Borst: 'Laten we Tita Tovenaar erbij roepen'

NielsOpdam, 17-09-2018 om 08:00, 10533 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hugo Borst is erg benieuwd naar hoe Ajax en PSV zich staande houden in de Champions League. De analyticus stelt dat de Nederlandse ploegen het moeilijk krijgen in het miljardenbal, want volgens Borst is het een groot verschil tussen de Nederlandse Eredivisie en de Champions League, zo schrijft Borst in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.

Borst begint over Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. 'Tuurlijk zijn De Ligt en De Jong heel, heel bijzonder, maar tel hun wedstrijden nou eens bij elkaar op. Rookies zijn het', stelt de columnist, die het optimisme van veel Nederlanders niet snapt. 'Tuurlijk, tuurlijk. PSV en Ajax hebben goede keepers en PSV heeft Lozano en Ajax een zeldzaam tandem, Ziyech en Tadic, buitencategorie - maar de rest? Geen slechte voetballers, helemaal niet, maar ze moeten presteren in de Champions League. In de, ik spel het even: C.H.A.M.P.I.O.N.S. L.E.A.G.U.E.'

Borst gaat ook nog in op trainer Erik ten Hag. 'Sommigen zeggen: de trainers gaan het verschil maken. Erik ten Hag en Mark van Bommel wekken ineens heel veel vertrouwen. Die gaan hun team tactisch briljant vormgeven. Ten Hag lijkt na een reeks van zes Europese wedstrijden uit de dood herrezen.' Uiteindelijk heeft de columnist één conclusie voor de komende week. 'Ik wil de stemming niet verzieken, maar laten we Tita Tovenaar erbij roepen en vragen of hij nú de tijd stilzet. Dan heeft PSV nog evenveel punten als Barcelona en Ajax staat nog gelijk met Bayern München.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dolblij
Hij wil de stemming niet verzieken zegt hij en laten we de tijd stil zetten. Doe maar Borst, gaan wij verder want wij hebben ambitie. Ik vond de manier waarop Hunterlaar in een ander artikel op AS kijkt naar de CL veel beter: laten we er niet te makkelijk over denken, maar als we hard ons best doen, dan maken we goede kans te overwinteren. Mooi zo. Dus schouders eronder enneh Borst ........heb je de tijd al stil gezet?
0 0
AlexIbarra
Wij denken boven AEK te kunnen eindigen en willen graag strijden met Benfica voor plek 2.
Daar is toch niets verkeerd aan?

PSV heeft een poule met grote namen maar Inter presteert al meer dan 5 jaar niets in eigen land of Europa. (83e op de UEFA-ranking) Barca en Tottenham zijn net als wij voetballende ploegen, en dat hebben ze graag in Eindhoven. Plek 3 is sowieso haalbaar.

PSV heeft recent nog overwinterd en wij hebben voor het eerst dit decennium een poule met perspectief. Waarom zou je niet gewoon met vertrouwen de wedstrijden ingaan?
Niks voor een nuchtere Rotterdammer om zo dramatisch te doen over het label "CL" terwijl er gewoon 90 minuten gevoetbald moet worden.
1 0
AnsB
Helemaal eens.
Ik vind het eigenlijk wel grappig die tegenstelling tussen enerzijds mensen die denken dat de Nederlandse ploegen nog steeds niets te zoeken hebben in de CL omdat de resultaten tot nu toe 'tegen allemaal zwakke ploegen zijn behaald', en anderzijds mensen die in elk geval reëel dénken te zijn en van daaruit wel degelijk genoeg kansen zien.

