Borst cynisch: 'Ze willen back to normal'

BartVeenstra, 20-08-2018 om 14:00, 14584 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Hugo Borst heeft op cynische wijze het gebruik van de VAR beschreven in zijn column in het Algemeen Dagblad. Ajax had afgelopen zaterdagavond behoorlijk wat profijt van het nieuwe systeem, want na het gebruik van de VAR werd een doelpunt van VVV-Venlo werd afgekeurd en daarnaast kreeg Ajax een strafschop toegewezen.

Na afloop van het duel stond VVV-aanvoerder Danny Post de media te woorden. 'Hij vond - terecht - dat de scheidsrechter de overtreding zelf had moeten constateren. Ik had de indruk dat Post het, nu het een VAR-moment was geworden, niet meer eerlijk vond. Hij hing een verhaal op over het verschil tussen de ware snelheid en vertraagde beelden. In slow motion zie je iets anders. Zoiets zei Post. Je hoort het voetballers vaker zeggen, zelfs heel slimme.'

Borst vindt de opmerkingen van Post hilarisch, omdat het doelpunt van VVV-Venlo gewoon 'terecht' werd afgekeurd. 'Waar Post niets over zei was de misdadige overtreding die ploeggenoot Van Ooijen maakte op Frenkie de Jong. Waarom de VAR (Kamphuis) niet oordeelde dat het rood was, begrijpt geen mens. Op echte snelheid en in slow motion zag het er gruwelijk uit.'

Vervolgens kreeg Borst de wedstrijd tussen Heracles Almelo en ADO Den Haag te zien. 'ADO-trainer Groenendijk hoorden we zeggen nu al moe te worden van de VAR, zijn linksback Meijers pleitte voor afschaffing van de VAR. Ze zijn in gezelschap van voetbalicoon Willem van Hanegem. Ze accepteren geen kinderziektes, ze willen back to normal, terug naar de tijd dat Thierry Henry Ierland uitschakelde voor het WK door met de hand te scoren. Iets dat iedereen had gezien, behalve de arbiter. Ah man, dat was een prachtige tijd, toen de VAR nog niet bestond', besluit Borst op cynische wijze.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
020bornraised
Tuurlijk gaan de kleintjes zeuren, nu kunnen ze niet meer met geluk of viezigheid winnen
0 0
Bocarra
De VAR is goed voor voetballende teams. De teams die het van hun fysiek moeten hebben zijn natuurlijk tegen.
0 0
stefanwillem
Valt natuurlijk wel op dat degenen die lopen te zeiken allemaal bij ploegjes spelen die niet kunnen voetballen en overal aan hangen en lopen te schoppen naar alles wat beweegt. Het meest verontrustende van alles vindt ik het niet bestraffen van die aanslag op Frenkie. Als je dat niet ziet krijg ik het angstige vermoeden dat ze het niet willen zien.
0 0
Web
De VAR is een zegen voor het voetbal, natuurlijk loopt het nog niet op rolletjes, en blijven er altijd situaties die discutabel zijn.
Groenendijk moet niet zeuren, dat zijn ploeg over het randje speelt, is zijn probleem
Beugelsdijk moet zich nu aan de voetbal regels houden. En dat werd eens tijd ook.
3 0
Maxwell5
Inderdaad!
0 0
RusselWestbrook
Dat interview met Post was schokkend dom. Drogredens afgewisseld met pure fantasie en lariekoek

Groenendijk zei, vrij vertaald: "de VAR is kut want wij zijn een club van domme schoppers".

Belachelijk die commentaren op de VAR.
7 0
chrisjuhhh
Ja echt bizar he .
Degen die tegen zijn bestaan uit Schoppers .
0 0
Michelinho
Iemand iets gelezen of gehoord over de aanklager inzake die aanslag op Frenkie? Het is al bizar genoeg dat dit tijdens de wedstrijd niet gezien is, maar het kan toch niet zo zijn dat het na uitvoerig in de media behandeld te zijn geen gevolgen heeft?
5 0
AlexIbarra
Als er geel is gegeven of zelfs alleen een vrije trap, kan er daarna niet alsnog een rode kaart van worden gemaakt met bijbehorende schorsing. Wij roepen dan altijd dat dat belachelijk is maar de bond zegt: Een eenmaal beoordeelde actie kan niet opnieuw worden beoordeeld / bestraft.

