'De Jong beste middenvelder van Nederland'

SJvanveen, 09-09-2018 om 11:05, 18435 views, Tafel van Kees |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

De mannen bij de Tafel van Kees op FOX Sports zondagavond waren allemaal lyrisch over Frenkie de Jong. Met name Nasser El Khayati en Willem van Hanegem waren te spreken over de Ajax-middenvelder. 

'Ik ben enorm fan van Frenkie de Jong. Het druk zetten eerst, hij pakt de bal af en dan geeft hij de bal met precisie mee, waardoor de Peru moet kiezen. Dat is moeilijker dan het lijkt', begint El Khayati, die De Jong zelf al tegenkwam in de Eredivisie. 'In de Eredivisie dribbelt en dreigt hij omdat hij geen optie heeft. Als hij dan twee man voorbij loopt en hij ziet niemand vrijlopen, lijkt het alsof hij te veel dribbelt. Maar als hij achter mij zou spelen, krijg ik veel ballen. Hij speelt alleen maar vooruit', aldus de smaakmaker van ADO Den Haag.

Van Hanegem was al eerder lovend over De Jong en herhaalde die woorden nogmaals. 'Hij is een geweldige speler. Dat heb ik al drie jaar geleden geroepen, maar wat hij nu doet is: hij speelt zelf. Het was alleen maar lopen, lopen en lopen. Afellay was ook een geweldige speler, maar hij liep ook alleen maar. Zij zijn geen spelers die de bal een ros moeten geven.' Hans Kraay junior valt bij: 'Hij zei: ik moet wennen, aanpassen. Maar hij moet zich juist niet aanpassen. De rest moet zich aan hem aanpassen. Hij moet altijd spelen. Hij is de beste middenvelder van Nederland.' 

Daley Blind

Henk Hoijtink, die ook aan tafel zat, sprak over een andere Ajax-speler. Daley Blind speelde matig voor Oranje tegen Peru en vraagt zich af of hij wel de juiste routine meebrengt voor het Amsterdamse team. 'De directie van Ajax krijgt lof, maar ik vind dat het nog allemaal moet blijken. Ik twijfel of je met Daley Blind de routine hebt gehaald voor het sturen van andere spelers. Ajax had geld, heeft veel voor Blind betaald, maar ik denk dat als je goed scout, ze een bruikbaardere routinier konden kopen.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tscheu
Who the fuck is Henk Hoijtink ??
0 0
Ajacied33
Een azijnzeiker van de Parool die Ajax vrijwel altijd moet bashen. Zucht...
0 0
Chesterson93
Trouw, toch?
0 0
Ajaxvooraltijd
Henk H. heeft er echt nooit verstand van. Alles wat hij roept word gaande het seizoen altijd ontkracht. Het is net Aad de Mos maar dan zonder zelfspot.
1 0
Red Devil
Dat ben je al snel hier met al die middelmatige spelers in de Eredivisie.
Kijken of hij zich vanavond staande houdt tegen de krachtpatsers van Frankrijk op het middenveld.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ook in Oranje hoor want daar speelt ook lood om oud ijzer.
0 0
Labrador
En zo niet dan wordt hij weer genadeloos de grond in geboord
0 0
noppenkoning
Of zoals johnny van t schip zou zeggen: Frenkie de Jung
0 0
ajaxrulesz
hoijtink moet zich wel realiseren dat hoe rieel is het dat ajax een ervaren speler tussen 28 en 32 kan kopen die een absolute meerwaarde is en die minstens 2 a 3 jaar wilt blijven?. Met blind haal je continuiteit in huis, weet dat je hem niet al binnen 1 a 2 seizoenen weer kwijtbent dat speelt ook een grote rol. Een ervaren europese subtopspeler ga je als ajax zijnde geen 3 jaar houden en met blind heb je dat probleem niet. En blind kan in de eredivisie mee met ze ogen dicht!.
1 -1
geDaante
Beste speler van Nederland, niet alleen middenvelder. Denk dat alleen Eiting op termijn, Kluivert, Bergwijn, De Ligt, en nog een enkeling bij hem enigszins kunnen aanhaken qua niveau. Van de Beek kan daarin ook wel een spil zijn, mits goed gebruikt.

Stel je voor op de nog wat langere termijn (WK 2022?):

Bergwijn - Malen - Kluivert

Frenkie - Ünuvar - Eiting/Gravenberch

Aké - Van Dijk - De Ligt - ?