Ik denk dus ook dat PSV derde kan worden en dat Ajax zelfs voor een tweede plek kan gaan. Mits ze beide hun topvorm tonen (en waarom niet?). Ik denk dat geen van beide ploegen angst heeft, maar juist de uitdaging ziet, en dat vind ik een absolute voorwaarde.
1 0
Redrum
Misschien kan Tita Tovenaar ook even bij Hugo langs wippen om hem van die zwerverlook af te helpen. Ik snap overigens wel wat Hugo hier bedoelt en hij heeft in principe wel gelijk. Er wordt teveel verwacht van Ajax en psv. Ajax gaat niet met Bayern strijden om plek 1, maar met Benfica om plek 2. Psv gaat met Inter strijden om plek 3. Vooral psv wordt veel te hoog ingeschat momenteel door een paar geflatteerde hoge uitslagen in de competitie. Ik denk dat die zich echt kapot gaan schrikken van het niveau van Barcelona en alleen door veel geluk zal de score beperkt blijven. Ajax wint wel van AEK, dus als Tita Tovenaar de tijd pas op donderdag stil zet dan staan wij nog gelijk met Bayern in de poule.
0 0
Willem410
Hoe lang gaan wij onze kop nog in het zand steken ten aanzien van PSV?
Ze hebben een selectie die niet onder doet voor ons en daar moeten ze zich bij Ajax donders goed bewust van zijn.
Zondag verliezen en de vogel is net zoals de laatste 4 jaar alweer vroeg gevlogen.
En dan gaan wij weer maanden roepen ze storten nog wel in en het is geluk en geflatteerd, dat gaat niet gebeuren en die uitslagen tegen Willem 2 en ADO zijn niet geflatteerd daar moeten we nu is vanuit gaan.
Als ik die back van ons dan alweer hoor van we zijn individueel beter dan staan men haren alweer recht overeind, nog steeds niks geleerd van die grootspraak van vorig jaar.
Steek ze 7 veren in der reet maar zorg dat je zondag messcherp aan de aftrap staat.
0 -2
Redrum
Psv is absoluut een hele grote concurrent voor de titel en ik durf ook niet met zekerheid te zeggen dat wij aan het langste eind gaan trekken, maar ik stoor me wel aan het gigantische ophemelen van die club. Als je alleen naar het voetbal kijkt dan zie je weinig bijzonders. Ze hebben in 5 wedstrijden alweer 4/5 punten teveel gepakt en in de andere wedstrijden hadden de tegenstanders een snipperdag genomen. Daarom zeg ik: die ploeg is niet zo sterk als de media nu doet voorkomen. Deze week moeten Ajax en Barcelona aantonen dat ze niet zo sterk zijn als iedereen denkt. Ik heb daar wel vertrouwen in.
1 0
AnsB
Of ze nu wel of niet voetballend bijzonder zijn doet er weinig toe in mijn ogen. Feit is dat ze belangrijke wapens hebben (om Van Marwijk na te praten). Vooral aanvallend en wellicht, sinds de komst van Gutierrez, ook op het middenveld.

Ook mentaal is het team sterk, zeker wat betreft hun hongerigheid. Zij nemen nooit gas terug, ook dat is een kwaliteit. Daar kan Ajax nog veel van leren. En qua vechtlust zijn ze beslist niet de mindere van Ajax.

