Spaan kraakt keuzes van Ten Hag

BVeenstra, 09-08-2018 om 15:40, 15471 views, Het Parool |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Columnist Henk Spaan van Het Parool is het niet eens met bepaalde keuzes van Ajax-trainer Erik ten Hag omtrent het duel met Standard Luik (2-2) van afgelopen dinsdagavond. De verslaggever lijkt het niet eens te zijn met de basisopstelling, maar ook niet met de gedane wissels.

Volgens Spaan schoot het middenveld van Ajax ook voor rust al verdedigend tekort. 'In de eerste twaalf minuten noteerde ik vier fouten van Schöne en in de laatste twee minuten voor rust twee keer ontstellend zwak verdedigen van De Jong', aldus Spaan, die daarna nog meer kritiek levert op Frenkie de Jong. 'Aanvallend was Frenkie goed, verdedigend verre van een Pogba, laat staan een Kanté.'

Spaan vindt dat Ten Hag bij een 0-2 voorsprong de boel had moeten dichtgooien. De eerste wissel, na 73 minuten, sloeg volgens de columnist nergens op. 'Waarom Labyad? Het was het centrale middenveld dat herstructurering nodig had. Bovendien speelt de man met de sfeer in de selectie door Van de Beek zonder pardon af te serveren, terwijl iedereen weet dat Schöne op dit niveau tekortschiet. Ten Hag ziet in Donny slechts een nummer 10. Die jongen speelt vanaf de C1 op 6 of 8. Wanneer grijpt Daley Blind in?', vraagt Spaan zich tot slot af.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
S_020
Aldus Henk -the nutty professor- Spaan..
0 -1
afca95
Soms vraag ik me af waarom Spaan geen trainer is geworden.. als hij alles zo goed weet..
0 0
JCr14
Donny is geen 10. Frenkie brengt voetbal van achteruit en had daar niet weg gehaald mogen worden (na fantastische wedstrijden)
Schöne en Frenkie als controleurs dan is er te weinig beweging. En als je zo inzakt kom je onder druk en dat zijn nu net de minder punten van dat blok.

Verder vond ik de wissels ook waardeloos.
Ziyech met zijn passes kan zo’n wedstrijd in het slot gooien op de counter.
3 0
Babangida83
Goede woorden. Alleen De Jong vergelijken met Kante slaat natuurlijk helemaal nergens op.
0 0
ajaxinho
Vind ik niet.

In die fase van de wedstrijd werd er iets anders van Frenkie gevraagd.
Namelijk het neutraliseren van het spel van Standard.
0 0
PeterDeAjacied
Klopt als een zwerende vinger, die wissel van Labyad sloeg nergens op. Dat moest natuurlijk omdat 'zijn' aankoop anders geen speeltijd krijgt. Rot op en zet hem terug naar Jong Ajax. Eiting, Ziyech, van de Beek, Tadic, Frenkie en Blind zijn allemaal kandidaten voor het middenveld die beter zijn. Labyad is echt een nutteloze aankoop geweest en een nog nuttelozere wissel.
4 0
Remark
Spaan is de ongekroonde koning achteraf lullen, met Aad de Mos als goede tweede.
5 -5
ram
Wat verwacht jij dan...?

Dat ie voor de wedstrijd al zegt: "Hij gaat Ziyech voor Labyad wisselen en dat is, op dat moment, een kutwissel!"
0 0
MosesD
Als je een wedstrijdanalyse doet is dat natuurlijk altijd achteraf.
3 -1
MosesD
Spaan weer eens helemaal gelijk.
4 -3
Freddy Al
Oh ja Spaan roept weer eens wat, en zoals altijd weer positief en opbouwend, mooi.
Volgens mij heeft Ajax een uitwedstrijd voorronde CL gelijkgespeeld , als Tadic zijn voet op tijd had uitgestoken was het geen 2-1 geworden en de penalty was een discutabele.

