AD: 'Gaat Ziyech nog wel vertrekken deze zomer?'

BVeenstra, 27-07-2018 om 07:10, 61527 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Bij het Algemeen Dagblad vraagt men zich hardop af of Hakim Ziyech deze transferzomer nog wel gaat vertrekken bij Ajax. De krant schrijft dat aan zowel blijven als vertrekken inmiddels meer haken en ogen zitten dan in mei.

Ziyech zou volgens het medium een club van het kaliber AS Roma nastreven als volgende werkgever. 'Hij weet dat clubs uit die categorie verregaande belangstelling hebben. AS Roma kocht deze maand heel veel spelers, maar Ziyech zat daar (nog) niet tussen. Zijn prestaties op het WK hielpen niet mee. In de drie wedstrijden met Marokko kon hij zich nauwelijks onderscheiden', schrijft de krant, die er ook op wijst dat Ziyech in mei al aangaf dat een minder WK in zijn nadeel kan werken.

Ondertussen vinden er genoeg transfers plaats deze zomer. Zo vertrok AZ'er Alireza Jahanbakhsh voor een bedrag van 25 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion. 'Ajax-directeur Marc Overmars zal het hebben gezien. Hoeveel is Ziyech van een internationaal meer gerenommeerde club als Ajax dan wel niet waard?'

Voor de grote clubs in het buitenland begint de tijd inmiddels wel te dringen. Zo sluit de transfermarkt in Engeland over een kleine twee weken, terwijl de markt in Italië op 18 augustus sluit. Spanje en Frankrijk zijn wel 'gewoon' geopend tot en met 31 augustus. 'Kiest Ajax ervoor om Ziyech in elk geval te houden tot de kwalificatie voor de Champions League is veiliggesteld, dan kan hij alleen nog maar worden getransfereerd naar Spanje of Frankrijk. Het laatste voorrondeduel voor de Champions League (als Ajax na Sturm Graz ook Standard Luik zou verslaan) is op 28 augustus.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JenkieDeFrong
jongens jongens jongens, waarom lees ik hier zo ontzettend veel haat jegens een van onze beste spelers?? ik gun hem de juiste stap, maar ik denk dat we God op onze blote knietjes mogen danken als hij hier op 1 September nog onder contract staat
1 0
Remark
Nee Jenkie, ik ben toch bang dat het Hakim is die God op z'n blote knietjes mag danken als er zich nog een grote club voor hem aandient. De scouts hebben allemaal gezien hoe hij voor z'n WK-examen is gezakt en een aardig wedstrijdje tegen de FC Bal-op-het-dak zal daar echt niks aan veranderen.
0 0
hallo1
Valse hoop.

Er komt dadelijk echt wel een club die 30-35 miljoen betaalt en dan laat Ajax hem gaan. Dat is ook de afspraak die Ajax en Ziyech gemaakt hebben 2 jaar geleden.

Interesse in Ziyech valt voor hemzelf denk ik wel erg tegen. Ik had dat wel al een beetje verwacht. Op de positie waar Ziyech staat kun je het in Duitsland, Engeland, Spanje of Italie niet veroorloven om zo veel ballen nonchalant te verliezen. Het is wel iets beter geworden, maar nog niet waar het zijn moet. Ze zouden hem dan alleen halen om op de flank te zetten, maar dan heb je al snel een beter alternatief. Niettemin verwacht ik dat er wel 1 of 2 clubs een bod gaan doen straks.

Ik ben vooral benieuwd of Ajax nog wat gaat doen als Ziyech vertrekt. In principe kun je Labyad doorschuiven, maar dat betekent wel dat je weinig meer achter de hand hebt op de bank.
1 0
Goldsammy
30-35 M, je bent niet goed man....Je mag blij zijn als je de 12 haalt.
0 -10
31xAjax
Anders dan de gemiddelde Ajax supporter, die na woensdag weer helemaal lyrisch zijn, kijken internationale scouts iets verder.

Ziyech speelde woensdag best aardig alhoewel het beter oogde dan het daadwerkelijk was. Een goede goal, met wat hulp van de keeper, een aantal ti ta tovenaar acties, die eigenlijk overbodig waren want veel leverde het niet op.

Verder in de eerste helft toch weer 16x!!! balverlies, een aantal dat de 2e helft bijna evenaarde. Dat is exclusief dieptepasses en voorzetten die niet aankwamen....,

Nee, ik zie Ziyech nog niet vertrekken, zeker niet naar de Europese (sub)top....
0 -10
JCr14
Een scout let op balcontrole, inzicht, mentaliteit en creativiteit.
En alles is top.

Klopt hij wil af en toe teveel. En hij kan wat raar overkomen. Maar zelfs Balotelli is bij de top terecht gekomen.

