Hendriks: 'Allang weer goed met Ziyech'

BVeenstra, 15-09-2018 om 15:50, 10610 views, Het Parool | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Het is weer helemaal goed tussen presentatrice en verslaggeefster Helene Hendriks van FOX Sports en Ajax-middenvelder Hakim Ziyech. Een jaar geleden vond er een interview plaats waarin Hendriks kritiek leverde op de verdedigende arbeid van de Ajacied. Daarna wilde Ziyech lange tijd niet met Hendriks praten.

In gesprek met Het Parool vertelt Hendriks nu dat de kou uit de lucht is. 'Ach, dat interview met Ziyech. Is allang weer goed. Het klopte gewoon niet wat hij zei. Hij had het over het totaal aantal meters dat hij liep, maar het ging mij om het verdedigende werk dat hij liet liggen. Hij was aan het schijnverdedigen. Memphis Depay deed dat laatst ook bij Oranje, tegen Frankrijk. Inmiddels maakt Ziyech zijn verdedigende meters wel, hè. Dat heeft Ten Hag er goed in gekregen.'

Volgens Johan Derksen wilde Ziyech destijds niet met Hendriks praten omdat zij een vrouw is. Waarheid of niet, Hendriks is wel eens geminacht vanwege haar geslacht, zo vertelt ze. 'Jazeker, maar dit geval stond daar los van. Een trainer heeft letterlijk eens gezegd: wat weet jij er nou van, je bent een vrouw. Daar heb ik hem op aangesproken. Ik ga geen naam noemen, want ik kom hem nog tegen. Het is ook uitgepraat, hij zal dat niet nog eens doen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MSwertz92
Ik mag je wel helene. Maar ziyech had gelijk en het klopt gewoon niet wat jij zegt.
5 -2
Horrontelli
Helene heeft lef en is inhoudelijk sterk. Voetbaltechnisch maar ook in dit soort kwesties. Topjournalist.
1 -4
Babangida83
Was ook gewoon onterechte kritiek aan het adres van Ziyech. Hij is juist de aanjager om direct de druk er op te zetten bij balverlies. Alleen zien mensen dat niet als hij weer een te risicovolle pass heeft gegeven. Ook toen al. Dat viel me juist op aan hem. Trokken de journalisten tot mijn verbazing de tegenovergestelde conclusie. Zegt weer genoeg over het niveau. Ziyech verwoordt dit knap.
4 -1
Horrontelli
Jij ziet het anders dan 'de journalisten' en dat zegt iets over hùn niveau?

Nou, het ontbreekt je niet aan zelfvertrouwen zullen we maar zeggen. :)
0 0
RedFeather
Ze durft spelers en trainers zeer kritisch te benaderen bij interviews.
Tegelijkertijd heb je niet het idee dat ze d'r eigen showtje afdraait.
Misschien mist ze wat voetbal know-how maar noem me een interviewer die wel zinnige vragen stelt. Ze valt op z'n minst niet negatief op.
1 -1
Lello
"Een trainer heeft letterlijk eens gezegd: wat weet jij er nou van, je bent een vrouw"