Heerlijk elftal, hopende dat Ünuvar wél voor Nederland kiest. Dat gevoel heb ik wel.
0 -1
ETM
Verrassend dat jij vertrouwen hebt in Kluivert. Jij bent altijd zo pro spelers die erg goed zijn in de kleine ruimte......
0 0
3*stars*3
Ünuvar heeft Turkse roots.
Valt mij al jaren op dat spelers met Turkse roots in Duitsland wel doorbreken en het hier zelden voorkomt.
Bij de clubs in NL zie je weinig en in oranje...Yildirim kan ik mij herinneren maar verder geen 1.

Als Ünuvar zich door blijft ontwikkelen, bij ons slaagt en later voor NL kiest, zou het mooi zijn.
Meer creativiteit i.p.v. simpele werkers en lopers als Toornstra, Til, Vormer en zoals bij Jong Ajax, Ekkelenkamp.

Een andere categorie speler maar Koopmeiners viel mij vorig jaar ook positief op.
Kan weleens gaan verrassen.
Ook niet zo’n hype zoals Til.
0 0
3*stars*3
Wat zei Henk na de potjes van Blind in de voorrondes en zeker in Kiev, waar hij top speelde?

Tuurlijk zie ik ook minpunten bij Blind en vond ik hem nooit geweldig als back, als CV had ik ook mijn twijfels maar hij vormt een prima duo met De Ligt.
Bij oranje heeft hij geen kans als CV omdat er met V Dijk en De Vrij, betere opties lopen.
Maar hij lijkt mij nog steeds de beste optie als 6.
Lekker met Pröpper/Wijnaldum en Frenkie.

Laatste keer dat hij bij oranje op 6 speelde was volgens mij Nederland-Spanje een paar jaar geleden.
Liep gewoon heerlijk met Sneijder en Klaassen voor zich.

Maar Koeman komt over als een warrig en angstig man.
Beetje PSV filosofie hanteren, door spelen om niet te verliezen.
Logisch tegen Frankrijk maar in eigen huis tegen Peru???
1 0
geDaante
Ook niet logisch tegen Frankrijk. Aanpassen en achteruitlopen heeft Nederland nooit wat gebracht. Ook met minder materiaal dan de tegenstander kan je door een goede tactiek, goed teamspel en vooral bluf en bravoure en er vol op klappen, gewoon aanvallend spelen én winnen. Je maakt dan meer kans om te winnen dan 'realistisch' te spelen, waarmee je jezelf aanvallend totaal lam legt, en verdedigend echt niet veel zekerder bent. Want wij zijn niet goed in puur verdedigen, doe het dan ook niet. Ik wil dat overigens ook niet zien, dat is totaal je identiteit en verworven respect in de wereld de prullenbak insmijten.

Op het WK 2014 onder Van Gaal, los van de westrijd tegen Spanje, moest Van Gaal steeds teruggrijpen naar 4-3-3, om beter in de wedstrijd te komen en tot scoren te komen. Men doet steeds als dat 5-3-2 Nederland ver bracht, maar dat is totale onzin, het is meer ondanks dat 5-3-2, het 4-3-3 heeft Oranje steeds gered.
0 -1
3*stars*3
Je hebt een goede punt met het terugvallen op 433, tijdens het WK.
Mensen vergeten dat het tegen Chili en Mexico, richting 433 ging en toen viel alles goed.
Natuurlijk ook alle credits voor Robben en zo een speler hebben we nu niet.

Maar over aanpassing tegen Frankrijk.
Ja ik begrijp het wel want waar Ajax een selectie heeft met spelers, die het dominante spel kunnen spelen en slim zijn, heeft oranje gewoon gebrek aan kwaliteit en intelligente spelers.

We zagen tijdens het WK ook dat Frankrijk, dodelijk is met counters.
Maar tegen landen als Peru, moet je gewoon durven domineren en niet starten met Vormer en Strootman.
0 0
Aad82
el Khayati, goeie gozer!
2 0
Voetbal1900
Natuurlijk moet deze jongen nog leren en doet hij soms (te) risicovolle dingen, maar hij is naar mijn mening de beste die in Ajax 1 rond loopt. DIt zien de grote clubs helaas ook.
0 0
Joseph
Veel mensen hebben weken moeten wachten, maar Blind speelde zijn eerste mindere wedstrijd en ze staan in de rij om hem en Ajax neer te sabelen voor de 20 miljoen die hij kostte. 16 miljoen natuurlijk, maar de feiten zijn onbelangrijk als je geen verstand hebt van voetbal..
Frenkie kan genoeg leren van de man die alles al mee heeft gemaakt in de absolute top.
5 -3
31xAjax
We hebben idd weken moeten wachten, maar dan op de eerste (en tot nu toe enige) goede wedstrijd van Blind, Kiev uit. Niet dat het daar voor heel slecht was maar voor iemand waarvoor veel meer is betaald dan zijn daadwerkelijke waarde mag je wel wat meer verwachten.

