Bruggink: 'Ajax hoopt stiekem op vertrek Ziyech'

BVeenstra, 09-08-2018 om 11:10, 19971 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voetbalanalist Arnold Bruggink denkt dat men bij Ajax hoopt dat Hakim Ziyech alsnog vertrekt in de zomerse transferperiode. De voormalig speler van PSV denkt dat het aanblijven van de Marokkaans international kan zorgen voor interne problemen in de spelersgroep van Ajax.

'Ik denk dat Ajax stiekem hoopt dat hij nog weggaat', zegt Bruggink op de website van FOX Sports. 'Anders krijgen ze te veel mannetjes in de kleedkamer. Je moet niet te veel haantjes in een spelersgroep hebben, want dat gaat energie kosten die beter voor andere dingen gebruikt kan worden.'

Bruggink omschrijft Dusan Tadic en Ziyech als twee bepalende voetballers. 'Die veel voor het zeggen willen hebben, op en naast het veld. Je ziet nu al dat gedoe over het rugnummer tien. Een transfer van Ziyech zal sommige situaties voorkomen. Denk alleen maar aan vrije trappen die genomen moeten worden. Zoiets gaat uiteindelijk niet werken.'

Overigens denkt Tadic heel anders over de huidige situatie. De Servische nieuweling geniet van het samenspelen met Ziyech en liet al meerdere keren nadrukkelijk weten te hopen dat Ziyech 'gewoon' bij Ajax blijft.

In stijl het nieuwe seizoen binnen? Koop een WZAWZDB-zonnebril of bekijk de andere producten in de AS Webshop.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Spiegel van zijn eigen gedachte.
0 0
Balgobind
Eens.
3 geniale ballen 17 drama ballen
De beste man denkt dat hij het mannetje is maar we hebben toch allemaal kunnen zien dat dit Tadic is.
Voor zowel ajax als hem beter om uit elkaar te gaan.
0 0
ram
Wat schrikbarend veel zielige Calimero-reacties hier zeg, niet normaal.

Met deze insteek kan niemand meer wat zeggen op tv... Zo'n analist kan, zelfs als ie misschien een beaalde clubvoorkeur heeft, écht wel objectief iets zeggen over een andere club hoor. Ik kan dat namelijk ook.

Ik kan ook extreem kritisch naar Ajax kijken of juist zeer positief zijn over PSV of Feyenoord. Velen hier zouden dat ook eens moeten proberen... Veel reacties op dit artikel zijn beneden ieder peil terwijl Bruggink hier zeer logische dingen zegt. Dat jij het misschien niet wíl, zou je er echt los van moeten zien.
0 0
Hans Kraay Jr.
Een analist..... Wat moet die nou eigenlijk precies doen.

Zit al een beetje in de naam van het beestje hè.

“Een analist is iemand die onderzoeken oftewel analyses uitvoert.”

Het geen dus bij Bruggink zijn betoog ontbreekt. Er is geen enkele vorm van onderzoek aan te pas gekomen.

Het zijn vooral onderbuik gevoelens een mening zonder dat deze op aantoonbare feiten berust.

En een mening/standpunt is alleen interessant als deze onderbouwd wordt met feiten.
0 0
ETM
Wat is de analyse dan van deze analist? Dat een brede selectie tot frictie zal leiden? Ja hehe.
Een analist die alleen maar logische dingen zegt? Wat is de toevoeging van deze analist dan?
Ik erger me eraan dat hij een stelling in neemt en die niet kan onderbouwen. Heeft niets met de stelling te maken of met calimero gedrag.
Dat rugnummer verhaal erbij halen zegt alles. Een door de media uit zn verband gerukte anekdote van Overmars. Dan is zo'n stuk van Bruggink toch van dramatische kwaliteit?
Hij zegt dat Ajax hoopt dat 1 van haar beste spelers vertrekt. Dan mag je dat toch fatsoenlijk kunnen onderbouwen?
Ik lees hier ook dat de 'natuurlijke doorstroom'belemmert wordt, dan gaat t bijv over het banken van Vd Beek. Ik vind dat krom. Helemaal los van wat ik zelf van Vd Beek vind. Als een speler na 2 keer banken weg wilt wat is de doorstroom dan waard? De beste moet spelen, en zal uiteindelijk vertrekken. Dat is al een 'natuurlijk' procces.
Dat er spanningen zullen zijn is evidend, en daar moet een Ajax helemaal niet omheen willen draaien. Een groot deel van het trainers-vak is omgaan met die spanningen. Bruggink laat niets anders dan een goedkoop lichtje schijnen op eventuele spanningen. Zonder dat er aanleiding is om aan te nemen dat het spel daar onder geleden heeft.
En daar wordt die gozer flink voor betaald. Mag ik dan lekker gratis dat afkraken? ;)
0 0
ram
Je stelt mij veel vragen (dat mag hoor, kom ik op terug) maar als je mijn post goed leest, zie je dat ik vooral afgeef op de toon van mensen.

