Kieft verbluft: 'Alles gericht op Europese wedstrijd'

JesseTH, 12-08-2018 om 20:55, 11031 views, Ziggo Sport | Het nieuwe jaarboek van Ajax is uit!

Dick Advocaat en Wim Kieft kunnen zich niet volledig vinden in de manier van selecteren van Erik ten Hag. Advocaat verbaast zich daarnaast over zijn uitlatingen erover in de media, terwijl Kieft niet begrijpt dat er nu al spelers zijn die rust krijgen.

'Ik begrijp heus wel dat er een WK geweest is, maar zowel bij Feyenoord als bij Ajax is alles gericht op die Europese wedstrijd', oordeelt Kieft aan tafel bij Rondo. 'Ik verbaas me daar wel een beetje over. Je bent aan het begin van het seizoen toch wel in staat om twee wedstrijden te spelen in een kort tijdsbestek?'

Ook Advocaat begrijpt het selectiebeleid en de manier waarop Ten Hag daarmee omgaat niet goed. Zo kan hij zich niet vinden in het feit dat de trainer via de media liet weten dat Donny van de Beek in de basis zou spelen. 'Dat doe je toch niet met de media? Dat je dat tegen die jongen zegt om vertrouwen te geven, dat is een ander verhaal.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Je bent héél het seizoen bezig om je te plaatsen voor een Europees toernooi ( EL/CL) maar in de eerste voorrondes blijk je al te sneuvelen. We beginnen blijkbaar te laat met onze klompetitie. Dat doen die Belgen alvast héél wat beter ( en daardoor kunnen die zich allemaal plaatsen voor de play-offs van de poulefasen). Ik zie Standard dat dus morgen ook zo maar doen eerlijk gezegd want onze backs zijn zwaar klote waar het internationaal EL subtopniveau betreft. Over CL hoeven we het hier al niet meer te hebben toch?!
0 0
Superman
Beetje engerd, Pisvee´er.
0 -2
Juichtoon
Ajax 2018 in een notendop. Blind kopen voor 20 mln en een megasalaris geven, terwijl je voor die plek Viergever hebt. Nick staat meteen bij PSV in de basis.
1 -3
Ajax27
Ja ik heb ook echt veel liever Viergever dan Blind.... -_-
Ga terug naar je eigen site Lampekappie.
0 -2
Rentokill
Ik begrijp het wel. Als je dinsdag verliest betekent dat geen CL. Als je in de eredivisie punten verspeeld betekent dat niet dat je geen kampioen meer kan worden. Al willen sommigen dat graag geloven.
0 -1
stefanzob
De media lult ook gewoon, volgens mij heeft Ten Hag helemaal niet tijdens de persconferentie gezegd dat Donny in de basis zou staan. Hij zei dat Donny 'een basisspeler' is, en dat hij 16 basisspelers heeft die rouleren. Dat de media dan opschrijft dat Donny in de basis stond is gewoon niet goed luisteren....
0 -1
Pierre Heno
Bovendien zegt Ten Hag feitelijk alleen maar 'niets'. Beluister de persconferentie van vandaag nog maar 'ns: hij maakt misschien wat keelgeluiden maar iets serieus zeggen?
0 0
Ajax27
Tuurlijk zetten we alles op de CL.
Dikke kans dat wanneer we het niet halen Frenkie, de Ligt en Ziyech vertrekken. Spelen we wél CL dan kan het goed zijn dat deze jongens allemaal blijven.
0 0
Bocarra
Natuurlijk is de CL heel erg belangrijk voor Ajax. Natuurlijk zijn een aantal belangrijke spelers laat ingestroomd. Als je de keuze van ten Hag niet kunt begrijpen wil je ze bewust niet begrijpen.
Kijk naar PSV. Hoe gaan die met Lozano om. Afgelopen wekend heeft hij pas zijn eerste volledige wedstrijd gespeeld. PSV hoeft geen Europese wedstrijden te spelen en heeft zich een week lang op de competitie wedstrijd kunnen voorbereiden. Ajax verliest statistisch bijna altijd punten tussen 2 Europese wedstrijden in.
0 -2
DS
Bij Ajax zetten ze alles op alles om de CL te halen.
Als hij dinsdag wint is het gelijk bij ten Hag.
0 -3
gras
Nou, want je kan onmogelijk twee thuiswedstrijden - tegen sterrenteams als Heracles en Standard Luik - winnen.

Ten Hag zegt dat hij wel 7/8 wedstrijden nodig heeft om de balans te vinden. Als dat zo is, ga je juist zoveel mogelijk vastigheden kweken en je basisspelers laten staan.

