Kraay jr.: 'Een soort VVV Venlo 0-1 VAR'

JesseTH, 19-08-2018 om 10:30, 28693 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Volgens Hans Kraay jr. mag Ajax van geluk spreken dat de VAR geïntroduceerd is in de Eredivisie. De analist gelooft dat Ajax verloren zou hebben zonder de hulp van de technische middelen, al was het penalty-moment iets wat scheidsrechter Kevin Blom zelf had moeten zien.

'Het is eigenlijk een soort VVV Venlo 0-1 VAR', opent Kraay bij De Tafel van Kees. 'Als er geen VAR is, dan wint VVV en staat Ajax dertiende na twee wedstrijden. Dan is het crisis daar. Ik denk dat wanneer we bij de eerste goal geen VAR hebben, 99 van de honderd scheidsrechters zeggen: doelpunt.'

Over de door Ajax verkregen penalty twijfelt ook Kraay niet en hij vraagt zich tevens af waarom de scheidsrechter daarbij niet zelf ingreep. 'Dit mag je zelf toch wel zien als scheidsrechter? Mocht het eventueel uitkomen heren scheidsrechters; neem af en toe zelf ook een beslissing.'

Tot slot komt de overtreding van Peter van Ooijen op Frenkie de Jong ter sprake, die door de arbitrage niet werd beoordeeld. 'Dat is een diep rode kaart. Dat zie je toch wel? Scheidsrechters moeten dit zelf zien. Ik denk dat Frenkie de Jong ongelooflijk geluk heeft dat hij zijn enkel niet heeft gebroken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Leviathan
Maar VAR is er nou eenmaal net zoals alle andere regels.
0 0
Ajaxvooraltijd
Geef mij die baan van Hansje Swansje. Ik kan het geld momenteel goed investeren.
0 0
de-Ajacied
Het is net als bij tennis, met de Hawk-Eye
Het is geen geluk dat de techniek objectief is en je gelijk krijgt.
Het is pech dat de scheidsrechter je in eerste instantie e schaadt door fouten te maken
3 0
Kilum
Precies, niks geluk dat de VAR in ons voordeel is. Het hele punt is juist dat de VAR het eerlijk maakt. Het is echter wel zo dat er een aantal clubs niet gebaad bij zullen zijn omdat die zelden schone wedstrijden spelen. Neem bijvoorbeeld ADO. Die nu dus ook de ene na de andere beslissing in hun nadeel krijgen. Maar dat komt omdat ze niet kunnen voetballen zonder "vals te spelen". Dat zij er goed in zijn om te voorkomen dat de scheids het ziet maakt het niet ineens oneerlijk nu de scheidsrechters het beter kunnen zien.
0 0
Michelinho
Wat lult ie toch lekker uit zijn nek, alsof de afgekeurde 1-0 zeker weten de wedstrijd had beslist.
Wat wel had gekund, want VVV had nog meer de boel op slot kunnen gooien, maar Ajax had ook de druk meer opgevoerd en het blijft dus koffiedik kijken.
1 0
Ar
Er lijkt hier maar 1 op de 100 een beetje realistisch te zijn.
3 -2
Michelinho
Gelukkig ben jij ver boven de massa verheven en zie jij als een van de twee dat de rest niet realistisch is. Applaus!
1 0
ram
Zucht... nu is gerechtigheid ook al "geluk".
7 -1
AFCAPolarBear
Kees Jansma interpreteerde hem terecht en zei, maar er is wél VAR, en de beslissingen waren terecht. Daarnaast werd er ook geopperd of de scheids met de VAR in achterhoofd, minder snel fluit. Dat Blom wel een pingel had gegeven als er geen VAR zou zijn.
2 0
Vlieske
Is ook gewoon onzin. Als die goal wel wordt geteld krijg je ook een compleet andere wedstrijd met nog meer druk van ajax kant uit. Dus dan had je waarschijnlijk de wedstrijd eerder gewonnen.
0 0
Michelinho
Nou, bij 1-0 had VVV wel nog meer terug kunnen leunen.
1 0
Ajaxbrl
Doellijntechnologie en VAR zijn gewoon een goede en eerlijke zaak , Het zal ook wel eens in ons nadeel werken dus laat die mensen aub stoppen met zeiken..
2 0
rotynl
Dat gelul over geluk, die Blom is een anti Ajax fluiter en dat niet voor het eerst.
2 -1
Zuiderling
Zojuist krijgt een Utrecht speler een rode kaart wegens een overtreding door bemiddeling van de video ref. Frenkie werd gisteravond op een grovere wijze aangepakt wat voor iedereen zichtbaar was en er gebeurt niets. Ook de video ref is dus volstrekte willekeur..
4 -2
Cello
Alles valt en staat met de vooraf gemaakte afspraken mbt de VAR. En ik dacht dat de VAR alleen mag ingrijpen bij situatie's in de zestien-meter en daar waar gescoord wordt en men uiteindelijk buitenspel staat. Maar hoe dan ook er zijn wel degelijk afspraken gemaakt.

