Derksen: 'Ze weten niet meer wat kritiek is'

JesseTH, 14-09-2018 om 21:30, 12602 views, Veronica |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Johan Derksen is het eens met de kritiek die de voorbije week verscheen aan het adres van Daley Blind. Verschillende critici in het land waren niet te spreken over het niveau van de verdediger tegen Peru en Frankrijk en daar sluit Derksen zich blindelings bij aan.

'Ik was het roerend met Willem van Hanegem eens', begint Derksen aan tafel bij Veronica Inside te vertellen over de situatie. Op de persconferentie op vrijdag liet Erik ten Hag nog weten het nergens op te vinden slaan wat 'zogenaamde kenners en experts' over Blind uitspreken. 'Het is wel heel pedant van die zelfbenoemde toptrainer van Ajax om de voetbalkennis van Van Hanegem in twijfel te rekken', meent Derksen op zijn beurt.

'Ze worden zo omringd door ja-knikkers en mensen die tegen ze aan willen schurken, ze weten helemaal niet meer wat kritiek is', vervolgt de analist zijn rede tegen Blind en Ten Hag. 'Als een international twee keer achter elkaar slecht speelt, dan zeg je er iets van.'

De heren aan tafel bespreken de positie waar hij nu speelt bij Oranje ten opzichte van de positie waarop hij tijdens het WK 2014 speelde. Jan Boskamp merkt op dat het een hele andere taak betrof. 'Daar heeft hij een uitstekend WK gespeeld. Hij moet nu de rust brengen in het elftal, omdat hij een van de oudste spelers is. Bij de eerste goal zie je hem zo weglopen van Mbappé.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
dhr. Derksen en Marco van Basten , jaren terug bij V Inside, Insight, of was t toen Instuif, weet ik veel. De heer heeft zich toen zo onsterfelijk belachelijk gemaakt dat hij sindsdien behandeld wordt voor t Marco-syndroom.
0 0
AFC34
Onzin, ze weten gewoon van wie ze kritiek (opbouwende) serieus moeten nemen. Jou dus niet derksen.
4 -1
Jari_held
Jongens als Blind weten zeker wel wat kritiek is en kunnen daar ook prima mee omgaan. Zeggen dat hij slecht gespeeld heeft tegen peru en frankrijk is dan ook iets heel anders dan zeggen dat hij uberhaupt nooit kan verdedigen
2 -1
Libero
Dat ten Hag een "zelfbenoemde toptrainer" is komt toch echt uit jouw duim, Derksen! Waar heeft hij dat zelf ooit beweerd? Toen hij nog Utrecht coachte werd hij de kroonprins van het NL trainersgilde genoemd en als ik me niet vergis ook in dat kutprogramma. Wat een heerlijkheid dat ik dat niet meer kijk. Waar ik in het verleden nog wel eens smakelijk kon lachen om die flauwe grappen en er af en toe nog wel eens een echt nieuwtje naar buiten kwam is het de afgelopen jaren steeds verder afgegleden naar een minder dan bedenkelijk niveau van rücksichtslos bashen voor de kijkcijfers. Tot ongegeneerde en ongefundeerde karaktermoord aan toe.
Ik kan echt aanraden om het niet meer te kijken, scheelt een enorme lading ergernissen.
6 -2
CruyffFootball
Haha je laatste zin.
Om vervolgens hier schuimbekkend een stuk te tikken.
0 -4
Libero
Schuimbekkend nog wel; je hebt dezelfde fantasie als dhr. Zeiksnor. En na mijn laatste zin staat helemaal niets, daarom is het ook mijn laatste zin.
2 0
grannig mokum1
WUAHAHAHA
0 0
Bocarra
Derksen & co. Is zeer geliefd onder de Feyenoord aanhangers. Duidelijk is waarom.
2 -2
Johan_C
Ach gut, wat een dappere uitgesproken mening weer van die onderbuik met snor. Volgende week zegt ‘ie weer het tegenovergestelde met dezelfde overtuiging. Niet serieus te nemen.
1 -2
Freddy Al
Johan weet ook niet goed meer wat kritiek is; normaal gesproken geef je dan commentaar op het handelen van iemand en vertel je wat er mis is,ik heb dat niet gehoord.
De opmerking aan het adres van Ten Hag is misplaatst; hij heeft nergens beweert dat hij een toptrainer is.
Eigenlijk verwachtte ik van Derksen iets meer begrip voor TH ,hij zou toch door dat achterhoeks accentje heen moeten kijken zeker gezien zijn woonplaats,maar ach Johan moet een reputatie hooghouden , laat gaan.
1 -1
MickS
@Derksen: en jij weet niet wat realiteitszin is. Geeft niet, elke gek zijn gebrek.
2 -2
blava
Wat Blind aan het doen was bij het eerste doelpunt van Frankrijk kan niet goed gepraat worden. Hij was gewoon even de weg kwijt.

Bij Ajax speelt hij degelijk en sober, precies zoals en speler op die plaats moet spelen. Een beetje kritiek is niet slecht. Je blijft er wakker door.