Bijna allemaal lopen ze Bruggink af te zeiken/uit te schelden en nemen ze hem bij voorbaat niet serieus omdat hij een PSV-verleden heeft en omdat ze verdrietig worden Ziyech vertrekt. En dus "mag" hij dit niet zeggen.
Ook proef ik bij héél veel mensen een soort bizar complotdenken... Alsof analisten thuis, met een zwart gewaad aan en roerende in een ketel met dode kinderlijkjes, staan te bedenken hoe ze hun grote aartsvijand Ajax een loer kunnen draaien. Ik word echt moe van dat extreme Calimero-gejank. Alsof Bruggink Ajax wil naaien; als hij dat überhaupt al doet met zijn opmerkingen.

Zo'n analist geeft vaak gewoon antwoord op een vraag en als hij iets uit zichzelf zegt, is dat in 99% van de gevallen gewoon een redelijk objectief verhaal. Wat Bruggink hier zegt, vind ik dan ook totaal niet spannend of verrassend. Ik denk er namelijk ook zo over.

Ik denk dat Ajax Hakim best wil verkopen. Het is een simpele optelsom; je kent zijn karakter, je weet van zijn vertrekwens, je kunt toch nog even wat geld binnenhalen, je zorgt dat Van de Beek, Frenkie, Eiting en Sinkgraven meer kunnen spelen (op het middenveld) - wat ook weer veel gezeik voorkomt. Dat gedeelte van het rugnummer zal misschien geen hoofdprobleem zijn maar geloof me: dat zit hem echt niet lekker hoor. De conclusie dat Ajax hem best zou willen verkopen, is in mijn ogen legitiem.
0 0
ETM
Denk idd ook niet zozeer aan clubvoorkeuren bij al die opiniemakers en veel mensen doen dat wel. Ik vind gewoon het niveau hopeloos. En deze Bruggink zit met zn teksten zeker niet aan de bovenkant. Daar erger ik me aan.
Zelfs als zo'n vent duidelijk vanuit bepaalde sentimenten over Ajax zou spreken zou ik m nog inhoudelijk beoordelen. Als het jou puur gaat om de 'veronderstelling' van andere posters hier dan haakt mijn tekst idd niet aan.