Geeft niks Henk,ik denk dat het onder jouw geniale leiding veel beter zou gaan.
Of zou het zo zijn dat het bekijken van de kont van een koe wat minder hoge eisen stelt aan het tactisch inzicht?
1 -9
Ajax#1900
Echt hè, die Spaan hoef je geen podium te geven. Altijd achteraf janken en ook nog eens op zon kansloze manier vaak door op de man te spelen.
0 -3
Dazoo
Achteraf janken en op de man spelen - precies wat jij dus doet.
0 0
Ajaxvooraltijd
Dejavu over het gezeik op de wissels van de trainer. Zullen zij er geen goede redenen voor hebben denken jullie? Bij Frank, Peter en Marcel was altijd precies hetzelfde gezeik na een nederlaag. De winnende coach heeft altijd gelijk en de verliezende altijd ongelijk (vooral in NL). Maar ten Hag speelde gewoon een uitwedstrijd gelijk. Ik geef niet meteen af op de wissels ondanks dat ik geen groot fan ben van Schone. Veel te opportunistisch geblaat weer op basis van een heeeeeel klein beetje informatie terwijl de staf alle cijfers, statistieken en know how heeft over alle selectiespelers. Je kunt het best oneens zijn met dingen maar ik schat de staf bij Ajax toch wel een pietsie hoger in.
3 -3
NouridolbergNeres34
Spaan heeft helemaal gelijk, zelfs een blinde kon zien dat er in gegrepen moest worden in de 2e helft, maar ten hag liet het gewoon staan. het hele elftal lag in tweeen.

het spel is puur gebaseerd op de individuele klasse van een tadic, ziyech en neres, het middenveld klopt voor geen meter, spelers zijn niet gewend aan dit systeem met 2 controleurs en lopen elkaar in de weg, schone kan het al 1,5 jaar allemaal niet meer bijbenen.

Wanneer gaan we weer gewoon met een 6’ spelen, talenten worden niet voor niks zo opgeleid.
9 -1
Ar
Gelul over de zes heeft Ajax al jaren opgebroken en in de De Boer jaren geleid tot het meest doodsaaie betonvoetbal.
Talenten worden ook niet zo opgeleid, want in de jeugd speelt elk team naar de kwaliteiten van de spelers, soms met de punt naar achteren soms met de punt naar voren.
Star gedoe over je moet met de punt naar achteren of naar voren spelen is juist waar we vamaf moeten.
0 -1
ThePitbull13
Juistttttttttt eindelijk!! Inderdaad gewoon met een 6' spelen!!!
Schöne is super om er af en toe een vrije trap in te zwabberen! Blind, Frenkie en Donny kunnen allemaal op 6' spelen. Dan laten we Eiting nog even doorgroeien..
1 0
Mbaku
Je proeft aan alles dat ten Hag eigenlijk niet achter de Ajax filosofie staat. Bij Utrecht speelde hij al 352 of 442. Hij durft dit echter simpelweg weg niet bij Ajax omdat hij dan weet dat pleuris uitbreekt.

Logisch want deze man is opgeleid als trainer met de filosofie van PSV. Verdedigend dus. Als je goed analyseert is de trend ook dat we minder de bal hebben dan de tegenstander en dat we scoren vanuit de reactie cq counter. Het heeft allemaal niks meer met de Ajaxschool te maken.
5 -2
Freddy Al
Complete onzin.
2 -5
Ajaxvooraltijd
Spaan moet lekker met pensioen gaan.
2 -5
31xAjax
Daley grijpt niet in Henk want daar mist ie de persoonlijkheid voor en hij heeft de handen vol om zelf overeind te blijven...
4 -4
Babayaka
Hey de vorige 2 potjes hebben we niks gehoord van spaan.
Maar Ajax speelt ongelukkig gelijk, en ja hoor daar is de man.
En weer zagen en zeiken.
4 -6
VivaEspana
Zoals jij zeikt over Spaan bedoel je?
4 -5
Joseph
Valt hier toch wel door de mand Ten Hag, zeer zwakke opstelling met Frenkie en Schone die 1 positie moeten invullen. Veel te weinig afspeelmogelijkheden en niet normaal statisch in de opbouw van achteruit.

Ik word echt gek als hij dinsdag weer met Schone begint, speelde onder Bosz in de EL ook altijd zwak, dat is hij altijd als het niveau stijgt. Dat hij het 89 minuten laat staan is echt een ongekend zwaktebod van een trainer, zeker als je ziet dat het middenveld aan het verzuipen is.

Wissels verder dramatisch, waarom niet Wober voor Tagliafico?! Heb je een beetje fysiek erbij en iemand die de enorme ruimte kan inspelen die Standaard achterin liet. Dat je met Ziyech en Frenkie je 2 creatieve spelers er af haalt is helemaal triest, die werpt gewoon een muntje op voor de wissels.

Voor de rest heeft hij ook het team niet onder controle, Frenkie spreekt uit dat ze moeten blijven aanvallen en druk zetten, terwijl Blind het compacter wilt houden.
3 -3
Robinjo1988
Hij heeft gelijk behalve dat laatste stukje over Blind. Die jongen is er net 2 weken, stond voor het eerst in de basis en is nog niet helemaal topfit.