Als zijn niveau tegen Kiev zijn ondergrens wordt hoor je mij (en velen met mij) niet klagen maar afgelopen donderdag was wat dat betreft weinig belovend.

Eens kijken of hij vanavond kan overtuigen....
0 0
geDaante
Bijna 20 met bonussen. Maar ik zei het al voor zijn komst, belachelijke aankoop voor dat recordbedrag en dito salaris. Daar kon je een echt supertalent a la Sanchez of nog beter voor halen, of een betere routinier, die wél wat uitstraalt en leiderschapskwaliteiten heeft, en ook beter kan verdedigen en sneller is.

Blind is prima voor Ajax, maar voor de helft van de prijs. Frenkie zal helemaal niks leren van Blind, Blind kan van Frenkie leren, iedereen in Nederland kan en moet van Frenkie leren.
1 -1
Web
Jij hebt hem niet zien spelen tegen Kiev?
Of neem je hem als linksback in Oranje je als maatstaf?
Ik niet want dat is zijn minste positie.
Gewoon een hele goede aankoop van Ajax.
Hij gaat nog jaren voor ons spelen, dit is zijn laatste en mooiste club
Hoezo duur?
1 0
Bky
Kiev liet zien waarom 20 miljoen een schijntje is voor Blind.
1 -1
Bjorn
Henk Hoijtink, de man die Ajax de titel in 2016 sowieso niet verdiende omdat PSV wel presteerde in Europa en Ajax er na de groepsfase al uit lag. Altijd maar negatief over Ajax, altijd maar bashen.

Enkel om glimlachen.
3 -1
3*stars*3
Henk riep vorig seizoen gefrustreerd bij Kees;’Het gaat altijd maar over Ajax, kunnen we niet over iets anders hebben!?’.

Opmerking over PSV liever als kampioen kon ik mij ook herinneren maar dat was volgens mij opmerking van Maarten Wijffels de kakkerlak.
Trouwens nooit eerder zoiets doms gehoord en het is hypocriet gelul.
In 16/17 heeft Ajax eer van NL hoog gehouden maar niemand riep dat Ajax titel verdiende.
Nee, de ene na de ander riep te gillen, dat ze het Fey gunnen.
0 0
SnifferClarke
En al die 'kenners' die zeiden dat centraal achterin zijn beste positie was...... where are they now?
3 -2
geDaante
Op 6 bij Ajax was en is sowieso geen optie, omdat je overloopt in de middenvelders, en Frenkie en Eiting, en ook Schöne beter zijn op 6 en 8.

Dan had je hem niet moeten halen, als je hem niet als CV ziet, zeker niet voor die recordtransfersom en dito salaris. Heeft zijn pa goed geregeld voor hem.
1 -1
godenzonenssuper
Die roepen nu dat hij als controlerende middenvelder op zijn best is. Weer verkeerd dus.
0 0
AjaxBaggio
Ik ben een fan van Frenkie. Maar ik ga niet mee in de hype (laat de minnetjes maar komen).
Laat hij eerst maar eens een heel seizoen op zijn natuurlijke positie uitblinken.

Als Matthijs en Frenkie dit niveau een heel seizoen kunnen vasthouden,

Dan gaan we in de zomer zeker wel 100 mil vangen voor beide spelers (wellicht zelfs meer).
Maar daar is het nu nog te vroeg voor.

Volgend seizoen vang je sowieso 200-250 mil aan transfer geld; Ziyech, Onana, Neres, De Ligt, Frenkie.

Heel elftal vertrekt bijna.

Beter gaan we dit seizoen knallen.
1 -10
rexxo
Lekker geslapen of speel je nog Final Fantasy op je Playstation?
0 0
Illegaal
Heeft niks met hype te maken.

Dit heeft alles te maken met de vaardigheid hebben om de kwaliteit in een voetballer te zien!

De kenners hier zagen het al meerdere jaren geleden, personen zoals jij zien het nu nog niet?
1 -1
shachalnur
kenners?

Frenkie is 21 jaar nu en ruim 1.80 m.