Inhoudelijk, vind ik dat een topclub dergelijke problematiek gewoon aan moet kunnen en ik heb geen aanleiding om te denken dat Ajax dat niet kan. Ik vind Brugginks voorbeelden om zn stelling te onderbouwen nogmaals zwak.
Onder Bosz was de concurrentie op bepaalde posities ook stevig en haakten er een aantal af. Maar daar zat ik toen ansich ook niet mee. Wat dus los staat van mijn inhoudelijke voorkeuren.
Voor media is een dergelijke 'strijd''sappig. Dat begrijp ik. Maar ik zou graag meer voetbalinhoudelijke media zien. Dus waarom wordt er wanneer voor wie gekozem en wat vind men daarvan..
Ik denk niet dat Ajax van Ziyech af wilt en mocht dat wel zo zijn vind ol dat heel bedenkelijk.
0 0
Aeter
Klopt, maar het blijft stemmingmakerij, want hij weet helemaal niet wat er in de kleedkamer speelt bij Ajax. Maar goed, er zijn er zoveel die dingen zeggen om maar in de belangstelling te staan of de bladen te vullen.
0 0
ram
Ik vind het legitieme en logische conclusies - zie post hierboven.
0 0
3*stars*3
Haha, Bruggink toch....
Als je in zelfde week als v Hanegem begint over haantjes bij Ajax, val je sowieso door de mand.
0 -1
Babayaka
Kan Ziggo niet alle wedstrijden van Ajax gaan uitzenden?
Dan hoef ik geen Fox abonnement.
0 -1
grannig mokum1
Is te hopen, D
0 -1
Hagmag
Pisvee nerd met z'n ouwe lullen kostuums.
1 -1
KingDusan
Voor een lamp is Arnold niet echt een groot licht.
1 -1
DiAngelo
Dat is onzin, juist doordat je 2 bepalende spelers hebt met veelal dezelfde creatieve kwaliteiten is eea moeilijk te verdedigen voor n tegenstander. Het is juist te hopen dat ie blijft. Wellicht kan Ziyech het nummer 10 shirt op woensdagen en vrijdagen aan op de training.....
0 -1
Michelinho
Tuurlijk is het wishful thinking van Pruillipje Bruggink. Maar ik vroeg me eerder wel af hoelang die klik tussen Ziyech en Tadic goed zal blijven. Zou niet de eerste keer zijn dat men het aanvankelijk over een goede tandem etc heeft maar het elkaar aanvoelen al snel verdwijnt omdat twee spelers net even teveel in elkaars vaarwater zitten.
0 -1
komopajax777
Wat een onzinverhaal van Bruggink.Ziyech schijnt heel goed in de groep te liggen en kan uitstekend opschieten met Tadic.De sfeer bij Ajax is in het algemeen zeer goed binnen de selectie.
0 -1
Barra
Ik ben er ook niet rouwig om als hij vertrekt, want uiteindelijk speelt hij toch meer voor zichzelf en denkt hij er met een paar leuke balletjes wel weer te zijn. Maar als er geen clubs voor hem komen moet ook wel een beetje een teken aan de wand zijn, want niemand durft het nog aan hem te halen
3 -2
komopajax777
Laten we hopen dat hij dit seizoen nog blijft, want elke klassespeler is welkom.Voor hem is het nu ook lekker voetballen met een Tadic en Blind in de selectie en dan heb ik het nog niet eens over zijn Marokkaans vrienden Nous en Zacharia.
1 0
EricAjax1
Arnold Bruggink ....
0 -1
PJSM
Bruggink.....vieze Pisvee'er. Nietszeggende rot nicht.
2 -2
ram
Bij overmatig agressieve gevoelens kun je het best even aftrekken.
3 -3
PuurGeluk
Haha mooi
1 0
ram
Volgens mij klopt dit wel. En logisch dat Ajax zo denkt. Zonder Ziyech kan Ajax als team ook weleens beter af zijn..
3 -3
Joseph
Onzin, het zou pas een probleem zijn als Ziyech de enige was. Balans is nu veel beter met Tadic en Blind.
2 -1
ram
Huh, "als Ziyech de enige was"? De enige wat?

PS. Ik snap dit oprecht niet. Maar okay...
1 -1
Hans Kraay Jr.
Haantje?
0 0
zwollie
Het is andersom, brugginkt hoopt stiekem dat hij vertrekt.
2 -1
Ajax#1900
Wij hopen vooral dat een nobody als Bruggink vertrekt.
0 0
Ajax27
Ik geef Bruggink niet vaak gelijk, want die heeft echt altijd een roze PSV bril op. Maar in deze geef ik 'm deels gelijk. Ziyech zal geen problemen met Tadic krijgen, die verhoudingen zijn duidelijk genoeg en juist Tadic zal met z'n professionele houding Ziyech met de beentjes op de grond houden en 'm overal bij betrekken.

Het probleem zit 'm in de middelste linie. Het kan natuurlijk niet dat een talent als Donny na 1,5 jaar en bijna 80 wedstrijden op de bank komt te zitten. Jammer van de eigen jeugd.

Eiting heeft het engelengeduld gehad en speelt gewoon ontzettend goed. Frenkie zou opzich nog wel willen blijven, maar eigenlijk het liefst op het middenveld. Labyad is als versterking gehaald en krijgt door de concurrentie eigenlijk gewoon geen kans. Schone... Schone is op een of andere manier gewoon niet kapot te krijgen. Dan heb je daar ook nog eens Ziyech bij...

