Belgische media vinden Ajax 'dodelijk efficiënt'

BVeenstra, 08-08-2018 om 11:25, 16772 views, Belgische pers | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

In de Belgische pers schrijft men daags na de wedstrijd tussen Standard Luik en Ajax (2-2) in de derde voorronde van de Champions League voornamelijk over 'de dodelijke efficiëntie' van de Amsterdammers. De Belgen vinden dat Ajax beter met de kansen omging dan Standard Luik.

'Standard domineerde in de eerste helft, maar Ajax was met twee goals uit net zo veel kansen zéér efficiënt', schrijft men bij Het Laatste Nieuws. 'Tien minuten voor de rust kwamen ze een tweede keer opzetten. Een lange vrije trap belandde bij Neres, die tikte terug tot bij Tadic. De Serviër mocht de bal goedleggen en trapte overhoeks binnen. Twee kansen, twee goals. Elk moment van verzwakking werd afgestraft door de Amsterdammers. Dodelijk efficiënt, daar lag het verschil in klasse. Want, zó indrukwekkend was Ajax ook niet.'

Bij Het Nieuwsblad wordt gesproken over een groot verschil in technisch vermogen in het voordeel van Ajax. 'Het spel van Ajax lijkt soms op arrogantie zoals het quasi volledig op zijn techniek rekent. Maar als de tegenstander, zoals gisteren even het geval was, een tijdje niets meer voor elkaar krijgt, is het wel aangenaam om naar te kijken.'

Overigens miste Ajax in Luik nog behoorlijk wat kansen. Zo was er in de eerste helft het moment waarbij Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar alleen op Standard Luik-doelman Guillerme Ochoa en na rust waren er goede kansen voor Hakim Ziyech, Lasse Schöne en nogmaals Huntelaar.

In stijl het nieuwe seizoen binnen? Koop een WZAWZDB-zonnebril of bekijk de andere producten in de AS Webshop.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
In mijn ogen werd Ajax laconiek nadat de 3-0 er al tijden aan zat te komen en juist daardoor viel hij aan de andere kant. Die Belgen gaven de schijn en ze opgaven en Ajax trapte daar weer eens in. Ajax moest die wedstrijd killen, maar men dacht dat we wel weg zouden komen met een foutje hier en daar. Vooral bij de jonkies zie je dat vaak gebeuren.
0 0
chrisjuhhh
De scheids speelde een te grote rol in deze wedstrijd en ook al die drink pauzes is niet bevorderlijk voor je ritme maar logisch gezien die 32 graden .

Woensdag wordt het 20 graden in de avond en in een volle JC Arena plus zwaar gemotiveerde spelers Ajax .