Hij speelde op zijn 18e bij de reserves van willem 2 ,veel op de bank aan het verpieteren.

Waarom hebben die zogenaamde kenners hem dan niet opgepikt toen hij 16/17 was?

Frenkie is een superspeler ,maar een nummer 10 op hoog niveau zie ik helaas niet .

Hij wordt al jaren lang te veel uit de wind gehouden,en daar zijn redenen voor.

Bosz kent hem goed ,en is minder lyrisch.

Ik hoop dat hij een grote wordt,maar de toekomst van Oranje aan hem op te hangen is niet slim ,en volgens mij ook niet goed voor Frenkie.
0 -4
Illegaal
Wat Bosz zegt en meent zal mij worst zijn, ik zie het anders dan Bosz.

Ik zie op de tv wat Frenkie kan al voordat Bosz hem volgde.
Bosz is ook degene die de blunder gemaakt heeft Frenkie niet toen al in het eerste te laten spelen in de basis!.
0 0
Remark
Bedoel je Peter Bosz, die praatjesmaker met NUL prijzen? Als dat geen aanbeveling is, dan weet ik 't niet!
1 -3
godenzonenssuper
Bosz had natuurlijk met Vitesse en Heracles iets moeten winnen.
En ook heel ernstig dat hij zowel met Ajax als Macabbi 1 punt te kort kwam natuurlijk.
1 0
rexxo
Henk Hoijtink,het zonnetje in huis, wat een vervelende negatieve man is dat.
DTVK wordt steeds erger, die kakkerlak Kraay Jr met zijn gebler om Vilhena in Oranje, te lachwekkend. Pure armoede
4 0
3*stars*3
Kraay jr heeft idd een Fey hart maar als iemand objectief kan oordelen en vaak ook positief over Ajax is, dan is het Hans wel.
Hij riep al paar jaar geleden dat Nouri en Frenkie genieten was in o-19/jong Ajax.
Ook over jonkies als De Ligt en laatst ünuvar, was hij al vroeg erbij en lyrisch.
Hij sloeg wel beetje door met voorspellen dat Dennis Johnsen de beste linksbuiten van Ajax is.
0 0
Illegaal
Willem van Hanegem zei het ook al drie jaar geleden dat hij een grote meneer wordt/is, de overgrote meederheid Ajaxfans zagen dit ook niet, er zijn er zelfs nog die het nu nog niet zien?.
Die komen met domme opmerkingen, hij heeft het nog niet laten zien?, hij laat dit al vele jaren zien dat hij van buitencategorie is.

En hij is niet alleen de beste middenvelder die in Nederland voetbalt.

Hij is de beste voetballer in Nederland.
Ik ga verder zelfs en durf te zeggen dat hij zeer binnenkort een van de besten ter wereld is!
2 -4
Remark
Dat is hij nu al. Vergelijk het met een Ferrari in een showroom: nog geen kilometer gereden, maar een fabrieksfoutje daargelaten kun je er donder op zeggen dat ie hard kan.
Wat Blind betreft ben ik het met Hoijtink eens. Ooit ondergewaardeerd, nu overgewaardeerd. Te licht en traag om de grote spitsen te bedwingen en te weinig karakter en inzicht om z'n troepen te leiden en de lijnen uit te zetten (is overigens niet nodig, dat doen Matthijs en Frenkie wel).
1 -1
Illegaal
Mooi verhaal.
0 0
chloorbestendig
Blind is gewoon belangrijk voor Ajax, maar dat zien veel mensen niet, omdat hij veel belangrijk werk levert zonder bal. Sowieso is het vrij bekrompen dat je hem beoordeelt op zijn belang bij Onsch Aller Ajax na het zien van een oefenpotje bij de carnavalsvereniging .
7 -2
Illegaal
Een goede voetballer beheerst meerdere spelonderdelen en niet alleen overzicht, overzicht heeft 50% van de Nederlandse voetballers ook.
Hij is veel te traag in rennen en handelen, en hij wint geen luchtduel.....

