Swart: 'Achterin is Ajax nog kwetsbaar'

BVeenstra, 15-09-2018 om 11:10, 5970 views, RTV Noord-Holland |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Sjaak Swart maakt zich zorgen om de defensieve kwetsbaarheid van Ajax. De Ajax-legende is van mening dat de Amsterdammers in de defensie in de lucht niet sterk genoeg zijn, zo vertelde hij tijdens NH Sportcafé.

Swart is blij dat Ajax zich heeft weten te plaatsen voor de Champions League. 'Maar het is nog niet ideaal. Daar werken ze nu naar toe', zegt Swart. 'Achterin zijn ze nog kwetsbaar. Elke hoge bal vanaf de zijkant is levensgevaarlijk. Vooral koppend. De Ligt kan het ook niet alleen, die anderen moeten ook koppen.'

Verder ging Swart ook in op de aanstaande terugkeer van Kasper Dolberg. De Deen maakt maandagavond zijn rentree in het shirt van Jong Ajax. 'Laat hem eerst maar een wedstrijdje in de keukencompetitie spelen', vindt ook Swart. 'Het is te hopen dat hij zijn oude vorm van twee jaar geleden terugkrijgt. Twee jaar geleden was het een goede spits.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hans Kraay Jr.
In competitie verband tot nu toe de minst gepasseerde verdediging na 5 wedstrijden. Hebben pas 1 tegen goal gehad.
0 0
Duif63
Ik vind juist dat we dit seizoen voorin veel kwetsbaarder zijn dan achterin. Achterin staat het als een huis, maar voorin worden week in week uit veel te veel kansen gemist.
0 0
Remark
Eerlijkheid gebied te zeggen dat de verdediging van Ajax altijd al een zorgenkindje was, en ik kan 't weten, want ik volg Ajax al meer dan een halve eeuw. Maar misschien is 't ook gewoon de zorg van de Ajax-supporter, want zelfs bij het nagenoeg onklopbare Ajax van keeper Heinz 'Kroket' Stuy (nog altijd recordhouder meeste minuten zonder tegengoal) kreeg ik de bibberaties als de tegenstander in de buurt van ons strafschopgebied kwam. Bijkomende reden voor die onrust was centrale verdediger Barry Hulshoff, die zich bewoog als een soort Goofy, maar ook dat was nergens op gebaseerd, want op z'n hoogtepunt stak Barry elke wereldspits gewoon in z'n zak. En als ie er es eentje liet lopen, stond daar onze rots in de branding Velibor 'Vasco' Vasovic met de botte bijl. Wat een verdediger was dat! Als Matthijs de Ligt een van z'n rushes onderneemt, doet ie me een beetje aan Vasco denken: zo'n tank die naar voren dendert en niemand die 't in z'n hoofd haalt in de weg te gaan lopen.
Kortom, de angst voor een zwakke verdediging zit vaak gewoon in het koppie van de Ajax-supporter, en als er één supporter is, dan is het Sjakie wel, die met beide bovengenoemde giganten in het Gouden Ajax speelde.
1 0
Pierre Heno
M.b.t. de AS website en 'instellingen' ==> "En u moet controle krijgen over uw persoonsgegevens. Daarom bieden wij u een nieuwe omgeving aan, de Privacy Manager, voor een betere internetervaring, waar u uw instellingen en gegevens kunt beheren" . Welnu er valt helemaal niets te 'beheren' want je kunt alleen deze website blijven bekijken wanneer je op de button "Accepteer alles" klikt en je door dat te doen dus helemaal geen eigen inbreng meer hebt zoals bv op de meeste andere websites waar je als gebruiker bepaalde voorkeuren kun instellen en beheren. Een complete wassen neus dus weer dit AS 'privacy' beleid. Autofabriek FORD was in de 30 ger aren vorige eeuw humorvoller op de vraag in welke kleuren de auto's zouden worden aangeboden: " de klant kan alle kleuren bestellen....zolang het maar 'zwart' is ". En wat Sjaak betreft: Sjaak heeft natuurlijk weer volkomen gelijk....alleen al omdat het Sjaak is. Dat is voor mij een méér dan voldoende argument.
1 -1
DonAdam
Sjaak heeft gelijk, wij kunnen niet verdedigen, maar dat hebben we nooit gekund; daardoor is het goed dat we aanvallend voetbal spelen. Gelukkig komt het ouderwetse vleugelspel tegenwoordig nauwelijks meer voor, omdat moderne coaches statistieken bekijken en zien dat het rendement te laag is. Overigens spelen wij normaliter vrij compact, waardoor de verdediging ontlast wordt. Maar een speler als Sanchez zou niet misstaan; die zou ons elftal kompleter en evenwichtiger maken.

