'De Ligt en De Jong schieten in één keer door'

BVeenstra, 13-09-2018 om 11:20, 12212 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Bij de KNVB baalt men ervan dat Jong Oranje zich waarschijnlijk niet gaat plaatsen voor het EK in 2019. Het elftal verloor eerder deze week van Schotland (1-2) en daardoor lijkt deelname aan het toernooi van volgend jaar ver weg. Toch weet men bij de bond ook dat Jong Oranje niet het belangrijkste nationale elftal is.

'We zijn bij de KNVB heel erg teleurgesteld dat Jong Oranje zich niet heeft geplaatst voor het EK', vertelt directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma in het Algemeen Dagblad. 'We willen de lat namelijk zo hoog mogelijk leggen en daar hoort presteren op een eindtoernooi bij.'

Trainer Erwin van de Looi hoeft zich geen zorgen te maken, ook al dreigt hij het EK mis te lopen. Hoogma vindt het namelijk belangrijk dat er voor langere tijd dezelfde trainer voor de groep staat. 'Daarom hebben we ook met Erwin van de Looi een lang traject uitgestippeld. De prestatie van dinsdagavond heeft daar geen invloed op.'

'Jong Oranje op het tweede plan'

Wel moet Hoogma toegeven dat Jong Oranje niet de hoogste prioriteit geniet van de KNVB. Sommige spelers die namelijk bij het Nederlands elftal meedoen, mogen ook nog bij Jong Oranje spelen. 'Het klopt dat Jong Oranje vergelijkbaar is met een beloftenteam van een club. Spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt schieten in één keer door naar Oranje. Dat gaan we niet tegenhouden. Daardoor komt Jong Oranje op het tweede plan. Maar het verleden heeft uitgewezen dat daar ook succes mee gehaald kan worden.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacider
Misschien dat de KNVB eens moet beseffen dat de grootste Nederlandse talenten beter verdienen dan een Art Langeler, Erwin van de looi en tal van andere jupiler league trainers en non voetballers die de afgelopen jaren voor deze groep staan. Dit is een mooie mogelijkheid voor gelouterde ex-internationals om hun eerste stappen te zetten in hun gewenste trainerscarrière.
2 -1
Marcao
Helemaal mee eens! De bank wordt daar bezet gehouden door een zwik talentloze kontkussers.
2 -1
Web
Ik vind het veel belangrijker dat de goede trainers bij de clubs zitten
Bij nationale teams kom je helemaal niet aan trainen toe, bij de clubs dagelijks
Daar kun je ze voetbal technisch wat bij brengen, en systemen er in slijpen.

In principe moet er een man staan die de besten selecteerd en opsteld.
2 -1
AjaxAmsterdam
Met dit verhaal aankomen en dan vervolgens Erwin als trainer hebben en onder andere Kluivert niet selecteren en Eiting op de bank houden...
5 0
ppierce34
Interesseert het iemand wat jong Oranje doet?
0 -7
AjaxPassion
Ja .
4 0
ajaxinho
Jong Oranje... staat daar ook persoonlijke ontwikkeling voorop?

Dat krijgen ze volgens mij wel mee in de 'Jong' elftallen.
0 0
Lagasj
Nico jan Hoogma....Vd Looij....Langeler.....
Hahahahaha
4 -1
Redrum
Gek ideetje KNVB, maar misschien moeten jullie totaal ongeschikte mongolen als Art Langeler en Erwin van Looij lekker op straat gooien? Begin eens met fatsoenlijke vakmannen op belangrijke posities te zetten, dan komt het met de rest ook wel goed.
10 -1
3*stars*3
Ellende voor jong begon al toen Art een dubbelfunctie had en ZIJN boertjes ging pushen.
Dat je kiest voor Lammers uit jong PSV omdat er weinig spitsen zijn, ok.
Maar op een gegeven moment stond aardig wat middelmaat van jong PSV erin, terwijl jong Ajax koploper was.
Sowieso belachelijk om iemand te nemen die jaar eerder sneue opmerking maakte over paar jonge gasten van een Ajax jeugdteam.

