'Ajax heeft betere spelers, PSV is flexibeler'

FinnDekker, 18-09-2018 om 08:45, 14925 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Voetbal International blikt men vooruit op het begin van de Champions League voor Ajax en PSV en de clash tussen de twee. De twee grootmachten uit de Eredivisie worden met elkaar vergeleken door Simon Zwartkruis en Taco van den Velde. 

'Ajax heeft betere spelers, PSV is wat flexibeler', begint Van den Velde. 'Ajax domineert in de speelwijze, maar geeft wat ruimte weg aan de tegenstander. Ik ben benieuwd hoe dat dadelijk gaat tegen betere ploegen. PSV wapent zich daar wat beter tegen. Ajax heeft meer moeite nodig om terug te plooien en om in een strakke organisatie te spelen.'

Zwartkruis ziet ook een verschil tussen Eindhoven en Amsterdam. 'PSV is minder dan Ajax afhankelijk van individuele bevliegingen. Ziyech en Tadic zijn de mannen die het verschil maken, terwijl het bij PSV uit meer hoeken kan komen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kieft09
PSV is gewoon een beetje gehyped door de media, van Bommel is de nieuwe Simeone als je de kranten gelooft, nou we hebben kunnen zien hoe simpel Barca het met 10man uitspeelde gisteren. Ajax heeft betere spelers en een mooier systeem. PSV is meer een collectief terwijl Ajax het juist meer in de individuele klasse zoekt ..ik verwacht wel een overwinning vanavond ...en zondag hebben we inderdaad wat recht te zetten.
0 0
Godenzoon24
Enige wat Ps v voor heeft op ons is effectiviteit.
0 0
ajax4ever01
Ajax heeft komende zondag in Eindhoven sowieso wat recht te zetten, gezien die blamage van die laatste ontmoeting met die 2 die we op een nare manier hebben verloren.
0 0
Cello
Wij gaan PSV in hun eigen huis 'gewoon' pakken dit seizoen, daar heb ik alle vertrouwen in. We hebben niet alleen de betere spelers, maar ook de uitvoering van het spel is beter. Ik denk dat we zondag PSV op alle fronten gaan aftroeven. En als we snel scoren dan voorzie ik zelfs, dat het geen nipte overwinning gaat worden. Eerder met 2 a 3 goals verschil bij snelle voorsprong van Ajax.
1 0
hallo1
Bij PSV kan creativiteit uit meer hoeken komen??? WTF.

Tadic, Ziyech, Neres, Frenkie de Jong versus renpaarden (goed weliswaar, maar blijven renners) Lozano, Bergwijn en dan Pereiro, Gutierrez. Ik zou het wel weten. Ajax zal het zondag wel echt moeten laten zien. Oppassen voor de counter met Lozano en Bergwijn. Dat is cruciaal, omdat wij niet veel snelheid achterin hebben. We moeten daar gewoon winnen. Dat is niet alleen qua punten nodig, maar zeker ook als statement dat je echt kampioen wilt worden.
1 0
Kieft09
Die Guti is wel een pareltje ja... maar voor de rest is het niet heel veel
0 0
Godenzoon24
Idd belachelijke uitspraak.
0 0
Duif63
Psv scoort makkelijker dat is een feit. Verdedigend vind ik Ajax juist beter al hoop ik niet dat Mazraoui op Lozano speelt.
0 -1
Cello
Elke club scoort makkelijk als PSV zodra je ze alleen maar in de kaart speelt en daarmee als tegenstander volledig in het mes lopen. De tegenstanders leggen bijna de rode loper uit....en ja dan vraag je bijna om doelpunten.
Zodra tegenstanders van Ajax de zgn. rode loper gaan uitleggen zal je ook vaak monsterscores gaan zien....
0 -1
munser
dikke kans van wel. weinig andere opties
0 0
ProfessorX
PSV - Ajax 2 - 4
1 -1
lieuwek
Als je vi wil terug kijken via de site van veronica moet je eerst 30 advertenties zien man man man
0 0
PJSM
Conclusie: drie punten gaan mee naar A’dam.
0 -2
X-RaY
Van beide is de verdediging de achilleshiel.
0 -2
sucre
1 tegen in 5 eredivisie en Europees hoeveel? ja idd slecht...
0 0
insectenverdelg
Mawr Ajax creeert in Europa opk heel veel kansen. tegen ploegen zoals Luik en Kiev, die on niet per defininite veel slechter dan PSV schaar. Daarnaast speelt Ajax uit ook gewoon heel sterk dit jaar. op Luik uit na misschien. Ook zie je verdedigend gezien ( en ook het aantal doelpunten die je tegen krijgt) dat t verdedigend steeds beter staat. Toch zal je vooral in de omschakeling zondag heel erg moeten oppassen. Want daarin is PSV wel echt heel gevaarlijk. Verder moet je kansen afmaken. Daar ontbreekt t Ajax wel is aan dit jaar. Al met al heb ik er best een goed gevoel over.
0 0
Jari_held
Precies... en wat voor goal. Afstandsknal van 25 meter. Europees heb je tegen sturm graz een blunder van onana tegen in de laatste minuut; tegen standard luik een afstandsknal van 25 meter en een penalty, tegen kiev uit een corner 1... kortom je krijgt tot nu toe geen goals uit uitgespeelde aanvallen tegen. Verdediging staat dus juist super goed
0 0
Marcao
Inderdaad, gatenkaas achterin bij Ajax. Zelfs al 1 goal tegen in de Eredivisie.
0 0
Bky
??