Dat betekent dat een VAR heus wel dingen ziet die normal bestraft zouden moeten kunnen worden, maar wanneer het niet binnen de vooraf gemaakte afspraken valt kan ie niet ingrijpen.
0 0
Michelinho
Nee, var grijpt ook in bij roodwaardige overtredingen waar dan ook, wat natuurlijk een enorm grijs gebied is binnen de interpretatiegevoelige regels. Zou gewoon ook bij geelwaardige overtredingen moeten gebeuren. Het is sowieso toch altijd aan de scheids of hij het met de var eens is.
0 0
trodat4030
Of de video ref heeft geleerd van de fout van z'n collega. Zo zie je maar dat je niet alleen kan leren van je eigen fouten, maar ook van die van anderen.
0 0
Zuiderling
Ik mag het hopen !!
0 0
behangdelul
Nu bij Utrecht krijgt overeem op basis van de VAR rood voor nog een mindere overtreding
1 0
Michelinho
Idd minder hard en volkomen terecht.
0 0
SamW
Als er geen hulpmiddelen waren geweest waren wij in 2017 kampioen geworden. Want dan had niemand gezien dat Zoet de bal achter de lijn trok in de Kuip. Zelfs in de herhaling niet. Dat waren precies de twee punten die we nodig hadden. Slap gelul, dat weet ik wel. Maar toen had niemand het over geluk.
4 0
Babayaka
Dus de media vindt er wordt getrokken maar licht,
Ok dus zachtjes iemand tackelen schoppen mag voortaan,
Alleen drie dubbele scheenbeen fracturen gaat nog bestraft worden. En spelers mogen voortaan ook de bal heel licht met de hand wegtikken of goed neerleggen meenemen.
Thesis misschien moeten ze zich eens gaan verdiepen in de spelregels van het voetbal en er niet een eigen draai aangeven.

Ze kunnen. Beter 3 willekeurige huisvrouwen de wedstrijden laten analyseren.
1 0
trodat4030
Anaalliederen? Klinkt als een schijtconcert..
1 0
EzraAjax95
Wat Hans Kraaij bedoelt is dat Ajax alweer punten zou hebben verspeeld door arbitrale dwalingen zonder de VAR. Nu het voetbal eindelijk een keer eerlijk gespeeld wordt, wint Ajax verdient
2 -2
AFCAPolarBear
Dat bedoelde hij niet. Hij wilde zeggen dat Ajax slecht speelde en dankzij de VAR heeft gewonnen
0 0
Ferd
En dat laatste klopt niet.

