Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zwartkruis: 'Beduidend beter dan tegen Heracles'

JesseTH, 19-08-2018 om 11:50, 17764 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Simon Zwartkruis, journalist van Voetbal International, zag zaterdag al een beter Ajax dan een week eerder tegen Heracles Almelo. Wel zag hij nog een groot verschil met de doordeweekse Europese wedstrijd en daarmee ook een behoorlijke wisselvalligheid.

'Dat zijn ze nog steeds, al vond ik het beduidend beter dan tegen Heracles Almelo', oordeelt Zwartkruis, waarna hij zich nader toelicht. 'Toen creëerden ze ook veel minder. In Venlo hebben ze negen keer tussen de palen geschoten. Dan ligt het ook aan de afronding. VVV schoot één keer tussen de palen. In die zin is het geen onterechte zege.'

Wel zag de verslaggever nog een enorm verschil met de wedstrijd tegen Standard Luik. 'Ik heb het daar met Johan Cruijff weleens heel lang over gehad. Die was eigenlijk altijd meer benieuwd naar de wedstrijd die na een Europese grote wedstrijd kwam dan die wedstrijd zelf. Hij zei: "Dan selecteert de mentale kracht zich van de zwakkeren."'

Ten Hag liet zich eerder uit door te zeggen dat zijn ploeg acht à negen wedstrijden nodig heeft om de wisselvalligheid eruit te halen. Zwartkruis ziet dat vooral als een zwaktebod. 'Als je zoveel kwaliteit in je selectie hebt en je loopt hier inmiddels al een halfjaar rond, dan moet dat eerder klaar zijn. Ik kan me niet voorstellen dat je tegen Dinamo Kiev ook weer negen keer tussen de palen kan gaan schieten, dus de afronding zal dan een stuk beter moeten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
aha! daar heb je 'm weer! de WISSELVALLIGHEID! dat was toch DE reden dat Keizer eruitgetrapt is? 'niet stabiel'! gevalletje meten met 2 maten, dus!
0 0
Lagasj
Je moet het edele voetbalspel wel erg haten om een kunstgras veld te leggen en er dan ook nog op te gaan spelen.
De KNVB haat voetbal.
1 0
Michelinho
Ik lees nergens dat Unnerstall een uitstekende wedstrijd keepte.
0 0
Ajaxvooraltijd
Met 11 verdedigers kan iedere ploeg de pot dicht houden. 9 kansen is dan op zich al Knap. Barca had ook altijd moeite met dat soort ploegen waarbij er vaak maar met 1 goal verschil of een gelijkspel van het veld werd gestapt.
2 -1
KlasseLasse
misschien te vroeg om te zeggen en negatief, maar ik vind dat we veelste veel moeite hebben met de kleine clubjes met zn selectie mo3t je daar zonder problemen van winnen ik denk dat dat de das gaat omdoen! je had zomaar weer kunnen morsen en dan gaat het hard! als het zo door gaat word het een seizoen met wederom geen prijzen
0 -3
Bocarra
Ik ben een fan van Huntelaar maar hij heeft wel heel veel kansen nodig om 1x doeltreffend te zijn. Die topvorm zie ik dus nog niet. Maar dat kunstgras werkt natuurlijk ook niet mee. Zo droog en stroperig. Je hoopt gewoon op regenachtig weet als Ajax op kunstgras moet spelen.
1 0
Michelinho
Vier uit zes, waarvan één invalbeurt; als hij dit blijft doen is het gewoon meer dan prima.
1 -1
aanval86
even off topic misschien maar wat een bizar slechte 18.30 uur. ben dan nog met andere dingen bezig dus heb de wedstrijd terug moeten kijken en daar is niet veel aan als je de uitslag al weet natuurlijk met internet van tegenwoordig.
1 -1
MitsjollAjax
En als deze wedstrijd op zondag is zeker klagen dat de knvb geen rekening houd met de Europese wedstrijden van ajax. goede zaak dat psv en ajax begin van het seizoen op de zaterdag spelen
0 0
Ferd
Ik vind het juist weer een geweldige tijd, vroeg beginnen, vroeg klaar en dan kan je daarna doen wat je normaal doet op zaterdagavond
0 0
DavidFerr
Mee eens. In de eerste helft speelden wij goed en creerden dan ook een paar hele grote kansen. Met beter afronden hadden wij na de eerste helft 2 - 0 voor kunnen/moeten staan.

Ik denk dat het beter afronden van de kansen op dit moment dan ook onze grootste uitdaging is. Het kan niet zo zijn dat je tegen VVV in de eerste helft drie 1 op 1 kansen krijgt maar er daar nul van in gaan. Tegen Sturm Graz en Standard Luik hadden wij daar ook deels last van.
1 0
Bjorn
Zwartkruis is een van de weinigen die ik al jaren serieus neem. Zeker in de tijd van Johan Cruijff kwam hij altijd met realistische teksten en analyses. Prima kerel.
1 0
Maik
Vond Ajax ook niet slecht gisteren. Hadden er makkelijk een paar in gekund voor de rust.
5 0
Tinus
Als je er 2 van de 4 maakt voor rust, dan rept iedereen over een regelmatige overwinning. Bet spel was echt niet zo slecht, maar bij vlagen kon het wel wat minder stroperig.
Dat stroperige heeft volgens mij vooral te maken met gebrek aan diepgaande middenvelders.
1 0