Onze verdediging is prima.
0 0
X-RaY
Mazraoui komt verdedigend nog tekort en Blind is ook een zwakke schakel als cv omdat ie niet meedogenloos genoeg is. Bovendien mist hij snelheid, body en kopkracht. CL is heel andere koek.
1 -5
Kieft09
Blind is in de eredivisie een prima verdediger, ik denk wel dat hij als verdedigende middenvelder voor de verdediging beter tot zn recht komt..de man kan als geen ander passes geven...maar waar ga je dan weer met Schøne heen hé?
0 0
Bky
Ja ja Blind is zwakke schakel bla bla. Blijven zeggen en misschien dat je er echt in gaat geloven.
4 0
X-RaY
Vervelend hè dat mensen een andere mening hebben.
0 -1
Labrador
Ik weet het niet maar psv heeft dit seizoen tegen Feyenoord, Fortuna en Pec laten zien hoe goed het omgaat met een tegenstander die iets meer gas durft te geven. Niet dus. En ze komen er iedere keer mee weg.
0 -1
ProfessorX
behalve tegen een gehavend Feijenoord niet , dat verloren ze zelfs .
1 -1
ajax4ever01
Makkelie fluit PSV-Ajax
1 -1
Red Devil
Maar geen echte winnaars die de wedstrijd zakelijk afmaken en dat doen die gloeilampies wel.
Ze moeten bij Ajax eens gaan beseffen dat het niet altijd mooi hoeft en die bal af en toe gewoon de 2e ring in rossen als dat nodig is en ook voor de goal moeten ze veel scherper en directer zijn want met breien pak je geen punten.
0 -8
Schwalbino
Ik zie De Ligt, Schone en Blind vaak genoeg ballen de tweede ring inrossen.
1 0
Aspers73
Alleen ploegen die zelf de bal willen hebben en de wedstrijd willen bepalen hebben iets te zoeken in de CL. Lange ballen op Luuk gaat hem niet worden. Hoop ook dat helemaal ondersteboven worden gespeeld door Barcelona.
0 0
gi0vanni
PSV gaat natuurlijk net als tegen A. Madrid lekker van achter staan met hier en daar een counter. Ze zullen vooral proberen om niet met grote cijfers af te gaan. Als ze met 4 - 0 verliezen en niet te veel energie vespillen mogen ze daar al trots op zijn. Dit gaat de wedstrijd van Messi worden want hij loopt natuurlijk minimaal 3 man voorbij met twee vingers in de neus. En dan hebben we het nog niet eens over de rest van dat team.
1 0
ProfessorX
Psv Kan je vergelijken met Kiev wat speelstijl aangaat enkel kop kracht is een stuk minder bij PSV .
De slag is op het middenveld en als Ajax door snel de bal rond kan laten gaan PSV het heel moeilijk krijgt en Barca wordt een graad meter ervoor .
0 -1
Bacta
Het zal allemaal wel, PSV krijgt vanavond toch aan de klote.. maar waar kan ik de 21:00 wedstrijd zien?
0 -1
Stuyvesant
Ziggo Sport.
0 0
AltijdGelijk
Allemaal leuk en aardig, maar sjongejonge, mensen denken echt dat PSV kans maakt???