Je zag ook meteen dat Ziyech veel eerder een bal afgaf met Tadic erbij.
3 0
Rentokill
...aldus onze eigen internationale-scout-kenner
3 -1
Afca85meer
Ziyech moet eens stoppen met denken dat wij als supporters allemaal dom zijn. Dat verhaal dat het iets met Cabral te maken heeft geloof ik voor geen meter. Hij verzint dat alleen maar omdat hij weet dat hij eigenlijk niet openlijk kan aangeven weg te willen. De kans dat de supporters hem dan weer links laten liggen (helemaal icm met verleden) is dan groot. Aangezien er nog geen clubs concreet zijn is de kans aanwezig dat hij toch bij Ajax blijft. Dat weet hij ook.
1 -5
Biss
Volgens mij is het niet meer dan een gebaar wat hij wel vaker maakt met zijn hand. Bijna op elke foto maakt hij dit zelfde gebaar.
Schöne zwaait bijvoorbeeld met zijn wijsvinger in de lucht als hij scoort, zoeken we ook niks achter toch?

...Wat een drama
1 0
Rentokill
Hahaha, al die wijven hier die zich druk maken om 'het gebaartje' na zn goal zijn stakkers. Eindelijk weer eens een speler die niet in t gareel loopt. Die eigenzinnigheid zie je ook in zn spel. In ieder geval is hij niet nep. Hij is wie hij is, binnen en buiten het veld. Ajax heeft juist meer van dit soort gasten nodig. Eigengereid. Gogme heette dat vroeger.
3 -2
A-west
Lekker schelden naar je eigen supporters. Lekker man.
0 0
JordyAjacied
Ach wat hij doet moet hij weten maar gooit wel lekker zijn eigen ruit in betreft zijn carrière. 25 jaar en nog steeds geen enkele topclub die vol voor hem gaat, en geen enkele subtop club durft het tot nog toe aan. Hij moet zich toch gaan afvragen waarom veel Ajax spelers wel al die belangstelling hebben, ach dan voetbalt hij toch zijn hele carrière bij zijn geliefde Ajax, vind ik niet erg, hou van zijn kwaliteiten als speler als persoonlijkheid is het een eng mannetje.
0 -2
MSwertz92
Het grappige van ziyech vind ik dat hij zegt wat hij denkt en het dan raar vinden dat mensen hem als lastig bestempelen, terwijl als iemand over Ziyech eerlijk is (Het gefluit na vrije trap nummer 48 mis schieten met zijn kwaliteiten) is meneer opeens beledigd. Maar goed :p
2 0
RedFeather
Oke, maar Ziyech mag tot de winterstop geen CL spelen bij een ander team, als wij ook de CL halen. En stel dat we overwinteren, mag hij het hele seizoen geen CL spelen bij zijn eventuele nieuwe team.
Even hypothetisch, wanneer een CL club nu gaat onderhandelen is het in Ziyechs belang dat Ajax geen CL haalt.
Ben me ervan bewust dat het wat ver weg lijkt, maar gezien de situatie (loting, kwaliteiten van Ziyech) lijkt zo'n situatie helemaal niet ondenkbaar.
0 0
Whazzza
Scherp. Maar zowel Ajax als hijzelf zullen hier ook aan denken en over praten voordat hij bijtekent mag je hopen.
0 0
PJSM
Ziyech moet gewoon blijven wordt gouden koppel met Tadic en heeft dan volgend seizoen de clubs voor het uitzoeken en niet alleen dat schijt Roma.
2 -1
JordyAjacied
Ziyech heeft op zijn insta alweer effe laten weten wat hij vind van de mensen die zeiden dat hij dat telefoon gebaar deed omdat hij gebeld wilt worden. Zijn teksten zijn ‘Don’t talk, if you don’t know’ ‘#commotiestichters’ ondertussen doet hij in dat filmpje dat gebaar. Het was inderdaad ook niet omdat hij gebeld wilt worden. Het heeft iets te maken met Cabral, verder weet ik het ook niet. Maar dit soort dingen lokken het weer uit om uitgefloten te worden.
2 -2
Afca85meer
Het gebaar van niet praten is toch echt heel anders dan dit gebaar. Vinger voor de mond of een hand voor je mond die open dicht gaat.
Dit is gewoon een lul verhaal van Ziyech omdat hij weet dat dit niet goed valt bij de supporters mocht hij toch blijven. Dom van hem, maar nog dommer om te denken dat wij supporters blind zijn.