Maar over KNVB is zoveel gezegd en geschreven en ze zitten daar al wat jaartjes te knoeien.
Ook dat gedoe met kunstgras blijft amateuristisch.
Nico Jan Hoogma heeft wel wat maar moet een sterke team samenstellen.
Ik zag laatst bijv die Gudde een korte speech houden, voor Sneijder....
2 -1
JanTa
Het gaat er bij de KNVB niet om van wat je kan maar wie je kent. Als je 3e rangs trainers aanstelt dan moet je niet verbaast zijn dat er dan ook 3e rangs gevoetbald wordt.
1 0
Lazell
Zo veel onkunde in één organisatie, dat is bijna knap. Ze overschatten zichzelf daar ook bij de KNVB. Wat moeten zij het Nederlands Voetbal redden, talentontwikkeling is 95% bij de jeugdopleiding/clubs. Trainersopleiding is een lachertje. Scheidsrechters fluiten volgens hun eigen boekje (kuch Nijhuis). Wedstrijdschema's waarin Ajax of PSV altijd toppers hebben tijdens Europees voetbal. Wat doen ze daar wél goed?
6 0
3*stars*3
Lange tijd was KNVB een gerespecteerd voetbalbond.
Bonden van grote voetballanden lieten ze ook nog rondsnuffelen in de keuken.
Nu zitten ze van alles te bedenken om het probleem op te lossen en je noemt idd paar punten op wat allang opgelost moest worden en vooral programma rond EU, moeten ze flexibel mee te werk gaan.
En natuurlijk dat kutkunstgras.
0 0
Redrum
Precies, er is bijna geen organisatie te bedenken die knulliger is dan de KNVB. Het is allemaal niet zo heel erg ingewikkeld wat ze moeten doen, maar toch weten ze de simpelste dingen volledig te verprutsen. Het enige wat ze moeten doen is de clubs in Nederland zo goed mogelijk ondersteunen en zo duidelijk en consequent mogelijk zijn in hun beslissingen. Maar de topclubs krijgen dan als beloning voor hun Europese voetbal even een lastige uitwedstrijd voor hun kiezen in dezelfde week. Bewust of niet, er is vaak sprake van competitievervalsing in mijn ogen.
1 0
Bky
Lekker boeiend, zolang er coaches zitten die Eiting bijv. niet opstellen maar wel non voetballers als Rosario en Til blijf je dit houden. De coaches zijn het structurele probleem.
6 -2
Lazell
Waarschijnlijk "Die spelen bij hun club en wedstrijdritme is belangrijker dan talentontwikkeling", ofzoiets.
1 0
Bky
Behalve dan dat Eiting precies evenveel minuten heeft gemaakt in de Eredivisie als Rosario en met de CL meegeteld zelfs meer.
2 0
WantAmsterdam
Precies dit, maar dat zien ze blijkbaar niet
0 -1
Schwalbino
Ik geloof niet dat hier nog iemand iets kan zeggen over Matthijs en Frenkie dat niet al 100 keer gezegd is.
2 0
AjaxPassion
Al die talenten die zo vroeg doorgeschoven worden is één ding en het helpt zeker niet mee voor kwalificatie. Maar eigenlijk moeten we daar alleen maar blij mee zijn, anders verbloemt het de onkunde van de KNVB op die manier weer.

Een ander ding is de ongelofelijke plaat die de KNVB voor hun kop heeft zitten. Hoe veel voorbeelden moeten er nog komen dat die langzaam ingeslepen 'nieuwe' Hollandse school, ofwel dat kut tikkie-breed tikkie-terug het onderliggende probleem is?

Zelfs de meest onmachtige goden in de voetbalwereld kunnen gewoon in hun kracht spelen door lekker in te zakken, de bus te parkeren en er een keer uit te komen via een counter...

Oké, je kunt dan misschien niet zoals een Peter Bosz of ETH met een zeer talentvol team aan iets bouwen, maar de hele instelling van al die trainers is al kut! Bedenk óf een fatsoenlijke tactiek om zelf te gaan counteren of wat dan ook, óf stel op zijn minst de fatsoenlijke voetballers (zoals Eiting bijv!) op die je hebt!!

Maar het is na al die jaren nog steeds niet in die botte koppen doorgedrongen dat er een keer iets anders gedaan zal moeten worden! Ik ben benieuwd hoelang dat nog gaat duren...
0 -1
WantAmsterdam
Maar ook zonder die twee zou je je kunnen plaatsen, als je gewoon een fatsoenlijke Coach zou aanstellen, godverdomme die van der Looi heeft echt helemaal geen kijk op.
0 0
AjaxPassion
Ze zijn op 1 hand te tellen in NL, de coaches of opleiders die er wél verstand van hebben.
1 0
trodat4030
En die worden weggeplukt door de clubs, de KNVB moet het doen met de 'restjes'. Kijk naar de onder18, daar staat ene Mischa Visser aan t roer en van Maarten Stekelenburg (niet de keeper) komen ze zelfs niet eens van af. Mag het dan een jaartje proberen bij Almere City, valt gigantisch door de mand en wat denk je? Krijgt gewoon weer emplooi bij de KNVB...
0 0
AjaxPassion
Precies wat je zegt, dramatisch gewoon. Zag laatst een foto van trainers die UEFA A diploma hadden gehaald (nog niet bevoegd tot Eredivisietrainer). Daar stond die maarten Stekelenburg certificaatjes uit te rijken aan o.a. Jan Kromkamp, een paar onbekende, maar ook Dirk Kuijt... Overigens al goed van ze dat ze ex-internationals niet meteen toelaten tot de cursus van CBV (Coaches betaalt voetbal).

Anyway, de wederopstanding van het NL voetbal moet echt top-down gebeuren. De kwaliteit die je erin stopt krijg je ook gewoon weer terug. Eerst moet er een bezem door al die incapabele zooi daar bovenin, matige bestuurders eruit (gaat helaas niet gebeuren, zitten net nieuwe (laten we hopen dat die Heracles bestuurders iets kunnen)), Dan moet er een degelijke trainersopleiding worden opgezet die fatsoenlijke trainers opleid en als laatste krijg je dan weer spelers die goed opgeleid zijn.

Maarja, wie moet dit gaan doen?
Peter Bosz? Wim Jonk (en co.)? Wim Janssen? Stanley Brard?

Dit zijn nog coaches/opleiders die enigszins vrij zijn... Laten we hopen dat zij willen én bovenal dat de KNVB ze ook de kans geeft! Johan kan het iig niet meer doen helaas...
0 0
WantAmsterdam
Helaas...
0 0