Hoe dan ook, het is zaak om corners en vrije trappen vanaf de zijkant zoveel mogelijk te vermijden.
1 -1
arigold
Ik ben het niet eens met Sjaak. Tegen Kiev uit wonnen we bijna alles door de lucht, vooral Blind stond telkens goed gepositioneerd.
1 -1
DonAdam
Je laat bewust Kiev thuis weg; daar gingen we bijna het schip in door hun luchtmacht. Ze hadden niets gecreerd, maar uit de eerste de beste aanval kregen ze drie corners op rij waarvan de derde erin ging. Die eerste twee kregen we met kunst en vliegwerk weg.

Nu kreeg Ten Hag een week de tijd om onze jongens hierop voor te bereiden, maar gebrek aan duelkracht in de lucht had heel slecht af kunnen lopen.
1 0
Remark
Of zoals Cruijff het zei: "Hun van achter is een geitenkaas".
2 0
433metdepuntnaarlinks
Achterin is Ajax vooral offensief, hoe dubbel dat ook klinkt ... De achterhoede is goed met de bal en aangezien wij vaak rond de 60% de bal hebben en vaak de dominante partij zijn heb je liever voetballende verdedigers dan echte pure verdedigers.

Overigens vind ik het wel meevallen hoe kwetsbaar we zijn, het centrum vult elkaar geweldig aan (snelheid, felheid en duelkracht van de Ligt met de geslepenheid, positionering en het inzicht van Blind). Mazraoui zal nog wel een paar keer op zijn bek gaan, zeker tegen een echte vleugelspeler maar gelukkig krijgt die veel hulp van de Ligt en de terugtrekkende Schone/de Jong/Eiting. Tagliafico is gewoon een beest, weinig zorgen over maken in defensief opzicht.

We gaan zeker nog een paar flinke counters om de oren krijgen maar ach, tot nu toe weinig tegengoals (helemaal uit open spel!!!!) en geen reden voor paniek.
1 0
Labrador
Met de voorronde erbij hebben we 27 goals en 5 tegen waarvan 1 blunder van Onana en 1 penalty. Maar verdedigend zijn we zwak?
1 -3
Babangida83
Tja, dat zegt niets. Swart denkt op niveautje Barcelona/Bayern/Madrid etc.
2 0
Ajax27
4 wedstrijden, 1 doelpunt tegen. Achterin zit het goed. Verdedigend centraal duo dat steeds beter op elkaar ingespeeld is, 1 potentiële wereldspeler, 2 snelle backs die zowel aanvallend als verdedigend hun mannetje staan. We hebben in geen jaren een dusdanig goed kwartet gehad. Er zaten er altijd wel 1 of 2 tussen die zwakker waren, nu niet.
1 -1
grannig mokum1
Nou als dat zo is wat swart beweert dan moet je het gogme hebben om de tegenstander niet telaten koppen naar de doel
0 0
Web
Zetten wij een vent van 2 meter naast de Ligt, maar die kan niet voetballen
Wat een gezeur allemaal
Ajax heeft een prima verdediging
Mazraoui - De Ligt- Blind - Tagliafico
10 -4
WantAmsterdam
Is een heel goeie verdediging gewoon
0 0
Radie125
ga lekker met van Hanegem Golven
3 -5