Van Hanegem hoopt op doorbraak Gravenberch

BVeenstra, 13-08-2018 om 08:55, 19783 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalist Willem van Hanegem ziet een grootse toekomst in Ajax-talent Ryan Gravenberch. Dat schrijft de oud-Feyenoorder in zijn column in het Algemeen Dagblad, waarin hij ook lovend is over Liverpool-speler Georginio Wijnaldum en AZ-talent Myron Boadu.

'Ondanks alle aankopen bij Liverpool speelde Georginio Wijnaldum ‘gewoon’ in de basis bij de competitiestart. En Myron Boadu startte en scoorde bij AZ. Hij is één van die jonge talenten uit de winnende EK-lichting van Oranje onder 17 waar ik blij van word. Een echte voetballer, Boadu, en een normaal persoon', schrijft Van Hanegem, die plots ook een Ajacied aanhaalt. 'Net als bijvoorbeeld Ryan Gravenberch bij Ajax, ook uit dat EK-team. Ik hoop dat ik het nog mag meemaken dat die gasten doorbreken en dat het met ons voetbal weer de goede kant op gaat.'

Over Ajax gesproken: een week geleden gaf Van Hanegem nog toe dat het abnormaal zou zijn als Ajax met hun materiaal geen kampioen zou worden. 'Maar eerlijk is eerlijk, PSV tegen Utrecht, hoe die spelers met elkaar omgaan en met elkaar bezig zijn, daar zie je wél het trainingswerk van doordeweeks aan af. En ze hebben die kleine Lozano. Die heeft iets extra’s, waardoor de rest bereid is nóg een stapje meer te doen. Ik dicht Ajax nog steeds de meeste kwaliteit toe, maar het wordt echt een strijd om de titel met PSV.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Die komt er echt wel. Maar laat hem nu eerst maar eens uitblinken in de Jupiler League!
0 0
ajaxinho
Hij spreekt uit zijn hart.
Gravenberch is inderdaad een talent die je in de Eredivisie wil zien schitteren.
Misschien al als eventuele opvolger van Ziyech?
(Ik hoop natuurlijk dat het geleidelijk zal gaan...)

De titelstrijd zal inderdaad tussen PSV en Ajax gaan.
PSV gaat gewoon verder waar ze gebleven waren.
We hebben dus een behoorlijke achterstand in te halen.
0 0
AlexIbarra
Laten we eerst maar eens hopen op de doorbraak van VdBeek, Frenkie de Jong en Dolberg.

Een fatsoenlijk seizoen als dragende basisspeler zou een goed begin zijn.
2 0
JopieCruijff
vd Beek had al doorgebroken moeten zijn.
2 0
3sterren
Precies ...
0 0
10Pele10
Gravenberch heeft ook nog ouders hoor. Dit is voor die personen die denken dat hij na 4 goede wedstrijden direct naar het buitenland vertrekt!
0 0
Luie
Maar hij heeft ook Raiola als zaakwaarnemer en die weet wat hij tegen die ouders moet zeggen
1 0
Chesterson93
Geloof het nou maar, die jongen is niet zomaar weg bij Ajax.
0 0
JopieCruijff
Helemaal mee eens....wat een AZIJNzeikers zeg. Gravenberch een fantastische speler die er nu ook gewoon bij moet zitten....
0 0
jarenfan
Met die trainer die wij hebben,kan je kopen wat je wilt,
het zal helemaal niets worden ben ik bang.
2 -1
Bocarra
Iedereen in de media heeft Ajax zitten hypen. De successupporters hier gingen daar natuurlijk helemaal in mee. De realiteit ligt natuurlijk veel genuanceerder. Echter moeten we niet vergeten dat PSV een veel eenvoudigere voorbereiding op het seizoen en de Europese campagne heeft dan Ajax. Lozano kreeg bijvoorbeeld alle tijd om bij te komen van het WK. Terwijl Tadic, Schone, Tagliafico en Dolberg veel sneller weer volop aan de bak moesten en PSV zich in alle rust een week lang op Utrecht kon voorbereiden.
1 -3
3sterren
Ik heb met ze te doen ...
0 0
NouriVandeBeek
Gravenberch dit seizoen gewoon 30 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie laten draaien. Dan staat die volgende zomer voor misschien wel plek een dicht bij de basis.

