook eens gaan staan tijdens de wedstrijd paardenlul.
8 -4
SammyR
Haha, echt he.. Die mensen die gaan roepen om te zitten tijdens zo'n Europese pot moeten echt verbannen worden uit de ArenA
7 -2
EuforischeRealist
Beste Henk wat laat je je toch telkens kennen. Geen kwaad woord van mij over Donny want die viel inderdaad sterk in en zou ik veel meer minuten gunnen dan dat hij nu krijgt, maar Ajax speelde al voordat Van de Beek in viel erg sterk. Het loopwerk wat Huntelaar heeft verzet en het continue druk geven van de hele ploeg zorgden ervoor dat die Grieken het steeds minder konden belopen. Dat de ruimtes groter werden om in te voetballen kwam dus echt niet alleen vanwege die wissel.

Misschien toch een keer vaker roepen om te gaan zitten meneer Spaan?
7 -4
Web
Klopt, zo makkelijk.
Gekoop scoren noemen ze dat.
Ieder heeft een zwak voor Donny
2 0
Web
Ajax kwam los na de goal.
Zo makkelijk weer.
3 -2
KingRijkaardII
Zitten? Dat doe je maar thuis op de bank!
10 -2