Advocaat: 'Dit wordt bij Ajax de strijd van Ten Hag'

BVeenstra, 11-08-2018 om 09:20, 17185 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voetbaltrainer Dick Advocaat denkt dat Ajax in aanvallend opzicht heel sterk is, maar de Hagenees heeft zo zijn twijfels bij de verdedigende organisatie van de Amsterdammers. Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf.

'Ajax heeft echt een surplus aan aanvallende kwaliteiten. Met Frenkie de Jong, Ziyech en Tadic heb je bijzondere spelers in huis', begint hij nog positief. 'Alleen blijft het defensief kwetsbaar. De rechtsback van Standard Luik ging een aantal keren over Tadic heen. En heeft Ajax voor 18 miljoen (16 miljoen, red.) een voorstopper of een middenvelder gekocht met Daley Blind?'

Bovendien denkt Advocaat dat er nog best een ander probleem kan komen bij Ajax. 'Van Hanegem stipte dat al aan. De haantjes in het team...'. Bij Ajax stond Donny van de Beek twee wedstrijden op rij niet in de basis en de middenvelder liet direct zijn ongenoegen blijken. 'Spelers willen niet weten dat je er meer nodig hebt dan zestien om top te presteren. Iedereen voelt zich beter dan degene die erin staat. Dit wordt bij Ajax de strijd van Ten Hag', besluit Advocaat.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Tagliafico laten gaan naar Betis, Blind op LB en snel een harde technische CV kopen.
Wat was er mis met die jongen van Toulon?
2 0
NouridolbergNeres34
Helemaal eens, je bedoeld die lange gozer christopher jullien van Toulouse ?
1 0
Olle
Vind ik ook! Er moet snel een sloper naast de Ligt komen te staan..... En anders een sloper op het middenveld. Zo iemand ontbreekt echt in deze selectie. Hebben we ervaring gekocht.....missen we dit weer!
0 0
31xAjax
Precies Dickie! En daarom is de kans ook levensgroot aanwezig dat het mis gaat. Ten Hag heeft de voorbije 7 maanden al laten zien geen briljant takticus te zijn. Opstellingen en wissels (of soms niet) roepen grote vraagtekens of het managen van zoveel potentiële basisspelers bij hem wel in goede handen is.

Nu hebben ze hem Blind ook nog in de maag gesplitst, dat helpt natuurlijk ook niet echt, om maar niet te spreken van de splijtzwam Ziyech.

Als we de CL niet halen en met 15 uit 5 starten kan de pleuris zo maar uitbreken...
1 -5
Pheadrus
Wat is er mis met 15 uit 5?
1 0
3sterren
Dan ben je ’te snel’ kampioen als die reeks zich doorzet ...
; )
0 0
Bocarra
Altijd eerst zorgen dat de verdediging goed staat en dan de rest van de organisatie. Bij Ajax is de verdediging vaak een bijzaak. Onder welke trainer dan ook. Ooit eens heeft er iemand geroepen als je er maar 1 meer maakt dan je tegenstander. Met alle gevolgen van dien.
1 -2
Babayaka
Ach gewoon de Cruyff visie aanhouden.

1 goal meer scoren dan de tegenstander
3 0
Illegaal
Ik ben met hem eens dat de verdediging te zwak is. ik vind het nog steeds jammer dat Maggalan of Balbuena niet is gekomen.

Blind is geen verdediger, daar is hij te slecht voor.
Deze verdediging is zwakker dan de verdediging van de tweede helft van vorig seizoen....... Veltman-De Ligt-Viergever- Tagliafico is verdedigend beter dan wat er nu staat waarbij vooral de verdedigende zwakte van Blind een probleem is als Cv, de Cv is de achilleshiel van een elftal en daar horen de beste spelers te staan of voor aangetrokken te worden.

Zonder goede verdediging maak je niks klaar en ga je ook op zijn tijd tegen de kleinere goden eraan.

Mijn filosofie is altijd dat ik eerst de verdediging het sterkst maak die zo min mogelijk kansen en mogelijkheden weggeeft, daarna kijk ik pas naar aanvallers en middenvelders.
Als ik een verdediging heb waarmee ik op de 0 kan spelen hoef ik er maar 1te scoren, laten we dan toch eentje door dan hoef ik er maar 2 te scoren.

Maar heb ik een verdediging zoals die nu bij Ajax staat (waarbij wel gezegd moet worden dat de Ligt van wereldklasse is, maar de verdediging is zo goed als je zwakste schakel die daarin staat en dat is Blind), dan kan ik er 2 maken maar dan krijg ik er ook 2 of 3 om de oren zoals bijv. tegen Standard ook gebeurt is.
2 -3
trodat4030
Viergever speelde 18 november z'n laatste wedstrijd voor Ajax..

Daarnaast begrijp ik nu je nickname. Je bent als PSV-er hier idd illegaal.. Man wat een 'filosofie'....
2 0
Joseph
Tuurlijk, in de PL kan hij wel als CV spelen en in de eredivisie is hij daar niet goed genoeg voor?

Blind deed het prima tegen standaard, amper fouten gemaakt. Maar goed, elke fout van Blind zal voor sommigen de bevestiging zijn dat hij niet geschikt is, die moet het niveau van Ramos overtreffen wil hij bij Ajax slagen.
2 0
fanforeffer
Als organisator zal Advokaat wel oke zijn,maar ik vind dat we anders denkende trainers moeten hebben. Bosz ,Keizer,Klopp zijn trainers die iets durven. We moeten af van de van Gaal,de Boer ,Advokaat filosofie.Het altijd controlle voetbal,breed en terug alleen een pas geven als hij goed aankomt, moet en gaat verliezen ,zie het Nederlandse en Italiaanse voetbal.
1 0
El-Dorado
Ik zou Donny inderdaad op het matje geroepen hebben na zulke uitspraken. Luister, je zit bij Ajax. We weten allemaal dat je gewend bent om in de basis te staan. Maar kijk even naar jezelf en naar het team. En loop niet te piepen als je een reeks van wedstrijden er niet in staat.
3 -1
Redrum
Donny mag vanavond ff wat gaan laten zien en anders moet hij voorlopig zijn mond maar even houden.
1 0
SamW
Wie zegt dat dat niet gebeurd is?
5 0