Maar de keuze voor Schone is echt onbegrijpelijk. vd Beek en Eiting hebben beide meer gif en loopvermogen. Aan de bal is Schone misschien iets beter maar we hebben al genoeg goede voetballers erin staan.
0 -2
gras
Het wordt overschat wat spelers kunnen overbrengen. Het is Daley Blind, niet Frank Rijkaard.
2 -3
VivaEspana
Ik vrees dat niemand aan Rijkaard kan tippen. Wat is hij belangrijk geweest voor Ajax en de spelers destijds.
Dus
4 0
Hagmag
Schöne krijgt inderdaad de voorkeur. Waarom snap ik ook niet en ook niet dat als hij slecht speelt mag blijven staan.
Dit keer heeft Henk gelijk.
4 -1
vak114
Ten Hag valt continue door de mand met zijn late of kut wissels.
Zijn vriendje Labyad had hij nooit moeten brengen,en Schöne en De Jong had hij veel eerder moeten wisselen.
Gaat nooit wat worden met Ten Hag.
Als Ajax Dinsdag faalt heeft Ten Hag zijn laatste uur als Ajax trainer geslagen.
3 -4
Johan1
Spaan heeft in dit geval helemaal gelijk. Ten Hag wil de betweter uithangen, maar moet gewoon ingrijpen. Ik vind het erg zwak dat je onnodig een 2-0 voorsprong uit handen geeft, terwijl iedereen ziet dat de wedstrijd ging kantelen. Een goede trainer had eerder en beter ingegrepen.
8 -3
gras
Als een konijntje in de koplampen was het. Bevroor onder druk. Wist niets anders dan lievelingetje Labyad erin te brengen, maar dat had totaal geen zinnig idee erachter.

Je wil juist de druk verminderen. Dus of je timmert het dicht zoals Spaan benoemt, of je pakt door in de Ajax filosofie. En dan zet je juist meer druk op Standard door een middenvelder als Schone te wisselen voor iemand met meer loopvermogen, diepgang en pit. Precies in die rol verving Bosz Schone doro Donny twee seizoenen geleden al. En precies in die rol kantelde door VdBeek de wedstrijd weer in het voordeel van Ajax, omdat de grip op het middenveld weer terugkwam.
4 -3
CruyffFootball
Dat Ten Hag Donny alleen als diepe middenvelder ziet is zo treurig.
4 -3
geDaante
Ja, einde van Donny bij Ajax dus, kan beter vertrekken, helaas.

Ten Hag ziet hem alleen als 10, en het is in niks een 10.

Krijg je er ook van als je toch weer per se met een nummer 10 (punt naar voren) moet spelen, terwijl de hele jeugd met de punt naar achter speelt. Je ziet dat de spelers daar aan moeten wennen, en het minder loopt. Het voordeel van dat aspect van opleiden, valt dus weg. Dom.
Per definitie is de punt naar achter beter, zowel in balbezit als bij balverlies. De CV's en de 6 heeft dan namelijk twee afspeelpunten dieper op het middenveld. Passlijnen naar voren worden ook minder in de weg gezeten en de afstanden tussen spelers zijn overal vrijwel hetzelfde en kort. Het drukzetten gaat ook veel beter, daar je al meer man dieper hebt staan.
5 -2
Ar
Blabla, wat een onzin.
Speelt Ajax met een 6 en niet god roept iedereen dat we met een 10 moeten spelen, spelen we met een 10 niet goed roept iedereen dat we met een 6 moeten spelen. Daarbij doen de betweters die voor de 6 zijn alsof ze Cruijff nalullen, want Cruijff zei dit en dat. Maar zelf speelde die altijd met een 10. Dom gezwets dus. Hoe je speelt laat je afhankelijk van je spelers en deels de kwaliteiten van de tegenstander.
0 0
CruyffFootball
Yup, helemaal eens.
Doet mij wel pijn als ik de ontwikkelingen nu zie qua keuzes.
Systeem met een 10, Frenkie die maar geen kans krijgt als offensieve middenvelder, Donny die verkeerd wordt ingeschat en er lijkt gewoon een soort bekrompen tactiekje te onstaan waarbij Tadic, Neres en Ziyech alles mogen uitzoeken (en veel gaan verbloemen).
Waar is het korte combinatievoetbal.