Ajax won omdat scheidsrechterlijk falen werd afgeweerd
1 0
Maxwell5
Exact!
1 -1
Stone020island
Moet niet gekker worden zeg! Iedereen zeikt dat voetbal EERLIJKER moet worden, dan gebeurt dat en wint ajax dus ( volgens de regels) terecht en is het opeens lucky. Maar nee hoor de mensen zijn niet anti ajax
6 -1
RaynoFischer
Ja er is terecht beoordeeld door de VAR .
Al hoort een scheidsrechter die penalty ook wel zonder te zien, dat was gewooon overduidelijk
Die overtreding op Nico was licht, maar toch wordt hij daardoor uit balans gebracht waardoor hij vrij uit kan halen, anders stond Nico nog voor hem of naast hem
5 0
iammike
Daar is de VAR toch voor hans?
3 0
Adios
Iedereen roept nu dat Ajax wint door de VAR. Maar als beide situaties goed waren beoordeeld, dan kon men nergens wat van zeggen. Zonder VAR had Ajax misschien verloren, maar dit was dan mede de verantwoordelijkheid van de arbitrage, aangezien zij beide situaties niet hadden gezien maar wel strafbaar vinden.
4 0
mickey2602
Toen de 1-0 viel had ik wel direct de gedachte,beter nu dan in de 85e minuut zoals vorige week. Nu heb je nog de tijd om het recht te zetten.
Verder vond ik de 1-0 terugdraaien wel zwaar bestraft,shirtje trekken doet vrijwel iedereen tijdens een corner maar omdat er nu een doelpunt uit viel werd het bekeken. En,gelukkig voor ons,terug gedraaid.
Penalty was 100% terecht en inderdaad schande dat Blom dat zelf niet zag.
En over Lucky Ajax gesproken,vond PSV meer lucky als Ajax. Nu moet ik wel zeggen dat ik van PSV alleen de samenvatting heb gezien maar als je na de 1-1 niet overduidelijk beter bent en toch in de laatste minuut de winnende maakt,dat is meer lucky als een Ajax dat op basis van de VAR terecht een penalty wordt gegeven in de 88e minuut.
2 -2
Michelinho
Er wordt idd veel getrokken en geduwd bij standaardsituaties, kan je onmogelijk iedere keer de VAR op loslaten, maar als het leidt tot een doelpunt is het niet meer dan normaal dat daarnaar gekeken wordt; daar is het juist voor. En in dit geval was het toch wel duidelijk dat het shirtje trekken Nico zodanig uit balans bracht dat die vent zelf vrij kon schieten. Dat hij niet zo hard aan zijn shirtje trok maakt dan niet uit. Nog los van de handsbal die eraan voorafging...
0 0
Maik
Niks lucky aan, de VAR maakt het juist rechtvaardig. Bij Tagliafico zag je ook juist mét beelden hoe zeer hij uit balans werd getrokken met een klein trekje aan de mouw. Perfect dus.
2 -1
mickey2602
Sowieso 1 intervieuw gezien na die tijd waarin Ajax lucky werd genoemd. Ik vind het niet lucky Ajax,media schijnbaar wel. Vond het wel lucky PSV,dat bedoelde ik ermee te zeggen.
Edit,jij doelt waarschijnlijk op mijn mening over die terug gedraaide 1-0.
Maar klopt toch wat ik zeg,shirtje trekken gebeurt zovaak bij een corner,nu eens in ons voordeel beslist. En wel terecht,daar niet van want shirtje trekken is nou eenmaal verboden.
Vond wat dat betreft de reactie van Steijn ook wel goed,vorige week hadden zij voordeel voor de VAR,nu nadeel. En zo zal dat bij ons ook wel eens gaan gebeuren.
0 0
SamW
Dan is het ook geen lucky PSV. Een wedstrijd duurt nu eenmaal negentig minuten en een beetje. Tot de laatste minuut doorvechten is ook een kwaliteit.
0 0
GrandMasterFlex
Ja klopt helemaal .... Het voetbal zal hier van profiteren want gluiperige en schoppende teams worden nu bestraft voor vuil spel.
1 0
Michelinho
Hangt ervan af. Var grijpt niet in bij geelwaardige overtredingen die niet tot een goal leiden. Ik vind dat een veel te grijs gebied om uit te sluiten.
0 0
Bjorn
Ik vond dat Bruggink een nuttige opmerking maakte hierover (voor de verandering). Scheidsrechters gaan gewoon minder snel fluiten omdat de beslissing daarna toch wel bekeken kan worden op camera beelden.

