'Niet de vraag of maar wanneer Ziyech vertrekt'

BartVeenstra, 26-07-2018 om 09:40, 19088 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt en hoopt dat Hakim Ziyech bij Ajax blijft, lijkt Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International slecht nieuws te hebben. De verslaggever verwacht namelijk dat de spelmaker nog altijd vertrekt uit Amsterdam.

'Persoonlijk acht ik de kans heel klein dat Ziyech blijft', begint Jansen. 'Het is een beetje wikken en wegen wat het juiste bod is. Roma heeft al heel lang belangstelling, maar zijn naam staat er ook goed op bij andere topclubs. Het is meer de vraag wanneer hij gaat dan of hij gaat.'

Toch is er ook gewoon een kans dat Ziyech nog een seizoen in Amsterdam speelt. 'Dan heeft Ajax natuurlijk goud in handen met de combinatie Tadic-Ziyech. Dan kun je in de Eredivisie denk ik elke week volop spektakel verwachten. Dus het is voor Ajax te hopen dat bij alle andere clubs andere alternatieven zijn.'

Ziyech sprak al vaker zijn wens uit om te vertrekken, maar daarvoor moet het plaatje bij een volgende club wel helemaal kloppen. Na afloop van het duel met Sturm Graz (2-0) weigerde de creatieveling in te gaan op vragen over zijn toekomst.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Het is voor Ziyech beter als hij nog een jaar blijft. Samen met Tadic kan hij zorgdragen voor een hoop spektakel. Volgend seizoen heeft hij de clubs voor het uitzoeken. En niet alleen dat Italiaanse clubje die niet volledig overtuigd is van de kwaliteiten die deze jongen echt wel heeft.
0 -1
ajaxinho
Zijn arrogantie ga ik missen.

Dat is toch een van de grootste succes elementen van Ajax.

Vertonghen, Zlatan, Sneijder, Cruijff... er moet er een in je elftal zitten.
0 0
DarkDefender
Ik vraag me af of Ziyech nog wel naar Roma wil. Ik krijg het gevoel dat Roma hem een beetje heeft laten zitten door het matige WK. Ziyech is natuurlijk iemand met trots en eigenwaarde/principes. Wie weet heeft Roma nu wel afgedaan voor hem. Maar goed dat is gespeculeer. Ik hoop in elk geval dat hij nog een jaar blijft, ik had er al vrede mee dat hij weg zou gaan, ook al ben ik een groot liefhebber van hem, maar na gisteren denk ik weer nee, nee, nee blijf aub nog een jaar om te schitteren met dit elftal en neem afscheid met minimaal 1 prijs. Desnoods een verbeterd contract geven of een deel van de transfersom.
0 0
Babayaka
Wens van de nederlandse pers, alle goede spelers zo snel mogelijk weg, dan kunnen ze lekker zeiken over het niveau in nederland.

Waarom nooit eens deze Toon:
Wat een heerlijke wedstrijd Hakim, het moet heerlijk zijn om nog in amsterdam te voetballen met al die kwaliteit om je heen, wanneer je blijft samen met jongens als de ligt en de jong en met een Tadic, kunnen er mooie dingen ontstaan. Lekker voetballen in een prachtig land als Nederland.
Je bent nog jong en met zon elftal kan het niet anders dat je een top seizoen gaat spelen.
2 -1
Whatever
Met Babayako eens. Als Ziyech blijft en je hebt een fantastisch team: Onana; Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico; van de Beek, Frenkie de Jong (6), Ziyech; Neres, Dolberg, Tadic en dan van Leer, Kristensen, Wöber, Schöne, Eiting, Labyad, Huntelaar op de bank.

PSV zal zich ook moeten versterken. Met Dumfries en Angeliño hebben ze leuke backs aangetrokken. Als Zoet blijft en ze versterken zich bijvoorbeeld met die Erick Guiterez en daardoor blijft Lozano, de Jong heeft bijgetekend en Pereiro is er ook nog. Die krijgen Zoet; Dumfries, Isimat, Viergever, Angeliño; Hendrikx (6), Ramselaar, Guiterez; Bergwijn, de Jong, Lozano.

Het zal een leuke strijd opleveren. Maar Feyenoord zal ook moeten binnen hun grenzen. Die krijgen straks Vermeer; Amrabat, St. Juste, van der Heijden, Haps; Ayoub, Vilhenha(10), Clasie; Berghuis, Jorgensen, van Persie.

