Borst: 'FC Emmen erger dan campingelftal'

BartVeenstra, 27-08-2018 om 08:40, 11369 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbalanalist Hugo Borst is niet bepaald onder de indruk van FC Emmen. De columnist van het Algemeen Dagblad vergelijkt de ploeg van trainer Dick Lukkien zelfs met een campingelftal. 'Zaterdagavond, in de ArenA, was het lachwekkend', schrijft Borst.

'De promovendus had Ajax drie dagen voor de return tegen Dinamo Kiev natuurlijk pijn moeten doen, maar meer dan negen overtredingen maakten de lieverds van FC Emmen niet. Het was een beleefdheidsbezoek, waarbij voor en na de oorwassing gezellig foto's van Amsterdam bij nacht werden gemaakt, leuk voor later', schrijft Borst, die vond dat Ajax - dat speelde op zeventig procent - nog genadig was. 'Het werd geen 10-0 maar 5-0. Aan hun reacties te zien vonden de toeristen uit Emmen dat all in the game. Sightseeing mag nou eenmaal wat kosten.'

Borst is daarnaast van mening dat sommige spelers van FC Emmen - hij noemt Anco Jansen en Keziah Veendorp - geen afgetrainde indruk maakten. De verslaggever zei daar afgelopen zaterdag wat van tijdens de analyse bij FOX Sports, maar FC Emmen-trainer Lukkien was er niet van gediend dat zijn team werd weggezet als een campingelftal. 'Maar het was niet eens een campingelftal. Het was erger.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Gek dat Borst niets zegt over het amateur gedrag van Heerenveen of oud feijenoord keeper Haan die de ene goal ma de andere weggaf. Ook Heerenveen spelers zagen er niet afgetraind en zeker niet gemotiveerd uit.
2 0
AlexIbarra
Emmen presteert redelijk met dit 'campingelftal' en hetzelfde gebrek aan fitheid.
Maar tegen Ajax vallen de gebreken meer op ja.

Dat Emmen probeerde te voetballen kun je ze verwijten, maar wij krijgen uit bij Real ook weleens een 4-0 pak slaag. Toch spelen we er volgende keer weer 4-3-3, geen 5-4-1.
Verdedigend spelen ligt ons niet, en je kunt tegen een topclub beter een keer flink verliezen en inzien waar je tekort komt dan ineens catenaccio uitproberen en alsnog verliezen.

Misschien denkt de coach van Emmen op dezelfde manier.
Verwachten dat je (niet-zo-fitte) spelers het op strijd gaan winnen lijkt me ook raar.
1 -1
PepG
Wut? Dat Emmen probeerde tenminste er wat van te maken.
5 -1
niquedegraaff
Emmen speelde echt heel slecht tegen Ajax. Misschien door de entourage? Geen idee. Maar bekijk even de wedstrijden tegen AZ en ADO en dan zie je dus een compleet ander Emmen. En dan bedoel ik dus dat ze tegen die ploegen wel als een team speelde en tegen Ajax niet. Ik heb mij ook erg verbaasd over de spelopvatting van ze. Bijvoorbeeld, die vleugelspeler op de linkerflank heeft een aardig voorzetje, maar iedere keer als hij een voorzet kon geven, deed hij dat gewoon domweg niet en tikte hij de bal terug. Zo heb ik meerdere bedenkelijke situaties gezien waarin hun spelers gewoon niet eens leken te 'willen' scoren. Heel vreemd.

Maar ze parkeerden tenminste niet de bus. Dat is ze te loven.
4 -1
EuforischeRealist
En wat zegt dat dan over Sparta meneer Borst? Want die gingen toch echt ten onder tegen dit 'campingelftal'.