Gelukkig is Mazraoui gewoon de vaste rechtsback. Dat is nog iets.
2 -2
Joseph
Liever Ten Hag er uit dan Donny er uit, zou echt te triest voor woorden zijn!
4 -2
Bocarra
Wanneer grijpt het Parool nu eens een keer in. Spaan heeft duidelijk wat tegen dat met accent sprekende boertje uit het oosten van het land. Hij denkt dat ten Hag laag opgeleid is en iets persoonlijks tegen vd Beek heeft. Een speler die zo dom was om geblesseerd met Oranje mee te gaan en hierdoor nog steeds niet pijnvrij en topfit is. Vd Beek is duidelijk het lievelingetje van de Seniele Spaan die geen moment onbenut laat om ten Hag in een slecht daglicht te zetten. Vd Beek en de Jong zijn nog niet fit en het zelfde geld voor Schone. Die hebben als gevolg van blessures en WK’s nog een paar weken nodig. Dan zal de puzzel ook in elkaar vallen en blijken wie er tot het basis team gaat behoren.
2 -7
Joseph
Sorrie, maar hier zet Ten Hag zichzelf in slecht daglicht. Zelfs met jouw verhaal, dan stel je toch Eiting op ipv Schone?!

Van Schone is al jaren bekend dat hij verzuipt als het niveau in de buurt komt van top 3 eredivisie en toch stelt hij hem op, pure armoede.
1 -2
ghouleseddik
Spaan is een vervelende vent, maar hij heeft hier een goed punt.

Het werd snel duidelijk dat het middenveld niet naar behoren draaide. Het is niet toevallig dat het gehele middenveld gewisseld is. Ten Hag had om te beginnen eens meest cruciale fout moeten herstellen en van de Beek moeten brengen voor Schöne. Daarnaast had 'ie Frenkie en Blind moeten omwisselen en misschien zelfs, gezien de stand van 2-0, Wöber moeten brengen voor Frenkie.

Ik zou voor Standard-thuis dan ook kiezen voor Frenkie naast de Ligt en Blind achter Ziyech en van de Beek. Als Frenkie inschuift neemt Blind zijn plek over. Als Blind uit positie loopt neemt van de Beek waar.
2 0
Joseph
Ik zie geen enkele reden om Frenkie terug te schuiven naar de positie waar hij liever niet speelt. Blind speelde een prima wedstrijd, maar kon ook weinig met het duo Frenkie/Schone voor zich.

Het enige wat veranderd moet worden is Donny of Eiting voor Schone, echt een aanfluiting die combinatie Frenkie/Schone. Stel je voor dat je ze wisselt en ten Hag kiest alsnog voor Schone.. Dan speel je dus met Blind en Schone op het middenveld, om te janken, statischer bestaat bijna niet.
0 0
Maik
Ik zeg doen! Al weet ik niet of Vd Beek al lekker fit is na zn gezellige Oranje-tripje?
0 0
PeterVKV
Spaan heeft gewoon gelijk en ik zei het al in de rust toen Ajax met 2-0 voorstond. Maar we hebben uit 2-2 gespeeld en een lesje geleerd. Tegen Heracles zal Donny wel spelen in plaats van Schone en verwacht ik een hele dikke overwinning met 2 goals van Donny. Belangrijk daarbij is dat het middenveld weer gestaffeld staat zodat er niet die grote ruimte is tussen twee verdedigende middenvelders en de 10. Want dan kan je geen druk zetten en heb je dus nooit controle is wel gebleken tegen Standard. Donny is ideaal voor die rol als verbindingsspeler op 8. Als Ten Hag dit niet doet en verder Schone weer opstelt begin ik me echter wel zorgen te maken of hij het wel begrijpt.
2 0
JesperOlsen74
Eens. Ten Hag is echt door het ijs gezakt met zijn totaal onbegrijpelijke wissels.
Schone komt gewoon tekort. Tegen het rechter rijtje uit de eredivisie kan het nog wel, maar internationaal moet je hem gewoon niet meer opstellen.
V/d Beek kan veel meer brengen dan Schone op die positie.
2 -2
WillyBrokamp
ETH moet wel nu gaan ingrijpen want er is geen tijd om het nog even aan te zien. Dinsdag is D-Day.
Mogelijk doet hij het ook maar hij kan natuurlijk niet in het openbaar in de media een speler afvallen.
We gaan het zien.
0 0
Cello
Precies. Wat een trainer publiekelijk zegt hoeft bij lange na niet overeen te komen met wat er achter gesloten deuren gezegd wordt.
Openbaar afbranden van een speler doe je namelijk normaal gesproken niet.
0 0
Ajax27
Spaan schrijft en spreekt vaak heel zwart-wit, z oonder enige nuance en ben het dan ook vaak oneens met m. Maar in deze geef ik m gewoon gelijk. Eiting vond ik een off-day hebben maar die doet het normaal prima. Logischer was dan ook geweest om Donny en Eiting naast elkaar te zetten met Ziyech in een vrije rol daarvoor. Of zoals bij Sturm Graz, meer met een 4-2-3-1 waarbij Tadic, Ziyech en Neres meer op 1 lijn staan met Huntelaar daarvoor.
0 0
Juichtoon
De vraag is meer waarom er überhaupt nog gewisseld wordt zo vlak voor tijd. Leidt alleen maar tot verslapping want er dient toch weer even met elkaar te worden afgestemd. Danny Blind is hiermee begonnen met deze zinloze wissels in de 86e minuut of later.
Overigens is de hoofdoorzaak van de terugval niet het wisselen of verkeerd wisselen maar ons gebrekkige positiespel als de tegenstander va banque gaat spelen.
0 0
nicholas87
Als Mazraoui zich niet zo makkelijk laat uitspelen voor de penalty worden al deze discussies niet gevoerd. Thuis gewoon met hetzelfde team oprollen die gasten en er is niets aan de hand
2 -1
Joseph
Als Huntelaar hem naast kopt, verliest je deze pot gewoon. Standaard en Ajax hebben gekregen wat ze verdiende, erg triest met dit kwaliteitsverschil.

