'Tactiek combineren met passie en agressie'

ThijsZwagerman, 15-09-2018 om 16:55, 5289 views, De Telegraaf |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Voormalig topvoetballer Ruud Gullit heeft in zijn column in De Telegraaf de Nederlandse Champions League-deelnemers, Ajax en PSV, van advies voorzien. Volgens de ex-prof is winnen het enige dat telt in het miljoenenbal. De manier waarop is voor hem van ondergeschikt belang.

'Eindelijk doen we met twee ploegen mee op het hoogste international clubniveau. Willen de twee clubs (Ajax en PSV, red.) daar werkelijk potten breken, dan moeten ze het voetballen en de tactiek combineren met passie en agressie, wedstrijdmentaliteit', zo stelt de voormalig assistent bondscoach van het Nederlands elftal.

Volgens Gullit is winnen het enige dat telt in Europa: 'Het gaat niet om goed of mooi spelen, maar om winnen op het hoogste niveau. Ik ga kijken hoe PSV en Ajax dit aanpakken of dat ze in die aloude Nederlandse valkuil trappen van lekker voetballen, veel balbezit, tevreden zijn met jezelf en je spel, maar bij het eindsignaal met lege handen staan. (...) Ik ben heel benieuwd of ze zich de internationale wetten eigen hebben gemaakt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
Na eerdere diepgaande analyses op televisie ("ze moeten gewoon scoren", "ze moeten gewoon verdedigen") gaat Ruud nu verder in de krant.

Passie, aggressie en wedstrijdmentaliteit. Briljant Ruud. Je had na je carrière lekker moeten gaan golfen.
1 0
Chesterson93
“Internationale wetten”. Jammer joh.
0 0
3*stars*3
Altijd mooi om gezicht van Kieft te zien bij Rondo, als Gullit weer eens begint over realistisch voetbal.
Voor PSV maakt het zelfs geen reet uit hoe ze in NL winnen.
Ajax oogst juist respect wereldwijd omdat het een eigen gezicht heeft.
16/17 was daar ook een voorbeeld van.
1 0
Bensco
Ben ik het niet helemaal mee eens. Van Bommel is duidelijk een andere coach dan Cocu is. Ik mag hem niet maar hij spreekt wel een duidelijke voetbalvisie uit waarin verzorgd en aanvallend voetbal centraal staat. Ik had even mijn vraagtekens of hij dat ook over kon brengen op de groep maar de resultaten laten zien van wel. We moeten niet weer gaan denken en hopen dat PSV wel weer punten gaat laten liggen want de realiteit is dat de selectie van hun ook sterk is. Thuis en uit moet je ze pakken en opvegen en gewoon je wedstrijden winnen zoals we nu doen. Dan komt het wel goed.
2 0
off
Geweldige voetballer, maar na z'n spelersloopbaan had hij van de radar moeten verdwijnen.
1 -2
Aeter
Mwah, hij weet het altijd prima te vertellen, dus geen slechte analist, maar het geen echt trainersfigur, meer analist en boegbeeld voor het Nederlandse voetbal en dat doet hij goed.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Ik heb toevallig een boek van hem, kijken naar voetbal. Op 1 pagina kan het gaan over Ajax en Cruijff, tot de rectsback van feyenoord uit 2003 en dan nog wat over een trainer uit zijn chelsea tijd. Allemaal op 1 pagina, dat je denkt : vertel er dan wat meer over als het net leuk gaat worden.
AJax heeft genoeg spelers die goals kunnen maken, en achterin +keeper is redelijk safe. Weinig onzekerheden, dit AJax is in staat om elke wedstrijd minimaal 2 goals te maken, zelfs tegen clubs als Bayern. Dan is het alleen zaak om daar mee om te gaan en niet inzakken en rustig aan doen maar blijven gaan tot je 3 goals verschil hebt.
0 0
DonAdam
Passie, agressie, mentaliteit... Ruud en zijn eeuwige opgrijpbare theorieen. "In het buitenland weten ze dat er meer nodig is om een wedstrijd te winnen". Ja, wat dan Ruud? Wees eens specifiek! Amateurpsychologie heeft nog nooit gewerkt.

Hij was een fantastische voetballer en hij is een zeer charismatisch man, maar over voetbaltechnische zaken heeft hij niets te melden. Als trainer heeft hij hopeloos gefaald. Hij zou een fantastische bobo of lobbyist kunnen zijn, maar laat hem ajb stoppen met die nietszeggende columns.
1 -1
Babangida83
Winnen is het belangrijkst Ruud, dat weten we ook wel. Soms is het vrouwen en kinderen eerst. Maar wel met een positieve filosofie. Anders kunnen we wel stoppen, dan worden we net zo dof als de Belgische ploegen, met alle respect.
1 0
MM1974
Ja Ruud bedankt voor de tip,zucht
3 0