Nu heb ik dit laatste al zo vaak gezegd maar ik blijf het zeggen omdat dit dingen zijn die van hem nooit een topvoetballer kunnen maken.
1 -5
godenzonenssuper
Dus jij beoordeelt Frenkie dan ook niet bij het Nederlands elftal?
Of is dat ‘anders’ ?
1 -5
chloorbestendig
Ik beoordeel niet Frenkie zijn belang bij Ajax aan de hand van een potje bij een andere team nee, voor hetzelfde geld speelt hij als een stuk wrakhout omdat ze in een heel ander systeem voetballen, dan kan hij alsnog belangrijk zijn voor Ajax.
4 -2
godenzonenssuper
Waarmee je wil zeggen dat het zwakke optreden van Blind daar ook aan te wijten valt.
De fouten die Blind maakte had verder weinig met het systeem te maken.
1 -3
Tinus
Misschien niet met het systeem, maar wel met de middenvelders voor hem. Blind wil altijd het middenveld inspelen, maar strootman en Wijnaldum speelde verstoppertje. Neemt niet weg dat hij die fouten dan nog steeds niet mag maken, maar met de middenvelders die hij bij Ajax voor zich heeft is Blind echt een waardevolle aanwinst.
2 -1
godenzonenssuper
En wat vond meneer Henk Hoijtink van Frenkie?
Te “frivool” zeker.
4 0
Saanchez
Weer zo'n typische Hoijtink opmerking. Omdat Blind niet goed speelde in een oefenwedstrijd tegen Peru is hij gelijk geen bruikbare routinier? Hij heeft in de CL-voorronde absoluut al zijn aandeel gehad en je merkt dat er mede door hem meer rust in de ploeg komt. Bovendien zorgt zijn aanwezigheid ervoor dat er minder druk op de schouders van De Ligt komt, vooral op het voetballende deel.

Blind heeft een hoop centen gekost, misschien wel wat teveel ja. Maar we moeten niet doen alsof een andere CV van zijn leeftijd en met zijn ervaring even lekker in de Eredivisie komt spelen.
11 -2
Illegaal
Hij is geen CV, hij kan helemaal niet verdedigen, de enige plaats waar hij het minste schade aan zou richten is op 6.maar daar hebben we ook betere als hem lopen.

Voor mij is hij een goede 12e man.
1 -7
Schwalbino
Ff scouten en je hebt een betere aldus Henk die zich daarmee op het niveau plaatst van een 13-jarige AS poster.
6 -1
Illegaal
die 13 jarige poster ben jij dus... de twee waar Ajax voor Blind mee bezig was, Maggallan en Balbuena zijn al veel betere verdedigers dan Blind.
Jammer genoeg zeiden beide af en zitten wij met Blind in de basis opgescheept.

Ik heb die uitzending niet gezien maar hij heeft gelijk.... effe... scouten en je hebt in een dag 10 betere verdedigers gevonden dan Blind.

Voor 20 miljoen had ik zelfs 4 betere cv's gekocht dan Blind!

Dat 16 jarige jochie van (wie was dat Heerenveen of pec?) verdedigd al beter dan hem.
0 -6
Schwalbino
Je hebt gewoon iets tegen Blind en dat kleurt je mening. Dat mag maar probeer het dan niet te verpakken alsof het gebaseerd is op verstand van voetbal.
3 0
Tinus
Hij zal het niet toegeven, maar het is overduidelijk.
0 0
Illegaal
Ik heb helemaal niks tegen Daley Blind ik vind hem een heel aardig persoon.

Ik heb het over zijn voetbalkwaliteiten, en die blijf ik afkraken, ik ga mijn mening niet veranderen omdat dit anderen niet zou aan staan.
En als er weer gasten komen dat ze hem zo goed vinden voor de 100x, dan ga ik antwoorden op dezelfde manier voor de 100x.
0 -3
RusselWestbrook
Behalve dan als ik op je reageer. Dan gaat toetsenbord door het raam.
0 0
Sjaakvaak
Nee, jij bent nu aan het internetscouten en aan het doen alsof je het beter weet.

Heb je de Braziliaanse competitie gevolgd ja? Heb je de Argentijnse competitie gevolgd? 99% hier niet, die kunnen dus niet zeggen dat ze weten hoe goed Magallán en Balbuena zijn.

Interessant ook dat deze spelers verder niet door topclubs, noch subtop zijn opgepikt. De ene balt nog steeds in Argentinië en de andere zit bij West Ham.

Weet je nog hoe lyrisch iedereen over Orejuela was? En hoe enorm slecht hij vervolgens bleek. Weg 4 miljoen.
2 -1
Illegaal
Boca Juniors is geen topclub?


Jong haal Orejuela nu niet erbij, dit zijn aannames van anderen en jij, je reageert op mij, en ik heb Orejuela nooit opgehemeld.

Verder heb ik geen zin om op dat onkundig antwoord van jou te reageren
0 -4