Ik heb liever dat hij ballen toont en Schone er naast zet en ophoud met die onzin over een "balvast" middenveld.
0 0
RayJordaan
Donny of Eiting ipv Lasse dan.
0 0
marrene
Hij heeft gelijk. Ten Hag stapelt blunder op fout. Het middenveld dat tegen Luik speelde wordt tegen een echt goede ploeg helemaal overlopen.
Neres naar links is ook zoiets idioots. Waarom? Tadic kan prima op links en Neres is een klas beter op rechts.
Hij heeft nu een hele voorbereiding kunnen doen en het zijn zijn keuzes. Blijft hij hierbij winnen we ruim van de kleintjes maar verliezen we wedstrijden waar het echt van belang is. Tegen de kleintjes winnen we sowieso wel. Gewoon op individuele klasse van sommige spelers.
2 -1
433metdepuntnaarlinks
Wel makkelijk vanaf onze positie he. Het middenveld? Je bedoelt alleen Schone. Dan Neres en Tadic, beide deden het heel behoorlijk, beide hielden het goed breed en als je dan toch wil mierenneuken: Tadic goal en assist, Neres een assist. De voorhoede was het probleem niet, het middenveld was het probleem. Eigenlijk het grootste deel van de wedstrijd viel het nog wel mee, het was dat ten Hag niet ingreep bij Luik's versterking van het middenveld, toen werden we overlopen.

De conclusie:

*Onze beide backs speelde belabberd, kan ten Hag niks aan doen want iedereen had die twee opgesteld. Hij heeft geen andere echte linksback en Kristensen is niet echt een optie om in zo'n wedstrijd nog te brengen.
*De aanval had weer genoeg prima kansen, geen halve lullige schotmogelijkheden maar echt prima voetballend gecreëerde kansen.
*Het middenveld, Frenkie speelde erg matig en Ziyech deed gewoon zijn best, niet goed maar ook niet slecht. Die twee had iedereen daar ook opgesteld. Dan Schone, Donny is de laatste tijd uit vorm qua spel en fitheid, Eiting is er net bij als basisspeler en dan valt er iets te zeggen voor een keuze van de ervaring van Schone in een controlerende rol waar hij niet constant 40 meter heen en terug moet lopen.

Dus de echte fout van ten Hag: hij had het middenveld moeten versterken, dat was de fout. Want vooraf was alleen de keuze voor Schone discutabel. Ik ben allerminst de beschermheilige van ten Hag, ja hij heeft ook een fout gemaakt tegen Luik maar hij heeft niet alles in handen. Dat gezegd hebbende: de opstelling was niet zo enorm onlogisch en op Schone na had iedereen dezelfde 10 anderen opgesteld.

Tel daar wel ff bij op dat hij zijn selectie op totaal verschillende tijden aangevuld kreeg, Frenkie en Donny komen uit blessures, Ziyech heeft een "nieuwe" rol, Tadic is er net een maandje, Blind is pas een paar weken aan het trainen ... Wij doen alsof het allemaal zo makkelijk is, alsof Donny vs Schone de enige taak van ten Hag was.

