Kieft verbluft: 'Alles gericht op Europese wedstrijd'

JesseTH, 12-08-2018 om 20:55, 12317 views, Ziggo Sport | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Dick Advocaat en Wim Kieft kunnen zich niet volledig vinden in de manier van selecteren van Erik ten Hag. Advocaat verbaast zich daarnaast over zijn uitlatingen erover in de media, terwijl Kieft niet begrijpt dat er nu al spelers zijn die rust krijgen.

'Ik begrijp heus wel dat er een WK geweest is, maar zowel bij Feyenoord als bij Ajax is alles gericht op die Europese wedstrijd', oordeelt Kieft aan tafel bij Rondo. 'Ik verbaas me daar wel een beetje over. Je bent aan het begin van het seizoen toch wel in staat om twee wedstrijden te spelen in een kort tijdsbestek?'

Ook Advocaat begrijpt het selectiebeleid en de manier waarop Ten Hag daarmee omgaat niet goed. Zo kan hij zich niet vinden in het feit dat de trainer via de media liet weten dat Donny van de Beek in de basis zou spelen. 'Dat doe je toch niet met de media? Dat je dat tegen die jongen zegt om vertrouwen te geven, dat is een ander verhaal.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Je bent héél het seizoen bezig om je te plaatsen voor een Europees toernooi ( EL/CL) maar in de eerste voorrondes blijk je al te sneuvelen. We beginnen blijkbaar te laat met onze klompetitie. Dat doen die Belgen alvast héél wat beter ( en daardoor kunnen die zich allemaal plaatsen voor de play-offs van de poulefasen). Ik zie Standard dat dus morgen ook zo maar doen eerlijk gezegd want onze backs zijn zwaar klote waar het internationaal EL subtopniveau betreft. Over CL hoeven we het hier al niet meer te hebben toch?!
0 0
Superman
Beetje engerd, Pisvee´er.
0 -2
Juichtoon
Ajax 2018 in een notendop. Blind kopen voor 20 mln en een megasalaris geven, terwijl je voor die plek Viergever hebt. Nick staat meteen bij PSV in de basis.
1 -3
Ajax27
Ja ik heb ook echt veel liever Viergever dan Blind.... -_-
Ga terug naar je eigen site Lampekappie.
0 -2
Rentokill
Ik begrijp het wel. Als je dinsdag verliest betekent dat geen CL. Als je in de eredivisie punten verspeeld betekent dat niet dat je geen kampioen meer kan worden. Al willen sommigen dat graag geloven.
0 -1
stefanzob
De media lult ook gewoon, volgens mij heeft Ten Hag helemaal niet tijdens de persconferentie gezegd dat Donny in de basis zou staan. Hij zei dat Donny 'een basisspeler' is, en dat hij 16 basisspelers heeft die rouleren. Dat de media dan opschrijft dat Donny in de basis stond is gewoon niet goed luisteren....
0 -1
Pierre Heno
Bovendien zegt Ten Hag feitelijk alleen maar 'niets'. Beluister de persconferentie van vandaag nog maar 'ns: hij maakt misschien wat keelgeluiden maar iets serieus zeggen?
0 0
Ajax27
Tuurlijk zetten we alles op de CL.
Dikke kans dat wanneer we het niet halen Frenkie, de Ligt en Ziyech vertrekken. Spelen we wél CL dan kan het goed zijn dat deze jongens allemaal blijven.
0 0
Bocarra
Natuurlijk is de CL heel erg belangrijk voor Ajax. Natuurlijk zijn een aantal belangrijke spelers laat ingestroomd. Als je de keuze van ten Hag niet kunt begrijpen wil je ze bewust niet begrijpen.
Kijk naar PSV. Hoe gaan die met Lozano om. Afgelopen wekend heeft hij pas zijn eerste volledige wedstrijd gespeeld. PSV hoeft geen Europese wedstrijden te spelen en heeft zich een week lang op de competitie wedstrijd kunnen voorbereiden. Ajax verliest statistisch bijna altijd punten tussen 2 Europese wedstrijden in.
0 -2
DS
Bij Ajax zetten ze alles op alles om de CL te halen.
Als hij dinsdag wint is het gelijk bij ten Hag.
0 -3
gras
Nou, want je kan onmogelijk twee thuiswedstrijden - tegen sterrenteams als Heracles en Standard Luik - winnen.

Ten Hag zegt dat hij wel 7/8 wedstrijden nodig heeft om de balans te vinden. Als dat zo is, ga je juist zoveel mogelijk vastigheden kweken en je basisspelers laten staan.