Opvallend is wel dat Blind gezocht wordt. Ander spelers die niet presteren worden gespaard. Denk aan Wijnaldum, Tete, Propper en Promes.
1 -1
ACB
Volgens mij was Promes de weg kwijt. Blind raakt de bal half maar Promes kopt hem op onbegrijpelijke wijze terug. Daardoor viel die goal nooit te verdedigen. Belachelijk om de schuld bij Blind te leggen. Tweede goal fout Van Dijk.
1 -2
CruyffFootball
Hahaha
0 -2
MSwertz92
Of de ergste, Kevin Strootman blijft aardig heel terwijl die echt geen flikker presteert in Oranje. Overigens ben ik het wel gedeeltelijk eens met de heren van VI over blind, de start van Daley in deze 2 interlands is echt droevig, volgens mij herpakte hij zich overigens wel in beide wedstrijden naar mijn mening.
1 -1
AFCA.
Ach Derksen loopt altijd als een loopse hond achter van Hanegem aan. Als Van Hanegem zegt dat Ard van Peppen een uitstekende linksback is verkondigd Derksen dat ook nog.
En gelukkig kan Derksen zelf prima tegen kritiek...
En wat moet Ten Hag dan zeggen:" ja joh die Daley speelde mij een partij slecht! Onbegrijpelijk dat hij nog steeds het vertrouwen krijgt in Oranje. En dan ook nog als linksbacks! Wat een aanfluiting".
4 0
Bky
Dit is geen kritiek meer.

Dit is een hetze.
6 -3
Good Luck
Ach, natuurlijk weet Derksen wel wat kritiek is. Want als hij kritiek krijgt loopt hij weg of zegt dat hetgeen hij heeft gezegd satire of café praat is.
2 -1
ETM
Ach er volgde in de media een strortvloed aan negatieve uitspraken over Blind. Helemaal niet in de vorm van 'dat hij beter zou moeten kunnen doen voor Oranje' of 'dat door het spelverloop Blinds zwakkere punten bloot kwamen te liggen' Maar veel meer in de trant van: 'Die man kan er niets van en eigenlijk toch een domme aankoop van Ajax' etc.

Dat de clubtrainer van Blind het dan het voor hem opneemt, dat lijkt me prima. Dat Ten Hag dan niet al te lief is voor lui die zich zo hard uitspraken over Blind, daar moet men dan tegenkunnen. Is niets pedants aan. Ten Hag wordt door diezelfde heren ook op hoogst arrogante toon afgemaakt als de prestaties minder zijn.
4 0
Welja
"Derksen: 'Ze weten niet meer wat kritiek is'"

De ironie is mij iig niet ontgaan.
4 -1
ACB
Wat WvH zegt heeft geen waarde. Als trainer een afgang. JD was zelf ongeveer de slechtste linksback iit de voetbalgeschiedenis. Ze zoeken Blind en dat is stuitend. Ze manipuleren de publieke opinie. Natuurlijk speelde Blind niet best maar er liepen nog wel een paar op het veld die flink faalden.
1 0
Ajacied33
Hahah echt he. Precies mijn gedachte
0 0
Labrador
Ja hij speelde 2x slecht. Maar Derksen mist ten Hag zijn punt. Die reageerde op het feit dat men schreef dat hij niet zou kunnen verdedigen. Dat is het goed recht van Ten Hag.
4 0
JanTa
Ten Hag heeft gewoon gelijk.
4 -2
Labrador
Eens
1 -1
BrentTomassen
Gijp: "Sinkgraven hoor je ook niets meer van. Speelt mee met het dameselftal." Zorg eerst eens dat je weet dat hij alweer 9 maanden in de lappenmand zit.
7 -1
3*stars*3
Haha en zeker gelachen als een meisje, om zijn eigen grap?
Die kneus riep ook dat Ajax Tadic heeft weggehaald bij een degradant.
4 -2
AjaxAmsterdam
Als er een is die niet tegen kritiek kan is het Johan Derksen zelf wel! Hij geeft nooit zijn eigen fouten toe en heeft er een hand van om zijn eigen woorden goed te verdraaien.
7 -3
JanTa
Kritiek is OK maar niet van een opportunistische fossiel dat reageert via de onderbuik.
5 -3
Schwalbino
Maar Johan, jij ben het toch wel met mijn eens...
4 -1
Tinus
Ik zat echt met mn oren te klapperen. Wat een onzin kraamt die snor toch uit. Eerst roepen dat Daley absoluut niet kan verdedigen om vervolgens te zeggen dat het over de laatste 2 wedstrijden in het NL elftal gaat en dat hij niet tegen kritiek kan. En helemaal niemand aan tafel die hem even aanpakt. Die mannen zijn iets teveel in zichzelf gaan geloven.
11 -5
31xAjax
Maar wat die snor zei, dat klopt toch gewoon van A tot Z? Oke, hij chargeert het wel een beetje, maar op de strekking is toch niets aan te merken???
1 -2
Tinus
Als hij zegt dat hij 2 wedstrijden niet goed speelde, dan was vrijwel iedereen het met hem eens geweest. Als hij zegt dat Daley niet kan verdedigen, dan praat hij gewoon flauwekul. Want hij heeft het al veel meer wedstrijden laten zien dat hij het wel kan.
2 -2
M.Olsen
Dit gewoon haha.
1 0
rood-wit-hart
‘Zelfbenoemde toptrainer’? Iemand een linkje naar de uitspraken van Ten Hag waar dat uit zou blijken? Lekker makkelijk scoren zo.
9 -2
Saanchez
Volgens mij heeft Derksen zelf ook geen flauw idee wat kritiek geven inhoudt gezien hij iedere aflevering ook maar onzin de wereld in helpt. Dat hele Ziyech en Tadic mogen elkaar niet verhaal zal ik niet vergeten.
8 -1