Ik heb graag dat hij blijft, maar zijn gedrag en reageren ben ik wel een beetje klaar mee.
1 0
RedFeather
Smap die minnen niet. Gewoon een geitelijke constatering. Hij doet werkelijk 0 zijn best goed in het pulletje te vallen. Wordt hij toegezongen of tot beste speler gekozen: 'dat is weleens anders geweest'. Er waren een paar kereltjes die hem uitfloten, het merendeel liep met hem weg.
Je kunt dit wel omkeren: waarom zou het normale publiek geen fatsoenlijke behandeling door een speler mogen verwachten? Meneer Ziyech binnen en buiten het veld: een wereld van verschil.
2 -2
JordyAjacied
Die minnen boeien me niet, wil alleen iets delen voor mensen zonder Instagram. Hij heeft het trouwens alweer verwijderd, of heel veel haat dm’s of op het matje geroepen door zijn management, of hij kreeg zelf het verstand om te bedenken dat dit hem weer niet gaat helpen voor een transfer en bij het het eventueel nog een jaar spelen bij Ajax, Ziyech heeft 800.000 volgers. Iedereen kijkt mee dus slim is hij niet. Die jongen heeft een hele grote ego, er mag niks maar dan ook niks gezegd worden of meneer is bedroefd, neem een voorbeeld aan Daley, gehaat en nu o zo geliefd!
0 0
T.reckveugel
Dol op aandacht. Bij ieder doelpunt een gebaar, ophef, hielenlikkers die dat gebaar gaan duiden, hopen dat hij blijft, mensen die wel nadenken mogen niets zeggen, anders gaat hij misschien weg, veel te veel eer. Lekker weg en ergens anders weer hetzelfde gezeik
2 0
ETM
Gezeik voor de lui die ermee zitten. Ontzettend boeiend allemaal hoor, maar ik wil goede en mooie spelers zien bij Ajax, Ziyech is er 1. Zo denk ik erover na. En als het nou een naar mens zou zijn, maar dat lijkt, als je wat verder dan je neus lang is kijkt, geenzins het geval.
1 -1
koppendicht
Ach, Zyiech is een beroepsprovocateur. Die vindt het net als Derksen en Trump leuk om mensen te provoceren. Dus we hoeven geen medelijden met hem te hebben.
2 -1
RedFeather
Freek Jansen zegt dat hij op zeker weggaat
0 0
insectenverdelg
Freek Jansen zegt ook dat dit de sterkste selectie ooit is van Ajax.......
0 0
mickey2602
En ik zeg dat je absoluut helemaal niks met zekerheid kan zeggen tot 1 september.
3 0
Ajax412
Alleen Aad de Mos kan dingen met zekerheid zeggen vóór 1 september.
2 0
RedFeather
Ja ik wacht nog op zn filmpje. Tot die tijd ga ik bij gebrek aan beter maar op Freek af.
0 0
Starring
Beste heer Overmars, graag aan Ziyech een sterk verbeterende contract (tekengeld) aanbieden met aantrekkelijk ingebouwde vertrekclausules. Hakim Ziyech wordt er niet alleen financieel beter van, ook sportief zal een jaartje Ajax hem geen windeieren leggen.
Niet alleen groeit hij door met betere spelers om zich heen, met een titel op zak, waarvan hij de bepalende factor was, komt hij ook anders binnen (lees: meer status) bij z'n volgende club.

Win-Win-Situatie. Met zoveel toptalent in de selectie moet je hoge ogen gaan gooien.
1 -2
Nosky
Als Ziyech blijft, en de rest blijft ook compleet, dan zeg ik mijn abonnement op FOX op.
Kijk ik de wedstrijden van Ajax wel op PornHub.
10 0
4xEC1
Hoe verzin je het haha
0 0
Goldsammy
Hoe bedoel je ? Prima site toch ?
0 -1
Bjorn
Als de juiste club komt die de prijs betaalt, is hij gewoon weg. We kunnen dus alleen maar hopen dat die club niet komt.
2 0
de-Ajacied
Als Ziyech zou blijven halen we zeker CL en de titel. Hij is dit jaar sterker dan ooit. Samen met Frenkie, vd Beek, de Ligt en Tadic echte Europese topspeler.
Maar ja als hij echt weg wil en er is een grote club die meer dan 40 miljoen biedt wordt het lastig
3 0
Ajax412
Zal ook aan de club liggen en het plan dat ze met hem hebben. Ziyech heeft meermaals aangegeven weg te willen, maar wel alleen als het totaalplaatje goed voor hem is. Met de huidige bewegingen bij Ajax, zijn tegenvallende WK en de wat twijfelachtige houding van andere clubs neigt het ideale plaatje steeds verder naar Ajax. Als hij dan ook nog een paar wedstrijdjes zo lekker vrij mag voetballen en zo'n goede klik blijft hebben met Tadic, zie ik hem zelf ook wel willen blijven. Als er een goede club komt die echt een plan met hem heeft, gaat hij natuurlijk wel.
0 0
Montana
Tadic laat hem ook beter spelen. Eerst moest alles van hem komen. Nu heeft hij Tadic voor zich en Frankie achter zich. Acties mislukten vorige seizoen ook vaak omdat niemand hem 'snapte'. Als hij speelt met Tadic zoals de laatste 10 minuten tegen SG dan kan hij volgende zomer naar een club groter dan AS Roma.
0 0
Ajax412
Ja precies, plus dat Blind er ook nog bij staat om zijn slordigheidjes op te vangen en de stabiliteit van het team te verbeteren. Voor alle basisspelers is het heel gunstig om nu te blijven.
0 0
JBxxx
Zie Liverpool nog wel terug komen
0 0
tmvde
In Engeland sluit de markt al op 9 augustus, dus die moeten dan wel snel zijn.
0 0
Web
Ik zou graag zien dat Ajax Eiting uitleend aan AZ
Dat is een ploeg waar hij zich kan doorontwikkelen.
Met deze selectie komt hij te weinig aan spelen toe.
Wel pas op de laatste dag, ivm Ziyech en zelfs Frenkie
1 -4
Godenzoon24
Of Groningen. Hebben we goede ervaringen mee en voor hem gegarandeerde speeltijd.
0 0
Bky
Ik denk niet dat AZ voor ons op gaat leiden. Denk dat het zeker ook niet goed is voor Eiting om even op de laatste dag nog naar AZ te gaan. Die jongen gaat genoeg spelen dit jaar.
1 -3
Ajax412
Eiting moet hier blijven, dit is de enige club waar hij de steun en het spelsysteem heeft waarin hij past. Bij elke andere club moet hij veel te vaak omschakelen en is hij te vaak de onderliggende partij. De enige club zou inderdaad AZ zijn, maar die hebben ook financieel meer baat bij het speeltijd gunnen aan eigen talent.
0 0
Godenzoon24
Dat is nu juist zijn zwakke punt. Kan hij dat mooi verbeteren.
0 0
Ajax412
Totdat hij na 5 wedstrijden op de bank beland en compleet stil komt te staan.
0 0
Luie
Eiting is al opgeleid. Dit zou meer een werk stage zijn
0 0
Bky
Stage betekenis: onderdeel van een opleiding waarin je de praktijk leert.
0 -1
Raoul14
Zijn quasi ongeïnteresseerde houding voor de camera en zijn gebaartjes neem ik op de koop toe, wat een geweldige voetballer!
3 -1
Goldsammy
Samenvatting: Hij is een lul maar kan leuk een pass geven. Zo bepalend is hij niet.
0 -1
Michelinho
Een half jaar zou ook mooi zijn. De UEFA heeft ook de regels versoepeld omtrent transfers in de winterstop en daarna toch in de CL mee mogen doen voor een ander team.
Kan hij mooi Ajax helpen de CL te bereiken en doordat het team de tijd heeft gehad zich te vormen is het na de winterstop niet zo'n aderlating als hij vertrekt. En wellicht dat zijn marktwaarde dan ook weer wat hoger ligt.
1 0
tomtiedom
Domme vraag misschien en laten we ons nog niet rijk rijkenen, maar korte vraag: is er al bekend welke clubs je in de play-off/4e voorronde kunt treffen?
0 0
JariJari
Als basel door de 2de voorronde komt:

1. Winnaar Benfica (POR) v Fenerbahçe (TUR)
2. Winnaar Basel (SUI) v Spartak Moskva (RUS)

Als Paok door de 2de voorronde komt (en Basel dus uitgeschakeld wordt):

1. Winnaar Benfica (POR) v Fenerbahçe (TUR)
2. Winnaar Slavia Praha (CZE) v Dynamo Kyiv (UKR)

Dus 6 opties vooralsnog. Alleen Benfica zou echt kut zijn, Slavia het makkelijkst en de rest is vergelijkbaar.
0 0
***1900***
Basel kan ook nog een lastige horde vormen hoor.
1 0
JariJari
Lastig zijn ze bijna allemaal. Maar ik vind Benfica er ver bovenuit steken.

Vind je Basel trouwens niet vergelijkbaar met Fenerbahçe, Spartak Moskva en Dynamo Kyiv qua moeilijkheid?

Moeten trouwens thuis eerst PAOK uitschakelen na de 2-1 uit nederlaag in de 2de voorronde.
0 0
***1900***
Basel werd afgelopen seizoen 2e in een poule met ManU, Benfica en CSKA Moskou. 5-0 thuis tegen Benfica en ook met 1-0 van ManU gewonnen. Spelen de afgelopen jaren bijna vast in de CL en hebben soms mooie resultaten tegen goede tegenstanders.

Overigens zie ik ze het tegen PAOK nog wel goedmaken. Uit 2-1 verliezen is zeker niet optimaal maar dat kan nog alle kanten op in eigen huis.
1 0
JariJari
Ik ben al begonnen met duimen voor Slavia ;)
0 0
ajaxrosenberg
Vanuit de voorrondes blijven er vier clubs over die onderling uit maken wie de tickets krijgt. Dus dat kunnen dan uit mijn hoofd clubs als Fenerbahce, Benfica, Basel, Dinamo Kiev (allemaal afhankelijk van de voorgaande voorrondes).
0 0
hagyajax
Ziyech wil denk ik 100% vertrekken. Als je na je doelpunt met telefoongebaren naar de camera loopt.
Zeg je eigenlijk, bel mijn zakenwaarnemer... ben nu nog te koop.

Qua voetbal een gemis voor ajax, qua karakter,... mag ie van mij weg.
1 -11
MosesD
Hahaha, telefoongebaren.....
0 0
Maxwell_5
Ik heb een soortgelijk gevoel met Suarez, die maakt na zijn goals continu revolver schietbewegingen waarmee hij eigenlijk zegt tegen de wapenindustrie te zijn, maar dat het hem niks kan schelen wat Trump er van denkt.