En dan niet beginnen over de VAR, want je werd in eigen stadion ook bij vlagen compleet weggespeeld.
5 -2
korem
Dat is denk ook de reden waarom hij Emmen zo afvalt denk ! Ik dacht zaterdag al waarom praat hij zo slecht over Emmen maar duidelijk Nog over de zeik omdat zijn tja hoe zal je het noemen Sparta keuken divisie speelt. ze verliezen van Ajax met 5-0 in de arena vorige week verliest Utrecht kansloos met 4-0 van PSV !
1 -1
ghouleseddik
Nou, ik vond het wel fijn dat er eens een team naar Amsterdam kwam om te voetballen en niet om met tienen voor de eigen '16' te hangen en er twee tot drie van ons geblesseerd uit te schoppen. Onze voornaamste concurrent voor het kampioenschap doet niets anders, dát is pas beschamend. Nee, ik heb geen één smerige overtreding gezien en Emmen geen enkele keer zien zeiken tegen de scheidsrechter. Ze probeerden naar vermogen gewoon echt nette aanvallen op te zetten ipv blind de bal naar voren te peren. Dat is een zeldzaamheid tegenwoordig. Ik kan alleen hopen dat Emmen aan deze spelopvatting blijft vasthouden en het resultaat gaat opleveren.
3 0
RaynoFischer
Ajax is ook gewoon een paar maten te groot voor Emmen, ze probeerden het wel met hun eigen spel ipv. volledig de bus te parkeren.
Wel grappig dat je ze vooral hoort hoe slecht Emmen is ook bij FOX na een nederlaag tegen Ajax, maar niet tegen AZ
6 -2
Barra
Ajax liet Sturm Graz er af en toe ook uit zien als een camping elftal, helemaal als het drukzetten goed gaat zijn er meerdere teams die hier niet mee overweg kunnen. Emmen mag blij zijn als ze kunnen overleven dit jaar, maar wegzetten als camping elftal is zwaar overdreven
1 0
EzraAjax95
Emmen was gewoon poep man, ze konden niet beter
1 -3
Redrum
Of Emmen nou zo slecht was of Ajax zo goed kon ik door al het bier niet heel goed inschatten, maar ik weet wel dat ik de afgelopen jaren niet vaak zo heb genoten als zaterdag. Ajax nam de wedstrijd duidelijk serieus, zette Emmen continu onder druk en creeërden kans op kans. Af en toe zat er echt heerlijk voetbal tussen, iets wat we van andere clubs dit jaar nooit gaan zien. Borst zal wel vooral balen dat Emmen wel eredivie speelt en zijn Sparta niet.
1 0
Anko1958
Borst wat ben jij een zeikwijf, commentaar geven als een kleuter, wees objectief, en laat niet mee spelen dat emmen vorig seizoen Sparta voetbal les heeft gegeven, en wie stond daar te huilen, ja natuurlijk borst. Fox als je dit niveau na streeft, zit er iets niet goed bij jullie.
1 -1
MickS
Wij loofden op de tribune juist dat Emmen in ieder geval zijn best deed om haar eigen spel te spelen en zich niet ging ingraven op de doellijn, zoals zo vele laffe ploegen in de Eredivisie bij ons wel doen.

Ja, ze missen daarbij een hoop kwaliteit, en daardoor kwam er een heleboel niet uit zoals ze probeerden, maar ze proberen het ten minste wel. En oefening baart kunst, en ik durf te wedden dat ze een hele hoop geleerd hebben afgelopen zaterdag. Ik vind het een leuk, vlot team. Ik durf te wedden dat ze netjes boven de degradatielijn eindigen dit seizoen, plekkie 14 zou heel tof zijn. Ik schat ze tzt hoger in dan Fortuna, NAC en de Graafschap.
3 0
Redrum
Precies, ik heb daar zeker respect voor. De meeste ploegen in de Eredivisie hebben altijd een grote bek over Ajax. We zijn niet bang, we gaan ons niet verstoppen, bla, bla, bla en dan tijdens de wedstrijd 90 minuten lang anti-voetbal. Zo'n Emmen probeerde het tenminste en die gaan met die speelwijze zich wel veilig spelen denk ik.
4 0
fanforeffer
Borst ,sparta fan , kan nog steeds niet verkroppen dat campingbaas Advocaat zijn ploegie niet kon laten promoveren. ondanks de vele aankopen ,zit sparta nog steeds in de keuken divisie. Laat Emmen even wennen,en oordeel over een seizoen. Oordeel en niet veroordeel.
3 0