Elk team dat vol overtuiging en vol gas speelt én belangrijke wapens heeft kan kampioen worden, zelfs als Ajax, dat inderdaad overloopt van kwaliteit maar veel meer neigt tot gemakzucht, nonchalance, gebrek aan scherpte e.d., meedoet om de prijzen.
0 0
KlasseLasse
damz wat gooit die hugo allemaal door zn neus! lekker negatief allemaak
0 -1
Willem410
Het team van Bosz dat waren nog rookies, Ajax heeft nu misschien wel het meest ervaren team op Europees gebied sinds de eeuwwisseling.
Ik tel er al 7 die tijdens de EL campange ook regelmatig op het veld stonden.
Schalke en Lyon in een kwart en halve finale uitschakelen dat zijn toch serieuze ervaringen, net zoals het spelen van een Europese finale.
Blind heeft die ervaring ook, Tagliafico is aanvoerder van Argentinië, Tadic is 1 brok ervaring en Huntelaar heeft zelfs in een WK finale gestaan en in het shirt van Real gespeeld.
3 0
3*stars*3
Eens over ervaren groep.
Alleen kut dat Klaas onder de bondscoaches niet meer vertrouwen kreeg.
RVP stond nooit op tijdens k.o fase en Klaas zat tijdens finale, 120min op de bank.
Iedereen heeft het over die kans van Robben maar wie weet wat Klaas kon brengen als invaller...
0 0
nicholas87
Borst z'n ruimte in de krant moet ook gevuld worden met woorden. De mening waar het meest over gesproken wordt is het belangrijkst, niet per se z'n eigen mening. Niet te veel waarde aan hechten.
0 0
Bramble1988
Hij heeft helemaal gelijk. Na een (ruime) overwinning op een erg mak ADO denkt men ineens dat ze een goed resultaat kunnen behalen(lees wel, winst) tegen Barcelona. Daarnaast is ook het gat met Bayern te groot voor Ajax. Het is absoluut geen schande om achter dit soort ploegen te eindigen, dus laten we ophouden van deze onzin berichten de wereld in te slingeren
0 0
de-Ajacied
Wel opvallend dat Borst altijd op zoek is naar iets negatiefs over de prestaties van Ajax. Doet ie nooit bij zijn eigen clubs feyenoord en sparta (in die volgorde ja)
Emmen spelers waren te dik en vitesse had geen zin, maar toch doen die ploegen het toch aardig tegen anderen. Borst is dis gewoon jaloers
4 -9
trodat4030
Dat heeft te maken met het feit dat AS alleen de voor hun relevante stukken eruit pikken en kritiek op Feyenoord (of welke club dan ook) is verre van interessant voor een Ajax-gerelateerde site. Als je de stukjes van Borst alleen via AS meekrijgt, lijkt hij idd heel 1 zijdig naar Ajax te kijken, maar volgens mij valt dat wel mee. Het is geen Henk Hoitink die alles kut, kutter, kutst vindt..
0 0
Sommelier
wat een onzin verhaal, schrijft vaak genoeg negatieve dingen over sparta ook hoor. Niet zo zielig gaan doen hier.
7 0
Michels
Hij heeft gewoon gelijk: eredivisie en CL liggen mijlen ver uit elkaar. Maar toch, je voelt dat er wat kan gebeuren. Ik hoop ook bij PSV, maar vooral bij Ajax! Zou toch lekker zijn als we weer wat plekken kunnen pakken Europees. Binnenkort doen de nummers 1 en 2 automatisch weer mee in de groepsfase van de CL.
0 -1
Babayaka
Ik denk dat zowel PSV als Ajax het goed gaan doen.
Barca is niet zo goed als iedereen denkt.
En PSV is wel eens eerder ver gekomen met gelijke spellen.
En Ajax kan het iedereen moeilijk maken met dit team.
0 0
Ajacied33
PSV mag de tering krijgen van me, ze mogen het niet goed doen. Wat mij betreft 0 uit 6. Oke vooruit, laat ze maar derde worden en overwinteren in de EL. Dan voelen zij ook na februari nog de weerstand van de EU wedstrijden en dat kan weer in ons voordeel werken
2 -3
3*stars*3
Hugo weer met zijn pessimistische gelul.
De lampjes gaan gewoon 3e plek pakken want Inter is gewoon matig en Ajax gaat lekker strijden met Benfica om plek 2.
Zo iig lekker punten pakken voor NL want lievelingsclub van AD verpest het al jaren voor ons.
3 -3
Bky
Makkie, 6 potjes, 18 punten.
2 -2
KlasseLasse
ja en omdat ajax en psv dat gaan doen mogen we in de kwartfinale instromen zo goed zijn we
0 0
Horrontelli
Zo is dat!
0 0