Stel je had 3-1 gespeeld (wat ook zomaar gekund had) dan hadden wij nu dronken feest gevierd en alvast ons plekje in de groepsfase gereserveerd ... Pas over twee drie weken gaan we zien hoe goed dit Ajax is. Dan heb je paar serieuze wedstrijden achter de rug en dan kunnen we ten Hag kruisigen als dat nodig is. Tot die tijd, ik merk wel dat er een idee achter zit. Hij lijkt wat meer op zijn plek in interviews en hij oogt wat relaxter. Of zullen we op zoek naar trainer 5 in 4 jaar ...
5 -2
Lazell
Sterk. Helemaal mee eens. Als TH een manier ziet om de backs te ondersteunen en het middenveld te versterken, winnen met thuis gewoon met 2-0 of 3-0. Persoonlijk zou ik:
* Wober centraal zetten, vind ik verdedigend sterker dan blind.
* Donny op rechtshalf en Blind op 6 voor de balans en ondersteuning van Mazraoui
* Blind op 6 voor de balans en ervaring
* Uiteraard Tadic op links en Neres op rechts
0 0
Ajax27
Zn wissels waren gewoon niet goed. De middenvelders stonden te hoog op een gegeven moment waardoor je vaak in de omschakeling een man tekort kwam. Hij had dus gewoon Donny en Eiting moeten brengen voor Schone en Frenkie en ze de opdracht moeten geven dat ze als een verdedigend blok moesten staan. Tadic een linie naar achteren halen als inzakkende 10 en het overwicht op het middenveld zou terug zijn geweest. Hij had ook Wober kunnen brengen voor Neres om Blind door te laten schuiven. Op het middenveld moest er sterker verdedigd worden maar Ten Hag bracht de enige speler die dat dan juist weer niet doet, Labyad.
2 0
flodder
stel Hakim gaat weg ...dan zou ik een middevelder halen alla johan neeskens die durven --...te schoffelen´´ op zijn tijd ..
0 0
blessure
Volgens mij heeft AJAX een speler bij de jeugd?
Ik weet niet hoe hij precies heet, ik dacht van Matasua, of zo iets?
0 0
Pauw
Volgens mij probeerde ten Hag net als in Graz al vanaf minuut 1 de boel dicht te gooien en te rekenen op de omschakelmomenten. Echter, op de wijze waarop ten Hag zijn spelers nu van 9 tot 17 voorbereidt heeft, is het resultaat van zijn wens juist dat ‘t totaal open ligt.

De voorste 4 proberen passlijnen af te schermen terwijl de rest van ‘t team 30 meter verderop staat te reageren. Gevolg: we geven zoveel ruimte weg tussen de linies dat we totaal geen controle hebben bij balverlies.

Ik vind de uitwedstrijden in Europa wat dit betreft zeer teleurstellend. Groot was het verschil met de eerste thuiswedstrijd van ‘t seizoen waarin we dominant wilden zijn. Mij bekruipt ‘t gevoel dat Ten Hag typisch zo’n trainer is die te graag met tactische foefjes de tegenstander de baas wil zijn, in plaats van gewoonweg van eigen kracht uit te gaan.

Wat mij betreft is dit de beste selectie sinds ik een indruk kan krijgen van Ajax. Er moet geoogst worden want volgend jaar begin we weer van voren af aan. Niks Bayern München van NL.
0 -2
Cello
Ik ben het maar deels met Spaan eens. Ziyech en Frenkie deden op het middenveld te weinig verdedigend werk, waardoor natuurlijk Schone teveel op zn bord kreeg. Dus met andere woorden hebben Ziyech en Frenkie een groot gedeelte van de wedstrijd Schone in verdedigend opzicht laten bungelen.
Dan kan je natuurlijk heel makkelijk alle schuld bij Schone leggen, maar dat is te gemakkelijk. Wanneer Van de Beek daar ipv Schone had gespeeld had je eigenlijk hetzelfde probleem gehad, immers óók Donny had het grote delen van de wedstrijd niet alleen gekund zonder hulp van Ziyech en/of Frenkie. Als je aanvallend speelt, wilt domineren, dan kan en werkt dat alleen maar als je ook bereid bent elkaar te helpen, vooral zonder balbezit.
Hoe dan ook....als dan het team in twee delen uitelkaar valt dan geef je de tegenstander bijna alle ruimte, vooral op middenveld, om dat voordeel uit te buiten. Luik deed dat uiteindelijk.

Dus het ligt helemaal niet alleen aan Schone, maar dus ook aan de anderen op het middenveld en het niet nakomen van gemaakte afspraken mbt vooral het meeverdedigen.