Die staan vanavond om 9 uur weer met beide benen op de grond!!!

Barca gaat z helemaal zoek spelen...
0 -2
Ajacied33
Het boeit mij niet wie de betere spelers heeft, wat boeit is dat we zondag met 3 punten van het veld afstappen daar
2 0
AFC34
Flexibeler.. Wij hebben de spelers om 343, 532, 433, 442 en 352 te spelen, en ja, met al deze opstellingen kun je een geweldig team neerzetten waarbij op elke positie een speler speelt die ook op die positie goed uit de voeten kan. Wij spelen zelfs meerdere formaties in wedstrijden zelf. Ik weet niet of psv flexibeler is dan dat... Voorin misschien maar achterin zitten ze toch redelijk vast aan de 4 of 5 mans verdediging. Daarbij reken ik Cerny, Dolberg, Sink en Veltman niet eens mee. Al met al moet ik wel toegeven dat psv (hoe kut ook) het erg goed doet en heel makkelijk scoort. We gaan het zien!
0 -1
ST
Ajax heeft de betere verdediging. PSV de betere aanval qua doelpuntenmakers. Het middenveld is redelijk in evenwicht.
1 0
Web
Alleen gebaseerd op wedstrijden in de eredivisie, geen linker rijtje ploeg bij, en een ploeg in de voorronden CL waar ze het eerste half uur door weggespeeld zijn.
0 0
Ajax27
Mwa vind ik meevallen. Als ik de aanval zie van PSV met Bergwijn-de Jong-Lozano en wij met Tadic-Huntelaar-Neres dan zie ik bij ons meer ervaring op het hoogste niveau. PSV is wat effectiever maar over een hele wedstrijd gezien vind ik ons regelmatiger gevaarlijker. Het zal niet veel schelen, de voorhoede is denk ik zeer gelijkwaardig.

Middenveld met Frenkie, Schone en Ziyech daar zit veel meer variatie in dan bij PSV. Hendrix haalt daar echt het niveau van het middenveld omlaag. Fysiek is het bij PSV op het middenveld wat beter, maar Frenkie en Ziyech zijn zo ontzettend technisch en voetbal intelligent, dat ze daardoor meer openingen creeren, vaker op de juiste plaats staan en net wel dat ene balletje weten te geven.

Maar goed, waar bij PSV de verdediging de zwakke schakel is Hendrix, daar hebben wij de te langzame Schone en onervaren Mazraoui die toch (ook in de eredivisie) teveel onnodige foutjes maakt. We gaan het zien. Ajax moet gewoon 3 punten pakken, PSV moet proberen om de schade te beperken zodat ze thuis wellicht kunnen stunten.

