'Elke club wil een stukje van De Jong'

NielsOpdam, 13-09-2018 om 07:55, 13463 views, The Ringer |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het Amerikaanse blad The Ringer vindt dat de mogelijke transfer van De Jong naar FC Barcelona 'het slechtst bewaarde geheim' is in de sportwereld. Het blad geeft ook complimenten aan de jonge Ajax-middenvelder, want De Jong is niet alleen in Europa opgevallen.

Het blad begint met een lofzang voor de Ajacied. 'Frenkie de Jong is 21 jaar oud en speelde pas dertig wedstrijden voor Ajax in de Eredivisie, maar elke club wil een stukje van hem. Hij doet overstapjes op eigen helft en dribbelt door de aanval en het middenveld alsof hij nog maar één mannetje hoeft te passeren.'

The Ringer ziet dat De Jong soms als verdediger speelt bij Ajax. 'De Jong speelt echter voornamelijk als middenvelder. Als hij naar een grotere club gaat in een moeilijkere competitie dan de Eredivisie -zijn transfer naar Barcelona is het slechtst bewaarde geheim in de sportwereld- zal hij ook een middenvelder worden, want we hebben nog nooit een speler als hij gezien in de verdediging.'

Het Amerikaanse blad waarschuwt wel voor de mogelijke gevaren van zijn potentiële sterrenstatus. 'Elke voetballer kan op weg naar sterrendom blessures, persoonlijke problemen en een stokkende ontwikkeling tegenkomen, dus er is geen garantie dat De Jong een basisspeler wordt bij Barcelona, laat staan één van de beste spelers ter wereld. Maar zijn spectaculaire skills bewijzen dat het ook geen rare gedachte zou zijn.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Best een leuk artikel. Wat opportuun en simpel, maar ook romantisch. Om te stellen dat het geen toeval is dat Frenkie juist bij Ajax speelt bijv.
Vind dat er hier maar denigrerend over gedaan wordt omdat t van een Amerikaan komt. Alsof de voetbaljournalistiek in Nederland van veel hoger niveau is.
1 0
chrisjuhhh
Wij willen zijn hoofd en rechterbeen
4 -1
NouridolbergNeres34
Open deuren intrappen, amerikaantjes willen ook ff interesant doen over een sport waar ze de ballen verstand van hebben.
2 -1
Vincenzo3
The Ringer, houd het AUB lekker bij NFL, NBA of NHL.
4 0
The Kaiser
Rare jongens, die Amerikanen.
3 0
marciano2212
“Hij zal een middenvelder worden want we hebben nog nooits zoiets gezien in de verdediging”. Leuk dat amerika nu ook interesse krijgt in voetbal maar ze hebben nog wel een lange weg te gaan.
5 0
trodat4030
In Amerika 'Footballen' ze met hun handen, dat zegt alles..
1 0
FlyingDutchMan
Dat is meervoudige hands..
0 0
Aeter
Dat noem ik altijd handegg. Vinden Amerikanen overigens niet leuk om te horen.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Het is al heel wat dat ze door hebben dat hij een middenvelder wordt en geen outside linebacker of shooter guard. Maar zoals je zegt, opkomende interesse voor voetbal is wel leuk! Als ze het nu ook niet meer soccer noemen dan zijn ze helemaal op de goede weg!
0 0