De man is een aaneenschakeling van drogredenen en excuses. Net als die poster boven je.
0 0
31xAjax
En als we de play offs dan verliezen?
0 -1
CruyffFootball
Krijgen we dan die 2 punten terug?
4 0
Gekkie
Ik denk dat het goed komt
Wake up call voor de spelers
Dinsdag winnen en het vertrouwen is er. Dan vol op de competitie. We hebben toch een wereld elftal voor Nld begrippen
7 -2
Boer Gijs
Hoe kun je zo blind zijn? Er zijn kwalitatief goede spelers maar er staat geen goed team
3 -1
Schwalbino
Goede spelers maar geen leiderschap op het veld. Blind kan het maar dan moet hij wel een paar weken langer bij de groep zijn. De Ligt doet zijn best maar is te jong (maar wat een klasbak gaat dat worden).
0 -1
waayop
Maar als de trainer niet van het niveau van de selectie is?
0 0
AsensioWillemsen
Dat alle “analisten” het vooral hebben over simpele dingen als wissels zegt vooral veel over hun gebrek om fatsoenlijk een wedstrijd te analyseren. Die 3 wissels waren niet het grote probleem gisteren
1 -1
Spuit11
Wat een slappe kletspraat.

Als Ajax niemand had gewisseld hadden ze lopen roepen dat ze de spelers het beste rust konden geven. Erg makkelijk scoren om met de grote groep mee te praten en olie op het vuur te gooien.

Ik steun TH.
6 -10
Boer Gijs
Ik wilde hem ook echte kans geven en voordeel vd twijfel. Maar hij blijft maar aanklooien en rare dingen doen. En ondertussen na 8 maanden Hag nog geen leuke en/of overtuigende wedstrijd gezien van Ajax. Mijn vertrouwen dat het goed komt is op.
0 0
Illegaal
Nee is niet waar, het is egaal wat de buitenstaander roept, Ten Hag moet met de sterkste elf beginnen ten alle tijden, staat het 2 of 3-0 nul dan kan je spelers rust gaan geven.

Ik sta ook achter de filosofie van de trainingsmethode van Ten Hag, alleen niet met zijn opstellingsbeleid, de beste elf moeten altijd starten. De beginopstelling van gisteren kost je 2 heel belangrijke punten.
3 0
Wereld
ik had ook wel bijv. Sierhuis erin gezet (of eigenlijk Cassierra...... die nu op een andere bank zit)

maar nog steeds blijven vasthouden aan Neres op links.. en Blind cv...
En als je dan toch rust geeft, is Mazraoui een van de geschikte spelers imo. Tenzij je tegen Luik met bijv. Kristensen gaat spelen. Had Owusu nou niet gewoon bij ons van pas kunnen komen (net als Cassierra)

Onana
Mazraoui - De Ligt - Frenkie/Wöber - Tagliafico
Blind
Donny/Frenkie - Ziyech
Neres - Huntelaar - Tadic
1 -4
trooop
Met de publieke opinie gaat het in elk geval de goede kant op. Als alles de komende weken volgens protocol verloopt zijn we binnen afzienbare tijd van die schapenboer verlost.
5 -5
OuweDibbes
Komt onze slappe aftreksel van Georgie Best weer commentaar geven. Nog steeds gefrustreerd dat hij moest moven voor Marco van Basten.
3 -6
Illegaal
Wat is dit voor een reactie?
Waar slaat dit op, Kieft heeft heel veel verstand van het voetbal.

En nee hij is niet gefrustreerd dat Marco boven hem stond, hij heeft al vaak genoeg gezegd dat hij geen partij was in vergelijking met Marco.
4 -1
Remark
Een fijne inhoudelijke reactie weer.
4 0
OuweDibbes
Tja hoe moet ik anders die halve gare noemen? Als er morgen te weinig mensen luisteren komt ie weer met een boek hoe zielig de troetel junk niet is. Laat hem lekker met PSV bezig houden, was toch zo n warme club, misschien hebben ze daar wel plaatsje voor hem.
0 -5
Dazoo
Stumper. Vannacht weer alleen naar bed, morgen weer alleen wakker worden. Dat is ook niet makkelijk.
2 0
grannig mokum1
Dus exit ten hag, hahahaha
4 -5
shachalnur
Kieft heeft zoals gewoonlijk weer gelijk.
7 -5
Illegaal
Die heeft bijna altijd gelijk, die gast doorziet het spel heel goed.
3 -2
LANS
Dick Advocaat ? Is dat die bekende trainer/ coach, die afgelopen seizoen met Sparta degradeerde ?
Heeft hij nu ineens het licht gezien. . .
3 -10
Labrador
Volgens mij heeft dick wel iets meer bereikt dan dat.
11 -1