Met het kampioenschap dat puur tussen Ajax en PSV zal gaan, hoop ik ook dat PSV (hoe moeilijk het ook zal worden) in ieder geval in Europa zal overwinteren.
0 0
AFC34
Voor het gemak ga ik nu even uit van Neres als middenvelder, ons middenveld scoort wat te weinig op dit moment. Maar, we weten ook dat als Neres het op zijn heupen krijgt hij heel makkelijk doelpunten maakt. Ik weet niet hoe dat bij psv zit, volgens mij maakt pereiro aardig wat doelpunten, hendrix niet, Gutierrez schijnt ondanks zijn doelpunt ook geen veel scorende middenvelder te zijn.
0 0
Bonno1978
Zou dit ook de mening zijn als PEC en Fortuna het 120 seconden langer hadden volgehouden?
2 -2
Remark
Ik krijg 't nauwelijks m'n strot uit, maar ondanks de wellicht vertekenende resultaten tegen zwakke broeders, maakt PSV op mij een betere indruk dan Ajax. Vanavond in Barcelona zullen we zien wat ze waard zijn tegen een échte voetbalploeg en kunnen we zien hoe de kansen liggen in Eindhoven.
1 -4
PJSM
Haha.....tegen de zwakkere broeders zonder tegenstand ja. Dat verbloemd een hoop.
0 0
AjaxDUde123hk
Hoe bedoel je? Psv heeft nog nauwelijks tegenstand gehad. Ajax heeft al 4 a 5 ploegen uit buitenland verslagen, Psv alleen Barisov. Het is echt even afwachten.
0 0
Beachbal
Wat een geouwehoer over dat PSV, het word gewoon 0-20 daar in lampenland.
2 -4
DonAdam
Die gasten lullen om het lullen. In de vCL gaf PSV in Borisov in de eerste helft enorm veel ruimte weg en keerde het pas om nadat Bate de weg kwijt was na die toevallige 1-1. Ajax speelde juist heel compact in de vCL.

Ja, we zijn allemaal vergeten dat PEC en Fortuna PSV wegspeelden, omdat Willem II en ADO open huis hielden. Nu is PSV opeens hongerig en komen de goals van meerdere spelers, terwijl het bij Ajax van Tadic en Ziyech moet komen. Ik zie Rosario en Hendrix nauwelijks scoren en die Pereiro maakt alleen penalties, terwijl Schone, Donny, Ziyech vorig seizoen als middenvelder er allemaal 10 maakten.

Die Guti lijkt een goede speler, maar het was tegen een onthutsend zwak ADO. Ik heb AOD nog nooit zo zwak zien spelen, zelfs met minder materiaal.