Daar had Ten Hag dus op in moeten grijpen, deed hij niet echt, maar dan hoop en verwacht ik wel dat hij dat in de nabeschouwing de heren (Ziyech, Frenkie en Schone) wel effe op het hart gaat drukken.
2 0
Joseph
Schone verliest 7 van zijn 11 duels, dat is geen uitzondering als het niveau stijgt.
0 0
Jaridebeste
Vaak niet maar ben het nu wel met hem eens.
1 -1
ram
Helaas heeft Henk gelijk. Vooral het inbrengen van Labyad was waanzinnig.
7 -1
Redrum
Absoluut, ik snap ook werkelijk niet dat er nog een heleboel mensen zijn die de keuzes van Ten Hag verdedigen. De keuze voor Schöne was al fout en dan weigert hij dat ook nog eens op tijd te herstellen. Ajax is eigenlijk de hele wedstrijd de onderliggende partij geweest en Standard kreeg alle ruimte om te voetballen. Er werd een hoop verbloemd doordat Ajax in balbezit nog redelijk vaak gevaarlijk werd en er een aantal mooie aanvallen bij zaten. Maar dit is absoluut niet het Ajax dat ik wil zien, ook al is het een uitwedstrijd. Ik heb bij Ten Hag ook sterk het idee dat hij soms denkt dat hij nog bij Utrecht zit en niet bij Ajax.
3 -1
ram
Mijn vertrouwen in Ten Hag is ook niet groot maar heb wel besloten hem het voordeel van de twijfel te geven.

Na Graz is mijn vertrouwen ook wel wat gegroeid want ik vond dat het toen vrij goed stond. Ook tegen Standaard vond ik het de eerste helft niet zo verkeerd maar het moet wél beter.

Het seizoen is jong. Ten Hag totaal afbranden na 3 wedstrijden gaat me te ver. Laten we nog even geduld hebben.

Overigens vind ik nog altijd dat Ajax de allerbeste transfer in jaren zou doen (beter dan Tadic en Blind) als ze nu Bosz zouden terughalen. Bosz laat duidelijk weten dat ie wil. Alleen moet Van der Sar dan op z'n knieën en z'n fout toegeven (ik vind het laten gaan van Bosz één van de grootste blunders ooit in de voetballerij!). Hem zijn staf laten meenemen en zijn salaris verdubbelen en de toekomst is golden.
0 0
VivaEspana
Welkom op de TH-as fanpage. Mensen hier geven de trainer liefst jarenlang het voordeel van de twijfel. Al deze fans zijn voormalig de Boer fans. Zagen na 5 jaar ook nog genoeg goeds om door te gaan met de trainer, ondanks het betonvoetbal.
Ook TH heeft een lastige 2de seizoenshelft achter de rug en begint weer twijfelachtig.
Ik voorzie geen stijgende lijn, zoals we dat bij Bosz zagen.
Maar de TH fans hier zien alleen hele positieve dingen en zien alleen negatieve en sceptische mensen hier.
TH is geen Ajax trainer en krijgt de boel niet aan de praat. Maar ja, ga jij maar vertellen op de Jan Smit fanclub dag dat zijn muziek niet te hachelen is.
1 -2
CruyffFootball
Hear hear.
0 -1
Bjorn
Amen.
2 0
NouriVandeBeek
Het gaat er ook niet om die 2 wedstrijden als reserve voor Van de Beek. Dat moet iedereen kunnen overkomen. Wel dat Ten Hag, Donny heeft geïnformeerd dat die het niet ziet zitten als controleur achter de nummer 10. Hij vindt andere beter op die positie.