Begrijp me niet verkeerd, want ik zie die jongen graag voetballen, maar waarom hij zich niet gewoon focust op het spelletje is mij een raadsel.
4 -3
AjaxYahudi
Niemand die jouw sarcasme doorziet ;)
1 -1
Maxwell_5
Ssstt... ons geheim ;)
0 0
Ajax4proud
?Hangloose misschien ^^.
1 0
Bky
Het is een fortnite celebration. Hotline bling ofzo (ik bedenk het ook niet). Heeft denk ik verder weinig met transfers te maken. Griezmann doet hetzelfde na een goal bijvoorbeeld.

Maar ik denk als supporters achter elk dingetje weer iets gaan zoeken, dat Ziyech er weer snel de pest in krijgt en daadwerkelijk weg wil.
2 -2
AFCA-B93
Als je je een beetje verdiept in Ziyech dan weet je dat hij dit al weken op Instagram doet met z'n vrienden. Is gewoon net zo'n gebaartje als die 'doe dannnn' vinger naast z'n hoofd. Heeft dus vrij weinig te maken met telefoneren voor een transfer
9 0
korem
Dat mag je niet zeggen, hoe durf je over zijn karakter te zeiken als hij voetballend dingen laat zien wat van wereld niveau is !!
1 -3
T.reckveugel
Dat durft hij omdat Ziyach vorig jaar nou niet de meest aangename houding aannam tegen het publiek. Het was niet het hele stadion dat floot, weet zeker dat er meer dan alleen dat groepje klaar was met het verongelijkte gedrag
0 0
Montana
Ik denk dat Ziyech ergens wel wilt blijven. Maar aan de andere kant komt hij mij best over als een 'trots' persoon. Met andere woorden, nu blijven zou 'een teken van zwakte' zijn. Zelf aangeven dat je weg wilt, supporters die je (onterecht) uitfluiten... Hij speelt geweldig maar ik heb ook het idee dat hij dit doet meer om aan de supporters wil bewijzen dat ze niet moeten zeuren ipv spelen om het team/jezelf beter te laten zijn. (korte termijn resultaat is het zelfde, een goede speler. lange termijn resultaat is dat er geen loyaliteit is)

Ik hoop dat hij blijft maar ik kan me ook voorstellen dat zn 'eergevoel' de overhand heeft.
2 -2
Goldsammy
Mounir El Hamdaoui 2.0.....Zegt genoeg toch?
0 -1
Amp
Zou super zijn als hij blijft, en samen met tadic en neres achter de spits eindelijk voor beweging, effectiviteit en frivool voetbal kan zorgen. Zet erachter dan maar een stevig controlerend en voetballend blok achter om het risicovolle spel van de voorste vier te compenseren.
Als hij weggaat zal ajax op zeker wel een nieuwe speler erbij moeten halen, op de bank en in jong heb je zo een type niet, of Labyad moet ineens gaan verrassen. Tadic wordt wel aangeschreven als de vervanger, maar zie Bandé/Lang/Labyad op linksbuiten of 10 niet hetzelfde brengen als Tadic en Ziyech.
2 0
korem
als Ziyech blijft hoop ik dat hij ook dat vervelende uit zijn houding en ook dat laconieke uit zijn spel haalt. Ook zou ik hem de vrije ballen en corners niet meer laten nemen soms legt hij super balletjes weg vanuit het veld maar corners en vrije trappen vind ik matig en als ik dan 2 voorzetten zie van tadic afgelopen wedstrijd lijkt me dat de nr 1 in de lijst. Ziyech het is echt zon speler waarvan ik kan genieten maar op de een of andere manier toch het idee heb is hij nu wel echt zo goed !
1 -6
Amp
Als ZIyech blijft, hoop ik dat die fluiters en negatievelingen en zeikstralen over zijn houding thuisblijven en/of vooral niet juichen als hij scoort of een assist geeft. Verleden heeft uitgewezen dat er meerdere spelers met het niet "standaard blonde lieve schoonzonen" gedrag ook gewoon konden uitgroeien tot meer dan prima spelers, maar jouw soort "supporter" kan bij spelers als ziyech alleen maar neuzelen over wat hij niet goed doet.
6 0
korem
En de niet ideale schoonzoon types zoals jij bedoeld zoals Zlatan, mido, Suarez noem ze maar op straalde wel uit trots te zijn om voor Ajax te spelen en het shirt te dragen ! Maar goed we zullen zien hoe het loopt
0 -1
Goldsammy
Mounir El Hamdaoui 2.0.....Zegt genoeg toch?..
0 0
korem
Hahaha maar denk dat er toch wel iets van waarheid inzit ofniet in wat ik zie, want blijkbaar zitten de topclubs sterker nog de subtop clubs niet te springen om hem binnen te halen ! Ik geef ook aan dat ik van hem kan genieten maar jij denkt dat ik dus de ideale schoonzonen alleen kan waarderen !
0 0
Hagmag
Ziyech speelde een goede wedstrijd tegen Sturm Graz.
Ik hoop dat hij blijft.
Ajacieden moeten blij zijn met een speler van dit kaliber naast Tadic.
3 0
atalantanio
Het kan heel snel gaan natuurlijk en het is nog een lange tijd tot 1 september. Maar wat zou het mooi zijn om het tandem Ziyech - Tadic dit seizoen te kunnen bewonderen in de Arena. De wedstrijd van woensdag gaf me echt dat Peter Bosz gevoel.
2 0
dumperPattiruhu
Het domino effect is nog niet begonnen daarvoor moeten de ''grotere'' clubs eerst kopen>verkopen voordat ze bij ajax komen.