Voor nu is gewoon belangrijk om vlieguren te maken en Jong Ajax is daar perfect voor. Dus niet Dani de Wit en Ekkelenkamp samen in de basis zetten.
1 0
gras
'daar zie je wel het trainingswerk van doordeweeks aan af'.

Veelzeggend.
2 -2
3sterren
Vrij vertaald: ze proberen spelsystemen er flink in te slijpen tijdens de trainingen, en omdat ze dat week in week uit in dezelfde samenstelling doen, zijn de resultaten denderend (dat is waargenomen door Willem). Zij zullen daarom hoogstwaarschijnlijk weer kampioen worden.
Dat in tegenstelling tot wat onze ’trainer’ doet, die goochelt iedere week weer iets nieuws uit zijn hoge hoed. Overigens dezelfde hoed waaruit hij elf namen trekt voor de basisopstelling. En in de rust herhaalt hij die handeling.
Waar ik echt benieuwd naar ben is of hij zachtjes de woorden ”hocus focus pas” lispelt ...
0 0
Stuyvesant
Logisch dat psv meer doordeweeks kan trainen. Wij spelen al 4 weken competitieve wedstrijden, waardoor er gewoon minder tijd is om te trainen. Je bent sowieso al twee dagen kwijt voor de hersteltrainingen en de wedstrijdtrainingen.

Verder is Utrecht tegen psv nooit een graadmeter. Die geven de 6 punten jaarlijks cadeau aan psv.
0 0
iammike
PSV wordt ook gewoon weer kampioen. Lopen niet naast hun schoenen en wij moeten al Messi en Ronaldo kopen als we kampioen willen worden om het te compenseren met het onvermogen van Erik Ten Hag.
6 -5
AFCA1510
Toch gek he, Dat Bommel na 6 weekies dat team naar z'n hand heeft gezet en het draait als een machine. Is wel wat anders dan ons tactisch meesterbrein.
4 -2
Knalpot
1 zwaluw maakt nog geen zomer, eerst maar eens een paar weekjes aankijken dat PSV. Thuis zijn ze altijd wel scherp en fel, de uitwedstrijden en de 2 wedstrijden vd de CL zullen een betere graadmeter zijn.
1 -1
MosesD
Ik denk idd dat van Bommel een hele goede trainer is. Maar ik denk dat Psv ook een beter elftal heeft dan menigeen denkt. Zeker als Lozano blijft dan zijn ze voor mij licht favoriet voor de titel.
4 -1
3sterren
Ik ben een ras Ajacied, en ik kan het nauwelijks uit mijn toetsenbord persen, maar voor mij is PSV zwaar favoriet.
Helaas ...
0 0
NouridolbergNeres34
Gravenberch is echt een pareltje hoop zo dat we van hem kunnen gaan genieten in het rood en wit voor meerdere jaren in het 1e, want die graaiers uit de premier league liggen op de loer.
3 0
MosesD
Als het Nederlandse voetbal zich zo ontwikkeld als nu met alle Europese uitschakelingen dan kunnen we van hele grote talenten als Gravenberch maar maximaal 1 seizoen in Ajax1 genieten, vrees ik.....
1 0
chrisjuhhh
Je bedoel Raiola
0 0
iammike
Zodra Gravenberch voor zijn 18e 4 goede wedstrijden heeft gespeeld is die Ajax dankbaar. Dan volgt een gesprek met Mino Raiola en wil die niet verlengen en is Ajax een kutclub. Iedereen weet toch dat het op deze manier gaat.
3 0
chrisjuhhh
Juist , want ze tekenen eerst maar eens bij voordat ze in het 1e mogen komen talent of niet , dan ben je direct van al dat gezeik af .
0 0
Mikes
Boadu heeft Misschien de zelfde leeftijd als die gasten die EK hebben gewonnen, maar hij was er niet bij. Raar om het hem dan toe te schrijven.
0 0
Sunstridr
Boadu werd zelfs opgeroepen voor de voor-selectie van de Ek, maar moest vanwegen een blessure, die hij net had opgelopen, niet mee doen.
1 0