'In potentie de beste verdediger van Europa'

Frank de Boer en Johan Derksen zijn zeer te spreken over het talent dat de spelersselectie van Ajax herbergt. Laatstgenoemde ziet in Matthijs de Ligt zelfs in potentie de beste verdediger van Europa. Pierre van Hooijdonk zei eerder al dat hij dit Ajax het beste van de laatste tien jaar vindt en dat kan De Boer wel begrijpen.

'Qua kwaliteit wat ze nu op het veld hebben staan, geloof ik dat wel', spreekt De Boer bij Veronica. 'Het team van mij met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen was ook echt een heel goed team. Nu zie je een mooie mix. Jeugdspelers met heel veel talent en wat ervaren spelers. De Ligt, De Jong, Van de Beek en Mazraoui doen het nu hartstikke goed.'

Kijkend naar Ajax - Dinamo Kiev denkt de voormalig succestrainer van Ajax wel dat het wegvallen van David Neres een grote aderlating is. 'Die zorgt voor diepte en dat moet je ook in je spel hebben. Klaas-Jan heeft de snelheid niet meer om de bal in de diepte te vragen. Ziyech en Tadic komen in de bal, dus je hebt dan bijna geen diepte. Daar maak ik me wel een beetje zorgen over.'

Tot slot is Johan Derksen erg te spreken over Matthijs de Ligt. 'Ze hebben in potentie de beste verdediger van Europa in huis met De Ligt. Het is onrealistisch, maar als je dit groepje bij elkaar kan houden, dan ga je gewoon weer meedoen om de Europa Cup te winnen. Die hyena’s, die spelersmakelaars, staan te dringen op de stoep om te cashen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schwalbino
Onze Captain America met het schild van Ajax.
0 0
Ajaxvooraltijd
Suarez in je team was ook geen verkeerde hoor.
0 0
funnymountain
Ben nog steeds pissig op de uitspraak van Rob Jacobs die oreerde dat De Ligt niet "eredivisie waardig" is (Letterlijke quote, na de oorwassing van Feijenoord door Ajax 1-4)
0 -1
Maxwell5
Wie?
0 0
Mathobo
Haha waarom ben je daar pissig over? Is toch juist grappig die afgunst
0 0
Web
Heerlijk Frank te horen, zegt alleen maar verstandige dingen
Ziet het heel goed, blijkt maar weer eens.
2 -1
EuforischeRealist
Toekomstmuziek..... en je weet nooit wat er over een jaar in de mode is.

Eerst maar de volledige focus op het verslaan van Kiev, dat wordt lastig genoeg. Ik ben het wel eens met De Boer dat er een oplossing moet worden gevonden voor het ontbreken van Neres. Het is denk ik meer dan een andere poppetje (Van de Beek of Labyad) neerzetten.

Van de Beek op het middenveld betekent ook dat je weer moet gaan schuiven met Tadic en Ziyech en met hen op de flanken en Huntelaar centraal heb je inderdaad 3 spelers die in de bal komen. Pluspunt is dat je wel meer loopvermogen hebt en dat je daardoor mogelijk defensief wat sterker staat.

Met Labyad kun je de rest van het team op dezelfde positie laten staan, maar de vraag is of hij hetzelfde kan brengen wat Neres doet? Diepgang en snelheid. Ik denk dat hij het kan maar nu (nog) niet in de beste vorm steekt.

Al met al een lastige keuze en ik ben benieuwd hoe ze het op gaan lossen. Of mis ik nog een mogelijkheid en is er een derde optie?
1 -1
Tinus
Dat gebrek aan diepgang kan echt een probleem gaan worden. Zelfs met neres erbij vind ik dat al minimaal. Een basis zonder VdBeek helpt dan ook niet, want hij gaat nog wel eens diep vanuit het middenveld. Hopelijk kunnen de backs dit een beetje opvangen door de ruimtes aan de buitenkanten te bespelen.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Nu weten we allemaal dat Derksen (en VI) ook maar een meningen-fabriek is die leeft bij de waan van de dag. Dat gezegd hebbende; over de Ligt zit hij niet fout natuurlijk.

Ik blijf mij ook wekelijks verbazen om die jongen. Zo jong debuteren, met 17 al een Europa League finale spelen (en goed spelen!) en nu de aanvoerdersband dragen. Het is ook enorm te prijzen dat het hem allemaal niet naar zijn hoofd stijgt, met een beetje een foute instelling of foute personen om hem heen zat hij nu tussen bank en basis bij een ploeg als United waar hij 4/5 mil op kan strijken.

En om dan te zien dat hij nu dus weer een jaar blijft en straks mogelijk als kampioen en vaste international met een bak Europese ervaring kan vertrekken dan vraag je je af hoe ver hij het kan schoppen. Hele moderne skillset voor een verdediger die zijn snelheid en fysiek ook nog eens mee heeft. De clubs staan eind dit jaar weer klaar met 60 miljoen.
2 0
SilverHaze
60 miljoen kun je nu vangen. Ik wil niet weten wat het volgens jaar kan worden als clubs erom gaan concurreren.
0 0
Jari_held
Poeh als deze selectie idd doorheeft dat ze echt historie kunnen schrijven... als zij met zn allen zeggen we blijven na dit jaar nog 1 jaar... dan kun je echt de europa league winnen. Gewoon opzettelijk 3e worden in je CL poule
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
deze selectie mist toch echt een buitenspeler, mede daardoor zal het nog lastig worden. en als PSV blijft winnen in de 90e minuut wordt het nog een lange weg naar het kampioenschap
0 0