Ik zie 'm graag blijven, maar de onrust binnen de groep die je ervoor terugkrijgt met spelers als Donny, Frenkie en Labyad... dan zou ik 'm toch gewoon laten gaan. Dan maar 5 miljoen minder.

Een middenveld met Donny & Eiting naast elkaar en Tadic daarvoor in een vrije rol, waarbij Labyad als linksbuiten wordt neergezet, zo zie ik het meer voor me. Ik vind Tadic geweldig op links- of rechtsbuiten, maar ik denk dat ie nog bepalender voor dit Ajax kan zijn als 10, dan als buitenspeler.
5 -4
Raoul14
Bruggink hoopt niet eens stiekem dat hij weg gaat.
0 -1
Labrador
Ach als Hakim er tegen Luik 1 in schiet en hij speelt goed dan is de kans dat hij weg gaat weer een stuk groter.
0 0
Bonno1978
Iedereen gaat hier nu stuiteren, maar denk dat Bruggink gewoon een punt heeft. Ajax had er gewoon op gerekend dat Hakim al weg zou zijn, geeft Tadic hierdoor nummer 10 etc. Nu is hij er nog, moet natuurlijk spelen waardoor anderen gaan muiten (Donny). Hoe subliem de voetballer Ziyech ook kan zijn, van een natuurlijke doorstroom is nu geen sprake en daar had Ajax wel op gerekend. Het kan natuurlijk alsnog tot 1 september, maar het levert wel onrust op. Dat is gewoon een feit.....
4 -1
TheYouthWins
Wat een onzin om vrije trappen als voorbeeld te nemen, bij elke topclub kunnen wel 3 a 4 man die bal nemen . Maar de beste neemt ze, punt uit.
1 0
Ruff Rhythim
Als ik directeur was van Fox Sports dan ga ik toch geen ene roestige eurocent uitgeven aan Arnold Bruggink...?
4 0
Redrum
Inderdaad, zelden zo'n verschrikkelijk saaie sukkel gezien als Arnold Bruggink. Die man is gewoon een wandelend slaapmiddel.
1 0
ETM
Wat een nonsens weer. Echt schrijnend. En als voorbeeld komt hij weer niet verder dan dat nietszeggende rugnummerverhaal.
0 -1
Maus1978
Ik hoop stiekem op vertrek Bruggink...Als "analist", Wat een ongeloofwaardige pseudo deskundige zeg, komt nooit een zinnig woord uit qua voetbal... Nu gaat hij zich in de roddelsectie begeven (waar hij misschien zelfs nog wel een punt heeft maar dat terzijde). Wellicht wil Privé hem overnemen ;p
0 0
AFCA-B93
Ik vond het aanvallend wel heel gezapig zodra Ziyech gewisseld werd dinsdag. Moet nog zien of Tadic ook zonder Ziyech de creatieve leider kan zijn.
3 -1
fanforeffer
Ik hoop ook dat Zyech vertrekt,naar mannetje, Wil alleen geroemt worden om zijn 3 geniale passes ,maar je mag niks zeggen over de 7 verkeerde passes.Winnen doe je door hem ,verlies komt door die andere 10.
3 -7
Red Devil
En dat komt door zijn nagemaakte gedrad dat hebben we dinsdag ook weer kunnen zien in Luik toen Tadic scoorde en Tadic hem moest roepen om het mee te vieren.
3 -1
Babangida83
Het straalt van Tadic af dat hij Ziyech bij alles wil betrekken. Dus ik denk dat Ziyech op een gegeven moment wel over dat nummer 10 verhaal heenstapt.
1 0
Rentokill
Nog maar een keer: Er is GEEN gedoe om rugnummer 10.
4 0
Bobbaasje
Bruggink moet altijd stoken bij Ajax.