Kan best zo zijn dat een club van het kaliber lyon pas een paar dagen voor de deadline komt.
0 0
GerardAjax26
Ideale situatie voor Ajax. In principe ging iedereen er vanuit dat hij zou vertrekken en zijn vervanger is al gehaald. Een paar dagen voor de deadline gaat de prijs alleen maar omhoog en in de tussentijd helpt hij Ajax tijdens de voorrondes. Blijft hij wel, is de selectie dit jaar nog sterker dan verwacht. Ik hoop op dat laatste, dan hebben we een elftal die Europees ook goed mee kan denk ik.
0 0
AnsB
Volgens mij ligt het volledig aan de clubs of Ziyech blijft of niet. Méér dan vóór de komst van Tadic en Blind lijkt mij dat Ziyech het prima vind als er geen goed bod (club) voor hem komt - dan blijft hij gewoon, omdat hijzelf ook weet dat het lekker voetballen is met zoveel goede voetballers om hem heen, en de kans op successen is aanzienlijk toegenomen.

Maar als er wel een goede club voor hem komt en de prijs is goed, dan zal hij zonder meer alsnog (willen) gaan. Daarover twijfel ik geen moment.
Het is daarentegen wel de vraag of Ajax dan mee wil werken, gezien het hoge belang om de CL te halen. Er is toch iets verandert door de komst van Blind en Tadic én de goede prestatie van Ajax tegen Sturm Graz. Er is nu veel meer (gefundeerde) hoop dat het mogelijk is.
Spannend dus!
4 0
Starkoo
Mooi is ook Basel 2-1 verloren van Poak :D Dus Kiev eruit, Sturm en Luik verslaan betekend ook geplaatste status in de laatste voorronde!
0 0
Willem410
Dat zal zeker mooi zijn. Als Benfica wat ook geplaatst is het Fenerbahçe van Phlip er in de 3e ronde ook even uit gooit dan blijft alleen CSK Moskou als echt lastige tegenstander over heb ik al uitgerekend.
0 0
Jayq
Ajax gaat nooit een geplaatste status hebben in de laatste voorronde.

De loting is namelijk op 6 augustus, dus voor aanvang van de 3de voorronde.
Je zou kunnen stellen dat bij deze loting niet de clubs een geplaatste status hebben, maar de wedstrijden met de hoogste gerankte clubs. De wedstrijden met Benfica en Kiev* zullen dus een geplaatste status hebben. En Ajax zal dus gekoppeld worden aan 'de winnaar van een van deze wedstrijden'.

*Als Basel de 3de ronde haalt zullen zij de geplaatste status hebben ipv Kiev.
0 0
Truth
Als hij slim is blijft hij gewoon nog een jaartje. Ik denk dat het in zijn geval het verschil zal maken tussen nu naar een Europese subtopper gaan, of over een jaar naar de absolute top. Als hij dit seizoen blijft, en dus een jaar met Tadic samen gaat vlammen, dan voeren zij normaal gesproken het gouden schoen klassement aan met zijn tweetjes. Dan heeft ie de clubs voor het uitkiezen volgend seizoen
0 0
Bocarra
Ik blijf het zeggen niet meer verkopen voor 28/8 !!!
0 0
Joseph
Ik denk dat Ziyech een mooi jaar kan hebben bij Ajax, heel anders dan vorig seizoen.. Hij wilde 2 jaar spelen bij Ajax, maar dat 2e jaar kun je beter vergeten.
0 0
AFCA_OneLove
Oh oh oh, wat ben ik toch een blij man. Los van of Ziyech gaat/blijft denk ik dat we de beste selectie sinds 2009 hebben. Er zit zoveel talent in zeg.

Als we Ziyech, maar ook Frenkie, daadwerkelijk kunnen behouden, hebben nog maar 1 achilleshiel. Dat is of Dolberg z'n oude niveau terugpakt. En zelfs dan hebben we genoeg scorend vermogen in het elftal om ons te onderscheiden in de voorrondes.

Wat lekker zeg als je dit kan opstellen:

ONANA - TAGLIAFICO - BLIND - DE LIGT - MAZRAOUI - FRENKIE (6) - TADIC (10) - DONNY - ZIYECH (LB) - DOLBERG - NERES.