Beide situaties terecht ingegrepen door de VAR, het spel wordt hier gewoon eerlijker door. Perfect.
2 0
chloorbestendig
Kraay word meteen aardig afgebrand hier, maar volgens mij zegt hij weinig verkeerds toch? Hij zeikt niet op Ajax, hij zegt gewoon dat Ajax gewonnen heeft mede dankzij de VAR, en dat klopt. Zonder VAR had je 1-0 achter gestaan en had je die penalty niet gehad. Heeft niks met geluk te maken ook, dit zijn momenten waarop achteraf altijd werd geroepen ' ja, dat had een pingel moeten zijn' . Overigens slaat hij ook de spijker op zijn kop door te stellen dat de scheids dit ook best zonder VAR had mogen zien, maar goed, we kunnen moeilijk door de ogen van de scheids zelf kijken. Ook over Frenkie heeft Kraay gelijk, dat had rood moeten zijn, en daar had de VAR ook moeten ingrijpen. Niet zo negatief meteen mannen, als er iemand iets over Ajax zegt.
2 0
Michelinho
Hij zegt niet "mede", maar "dankzij de Var"... "VVV 0-1 VAR".
0 0
Gijsje
De Mos,Kraaij jr.vd Grijp wat een malloten. Ze krijgen er ook nog dik voor betaald.Schande.
4 -2
Aetim
Het is altijd zo makkelijk inkoppen met dat als-dan gelul, terwijl het eigenlijk nergens op slaat. Je zou ook kunnen zeggen: als er geen VAR is, dan komt VVV op 1-0, waardoor Ajax vol druk gaat zetten en de wedstrijd uiteindelijk met 1-4 wint...
3 -1
ambtenaar
Nu gaan we dit weer de hele week aanhoren. Dit soort kneuzen gaan een geel seizoen lopen zuigen op alles wat met Ajax te maken heeft.
2 0
Duif63
Sinds Kraay jr in Johnsen de nieuwe linksbuiten van Ajax 1 zag neem ik hem niet meer serieus. Beeldbuisvervuiling deze man. Wegwezen naar het amateurvoetbal.
1 -1
Bocarra
Los van de inhoud geeft Hansie K jr. ook weer blijk van zijn afkeer van Ajax. Daarnaast laat hij merken dat de energie die in hem is gestoken om de VAR te begrijpen verspilde energie is. Kunnen ze nu niet iemand vinden die zinnige worden aan dit onderwerp kan besteden. Ik vind het trouwens toch onbegrijpelijk dat iemand zoals Jansma die betrokken is bij den Haag en dus bevooroordeeld programma’s bij FOX mag presenteren en ook nog eens bij de NOS aanschuift.
1 -1
Adios
Probeer maar echte fanatieke voetballiefhebbers te vinden die niks met een club hebben.
1 0
Bocarra
Maar in dit geval is hij discussieleider. Hij dient neutraal te zijn maar hij is het niet.
0 0
DS
Het waren gewoon 2 terechte beslissingen na de Var ingreep.
Maar er moet duidelijk nog flink gesleuteld worden aan het VAR systeem. Het moet consequenter en eerlijker. De aanslag op frenkie die niet bestraft werd, buitenspel goal van Heracles dat soort dingen moeten er helemaal uit.
Die video ref zit er toch niet voor jan lul, die moet gewoon iedere situatie en goal bekijken en als er iets fout gaat direct ingrijpen.
2 -1
VivaEspana
Nee jij vind het 2 terechte beslissingen. Veel mensen denken daar dus anders over. Dan lijkt het meer een mening dan iets wat waterdicht is. Of zullen we afspreken dat alle VAR beslissingen, dus ook in het nadeel van Ajax, terecht zijn?
1 -4
Babayaka
Spelregels zijn vrij simpel.
Vasthouden mag niet hoe licht ook,
Beuk in d rug mag niet.
Er is nog een regel die scheidsen veel vergeten,
Obstructie, dat zag je een paar keer tegen standaard luik.
De verdediger vangt cq blokkeerd dan de aanvaller in zijn weg naar de bal. Maar ja niet zo gek, wanneer simpele buitenspel en handsbal situaties al lastig zijn voor de gasten in het zwart. Er word gewoon heel slecht gefloten.
Maar niet alleen hier. Zoek maar eens op YouTube Ronaldinho die ballen afpakt van keepers.
0 -1
VivaEspana
Nee dat zijn ze niet. Daarom zijn wedstrijden lastig te fluiten en heeft iedere scheidsrechter zijn eigen interpretatie. Nu is er zelfs een VAR nodig.
Als vasthouden niet mag moet je OVERAL voor fluiten. Duwen en trekken in de 16 bij een doelpunt dus altijd bekijken en vaak afkeuren.

Als Ajax tegen Kiev speelt, het staat 1-1 en uit heb je 0-0 gespeeld en in de 88e minuut schiet vd Beek hem binnen,maar houdt minuscuul een speler vast, dan moet je de goal volgens jou dus afkeuren.
Moet je kijken hoe de mensen hier dan gillen over de FIFA maffia.