2 -1
Mr-MZ
Ik snap echt niet dat mensen Ziyech weg zouden willen hebben. Waarom in godsnaam? Geef me een gefundeerde reden? Niemand weet hoe hij daadwerkelijk in de selectie ligt tenzij je zelf in de kleedkamer zit.
5 0
PeterVKV
Wij kunnen alleen maar zien wat er op het veld gebeurt. En daar zien we dat hij nog steeds bij vlagen briljant is, maar ook heel erg voor zichzelf speelt. Veel meer dan onder Bosz. Tegen Standard stond hij daardoor heel diep want daar kan hij zich onderscheiden. Het verbeten mee verdedigen was er nauwelijks of niet meer bij. Dat geeft misschien aan hoe hij er zelf in staat, maar dat het niet goed is voor de team prestatie werd wel duidelijk.
0 0
Siemmie
Omdat hij simpelweg voor veel te veel onrust zorgt. Dat hebben we afgelopen jaar wel gemerkt, en dat zal komend jaar weer zo zijn als hij blijft. Die onrust is misschien niet binnen de selectie, maar sowieso wel binnen Ajax. Hoe hij in de selectie ligt kunnen wij niet over oordelen, maar het is wel duidelijk dat Ziyech een gigantisch ego heeft en zich overal te goed voor voelt. Kan me goed voorstellen dat sommige mensen (binnen Ajax) daar klaar mee zijn.
0 -1
WesleySonck
Bij psv hebben ze komend jaar ook ruzie wie de vrije trappen gaat nemen. Niemand wil ze namelijk nemen daar, omdat ze daarna zelf de bal uit de sloot kunnen vissen.
5 0
Genant
Ajax speelde tegen Sturm met welgeteld één nieuwe speler hahaha....De pers: "Ja kunnen ze met al die aankopen." Wat een idioten.
3 0
Mokum2018
Ik denk dat men bij Fox Sports stiekem hoopt op een vertrek van Arnold Bruggink, het aanblijven van de analist kan zorgen voor interne problemen binnen de analistengroep.
9 0
JanTa
Wat een grote onzinverhaal zeg en dat op basis van aannames en achterklapverhalen.
0 0
J3pp476
Is ook gewoon zo, tuurlijk hoopt Ajax dat hij vertrekt. Zorgt voor allerlei problemen binnen de selectie en met supporters. Hij wil zelf ook het liefst weg en je kan nog aardig aan hem verdienen terwijl de vervanger al in huis is. Het is echt niet voor niets dat hij z'n rugnummer kwijt is.
4 -7
AjaxCitizen
Problemen binnen de selectie? Wat praat je nou? Ziyech zit gewoon prima binnen de groep. En tussen de supporters en Ziyech zijn de enige die problemen zoeken dat kleine deel van de supporters die alleen maar kunnen zeiken.
3 -1
Babangida83
Ik vind Tadic op het middenveld veel minder extra's hebben dan op de vleugel. En sowieso, Labyad op de vleugel vind ik toch wat anders dan een type Kluivert, Tadic of Neres. Dat is meer een middenvelder en dus speel je eigenlijk nog maar met 1 buitenspeler als hij speelt.
0 0
RaynoFischer
Zoals?, volgens mij kan hij het prima met de rest van de selectie vinden ook de samenwerking met Tadic verloopt prima...
Op een paar gefrustreerde gasten na viel het ook wel weer mee, werd weer groter gemaakt dan het is, verkozen tot speler van het jaar door de supporters..

