Bergkamp over Klaassen: 'Kwaliteit komt altijd bovendrijven'

BVeenstra, 08-08-2018 om 13:00, 11739 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voormalig Ajax-trainers Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Peter Bosz geloven er nog altijd in dat ex-Ajacied Davy Klaassen kan slagen in het buitenland. De middenvelder vertrok ongeveer een jaar geleden naar Everton, maar in Engeland kwam hij amper aan spelen toe. Een transfer naar Werder Bremen moet zijn loopbaan weer tot leven wekken.

De Boer omschrijft Klaassen als 'een heel stabiele en verstandige jongen' en het aanvoerderschap bij Ajax was dan ook 'vanzelfsprekend'. 'Davy is een jongen uit de Ajax-school en dus van kinds af aan gewend aan prestatiedruk', zegt De Boer in de nieuwe Voetbal International. Volgens De Boer is het nu het belangrijkste dat de Hilversummer zijn vertrouwde niveau weer gaat halen.

'Ik hoop echt dat we de Davy weer gaan zien waar we in zijn Ajaxtijd zo van hebben genoten. Ik denk dat hij met Werder Bremen een goede keuze heeft gemaakt', vervolgt De Boer. 'Dat is altijd een goede club geweest en ze willen zich nu weer minimaal in de subtop mengen. In deze fase van zijn carrière is dit een mooi niveau voor Davy. Als dit goed verloopt, zal ook Oranje voor hem weer in beeld komen.'

Ook Bosz, die een jaar samenwerkte met Klaassen bij Ajax, heeft goede hoop op betere tijden. 'Davy is bij Werder binnengekomen als de recordaankoop. Dat brengt misschien druk met zich mee, maar daar kan hij volgens mij goed mee omgaan, zegt Bosz, die Klaassen een 'ontzettend sympathieke gozer' noemt. 'Bij Ajax heb ik gemerkt hoeveel respect hij kreeg van zijn medespelers. Door die combinatie van factoren. Hij kon de boel echt op sleeptouw nemen, dan werd er geluisterd. (...) Ik gun hem alle succes in Duitsland. Want echte teamspelers gun ik altijd het allerbeste.'

'Kwaliteit komt altijd bovendrijven'

Ook Bergkamp komt aan het woord over Klaassen. De voormalig assistent-coach van Ajax ziet in dat het verschil tussen de Eredivisie en buitenlandse competities steeds groter wordt. Daar komt nog eens bij dat Klaassen amper de tijd kreeg bij Everton en dat er met Sam Allardyce een trainer kwam die weinig opheeft met de Nederlandse manier van voetballen. Dat bij elkaar zorgt ervoor dat Klaassen maar weinig aan de bak kwam in Engeland.

Met zijn transfer naar Werder Bremen heeft Klaassen nu een uitstekende keuze gemaakt, zo vindt Bergkamp. 'Van oudsher vraagt het Duitse voetbal veel inhoud en loopvermogen. Daar is de laatste jaren de technische factor aan toegevoegd. Davy heeft dat allemaal in zich. Ik blijf erbij dat het uiteindelijk ook in de Premier League goed was gekomen met hem. Als hij iets meer de tijd en het vertrouwen had gekregen. De beste voetballers zijn degenen die zich overal kunnen aanpassen. Davy heeft veel kwaliteiten en ook mentaal zit het goed bij hem. Zelfs dan kan het een keer misgaan, zoals bij Everton om diverse redenen is gebeurd. Dat zegt voor mij niks over zijn potentie in een topcompetitie. Kwaliteit komt altijd bovendrijven.’

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Ik waardeerde voetballer Bergkamp maar van talent heeft hij echt de ballen verstand (zoveel was wel duidelijk).
0 0
Spuit11
Eindelijk gewoon voetballen voor Davy. Weg uit dat overschatte PL.
0 0
Schwalbino
Geen stylist en daarom door velen onderschat.
1 -2
Tscheu
Succes Davy !
1 0
Ajax27
Heeft ontzettend veel voor Ajax betekent met z'n enorme drive, goals en assists. Hopen dat Bremen en de Bundesliga beter bij 'm passen. Gun het 'm enorm!
2 0
AFCA1510
'Klaassen de nieuwe Bergkamp' jawel hoor, je zag 'm hier geregeld voorbij komen anno 2013.
0 -1
ram
Ja, leuk Dennis... Maar het probleem is nu juist dat Davy niet zo heel veel kwaliteiten heeft.
1 -4
JariHeijden
Hahaha! Echt, wat zitten hier soms een stelletje stumpers op dit forum!
0 0
Web
Want jij hebt met hem gevoetbald en getraind?
Hij heeft bijzondere kwaliteiten. En die moet je benutten
Maar waarom noem je Bosz niet?
2 -3
ram
Waarom noem jij Charlie Chaplin en Britney Spears niet? Ik vind je opmerking over Bosz ongeveer net zo random. En vanaf nu mag jij over niet één speler, ooit. nog een mening hebben...Goed? Want dat zeg je hiermee dus ook. Niet heel sterk kerel...

Ik heb jaren naar Davy gekeken en vind hem gewoon redelijk beperkt. Technisch zeer matig. Zijn grootste kwaliteiten zijn rennen, vliegen en schreeuwen. En hij kan een goal maken, absoluut. Ik vind het een soort schaduwspits die niet al te veel moet meevoetballen. Ik zeg niet dat hij voor bepaalde teams niet nuttig kan zijn; en dat is ook een kwaliteit.

Maar ik vind uitspraken als "kwaliteit komt bovendrijven" niet echt iets wat op iemand als Klaassen zou moeten slaan. Zoiets moet slaan op iemand als Dolberg.
2 -2
Ellende
Vind hem zelf wel kwaliteit hebben. Daarnaast neem ik het ook aan van iemand als Bergkamp.
0 0
Knalpot
Dennis hoef je niet te vertellen wat kwaliteiten zijn rammetje dat weet hij stukken beter dan jij.
1 -1
ram
Ik neem Bergkamp niet zo serieus en kan spelers zelf heel goed beoordelen. Of ben jij zo iemand die alles aanneemt van de zogenaamde "kenner"? Nu het je uitkomt is dat vast het geval maar als het je niet uitkomt, spreek jij de kenners ook tegen - daar ben ik van overtuigd.
1 -1
gras
Mooie steunbetuiging. En ik gun Klaassen zijn sportieve revanche.
1 0
Ajax412
Hij heeft zeker kwaliteiten die in het internationale voetbal gevraagd worden in alle teams, alleen niet de kwaliteiten van een spelbepaler of sterspeler. Als een team hem naar zijn kracht gebruikt en de creativiteit niet van hem uit hoeft te komen, gaat hij zeker nog slagen. Ook is de Duitse competitie zeker geschikt voor hem, dat had ik sowieso een meer logische tussenstap gevonden op de weg naar de Premier League.
2 0
Ar
Bergkamp's eerste seizoen bij Inter was ook niet zo een succes.
Pas bij Arsenal vond hij zijn draai weer.
Je moet het geluk hebben een club te vinden die bij je past.
Vond Everton ook niet bij Klaassen passen. Onduidelijkheid over wat nou zijn beste positie is helpt natuurlijk ook niet. Klaassen-Rooney leek een leuk aanvalsuo, maar Klaassen wordt natuurlijk meer gezien als een echte middenvelder.
3 0