Nu is de actie Niet gezien of beoordeeld (tenzij de nieuwe norm is dat voor dit soort overtredingen niet meer hoeft te worden gefloten) en kunnen ze dus Wel alsnog een kaart geven. Maar slechts een oorverdovende stilte vanuit Zeist...
0 0
Ajax27
Ach wat kinderziektes eruit halen, zal een aantal jaren duren, Op een gegeven moment overal evenveeel camera's, doellijn technologie, schermen in ieder stadion waarop de VAR momenten terug te zien zijn. Voetbal wordt gewoon eerlijk. Wat in tig andere grote sporten over de hele wereld al jaren de normaalste zaak van de wereld is, wordt nu pas in het grote voetbal toegepast. De smerige streken zullen langzaam maar zeker verdwijnen, meer voetbal ervoor terug.

Over 10 jaar weet niemand meer beter dan dat we door technologische hulpmiddelen vooruit gaan met het voetbal, maar wel nog lekker op echt gras spelen ;-)
2 0
AFCAwooz
De VAR is gewoon een zegen voor het voetbal. Het moet alleen nog wel verbeteren. Gister zat ik torino-as Roma te kijken. Het stond al 3 minuten 1-0 en toen werd die goal nog afgekeurd wegens buitenspel. dit soort dingen moet er nog uit maar verder is het top dat het er eindelijk is!
2 0
Redrum
Het is inderdaad een zege voor het voetbal en dan met name voor clubs die daadwerkelijk proberen te voetballen. Schopploegen komen minder vaak weg met hun duw- en trekwerk in de 16 en dat is ook precies wat er zaterdag in Venlo gebeurde. Maar ja, mensen houden tegenwoordig niet meer van voetbal blijkbaar.
1 0
FSideMaluku
Veel profijt? Het was voor Blom nog steeds geen probleem om na tig keer kijken te vinden dat het in de 81e minuut geen overtreding was op Frenkie de Jong. Er wordt overduidelijk geprobeerd om die jongen zijn benen te breken en het dan niet zien of niet erg genoeg vinden... Ja ja. We hadden dus recht op nog meer profijt.
0 -2
Ferd
dat beeld heeft Blom helemaal niet teruggekeken.
4 0
FSideMaluku
Ik bedoelde de VAR. Ik had mijn pijlen iets te veel op de loopjongen van PSV gericht.
0 0
ETM
Ik snap oprecht alle tegenstand tov VAR niet. Ja de uitvoering is nog niet perfect, maar ik kan niet tegenstander zijn van 'eerlijker' wedstrijdverloop en hoe je het ook went of keert dat is het gevolg van VAR.
2 0
Mentir
De VAR is in het voordeel van Technisch voetbal, alles wat met duwen trekken en schoppen te maken heeft word nu herbekeken en als nog gestraft.

teams zoals Ado in het stukje moet het hebben van gemeen doen, en als Feyenoord ze niet kan aftroeven op felheid dan stappen ze ook over op gemeen voetbal. Dus voor hun ook een nadeel dat de VAR met een extra stel ogen er nakijkt. Logisch dat Willem meteen aan de bel trekt dat het weg moet want komt ze daar in Rotterdam wel goed uit.
3 0
pinballmagic
Ik zou de VAR alleen gebruiken met wel of geen doelpunt anders wordt het een willekeurtje
0 -3
MankeNelis
Dat systeem heet doellijn technologie.
1 0
Bky
Ik zou de VAR gebruiken bij alles, scheids op het veld enkel nog als uitvoerend personeel van de VAR zelf. VAR moet leidend zijn.

En eventueel op grote schermen op het veld laten zien wat de VAR ook zag. Brengt meer begrip denk ik.
4 0
RusselWestbrook
DIT DIT DIT.