Hij wilt zelf idd weg, maarja blijkbaar zijn er nog niet de juiste aanbiedingen of clubs langsgekomen..
3 0
chrisjuhhh
Arie Koekwaus denkt ook dat Ajax hoopt op een vertrek van Ziyech , tevens verwacht hij een transfer van Neres , de Ligt , F de Jong , Tagliafico ergens na Pinksteren .

Arie Koekwaus zal jullie hier snel up dates geven , zodat er tenminste weer als kleine kinderen geroddeld kan worden en een hoop frustraties de wereld in kan helpen .

Ook zijn er al mond fluitjes te koop om eigen spelers , of trainers uit te fluiten , deze zullen rond de € 0,50 cent gaan kosten , maar Arie Koekwaus weet nog niet wanneer ze binnen zijn via Ali expres .

tot zover Arie Koekwaus

PS ja dit heb ik uit de 1e hand !!
4 -1
Stamhoofd
Denk dat hij hier best gelijk kan hebben. Ziyech heeft een enorm ego, die wil niet ondergeschikt zijn aan Tadic.
1 -2
Sulejmanibesteaankoopooit
Haha, die journalisten verzinnen tegenwoordig steeds gekkere verhalen.
0 0
Siemmie
Denk dat hij gewoon gelijk heeft hoor. Ziyech zorgde vorig jaar al voor veel onrust, en dat zal dit jaar weer opnieuw gebeuren als hij blijft.
0 -4
Jan Doedel
Bruggink anti-Ajax? Nee hoor hoe komt u erbij?
Vervelend stokertje en waardeloze analist.
3 -1
korem
Die gedacht heb ik eerlijk gezegd ook wat betreft Ziyech en tadic maar toch hoop ik dat ik er naast zit en Ziyech er juist van geniet en er nog beter van gaat worden. Vrije trappen zal tadic wel gaan opeisen denk ik en wel logisch want die van Ziyech zijn echt heel slecht (direct vrije trappen op goal)
0 -3
w86
Er is tot nu toe niets wat er op wijst dat Ziyech en Tadic het niet met elkaar kunnen vinden. Dat Bruggink deze situatie (twee technische topspelers in één team) niet kent van zijn geliefde PSV, zegt niet dat het fout moet gaan..
1 0
Joseph
Die schijt 7 kleuren, die weet ook dat zijn clubje geen schijn van kans maakt tegen deze ploeg. Verhaaltje is dus onzin.

De enige op wie PSV de hoop kan vestigen is Ten Hag, als die fouten blijft maken, hebben ze een kans dit seizoen.

Ik denk trouwens dat het heel fijn is dat er een extra mannetje, of 2 zelfs, bij zijn gekomen, Ziyech als enige mannetje lijkt mij niet gewenst. Ik denk dat tadic een geweldige leermeester is voor Ziyech.
2 0
Bijgoochem
Ouwehoer. Bij Madrid barst het van de mannetjes maar die winnen wel elk jaar de champions league
5 0
Sulejmanibesteaankoopooit
PSG bestaat ook uit alleen maar mannetjes en die winnen ieder jaar de league, hetzelfde geldt voor Juventus.
Maar in Nederland is er maar ruimte voor 1 mannetje per team!
1 0
Bocarra
De wens is de vader van de gedachte.
0 0
stefanzob
Wat een onzin zeg... Hij hoopt het misschien omdat hij een PSV-er is.

Overigens, voglens mij is voor vrije trappen Tadic geen kandidaat bleek wel uit de laatste wedstrijden. Dat is afhankelijk van de positie Ziyech of Schone.
0 0
Naoro
wat een onzin.. mensen moeten eens verantwoordelijkheid nemen voor wat ze zomaar de wereld inslingeren
1 0
laling
Professor Doctor Meester Bruggink spreekt het volk toe.................
3 0
AFCAwooz
Ik denk stiekem dat ze liever hebben dat Siem de Jong blijft voor die positie...
0 0
Wesl
Hoe dichter het sluiten van de transfermarkt, hoe gekker de media wordt...
0 0
Redrum
Ik denk stiekem dat Bruggink een beetje een kneus is.
7 0
mcatarinob
Ziyech is en blijft een hele goede voetballer. Vooral de samenwerking met Tadic is al mooi, maar zal nog beter worden. Ziyech heeft misschien een gebruiksaanwijzing, maar hebben we dat niet allemaal? Daar moet een coach mee om kunnen gaan.
2 0
EuforischeRealist
Ze halen Ajax en Bruggink door elkaar hier denk ik. De titel moet zijn; "Ajax: Bruggink hoopt stiekem op vertrek Ziyech"
11 0
jariafca020
Heeft iemand Bruggink ooit serieus genomen?
4 0
trodat4030
Misschien z'n vrouw wel.. Je weet wel, op z'n Postma's ;)
6 0
Bijgoochem
:D:D:D
0 0
pinballmagic
Nejuh
1 0
Leijtos
De media is weer bezig om een vuurtje te stoken. van Gelder ging dinsdag ook elke keer het ontwerp van de rugnummers aanhalen, nu Bruggink weer.
2 0
aanval86
haha ze proberen in alles te stoken in de hoop dat het toch mis gaat. lachwekkend.
2 0