Ik kan hier echt van genieten. En wat ik al eerder zei, ik heb nog steeds vertrouwen in Ten Hag. Het is wel iemand ala van Gaal die alles eist qua discipline van zijn spelers. Fuck mij die hele voorbereiding, tegen Sturm Graz stonden we er. Pakken we die uit, staat Luik voor de deur en daar hebben we 2 jaar geleden al mee gedeald. Laatste Play-off is er ineens van alles mogelijk.
0 0
3*stars*3
Heerlijk ploegie en als extra sausje, veel positiewisselingen tijdens de wedstrijden.
Laat Ziyech, Neres en Tadic af en toe maar switchen en voor veel verwarring zorgen bij tegenstanders.
Ik had al vertrouwen in dit seizoen maar na eergisteren helemaal.
Idd, hopen dat Dolberg zijn niveau van 16/17 kan halen en dit Ajax gaat echt slopen.
0 0
voorkennis
Als Ziyech blijft en hij draait een topseizoen in een veel beter team dan vorige jaar, dan heeft hij eind vh seizoen de clubs voor het uitkiezen
0 0
Ajax27
Ik hoop echt dat Ziyech in de komende wedstrijden de klik met Tadic groter en groter wordt en dat Ajax CL voetbal haalt. Ziyech zal dan ook bij zichzelf denken... eindelijk niet meer alle ogen op mij gericht, eindelijk CL voetbal en een elftal waarmee hij eindelijk kampioen kan worden, vrij kunnen voetballen en combineren met een rasvoetballer als Tadic. En daarna staan er na een geweldig jaar tig verschillende clubs klaar. Moeilijke keuze voor Ziyech al zou ik het wel weten... Ajax!!
5 0
Ruff Rhythim
Dit is ongeveer het scenario waar ik ook een beetje op hoop: dat Ziyech ziet dat hij met een Tadic een seizoen heerlijk kan gaan voetballen en mooie successen behalen.

Dan staan er volgend seizoen legio topclubs voor hem klaar, kan hij als een eindbaas vertrekken en wordt Ajax er financieel ook niet minder van.
2 0
SamW
Mocht Ziyech blijven, dan ontwikkelt hij zich dit seizoen meer dan in de twee vorige jaren. Toen was hij de grote man en moesten de creatieve ingevingen van hem komen. Daardoor ging hij forceren met soms enorm veel balverlies.
Nu heeft hij Tadic en Blind om zich heen die meer ervaring hebben en ook ontzag afdwingen. Daar gaat Ziyech een (nog) betere voetballer van worden. Nu nog maar hopen dat hij dat zelf ook inziet. ;-)
1 0
De Stift
Het aantrekken van Blind en Tadic was een meesterzet van Overmars. De wedstrijd tegen Sturm bevestigde wat we allemaal al dachten: met dit team kan Ajax weer aanhaken bij de Europese subtop. Met dominant, speels voetbal vo variatie moeten we voor de prijzen kunnen gaan. De selectie is breed genoeg om te strijden om drie fronten. Kampioen worden, beker pakken en Europees weer hoge ogen gooien. Ziyech weet dat nu ook. Die kan in de combinatie met Tadic, Neres en De Jong echt pornovoetbal gaan spelen. Ziyech zal komend seizoen de doelpunten en assists aan elkaar kunnen rijgen, omdat het gevaar en de creativiteit niet alleen meer van hem hoeft te komen. Met een topseizoen in Amsterdam kan Ziyech volgend jaar een echt interessante club. Naar Liverpool, Manchester, misschien wel Parijs of Barcelona.

