Zwartkruis geïmponeerd: 'Een van de aanjagers'

JesseTH, 20-08-2018 om 18:45, 8972 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Simon Zwartkruis, journalist van Voetbal International, is onder de indruk van hetgeen Hakim Ziyech momenteel laat zien bij Ajax. De middenvelder leek te vertrekken, maar nu dat voorlopig uitblijft gaat de Marokkaan nog altijd vol voor Ajax. Ook zaterdag tegen VVV-Venlo blonk de creatieveling weer uit in een team dat ondanks een magere zege toch genoeg creëerde.

'Het valt wel op, zeker vanaf het moment dat Neres uit de ploeg wegvalt, dat er weinig diepte op de vleugels is', merkt Zwartkruis op. 'Dan zie je de boel samenklonteren in het centrum. Dan heeft met name Ziyech nog wel het vermogen om zelfs dan het gaatje te vinden om die bal erdoorheen te prikken. Met name op de vleugels is nog wel een hoop te winnen voor Ajax. Om gevarieerder aan te vallen ook.'

Voorafgaand aan het seizoen waren vele analytici van mening dat Ziyech geen echte rol van betekenis meer zou gaan spelen bij Ajax, vooral vanwege zijn vertrekwens. 'Het tegendeel is waar. Niet alleen in balbezit, maar ook als je ziet wat hij doet in de omschakeling en hoeveel meters hij maakt. Hij is een van de aanjagers', oordeelt Zwartkruis.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
geef hem een Tadic salaris
2 0
Tinus
Hoezo? Hij heeft toch gewoon een contract? Hij zal het al niet slecht hebben.
0 -1
gras
Wat nou hoezo. Denk eens na.
0 0
Bjorn
Krankzinnig hoeveel werk hij verzet en ook nog voorbereid voor zijn teamgenoten.
2 0
Aad82
Ziyech is een absolute baas.
1 0
Daniii
Nu valt Neres 1x uit en gaat het iets minder, doen mensen alsof het vanaf altijd minder gaat als Neres er niet bij is of weg valt.

Klopt Neres speelt erg goed laatste tijd, maar Ziyech of Labyad (die voor het geval iemand afvalt is gehaald) kan het ook gewoon goed gaan lopen.
1 -5
Flarkow
Labyad heeft het wel laten zien tegen vvv je?!
0 0
insectenverdelg
labyad mist elke vorm van ritme op dit moment. Denk niet dat hij t zelfde kan brengen als Neres, maar die kan echt wel beter als tegen VVV.
0 0
Labrador
Zo goed vond ik Ziyech Zaterdag niet.
3 -4
Restored
2x iemand 1 op 1 tegen de keeper gezet, als er iemand kansen creëert voor Ajax dan is het Ziyech wel
2 -1
Toekomst1900
Zelfs dan is hij de beste vh veld.. Op de een of andere manier wordt er naar hem kritischer gekeken. Waarom is me echt een raadsel. Geniet er nog even van, want deze jongen is echt een geweldige voetballer!
3 -1
trooop
Dat komt volgens mij door in elk geval 3 dingen:

1. Andersom gebeurt het precies zo. Als hij iets betrekkelijk eenvoudigs doet, zoals bijvoorbeeld een steekpass op maat geven, dan gaan de superlatieven meteen door het dak. Dat voedt de neiging om kritiek op hem net zo overdreven zwaar aan te zetten.

2. Hij wordt zowel door zichzelf (houding, uitspraken) als door veel van z'n fans (superlatieven) gezien als een absolute geweldenaar. Dat stoort, want dat is hij niet. Daarvoor kan hij teveel níet en doet hij veel teveel fout. Zou hij iedere wedstrijd zo goed zijn als thuis tegen standard luik, dan was hij dat wel. Maar dan had hij nu niet meer bij Ajax gespeeld.

3. Hij is al vanaf het begin de ster van het team en kan dingen die anderen niet kunnen. Dat schept hoge verwachtingen, maar die maakt hij in veel wedstrijden niet waar. Daar worden supporters een beetje cynisch van.

Daarnaast denk ik dat ook dat gedoe rond oranje en marokko een rol speelt. Veel mensen vinden dat 'ondankbaar' en dat soort onzin. Spelers die niet sympathiek worden gevonden worden altijd overdreven streng beoordeeld.

Zelf kan ik erg van hem genieten als hij op z'n best is, maar me ook kapot ergeren aan al die fouten. Hij is vaak belangrijk en we zullen dingen van hem gaan missen, maar ik denk dat het team als geheel beter en vaster zal worden als hij eenmaal vertrokken is.
1 0
gras
Tja, compleet mee eens.

Maar het afzagen van creatieve voetballers is ook wel des Ajax, ook al denken we vaak van niet. Jongens als Roy, Witschge en de Boertjes werden ook weggezet als de patatgeneratie. Vooral toen ze de titel weer eens aan PSV moesten laten, deugde er niets van deze gasten.

Op een of andere manier wordt Ziyech ook steeds beoordeeld op wat hij niet kan of doet en zelden op wat hij wel kan of doet.

Ik vind hem een pure voetballer, die knetterhard werkt en begrijpt hoe belangrijk het is om een bal te veroveren en druk te zetten. Neres begrijp dat (nog) niet, Tadic kan dat niet.
2 0
Labrador
Ow ik geniet zeker van hem. Maar Zaterdag vond ik hem gewoon niet goed spelen. Werkte hard maar leverde veel ballen in. Hij kan zoveel beter
0 -1
Spuit11
Wat een slappe hap gast. Die uitgekauwde kritiek, heb je die echt zelf bedacht? Of gewoon uit je memory stick gehaald?

Ziyech is één van de betere op het veld. Zelfs als hij honderd keer balverlies lijd, maar wel de doelpogingen blijft geven, hoor je mij niet mopperen.

Kijk, als je nou zegt, "Ziyech mist soms flinke kansen op een doelpunt", dan kom je beter over. Maarja, dat deed je niet he?
0 -1
Vlieske
Ten hag speelt zonder vleugels.
1 -3
Spuit11
O, noem dan de vleugelspelers op die hij zou moeten neerzetten?
0 0
vijfennegentig
Ja 4-4-2.

De grap is dat bijna niemand het ziet.

Voorin: Huntelaar en Tadic
Middenveld: Neres - Frenkie - Lasse - Hakim

Kijk maar eens de laatste 2 potjes terug.

2 -1
Vlieske
Idd geen 1 analist die het ziet.
1 -1