Dan schetst je een negatief beeld over zijn seizoen. Dan ga je vraagtekens krijgen of je niet heel het seizoen tweede viool wordt.
0 0
trodat4030
De boel dichtgooien bij 0-2? Wanneer was de laatste keer dat dat werkte bij Ajax? 1936 ofzo? Dat kunnen we helaas gewoon niet. Hebben we de spelers én de mentaliteit niet voor. De enige die dat eventueel zou kunnen is Matusiwa, maar die is al een tijdje geblesseerd. En met 1 speler kan dat ook niet, dus het is werkelijk een onzinnige suggestie..
6 0
Lazell
Wober centraal, Blind op 6 en Donny op rechtshalf. Dan hadden we geen 2 goals tegen gekregen.
2 0
Bjorn
Dat middenveld had dicht gemoeten. Iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen op Ten Hag na, zag dat we overlopen werden daar. Lasse en Frenkie liepen echt gruwelijk te schutteren.
0 0
NouriVandeBeek
Niet dichtgooien, maar een nuance had het middenveld zeker kunnen gebruiken.
2 -1
trodat4030
Dat zeker, maar de boel dicht gooien heb ik Ajax nog nooit succesvol zien doen. En ik kijk ondertussen best wel wat jaartjes naar m'n cluppie.
1 0
AFCAwooz
Wel een redelijk zinnig stukje voor Henks doen!
0 0
AjaxDude12
Zoo makkelijk lullen van die Spaan. Schone speelde de afgelopen wedstrijden gewoon goed dus de keuze dat hij speelt met zijn ervaring is heel normaal. En dat hij f de jong, ons grootste talent laat spelen is ook logisch. Achteraf kritiek hebben is makkelijk he Henkiepenkie
4 -6
Michelinho
Ik heb (zeer) weinig met zure Spaan en meer met ten Hag, maar kan het niet geheel met Spaan oneens zijn. Zijn opstelling vond ik o.k. (zou zelf Carel of Donny ipv Schöne gedaan hebben, maar begreep ook wel de keuze voor ervaring op het middenveld), maar hij greep gewoon veel te laat in toen bleek dat beide 'controleurs' gewoonweg hun wedstrijd niet hadden dan wel die combinatie niet werkte.
Denk dat 90% van ons dat tijdens de wedstrijd ook wel zag.
1 0
Bjorn
Schone speelt goed als het team draait en balbezit heeft en de tegenstander zwakker is. Wanneer je even in de achteruit moet komt hij als eerste in de problemen. Dat zien we al sinds Legia Warschau uit begin 2017. Keer op keer gebeurt het.
2 0
Intec
Wat heeft iedereen toch met Frenkie de Jong. Heeft amper gespeeld en zeker niet altijd even sterk. Vooral op het middenveld speelt hij nog verre van sterk maar ok dat is mijn mening. De rest ben ik overigens wel mee eens toch was het zonder Vd Beek op het middenveld worden we te makkelijk overlopen.
1 -1
AjaxDude12
https://m.youtube.com/watch?v=7go9SsN9BaE

Dit heb ik met Frenkie de Jong. Als je niet ziet dat hij een van de grootste talenten op de velden is van dit moment heb je weinig verstand van voetbal.
0 -1
Cello
Ligt ook aan Frenkie zelf, die bijna geen mogelijkheid onberoerd laat te melden dat hij een plek op het middenveld ambieert en dat hij daar het best tot zijn recht komt. Ja.... dan zijn alle ogen op hem gericht als hij daadwerkelijk op het middenveld speelt èn wordt alles gewikt en gewogen. Kan me voorstellen dat er dan genoeg zijn, die geen excuses meer willen horen, beter nog dan kan Frenkie alleen nog maar zijn visitekaartje afgeven en daarmee het ongelijk van de trainer bewijzen (tov de wedstrijden dat hij centraal achterin stond). En dat deed hij gewoon niet. En dan krijg je dus kritiek.
0 0
off
Tijdens de wedstrijd had Ten Hag ook eerder in kunnen grijpen. En vooraf comentaar hebben over de opstelling is lastig.
0 0
mano41
volkomen gelijk
5 0
trodat4030
Spaan kraakt ook als ie opstaat ;)
1 -3
AsensioWillemsen
Frenkie en Schone zijn verdedigend geen Kanté nee, goed gezien Henk. Maar dat zijn Eiting en Van de Beek ook niet.
En aan de bal brengen Frenkie en Schone normaal gezien meer dan Eiting en vd Beek
3 -7
Joseph
Schone op dit niveau? Niet voor niets ging het onder Bosz telkens beter als Donny er in kwam voor Schone op dit niveau.
0 0
Intec
Eiting en Vd Beek zorgen wel voor stabiliteit met Ziyech ervoor.
1 0
Van Reenen
En voor zaterdagavond wil ik Eiting op 6, Van de Beek rechts op het middenveld zien spelen tegen Heracles. Ziyech kan dan hangend op links spelen en Sierhuis op de 9 positie. KJH rust. Je moet toch eens beginnen met Sierhuis als Dolberg geblesseerd is of voorlopig blijft.Een buikwand blessure is een van de zwaarste blessures die je als voetballer kan oplopen! Kan al met al wel één jaar duren!
0 0
off
Dat klopt, maar ze brengen vooral meer als er een type van de Beek naast/voor ze staat.
Iemand die ook sterk is zonder bal en goed (diep) loopt.
3 -1
SWolff
Helemaal mee eens, je hebt nu een middelveld met 3 spelers die de bal in de voet willen. Tel daar Tadic bij op die hem ook graag in de voet wil en je hebt alleen Neres die diep gaat. Het probleem lag ook niet aanvallend maar juist verdedigend, de balans was zoek.
1 0