Dus Overmars: zet die volgende meesterzet. Verbeter het contract van Ziyech naar het niveau van dat van Tadic en Blind. Stel verder geen vereisten. Alles in zijn contract blijft verder hetzelfde. Alleen die waardering. De waardering dat hij Ziyech, bij ons Ajax, gezien en geroemd wordt om de geweldige voetballer die hij is.
0 0
DarkChild
Das wel heel optimistisch. Het was een aardige wedstrijd (waarin we ook nog genoeg weggaven, inclusief 100% strafschop rood) maar op basis hiervan kan je echt niet zo stellen dat we met dit team kunnen aanhaken bij de Europese subtop. Daar zit nog meer dan genoeg tussen, zo blijkt uit de voorbereiding...
0 -2
AFCAsphere
Voor de zoveelste keer: het was geen strafschop. Koch krijgt gewoon de kans om te schieten en te scoren, maar hij mist. Pas daarna wordt hij onderuit gehaald. Oftewel dit is absoluut geen penalty en al helemaal geen rode kaart.
0 0
Ferd
Jammeren over de strafschop maar ‘vergeten’ dat Ajax 2 goals werd ontnomen door fout fluiten voor buitenspel. Met 3-0 had die pingel niets uitgemaakt.
1 0
trodat4030
Maar die rode kaart voor de Ligt wel. Dan heb je gewoon een vrij behoorlijk probleem in Graz hoor..
0 -1
AFCAsphere
Het was geen strafschop en al helemaal geen rood haha, ik snap niet waar sommigen van jullie dat vandaan halen. Koch krijgt gewoon de mogelijkheid om de voorzet binnen te schieten maar schopt naast. Pas daarna wordt hij aangetikt. Geen penalty dus.
0 0
T.reckveugel
Nog steeds daarover? Die kneus Koch kan hem zo intikken, faalt en krijgt een tikkie van de Ligt.
Als daar buiten de 16 voor gefloten wordt is dat ook onzin
1 0
Engeltje
Ik hoop meer dat de Light, de Jong, Neres blijven zijn op dit moment alle niet te vervangen, voor Ziyech zou inderdaad erg jammer zijn maar daar hebben we voldoende opties
1 -2
AFCA1510
Sorry maar Ziyech doe je ook niet zomaar vergeten. By far onze beste speler. Dat Frenkie op die positie kan is iets anders, maar die zal niet direct zo bepalend en zo doelgericht voetballen als Ziyech dat doet op dit moment.
1 0
Ajax4life16
Helemaal mee eens. Dit zegt Engeltje, omdat we al lang en breed hebben geaccepteerd dat Ziyech weg gaat deze zomer. Als hij zou blijven zou het alleen maar héél mooi meegenomen zijn.
0 0
T.reckveugel
Met Tadic heb je hem niet echt meer zo heel erg nodig als zonder Tadic, zou wel een geweldige combi zijn, als Tadic hem aan het verstand kan brengen dat hij een keer oppast voor lullig balverlies op een klote plek na een te ver doorgevoerde actie zonder einddoel. Als dat er uit is, dan is hij Europese top
0 0
Rentokill
Zou echt te gek zijn. Aan één geniale gek heb je niets. Als je er een paar in je team hebt rondlopen kan de tegenstander geen strategie verzinnen om 1 persoon uit te schakelen met dubbele dekking of iets dergelijks. Nu heb je zoveel creativiteit in je 11 tal! Voorin Neres, Ziyech en Tadic. Maar ook Frenkie en Blind hebben wereldklasse. Ben heel benieuwd ook naar hoe Labyad het bij Ajax oppakt.
5 0
Ajacied33
Blijf nog een jaar knallen Ziyech...
1 0
PJK54
Ook ik heb hem vorig seizoen weleens vervloekt maar hoop toch dat hij blijft en samen met Tadic het "brein" van dit Ajax gaat worden en we aan het eind weer die schaal hebben. En natuurlijk overwinteren in de CL of EL.
0 0
Leviathan
Ik vond hem soms ook wel nonchalant of onnodige fouten maken, maar dat hij toch redelijk unieke kwaliteiten heeft staat buiten kijf. Spelers als Ziyech die zijn er niet veel.. Ja je hebt Frenkie, maar die is nog niet zover als Ziyech en die moet het ook nog maar waar maken als de druk van DE spelverdeler erop staat.
1 0
Danos
Hakim moet gewoon beseffen dat we hem vervloeken omdat we weten hoe goed hij is/kan zijn. En vooral als hij de simpele balletjes over 2 meter verliest.
6 0
PuurGeluk
Toch raar hoor. Waarom moet een WK doorslaggevend zijn? Iedereen weet dat er op een WK anders wordt gevoetbald dan bij de club.
Anyway, ik hoop dat hij blijft!
0 0
Babayaka
Omdat de waan van de dag regeert.
2 0
Rentokill
Ik weet het ook niet, maar Milik hadden we nooit verkocht voor 35 miljoen zonder goed EK van Polen.
1 0
433metdepuntnaarlinks
We weten van Ziyech dat hij alleen vertrekt op zijn voorwaarden. De nieuwe club moet aanvallend voetballen, hij moet in de basis kunnen staan, het plaatje en gevoel moet kloppen en het geld moet goed zijn. Hoe langer een club wacht, hij meer hij zich misschien afvraagt hoe graag die club hem dan eigenlijk wil hebben.

Een Roma of Lyon zal best van beide kanten wel passen maar ik denk dat Ziyech inmiddels ook weet dat dat soort clubs, zeker na een kampioenschap dit jaar, ook nog wel komen. En zoals aangegeven in eerdere interviews, Ajax is zeer zeker geen straf. Helemaal niet met Tadic erbij nu.
4 0
Leviathan
Wat dat betreft is Ziyech denk ik wel verstandig en wilt gewoon het maximale eruit halen en alles spelen een goed voorbeeld voor velen.
3 0
JBxxx
Had zo mooi kunnen zijn als hij zou blijven maar je weet dat hij toch vertrekt! Er gaan nog veel verschuivingen bij clubs plaatsvinden en Ziyech gaat een transfer maken.
0 0
FSideMaluku
Hij gaat niet dit seizoen. Hij weet zelf ook dat er veel moois kan gebeuren dit seizoen met Ajax en dat zal bij een succesvol seizoen betekenen dat hij veel betere aanbiedingen krijgt dan dit jaar. En dan is een seizoen extra bij Ajax absoluut geen straf.
1 0
Redrum
Ach ja, de tijd zal het leren. Hakim liet zich afgelopen woensdag van zijn beste kant zien. Als die Hakim nog een jaartje bij ons blijft wordt het genieten.
0 0
Erwtenpeller04
Dat wordt een jaartje knallen bij Ajax, Hakim.
2 0