Kan de VAR ook meteen omgedoopt worden tot VR, want assistent is ie dan niet meer.
0 0
komopajax777
Het is te hopen dat die van Ooijen alsnog geschorst wordt.Minimaal 3 wedstrijden lijkt mij normaal voor zo'n aanslag.
2 0
off
Reken er maar niet op dat dit nu nog gebeurd. Je gaat nu krijgen dat de VAR het heeft waargenomen. Zou natuurlijk zwaar terecht zijn als er nog wel geschorst wordt.
0 0
pinballmagic
Dan komt hij er nog goed mee weg
0 0
Babangida83
Ik vind het eerlijker als elke club een paar jokers heeft per wedstrijd en die kan uitspelen wanneer het zelf wil. Op advies van club gaat het team van scheidsrechters er dan naar kijken. Nu lijkt er toch een vorm van willekeur te ontstaan in wat wel en wat niet gekeken wordt. Bedoeld of onbedoeld.
0 -1
RusselWestbrook
Nee. Zo maak je er een spelletje van wie het best de scheidsrechter kan corrigeren ipv dat je het spel eerlijker maakt.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
de var kan ons wellicht helpen tegen die lul van een naaihuis, of zou hij nogsteeds alle overtredingen op Ajax wegwuiven?
0 0
Ferd
Naaihuis negeert de VAR gewoon.
0 0
trodat4030
Nijhuis wuifde na Groningen Ajax ook alle kritiek weg met de opmerking 'had Onana maar niet zo ver uit z'n strafschopgebied moeten komen.' Dus vind wel een weg..
2 0
EuforischeRealist
Het product is zo goed (of zo slecht) als degene die er gebruik van maakt. Als je het niet ziet (of niet wilt zien maar daar ga ik niet vanuit) dan maakt het ook niet uit uit hoeveel hoeken je er naar kan kijken of hoe langzaam je het afspeelt.
0 0
Joseph
Het werkt gewoon nog niet goed, ze moeten net als bij hockey de aanvraag bij de spelers laten, 2x fout ingezet en je verliest dat recht, dan mag alleen de scheidsrechter er nog voor kiezen iets terug te willen zien.
Nu gaat het spel door, wordt er misschien een keer gescoort zelfs en grijpt de VAR in voor een overtreding 2 minuten daarvoor. Gaat frustratie geven en ook spelers die niet of half doorvoetballen omdat de VAR misschien nog gaat ingrijpen..
1 0
off
spijker op z'n kop vooral het stuk dat het opeens niet meer eerlijk wordt gevonden omdat het door de VAR wordt besloten. Ik vind wel dat het spel soms wel heel erg lang stil ligt zoals gisteren bij de rode kaart van utrecht. Maar als het daardoor eerlijker wordt, moet dat maar.
1 0
Michelinho
Ik denk en hoop dat gebruik van de VAR het aantal zware overtredingen drastisch zal doen afnemen en daarmee bespaar je weer de tijd die het spel stil zou liggen voor blessurebehandelingen.
0 0
EzraAjax95
Zolang de VAR in het voordeel van een team is, hoor je niemand klagen, maar zodra het tegen het team is, moet het maar afgeschaft worden.. Beetje kinderachtig dit
2 0
martijndepro
Borst heeft gelijk. Ook o.b.v. VAR komen er nog zat discutabele momenten voorbij. Die goal van VVV was ook zo'n moment waarvoor je goed moet gaan zitten. Ajacieden protesteerden ook amper, buiten Huntelaar deed niemand er moeilijk over omdat zoiets 1000 x per wedstrijd voorkomt. Maar het lijkt me een vaststaand feit dat schwalbes aanzienlijk minder worden beloond en dingen zoals hands vaker bestraft. Uiteindelijk een win situatie i guess...
4 0
MarcoB1971
Ja en dan ook nog de opmerking de hele wedstrijd wordt er aan shirtjes getrokken. Dat klopt, maar dat mag ook niet, alleen de VAR kan niet alles constateren. En bij een doelpunt is het toch wel net iets anders dan wanneer het midden op het veld gebeurd. Maar nogmaals ook dat mag niet.
0 0
Redrum
Dit is wel een verrassend goeie column van Hugo. Het is te zielig voor woorden hoe voetballers, trainers en kenners nu al beginnen te klagen over de VAR, terwijl het er alleen maar eerlijker op wordt. Zonder de VAR was Ajax weer eens bestolen van een overwinning, een situatie die veel mensen in Nederland natuurlijk liever zien dan een situatie waarbij Ajax krijgt waar het recht op heeft.
6 -1
blava
Kan je nagaan als er VAR was geweest bij Groningen Ajax twee jaar geleden.
3 0