Hoe dan ook, het gaat voor Ajax te makkelijk in de Eredivisie en Ajax is qua vorm teveel afhankelijk van de ambiance en een uitzinnig thuispubliek. Dat baart me best zorgen voor de landstitel.
7 -1
KlaasJanDolberg
"Ajax heeft moeite om met een strakke organisatie te spelen". Pas 1 tegengoal. Het ligt inderdaad elke week helemaal open achterin. Wat een sensatie artikel.
10 0
GrandMasterFlex
Ja want Huntelaar, Neres, Frenkie, Schone, Mazz en Tag hebben natuurlijk nooit aanvallende impulsen hehe Slap geouwehoer...
7 0
Gerard36
Ik verwacht een overwinning bij p.s.v, ondanks dat p.s.v zelfs thuis op de counter speelt denk ik dat ajax in zijn uitwedstrijden de beste wedstrijden zal spelen om dat ze meer ruimte krijgen, thuis zullen bijna alle ploegen net zoals groningen met 10 man voor het doel blijven staan.
0 0
Redrum
Wat een verschrikkelijk lulkoekverhaal weer dit. Psv is juist de club die volledig teert op de bevliegingen van twee spelers, Lozano en Bergwijn. De rest is pure opvulling. Luuk de Jong rommelt wat in de zestien, versiert wat penalties en vrije trappen, krijgt af en toe een voorzetje op zijn hoofd. Zoetje krijgt de balletjes netjes tegen zich aan geschoten, Angelino geeft soms een leuk voorzetje, Dumfries probeert van alles, maar kan niks. Schwaab en Viergever rossen de ballen blind naar voren. Hendrix speelt samen met Rosario voor stofzuiger, wat wel belangrijk is natuurlijk. Pereiro heeft er soms zin in en soms niet. Al met al voor de eredivisie een elftal dat lastig te verslaan is, maar in Europa hebben ze niks te zoeken. Ajax heeft nu eigenlijk op elke positie een goeie voetballer met techniek, zoals het hoort bij Ajax en daarom is Ajax veel completer en sterker. Veel zal wel afhangen van de wedstrijd van zondag, degene die hem wint zal voorlopig de eerste plek bezetten in de competitie.
5 0
ajax1981
Humor is wel dat PSV nu helemaal opgehelmeld wordt vanuit 2 wedstrijden, waarin ze makkelijk scoren. Dat het de eerste wedstrijden de laatste minuut van de verlenging nodig had vergeten ze maar even.
En nu eerst de focus op AEK.
2 0
Redrum
Juist daarom gaat psv deze week ook zo hard op zijn bek denk ik. Ze gaan zelf ook geloven dat ze heel goed zijn, maar dat zijn ze niet. Ze hebben simpelweg weer eens veel geluk gehad en geen enkele tegenstand. Alleen door heel veel geluk kunnen ze de schade vanavond beperkt houden, maar ik verwacht toch wel gewoon een flink pak rammel voor psv. Angelino is geen verdediger, Dumfries is volgens mij geen eens een voetballer en een centrum van Schwaab en Viergever is gewoon een klap in het gezicht van elke voetballiefhebber. Als Barca niet alles tegen Zoet aan schiet wordt het een monsteruitslag.
2 0
RuffRhythim
Schwaab en Viergever zijn twee verdedigers met een draaicirkel van een vastgelopen olietanker op een zandbank.
Die worden vanavond compleet scheel getikt en zondag combineren wij daar ook langs.
0 0
Redrum
Absoluut, die worden volledig scheel getikt door Barca en daarna nog een keer door ons. Zo'n centrum kan gewoon echt niet in Europa.
0 0
chloorbestendig
Ten Hag gaat vanavond op zijn gemak met pen en papier voor de televisie zitten en kijken hoe Barca de defensie van pisvee helemaal scheel tikt, analyseert het de hele nacht door en zondag doet Ajax het nog eens dunnetjes over.
0 0
PeterVKV
PSV is nog niet getest tegen een sterke tegenstander. Verdediging PSV kan zomaar door de mand vallen.
0 0
RuffRhythim
Volgens mij heeft psv alleen nog maar tegenstanders uit het rechterrijtje gehad als ik mij niet vergis. En daar zaten zoals gewoonlijk weer een paar last minute ontsnappingen bij. Wij zijn al een aantal keren getest in de vCL en maakte gehakt een op papier altijd lastige tegenstander als Vitesse.

Die pot van psv tegen borisov tel ik niet eens mee. Borisov is geen Kiev, niet eens een Standaard Luik. Vanavond krijgen ze echt voetballes en zondag kraken we ze.
0 0
Rujar
Volgens AS is Ten Hag juist van de controle en verdedigend denken
1 0
Daneman
PSV is wat "sterker". Ik ben bang dat psv wint. En dat te maken heeft met kracht/fysiek/verdedigende kwaliteiten op het middenveld. Soms komt het aan op fysiek, sluwheid, loopvermogen. Frenkie en Hakim spelmakers? Wie is dan eerste slot op verdediging? Schone? Niet zo'n sterke verdediger
0 -1
ajaxxcied4life
Ajax overleefde 3 voorrondes tegen goede tegenstanders en maakte indruk., Probeer wat positiever te zijn. Ik snap dat 0-7 indruk maakt, dat doet het namelijk ook op mij maar als je deze beschouwing leest dan lijkt Ajax een soort los zand dat toevallig aan zijn doelpuntjes komt doordat Tadic of Ziyech wat forceren, de realiteit is dat Ajax juist aan goed voetbal toekomt door collectieve pressing en daar gedisciplineerd in te zijn.
2 0
JariBergkamp
Wat een onzin, PSV kan simpelweg alleen domineren tegen de kleintjes het is niet alsof het een keuze is om dat tegen betere tegenstanders niet te doen. Daarnaast is juist PSV afhankelijk van twee spelers: Bergwijn en Lozano. Ajax heeft met Neres en de Jong nog twee spelers die wedstrijden kunnen beslissen met een actie.
5 0
appeltje
Het grappige is van dat 'domineren' is, Willem 2 had bij die 6-1 nederlaag nog wel gewoon 55% balbezit
0 0