De man is een aaneenschakeling van drogredenen en excuses. Net als die poster boven je.
0 0
31xAjax
En als we de play offs dan verliezen?
0 -1
CruyffFootball
Krijgen we dan die 2 punten terug?
4 0
Gekkie
Ik denk dat het goed komt
Wake up call voor de spelers
Dinsdag winnen en het vertrouwen is er. Dan vol op de competitie. We hebben toch een wereld elftal voor Nld begrippen
7 -2
Boer Gijs
Hoe kun je zo blind zijn? Er zijn kwalitatief goede spelers maar er staat geen goed team
3 -1
Schwalbino
Goede spelers maar geen leiderschap op het veld. Blind kan het maar dan moet hij wel een paar weken langer bij de groep zijn. De Ligt doet zijn best maar is te jong (maar wat een klasbak gaat dat worden).
0 -1
waayop
Maar als de trainer niet van het niveau van de selectie is?
0 0
AsensioWillemsen
Dat alle “analisten” het vooral hebben over simpele dingen als wissels zegt vooral veel over hun gebrek om fatsoenlijk een wedstrijd te analyseren. Die 3 wissels waren niet het grote probleem gisteren
1 -1
Spuit11
Wat een slappe kletspraat.

Als Ajax niemand had gewisseld hadden ze lopen roepen dat ze de spelers het beste rust konden geven. Erg makkelijk scoren om met de grote groep mee te praten en olie op het vuur te gooien.

Ik steun TH.
6 -10
Boer Gijs
Ik wilde hem ook echte kans geven en voordeel vd twijfel. Maar hij blijft maar aanklooien en rare dingen doen. En ondertussen na 8 maanden Hag nog geen leuke en/of overtuigende wedstrijd gezien van Ajax. Mijn vertrouwen dat het goed komt is op.
0 0
Illegaal
Nee is niet waar, het is egaal wat de buitenstaander roept, Ten Hag moet met de sterkste elf beginnen ten alle tijden, staat het 2 of 3-0 nul dan kan je spelers rust gaan geven.

Ik sta ook achter de filosofie van de trainingsmethode van Ten Hag, alleen niet met zijn opstellingsbeleid, de beste elf moeten altijd starten. De beginopstelling van gisteren kost je 2 heel belangrijke punten.
3 0
Wereld
ik had ook wel bijv. Sierhuis erin gezet (of eigenlijk Cassierra...... die nu op een andere bank zit)

maar nog steeds blijven vasthouden aan Neres op links.. en Blind cv...
En als je dan toch rust geeft, is Mazraoui een van de geschikte spelers imo. Tenzij je tegen Luik met bijv. Kristensen gaat spelen. Had Owusu nou niet gewoon bij ons van pas kunnen komen (net als Cassierra)

Onana
Mazraoui - De Ligt - Frenkie/Wöber - Tagliafico
Blind
Donny/Frenkie - Ziyech
Neres - Huntelaar - Tadic
1 -4
trooop
Met de publieke opinie gaat het in elk geval de goede kant op. Als alles de komende weken volgens protocol verloopt zijn we binnen afzienbare tijd van die schapenboer verlost.
5 -5
OuweDibbes
Komt onze slappe aftreksel van Georgie Best weer commentaar geven. Nog steeds gefrustreerd dat hij moest moven voor Marco van Basten.
3 -6
Illegaal
Wat is dit voor een reactie?
Waar slaat dit op, Kieft heeft heel veel verstand van het voetbal.

En nee hij is niet gefrustreerd dat Marco boven hem stond, hij heeft al vaak genoeg gezegd dat hij geen partij was in vergelijking met Marco.
4 -1
Remark
Een fijne inhoudelijke reactie weer.
4 0
OuweDibbes
Tja hoe moet ik anders die halve gare noemen? Als er morgen te weinig mensen luisteren komt ie weer met een boek hoe zielig de troetel junk niet is. Laat hem lekker met PSV bezig houden, was toch zo n warme club, misschien hebben ze daar wel plaatsje voor hem.
0 -5
Dazoo
Stumper. Vannacht weer alleen naar bed, morgen weer alleen wakker worden. Dat is ook niet makkelijk.
2 0
widmfan7
We speelden met Wober, Sierhuis en Eiting nou wow. Ik ben ook geen fan van Ten Hag maar met 3 wijzigingen moet je ook gewoon van Heracles kunnen winnen, anders kan je gewoon concluderen dat we in de breedte helemaal niet zo sterk zijn. Dit was gewoon onderschatting.
6 0
munser
tja, tuurlijk had je moeten winnen. maar waarom hst risico nemen? daarnaast, had de basis gewoon een te hoog jong ajax gehalte. eiting, sierhuis, mazraoui (wat in mijn ogen gewoon een JA speler is)... dan is bijna je hele as uit jong ajax. dat kan gewoon niet. Als je spelers wilt sparen, begin dan met je sterkste opstelling, zorg dat je met de rust 2-0 voorstaat, na de rust 3-0 en ga dan wisselen... is ook de normale gang van zaken om jeugdspelers te brengen
1 0
Illegaal
Nee was zeker geen onderschatting, dit is kwaliteit tekort komen en ik stel het anders.