Het is allemaal niet zo maskelijk als jij doet lijken, anders werden er geen fouten meer gemaakt.
0 -1
DS
Als je een var beslissing tegen krijgt moet je inderdaad ook niet zeuren.
2 0
RusselWestbrook
Dan snappen die mensen de spelregels niet zo goed.
2 0
Van Reenen
En als de scheidsrechter bij een onduidelijke situatie m.b.t. een overtreding de aanvallende partij de vrije trap laat nemen i.p.v. de verdedigende partij, zoals gisterenavond, draagt hij bij aan de aanvallers in het algemeen.
Blom gaat door op dezelfde voet als vorig seizoen. Zit geen verbetering in, dus kan nog leuk worden voor andere clubs.
0 0
GoodLuck
Ja HansieHansie dankzij doellijntechnologie won, i.p.v. en gelijkspel,jouw geliefde Feijenoord van PSV en werd zo kampioen. Ik heb je toen hier niet over gehoord wel hoe fantastisch alles was. Kuijt het geweldige legioen wat overigens afgelopen donderdag liet afweten.
En als het andersom is wat ga je dan beweren??
6 0
PepG
Volgende keer komt Ajax er niet zo makkelijk mee weg. Dertig miljoen uitgeven en nog steeds moeite hebben met JL teams. Ten Shag is een genie.
1 -5
AJAIXIXIXI
Bruggink zei het gister nog heel goed: door de VAR gaan scheidsrechters gewoon niet meer fluiten. Als er iets is komt de VAR wel en maakt de scheids dus geen fouten.
2 0
Horrontelli
Het is toch ook de omgekeerde wereld. Eerst werd er altijd gezegd dat een club pech had dat de scheidsrechter een overtreding niet had geconstateerd. Dat was niet eerlijk.

Nu worden die fouten hersteld en nu is het opeens mazzel dat de VAR er is omdat die club dus eigenlijk had behoren te verliezen.
6 0
ajaxxcied4life
Dit is hetzelfde als een boef die heeft gestolen in een tjjd dat er ergens net camera's zijn geplaatst, als grief bij de Rechtbank inbrengt dat indien er geen camera zou zijn geplaatst, hij nooit zou zijn gesnapt. Gewoon de omgekeerde wereld. Dit gejank komt gewoon omdat het Ajax betreft nu.
8 0
insectenverdelg
T is net of je god op N blote knieën moet danken dat onze incompetente scheidsrechters eindelijk af en toe hulp krijgen om de juiste beslissing te nemen. t is echt belachelijk. Pak t spelregelboek e4bij en zeg wat er over shirtjetrekken in staat. exact overtreding. Dat hier nog een VAR bij nodig is kan il enigszins begrijpen, maar bij de rode kaart op Frenki en de pingel moet dit gewoon zonder VAR. En bij de pingel heb ik heel erg get gevoel dat ze in de cockpit bij VAR ook zaten te slapen. pas toen de regie van FOX t moment herhaalde werden ze wakker. Dat had veel eerder bekeken moeten worsen volgens mij.
0 0
Middenweg401
Nu gaat iedereen natuurlijk doen of Ajax lucky is terwijl het gewoon (eindelijk een keer) gerechtigheid is?
6 0
Onpartijdig
Die overtreding op frenkie was echt schandalig, moet je nagaan dat je misschien wel Neres en Frenkie was kwijtgeraakt... lekker potje dan. Moet ook zeggen dat ik het kunstgrasveld vam Heracles er veel behoorlijker uit vind zien dan dievam VVV, de korreltjes rubber stuiteren om je oren, bizar.
2 0
Pauw
Nee. Heracles had geluk maar gelukkig hebben we een nieuw hulpmiddel om de kans op rechtvaardige beslissingen te vergroten.
1 0
insectenverdelg
niemand heeft het erover hoe dom het is dat hij aan t shirtje van Nico zit.
3 0
Horrontelli
Jawel, ik!
0 0
Babayaka
Yep en ik. Ergens in een andere post.
0 0
Daniii
Ik wist gewoon dat het daarover ging met zulke uitspraken, daarvoor dat ik de Tafel van Kees maar even vermeid heb.

Overtreding op Huntelaar was gewoon een penalty, Tagliafico word daadwerkelijk wel aan getrokken maar licht.

Maar vergeet niet de zovele harde overtredingen op ons die de selectie tegen Kiev flink kon verpesten door een kut club als VVV, was het niet vorig jaar dat ze ook een speler van ons blesseerde voor een Europees duel?
0 0
NouridolbergNeres34
Seuntjes op Veltman, maar toen lagen we er al uit in Europa in de voorrondes die wedstrijd tegen Vvv was in april.
0 0
Schöne82
Moeten zeker van geluk spreken dat de VAR er is. Wordt het spelletje eerlijker van, wordt de geluksfactor verminderd en zal de beste ploeg vaker winnen. Zoals het hoort dus.
3 0