zou zomaar eens een 4 - 0 kunnen worden al denk ik een 3-1
0 0
NouridolbergNeres34
Als huntelaar die 2 100 procent kansen had afgemaakt en ziyech ook op scherp schoot dan waren we dodelijk efficient geweest en gingen we met een dikke zege naar huis. Deze pot was alles behalve efficient.
2 0
mistermiyagi
Ik zag toch een andere wedstrijd, Ajax was de betere in de eerste 50 min..
2 -1
Joseph
Als ze dodelijk efficiënt waren, had Ajax er 6 gemaakt.
5 0
behangdelul
Volgens mij hebben we gisteren iets van 8 100% kansen gehad en nog wat kleinere. Thuis draaien we die gasten helemaal lijp met 3-1!
1 0
Ferd
Dat domineren van Standard in de eerste helft, is dat een Belgenmop? En als Ajax echt dodelijk efficiënt was dan had het met rust 0-4 gestaan en na de wedstrijd 2-7
4 0
ram
In vergelijking met alle zwabberschoten van Standard, waren we in de eerste helft inderdaad dodelijk. Maar in vergelijking met topploegen, is onze afronding natuurlijk dramatisch.
3 0
insectenverdelg
Dat domineren is op t balbezit bestempeld. Als je over se gehele pot gewoon naar grote kansen kijkt heeft Ajax mwer gecreëerd sterker nog in de 2e helft stond t vizier van ziyech en Klaas juist niet ip scherp. Zulke kansen heeft Standard noet gehad. .
0 0
Horrontelli
Ah, de Belgen trekken de arrogantie-kaart maar weer eens.
0 -2
Ajax412
We hebben wel een heel goed team hoor. De verdediging heeft goede spelers, al waren de backs gisteren wat flets. Op het middenveld staan gewoon ook goede spelers, maar Schöne moet broodnodig vervangen worden door Donny en in de aanval staat gewoon zeer veel kwaliteit. Ik zou graag zien dat Ziyech zijn spel meer balanceert en gewoon zijn momenten kiest, want hij brengt nog veel mensen onnodig in gevaar. Ook was de inzet in de duels gewoon slapjes, dat móet gewoon anders... Als dit team voor een overwinning vecht, kunnen ze elk team verslaan, zeker in de Eredivisie en de komende voorrondes, maar dan moeten ze wel knokken in de duels. Wat je ook zag op het middenveld was dat er twee pure voetballers voorin stonden, maar geen loper die gaten trekt en vuil werk opknapt. Dit is iets wat Donny wel doet in tegenstelling tot Schöne. Als je deze voor elkaar vervangt, kunnen Ziyech en Frenkie zich zoveel beter etaleren. Donny en Frenkie kunnen dan ook moeiteloos van positie switchen.
0 0
Redrum
Ja dat lijkt mij ook de meest logische wissel. Ik heb alleen het idee dat Ten Hag dit anders ziet. Die zie ik er voor aan om volgende week dinsdag ijskoud weer met Schöne te starten.
0 0
Dexy
Blind op 6 en Frenkie terug naar LCV zou ook een stap in de goede richting kunnen zijn.

Hoewel Daley gisteravond zijn taken prima uitvoerde, is hij gewoon totaal geen centrumverdediger. Op 6 komen zijn kwaliteiten juist wel bovendrijven (sterke passing, positioneel goed). En Frenkie is juist beter als hij de vrijheid heeft om in te dribbelen en ruimte voor zich heeft, dus op 4.

Bovendien hebben we met Frenkie als LCV in driekwart jaar maar iets van 6 tegengoals gekregen. Dus defensief staat het ook een stuk beter als Frenkie achterin staat, ondanks dat hij verre van een gebruikelijke CV is.
1 0
de-Ajacied
Mee eens, dat Blind beter tot zijn recht komt op 6. Maar dan moet je niet op het middenveld ook nog Schöne of Eiting erbij hebben. Dan heb je 3 dezelfde type spelers, intelligent goed aan de bal maar geen duelkracht, diepgang, niet veel scorend vermogen en helemaal geen snelheid.
1 0
Dexy
Daarom moet je ook met de punt naar achteren gaan spelen, met één van hun (Blind, Eiting of Schöne) op 6. Op rechtshalf Donny en op linkshalf Frenkie en Ziyech doorschuiven naar rechtsbuiten.

Tegen zwakkere ploegen zou je eventueel ook nog wel met Ziyech op het middenveld kunnen spelen en Frenkie als inschuivende 4.
0 0
Ar
De Boer, Bosz, Keizer, Ten Hag, ze stelden allemaal Lasse op.
Maar ja, die clowns kunnen er natuurlijk weinig van.
0 -2
Ajax412
Een coach moet natuurlijk constant gokjes wagen in zijn keuzes. Kiest hij voor de ervaring en trap van Schöne? Of kiest hij voor het talent en de onbevangenheid van Donny? Als die vrije trap er net wel in krult, heeft hij goed gegokt. Een coach in zwaar weer houd natuurlijk ook rekening met welke keuze het hardst afgestraft word door fans en media. De "veiligere" keuzes voor de publieke opinie zijn natuurlijk die van het conservatievere, de keuze van de ervaring dus. Toch zou ik op basis van deze wedstrijd volgende week voor Donny kiezen, ook omdat je voor de publieke opinie beter in kunt grijpen na zo'n vertoning.
1 0
ETM
Nouja het destijds op 6 zetten van Bosz was helemaal geen 'veiligere' keuze. Voor de publieke opinie moest t toen Riedewald of Bazoer zijn. Schone was puur een keuze voor voetbal.