Zal wel Gertjan Verbeek zijn geweest. Dat terzijde, net zoals toen lijkt ze nu ook weer intressant te willen doen met haar "hij heeft mij verkeerd begrepen". Ik vind Helene een leuke presentratice, maar voetbal inhoudelijk voegt ze weining toe. Net zoals Jan Joost.
1 0
megaonion
Wat een verschrikkelijke heks. Over voetbal inhoud moet je het met haar er ook niet over hebben en daarnaast heeft ze een verschrikkelijke paardenkop.
5 -7
Michels
Raar, in dat interview (waar ze naar refereert) had ze anders wel gewoon gelijk. Ziyech speelde (voor de zoveelste keer) een zaadpot en zij zei daar wat van. Ziyech natuurlijk weer op dat gevoelige middelste beentje van hem getrapt...
2 -2
megaonion
Dan moet je beter luisteren want ze zei daar niks over. Ze zei dat hij verdedigend z'n steentje niet vaak genoeg bijdraagt. Alleen snapt zij duidelijk het woord verdedigen niet en gaat ze nog eens haar eigen mening (waar niemand op zit te wachten, we willen feiten en geen meningen van presentratices die er geen kaas van gegeten hebben) doordrukken. Als je kijkt naar hoe Ziyech toen verdedigde was het met druk naar voren. Eenmaal je uitgespeeld kan je wel als een mongool weer 50 meter naar achter gaan lopen en ziet dat er effectief uit, maar het enige wat je doet is goodwill creeëren bij het gemiddelde feyenoord niveau supporter en je energie verspillen. Wanneer je voorin uitgespeeld ben en de meters een te grote afstand zijn is het beter om op een rustige tempo terug te zakken. Wanneer de bal echter bij de tegenstander achterin werd rond gespeeld en dit net teveel naar de middenlijn begon te gaan zat Ziyech er constant kort op en deed hij z'n verdigende taak. Dat was de taak van Ziyech toen, maar ja ga dat Helene Engniks maar uitleggen. M'n punt is.. waar heeft ze dan gelijk over? Dat dus , over niks. Gewoon haar eigen ongevraagde mening roepen en dan heb je mensen die nog eens roepen dat ze kritische vragen durft te stellen en dat het goed is. Kritische vragen zijn inderdaad goed wanneer het goed onderbouwd is en anders niet.
4 0
Michels
Goed verhaal, maar het klopt niet wat je zegt. Kijk het interview even terug anders... Het ging erom dat Hendriks zei dat Ziyech in verdedigend opzicht "terug sjokte". Ziyech pareerde dat door het op de afstanden te gooien die hij in de wedstrijd (tegen Rosenborg) afgelegd had. Probleem in dat gesprek was dat die twee langs elkaar heen aan het lullen waren. Hendriks had gewoon gelijk: Ziyech kwam in verdedigend opzicht telkens te laat. Ziyech had overigens ook gelijk: hij maakte de meters wel degelijk. Feit is alleen dat ze het beide over iets anders hadden: je kunt echt wel de meters maken, maar wanneer je telkens te laat bent, oogt het "op z'n janboerenfluitjes". Daar zei ze wat van, maar Ziyech voelde dat als een soort persoonlijke aanval ofzo. Als hij gewoon gezegd had: je hebt gelijk mevrouw Hendriks, ik was niet scherp genoeg een startte vrijwel constant een fractie te laat met lopen. Dan was er niets aan de hand geweest. Toegegeven, Hendriks had haar opmerking beter moeten formuleren zeker op het moment dat ze merkte dat Ziyech hem verkeerd interpreteerde. Maar Ziyech had ook gewoon kalm moeten blijven en om extra uitleg omtrent haar opmerking te vragen. Fout van beide dus én ze hadden allebei gelijk...
1 -1
Maxwell_5
Verre van.

Hendriks wilde kritisch zijn op hem op een wedstrijd van de week ervoor (als ze hem toen had gesproken terecht) terwijl er zojuist een andere wedstrijd was gespeeld (op basis van die wedstrijd onterecht). Geen enkele logica, ook niet omdat ze er geen tegenstander of wedstrijd bij benoemde, dus kan je Ziyech niets verwijten dat hij haar vraag en timing anders interpreteert.

Hendriks zat fout. En dat ze dat een jaar na dato nog steeds niet durft toe te geven, siert haar absoluut niet.
Wat dat betreft kan ik mij deze mispeer van haar nog prima voor de geest halen en zijn mijn woorden en mening niets anders als dat toen was.
0 0
Michels
Ze wilde niet kritisch zijn, ze gaf hem juist een compliment met een verwijzing naar de wedstrijd van die week ervoor (om een verband te leggen, niet meer en niet minder). Ze kon hem natuurlijk niet na Rosenborg aanspreken aangezien Fox die rechten niet had. Bovendien, sinds wanneer mag een journalist niet meer kritisch zijn? Hoort ook een beetje bij het vak. Oh ja, als alle interviews met Ziyech tot deze nou lekker soepel verlopen waren, had je de "schuld" wellicht in haar schoenen kunnen schuiven. Maar dat was ook niet helemaal het verhaal...
0 0
Aad82
Hahaha, geweldig maat!
1 0
Aeter
Wauw hoe seksistisch kun je zijn. Bah!
0 -3
megaonion
Goed verhaal man, lekker kort ook!
0 0
Good Luck
En wat zie jij elke dag als je in de spiegel kijkt?
1 -2
megaonion
Geen paard gelukkig!
0 0
Ferd
Een mega ui is ook geen plezierig uiterlijk
2 0
megaonion
Nee, heb het ook niet mee zitten dat ik dan stink. hahaha
0 0
Good Luck
Nu nog fatsoenlijk Nederlands leren schrijven. Dan komt het vast nog wel goed met je knul.
0 0
Good Luck
Er zijn ergere dingen als kijken naar een edel dier als een paard!
1 0
Ozymandias
Het klopte wel wat Ziyech zei. Hij is al sinds zijn komst een aanjager op het middenveld en om nou juist hem te beschuldigen dat hij niet genoeg verdedigende meters maakt is absurd. De verdedigende meters die hij maakt zijn vooruit om druk te zetten maar dat begrijpt Hendriks duidelijk niet.
8 0