Driessen: 'Ten Hag moet het wel opnemen voor Blind'

BVeenstra, 15-09-2018 om 12:10, 6558 views, De Telegraaf |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Voetbaljournalist Valentijn Driessen van De Telegraaf vindt het enorm logisch dat Ajax-trainer Erik ten Hag het vrijdag tijdens de persconferentie opnam voor Daley Blind. Laatstgenoemde kreeg na zijn optredens in het Nederlands elftal flink wat kritiek te verwerken, waar Ten Hag gepikeerd op reageerde.

'Onzin wat zogenaamde experts uitkramen', gaf Ten Hag vrijdag aan. Het commentaar van de trainer is volgens Driessen logisch. 'Hij moet het wel opnemen voor Blind, want het is voor hem een hele belangrijke speler. Bij Ajax speelt hij ook in een iets andere rol. Hij is belangrijk in de organisatie en heeft de ervaring. Natuurlijk neemt een clubtrainer het dan voor zijn speler op.'

Driessen is wel van mening dat Ten Hag het onjuist heeft wanneer hij zegt dat iemand als Willem van Hanegem een 'zogenaamde expert' is. 'Je kunt niet zeggen dat Van Hanegem er geen verstand van heeft. Maar hij moet ervoor zorgen dat Blind straks fris aan de start staat.'

'Ajax in sterkste formatie'

Wat betreft de wedstrijd tegen FC Groningen verwacht Driessen dat Ten Hag niet gaat rouleren. 'Hij gaat ze allemaal gebruiken. Ze hebben inderdaad een interlandperiode achter de rug, maar ze hebben wel twee of drie dagen meer vrij gehad dan wanneer ze op woensdag hadden gespeeld. In het begin heeft hij een aantal jongens rust gegeven, maar dat is niet bevallen. Hij zal zijn fout niet opnieuw maken.'

Boekt Ajax zaterdagavond een ruime 3-0 overwinning op FC Groningen? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geronimo
Met "zogenaamde experts" bedoelde ten Hag denk ik eerder Johan Derksen.
0 0
Babayaka
De enige die niet kan verdedigen is de man van 80 miljoen.
3 0
Ajax2018
Laat van Hanegem nou eens kijken naar en praten over de troep, werkelijk troep, die in Rotterdam tweewekelijks op het veld staat. Ik ben blij met blind, een rasajacied, veel ervaring in oranje, veel ervaring met een Engelse topclub, zeer fijn om er bij te hebben
3 0
Kees999
@Lagasj Helemaal eens. Had ook het idee bij de interlands dat Van Dijk zijn taken ontliep waardoor er fouten van anderen ontstonden. Uiteindelijk ontstond de 2-1 door een fout van Van Dijk.
3 0
Lagasj
Dat Blind de laatste wedstrijden bij Oranje minder heeft gespeeld ligt zoals ik al eerder zei omdat er in Oranje anders verdedigd wordt. Hij speelt gewoon minder met van Dijk. Ik ben blij dat Van Dijk niet naar Ajax is gekomen, duurste verdediger of niet. Blind rekent op van Dijk daar waar dat niet kan. Zo ontstaan er problemen.
Van Hanegem kan net zo goed zeggen dat van Dijk niet goed functioneert en Blind daarom vreemde fouten gaat maken.
Dat blind fouten maakte zag iedereen, de oorzaak is schijnbaar moeilijker te ontdekken als je het Ajax spelletje zoals het nu gespeeld wordt niet kent.
1 0
Brimily
Als je in de Telegraaf een artikel over Ajax aanklikt zie je daaronder oude artikelen zoals “de Ligt moet nu vertrekken uit juni”. Daar staan ook veel oude artikelen van Valentijn Driessen, en er klopt niets van en niets is uitgekomen.
Hij word door zijn eigen werkgever te kakken gezet.
Hij is er op uit de opvolger van Snor Derksen te worden.
Ik vind het negatieveling.
5 0
Figo
Van Hanegem zegt dat Blind niet kan verdedigen. Dat is onzin. Dat Blind in de laatste interlands slecht speelde, dat is de waarheid. Dat van Hanegem een expert is zal me een worst wezen.
5 -2
Ajax27
En zo hoort het, een trainer die 100% achter zn selectie staat en voor die selectie opkomt. Dat doet een speler ook gewoon goed. Tuurlijk weet Ten Hag ook wel dat het echt slechte potten van Blind waren maar dat laat ie aan de pers niet horen. Goed bezig Ten Hag.
2 0
Willem410
Die fouten tegen Peru kwamen naar mijn idee puur voort uit onderschatting waardoor hij niet met 100% focus aan de wedstrijd begon.
Tegen Frankrijk raakt hij een bal verkeerd, waar normaal gesproken niemand het meer over heeft als Promes het vervolgens niet zo verkloot.
Al met al enk ik dat het alleen maar gunstig voor ons is, tegen Groningen en AEK weet Blind dat hij nu niet op 95% kan spelen.
Het grappige is ook dat hij naar zen super goede wedstrijd bij Kiev zelf aangaf dat het in zulke wedstrijd puur om focus gaat en geen seconde verslappen.
Blind is voor Ajax begrippen gewoon nog steeds een topspeler en met afstand de beste linke centrale verdediger in de eredivisie.
1 0