Ik vind trouwens dat Schone nu onterecht op dit forum wordt afgefikt. Schone is nooit een goede controleur geweest in een situatie zoals die van gisteren. Hij was gistereren ook geen 6. De keuze voor Schone ansich was niet gek ook met de wedstrijden tegen Sturm Graz in het hoofd. Ik vind dat hij een beetje het pispaaltje is nu te midden een voltallig middenveld dat geen grip had op de tegenstander. En Schone lijkt altijd 1 van de eerste die in die zelfde publieke opinie onder vuur ligt.
2 0
Ajax412
Dat komt omdat Schöne er ook in voorop loopt om te slapjes te acteren in allerlei situaties. Zet hem een half jaar op de bank en ineens kan hij weer knokken. Schöne verandert gewoon in een slaper als het te makkelijk lijkt te gaan voor hem.
0 0
KlasseLasse
Dinsdag allemaal sjaaltje mee of een vlag! dan gaan we er een heksenketel van maken!
0 0
Jaridebeste
Haha dodelijk efficiënt? De eerste helft legt Tadic de bal op Huntelaar terwijl hij zelf in een uitstekende positie stond om te scoren, de tweede helft een enorme kans gemist door Ziyech en ook op 1-2 stand moet Huntelaar die bal gewoon voorgeven op Labyad en dan is het 1-3. Dat zijn 3 enorme kansen gemist. Dat kan ik niet bepaald dodelijk efficiënt noemen.
Neemt niet weg dat Ajax natuurlijk bij vlagen volkomen overlopen werd en Standard ook kansen miste en je uiteindelijk nog goed weg komt met 2-2 gezien het veldspel. Maar normaal gesproken maak je gewoon 0-3 en dan is het gespeeld. En als Ten Hag beter opgelet had, had hij veel eerder ingegrepen en gewisseld op het middenveld. Iedereen zag na die misser van Ziyech de doelpunten van Standard aankomen maar hij kennelijk niet.
2 0
AjaxBaggio
Klopt.
Standard was voetballend echt niet zo speciaal. Maar ze speelden wel met veel passie en strijd.
Dat mis ik toch bij Ajax. Bij Ajax moet alles voetballend en mooi. Maar als het even niet loopt, zijn we de weg helemaal kwijt. En kan elk middelmatige ploegje van ons winnen.
5 0
tomtiedom
Wat ik wel opvallend vond, want tegen Sturm Graz (ok ok...mindere tegenstander) waren ze fysiek juist meer dan aanwezig en werd er op het middenveld bv. door Schöne er goed ingekleund.
1 0
Redrum
Ajax heeft zich weer eens ouderwets af laten troeven op felheid en passie. Nou hoop ik dat dit gisteren ook met het weer te maken had, maar ik word er niet vrolijk van. Je kan nog zoveel kwaliteit hebben, maar als een tegenstander feller en agressiever is dan kom je toch in de problemen.
3 0
BillSplate
Houd er ook rekening mee dat ze op een groter veld spelen en dat zijn ze niet gewend. De ruimtes tussen de linies moeten dan echt compact blijven. Nou is Barcelona andere koek, maar in Camp Nou hebben we het ook gemerkt. Zo'n groot veld zijn we gewoon niet gewend.

Daarnaast was communiceren niet echt mogelijk vanwege het geluid vanaf de tribunes. Ze hadden tijdens de drinkpauze meer elkaar moeten wijzen op de afspraken en Ten Hag had Schone er eerder uit kunnen halen. Is wel weer een wedstrijd waarin ze een hoop geleerd hebben. Standard is een stuk fysieker, maar toch redelijk goed tegen gespeeld in die heksenketel.
0 0