Kieft wil meer 'doelgerichtheid' zien bij Ajax

BVeenstra, 11-08-2018 om 08:35, 8141 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voetbalanalist Wim Kieft denkt dat Ajax misschien wel te veel dezelfde type 'mooie' voetballers in de selectie heeft. De oud-spits noemt voetballers als Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Frenkie de Jong en David Neres als 'mooie spelers'. 'Toch zit daar juist ook de achilleshiel van het huidige Ajax', schrijft Kieft, die een belangrijke rol ziet weggelegd voor trainer Erik ten Hag.

De spelers moet namelijk samen kunnen functioneren, zo schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Probleem van sommige van deze Ajacieden is dat ze aan elkaar willen bewijzen hoe goed ze kunnen voetballen. Zo’n proces kan zich zodanig versterken dat ze willen laten zien dat ze eindeloos door kunnen combineren. Waarbij wordt voorbijgegaan aan doelgerichtheid', vervolgt Kieft, die in Pep Guardiola - die met geweldige selecties prijzen won bij FC Barcelona, Bayern München en Manchester City - het juiste voorbeeld ziet.

Kieft denkt dat Ajax 'zo ver nog niet is', ook al vindt hij het een genot om naar de Ajacieden te kijken. Ook ziet hij nog dingen verkeerd gaan. Zo ziet hij Frenkie de Jong te lang door dribbelen en Ziyech te vaak balverlies lijden met risicovolle passes, waardoor zij af en toe flegmatiek overkomen hetgeen voor kritiek zorgt. 'Wel willen die spelers bij Ajax allemaal graag aan de bal komen. Eigenlijk zijn er te veel spelers van hetzelfde type. Schrijf Donny van de Beek daarom niet af. Hij heeft de drive, veel loopvermogen, diepgang en hij kan scoren. Heel goede spelers aan de bal hebben zulke jongens nodig om te excelleren.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sommelier
Aan de mensen hier die drugs grappen maken, ik ken ze nu wel....
1 0
Ajax412
Kieft zegt hier echt niks geks.
2 0
je
Met je neus in een pakje boter willempie
0 -2
Tinus
Hahahahaha...... ehhh nee, totaal mislukte poging om origineel te zijn.
0 0
je
Weet je wat niet orgineel is Willempie Kieft met eeuwig durende gezwam
0 0
Tinus
Als je Kieft niets vindt, prima. Maar bespaar de andere forumleden deze onnozele opmerkingen.
0 0
je
Prik hem er met je neus in.
0 -2
je
Een neusje voor de Goal willempie?
0 -2
Web
Van de tien keer ben ik het negen keer eens met Willem, te veel dezelfde types, daarom vind ik het ook zo jammer dat Frenkie niet achterin speelt, hij mag heel graag met de bal aan de voet opkomen, daar is op het middenveld geen ruimte voor, Blind is gewoon een 6. Ja hij kan achtin spelen,, maar daar is hij gewoon minder dan Frenkie. Dus speel je nu eigelijk met twee posities die beter kunnen.

Ook met Ziyech heeft Kieft gelijk, die wil altijd beslissend zijn, dat kost je gewoon heel veel bal verlies. Donny is eigelijk onmisbaar om dit middenveld, de enigste die je met een steekbal kan bereiken, hij heeft wel diepte, maar die staat er vaak al, dat moet hij leren, het juiste moment kiezen.

Dit is mijn ogen het sterkste Ajax
Onana, Mazraoui, de Ligt, Frenkie, Taliafigo, Donny, Blind, Ziyech, Neres, Dolberg/ Huntelaar, Tadic

Ik denk dat Ten Hag dat ook vind, maar wil iedereen het naar de zin maken.
En dat kan niet.
Teamsport is het, het beste uit je spelers halen, niets is belangrijker dat een goed Ajax dat wint en kampioen word
1 0
Ajax_026
Zodra de transfermarkt dicht is kan Ten Hag pas echt doen wat hij wilt. Nu is het toch een beetje spelers nog tevreden houden want hij wilt (net als Ajax) deze selectie het liefste bij elkaar houden.
0 0
Freddy Al
Kieft heeft in elk geval door dat er bij Ajax veel mooie voetballers rondlopen die wat kunnen met een bal.
Hij gaat ervan uit dat ze daar effectiever mee om moeten gaan en niet eindeloos door moeten blijven combineren , ben ik het helemaal mee eens.
Ook denkt hij dat spelers met diepgang en loopvermogen zoals Donny niet afgeschreven moeten worden want die gaan belangrijk worden, weer mee eens.

Cruijff zou zeggen dat simpel voetballen het moeilijkste onderdeel is,dat klopt als een bus.
Toch lees ik liever dit dan dat men ( terecht) vraagtekens zou moeten zetten bij het voetballend vermogen van Ajax spelers.
Ik denk dat er nog veel puzzelstukjes op zijn plaats moeten vallen en ook gaan vallen als het elftal meer ingespeeld raakt.
3 0
DJMokum
Goed gezien Willem!
0 -1
Remark
Een waarheid als een koe en al jaren een probleem, maar de allergrootste achilleshiel blijft natuurlijk een trainer die dat niet doorheeft, en helaas grossiert Ajax daarin.
0 -1
Tijndw
Tadic vindt ik juist heel doelgericht, en Neres heeft imo ook wel doelgerichtheid.
2 0
Remark
Ja, de richting weet Ziyech wel te vinden, het doel helaas niet, al jaren lang...
1 0
Tijndw
Hahah jij ben zeker zo’n typetje die Ziyech zit uit te fluiten, en het ergste nog: zichzelf dan een supporter noemen.
0 -1
Adios
Hij zegt hier niks geks, Ziyech moet gewoon stoppen om te proberen mooi te scoren. Want scoren is helaas geen kwaliteit van Hakim.
0 0
Inhartennieren
Eens! Het middenveld heeft niet de juiste ballans zonder Donny.
5 0
Joseph
Ik denk dat Eiting ook wel zou kunnen, die zie je ook veel vrij lopen, maar Donny heeft het op hoger niveau al bewezen.
1 0
Tinus
Donny heeft veel meer diepgang en scorend vermogen dan eiting. Eiting heeft echter een versnelling in zijn spel omdat hij geweldig weg kan draaien en hogere handelingssnelheid heeft. Kieft heeft hier een belangrijk punt te pakken. Ik zie graag wat meer diepgang in het spel vanuit het middenveld. Met alleen creatievelingen red je het gewoon niet.
0 0
NouridolbergNeres34
Eens met kieft, we missen echte buitenspelers met diepgang en een echte afmaker voor de goal hopelijk is Dolberg snel weer helemaal fit, Huntelaar mist teveel kansen.

het middenveld staat niet goed, teveel van hetzelfde.

In cerny en kuhn heb je wel echte buitenspelers met diepgang, maar zij zijn nu nog niet helemaal fit(Cerny) of klaar voor het 1e (kuhn).
2 0
Radie125
dan moet je een jointje opsteken Willem.
0 -6