Je speelde zonder Schone die op dit moment een van de besten is.
En zonder Tagliafico, Wober deed het redelijk op zijn plaats maar is niet zo goed als nico, naderhand speelde Blind linksback en die is daar minder dan Wober.

Ajax beste voetballer Frenkie was er ook niet bij, je zag dit aan de matige opbouw vanuit het centrum want Blind kan echt niet brengen wat Frenkie brengt, aanvallend niet en verdedigend niet, het kwaliteitsverschil tussen deze beide is groot.

En Klaas werd node gemist, Sierhuis is aanzienlijk minder dan Klaas.

Dit zijn 4 belangrijke spelers die niet meededen, met die 4 was er gewonnen geworden.

Ten Hag moet Neres op zijn favo positie neerzetten en niet Tadic, Tadic gaat maar naar de andere kant, Neres is vanuit recht veel beter en dreigender dan vanop links..

Ik snap het niet helemaal, Frenkie en de Ligt zijn bijna van wereldklasse en daar zal een Tadic en zeker Blind nooit aan kunnen tippen aan de kwaliteit van deze 2, maar toch omdat ze uit Engeland gekocht zijn moeten ze schijnbaar spelen ondanks dat zeker Blind in zijn 2 gespeelde wedstrijden bij de zwakkeren hoorde, ik hoor heel vaak als ze een speler ernaast zetten dat ze dan met non redens komen van hij heeft nog geen ritme of een conditionele achterstand, ik begrijp dan ook niet dat Blind perse moet spelen in de hele belangrijke wedstrijden tegen Standard en Heracles.
Dat hij maar eerst ritme opgaat doen en conditie op peil brengt want een Blind zonder ritme en conditie daar heb je niks aan en is ten alle tijden een behoorlijke verzwakking... frenkie en ook Wober moeten op dit moment de voorkeur boven Blind krijgen want die zijn wel fit en hebben ritme. En ik vind beide ook beter dan Blind als verdediger en frenkie zelfs op iedere plek op het veld
3 0
Remark
Helemaal juist. Ajax zou om Frenkie heen gebouwd dienen te worden. Hij is, by far, de enige echte natuurlijke leider en tacticus die Ajax in de gelederen heeft, hoezeer Tadic en Ziyech dat ook pretenderen te zijn. Barcelona (en sowieso iedereen met ogen in z'n kop) heeft allang door dat er een groot regisseur in hem schuilt en zit niet voor niks achter hem aan. Let maar es op hoe alle medespelers als vanzelf de bal bij Frenkie inleveren. Het probleem is alleen dat ze vervolgens niet doorbewegen, maar als zoutzakken blijven staan. Je ziet dan ook vaak hoe Frenkie ze daar met driftige armgebaren op tracht te wijzen, iets wat ik leiders als Cruijff, Koeman en Lerby vroeger altijd zag doen, maar wat ik de laatste jaren volledig mis bij Ajax. Zet Frenkie centraal op het middenveld, met Blind achter hem en v.d.Beek en Eiting (of Sinkgraven) naast hem, en heb het geduld hem daar een tijdje te laten staan. En koop verdomme een keer een spits die ze er alá Linssen, Johnson of Matavz wél inpeert i.p.v je hoop te blijven vestigen op een eeuwig geblesseerde Dolberg en een over-the-hill Huntelaar. Gaat allemaal niet gebeuren, en daarom hoop ik zo dat Frenkie gauw naar Barcelona gaat. Een exceptioneel talent als hij verdient een kans om te bewijzen dat hij die laatste stap kan zetten. Gun het hem.
0 0
grannig mokum1
Dus exit ten hag, hahahaha
4 -5
shachalnur
Kieft heeft zoals gewoonlijk weer gelijk.
7 -5
Illegaal
Die heeft bijna altijd gelijk, die gast doorziet het spel heel goed.
3 -2
LANS
Dick Advocaat ? Is dat die bekende trainer/ coach, die afgelopen seizoen met Sparta degradeerde ?
Heeft hij nu ineens het licht gezien. . .
3 -10
Labrador
Volgens mij heeft dick wel iets meer bereikt dan dat.
11 -1
Heiko
Precies!! De beste stuurlui staan aan wal
2 -4