Ik denk dat Nederland er Europees een hoop punten mee kan scoren en dat de Nederlandse competitie interessanter wordt. Ook mooi pluspunt dat de kunstgrasvelden verdwijnen. Met dit elftal zal Ajax zich wel weten te kwalificeren voor de CL verwacht ik. Dit brengt zoveel miljoenen mee en naar weer een leuke verrassing in Europa zullen de talenten nog duurder worden en met dit geld worden de spelers van de subtop overgenomen en worden hun budgetten ook weer vergroot. Hou de Jong teams van Europees spelende clubs erbij in de competitie met als voorwaarde dat een speler van jong teams niet ouder mogen zijn dan 23. Ga naar 3 competities met elk 16 teams. Laatste degradeerde. Een na laatste speelt dubbele ontmoeting met de nummer 2 die wilt promoveren. Eerste plek promoveert.
0 0
koeman1
Helemaal mee eens
0 0
mcatarinob
Spreek je waardering jegens Ziyech en bied hem een verbeterd contract aan. Daar zullen we allemaal plezier aan beleven.
2 -1
Rentokill
Precies, het zal hem niet direct om het geld gaan maar om zn ego ook. Spreekt waardering uit. Het zou zomaar kunnen dat Ajax weer de beste weg naar de top wordt.
2 0
Joseph
Ik denk dat het wel mee viel hoe goed hij er op stond. Vorig seizoen alleen eredivisie en een matig WK. Na gisteren staat hij er weer wat beter op. Ajax moet hem dus sowieso behouden tot de kwalificaties gespeeld zijn, niet alleen vanwege het sportieve belang, maar ook vanwege zijn vraagprijs. 2 goede Europese wedstrijden zeggen meer dan 20 eredivisiewedstrijden..
0 -1
SamW
Waar ik stiekem op hoop is dat de komst van Tadic hem aan het denken zet. Niet alleen omdat het een kwaliteitsimpuls is, maar ook vanwege de beweegredenen van Tadic. Daarbij komt al het creatieve ineens niet meer op zijn schouders te liggen. Dat zagen we gisteren mooi terug. En hier weet hij zeker dat hij iedere week speelt en belangrijk is. Wat ik me dan afvraag is of Ajax overweegt om Ziyechs contract open te breken om hem te overtuigen. Is goedkoper dan een vervanger halen.
5 0
AFCA.
Is het nog voor het eind van de transferperiode bekent of wij de CL halen? Zou ook mee kunnen spelen...
1 0
RuffRhythim
Ja dat is dan bekend. De play offs CL eindigen een paar dagen voor einde transferperiode.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Natuurlijk hoopt elke supporter dat hij blijft maar aan de andere kant, de afspraken tussen Ziyech en Overmars zijn er en iedereen begrijpt het wel als Ziyech een stap maakt.

Wat ik wel denk, ik denk dat Ziyech wel een stuk kritischer is naar een nieuwe club. Roma had hij wel oren naar, Lyon mogelijk maar ik denk dat hij nu ook wel de afweging maakt: een subtopper waar ik niet helemaal zeker van ben vs Ajax waar ik nog kampioen kan worden, dat Ziyech echt pas alleen gaat bij een club waar hij alles heeft. Het geld, een basisplek en een belangrijke rol, is het niet helemaal perfect dan denk ik dat hij na gisteravond helemaal niet onwelwillend tegenover Ajax staat.
0 0
Babayaka
Zyech kan ook zelf denken fuck it, ik blijf nog een jaar.
Ik wil de titel winnen, speler van het jaar worden en 40 goals en 30 assists maken en geven. Hij straalde ieder geval plezier uit en was relaxter dan de vorige jaren.
1 0
19001434
Volgens mij heeft Ziyech een groot verantwoordlijkheidsgevoel en geloof het of niet, een groot hart met een redelijk slimme kop erop. Met zijn status binnen de groep en de spelers die er bij gekomen zijn lijkt het mij sterk dat hij 'hoe dan ook' weg wilt.
Hoe verschrikkelijk ook, de ervaringen van afgelopen jaar en de jonge jongens die nog steeds bij de groep zitten en er sindsdien bij gekomen zijn, zullen daarbij een grote rol spelen denk ik. Na zijn interview gisteren leek dat gevoel naar voren te komen, maar goed, je weet het nooit tegenwoordig. Ik hoop iig dat deze leeuw van de atlas nog een jaar bij ons aller Ajax te bewonderen zal zijn.
1 0
Bky
Ik denk dat de rest van Nederland nog wel even verbaasd gaat zijn als Ziyech dit hele seizoen doodleuk met Tadic de Eredivisie sloopt.

Voor Ziyech moet dat ook geweldig zijn.
4 -3
Simon1
Roma en andere topclubs... Sorry, maar volgens mij gaat hier wat mis. Overigens acht ik de kans ook nihil dat Ziyech blijft, maar het zo wel fijn zijn. Aan de andere kant creëert dat ook een luxe probleem.
0 0
grannig mokum1
En dit is ook het hand van Ten Hag hoe hij ajax wilt laten voetballen,
3 -1
Web
Klopt, en daar is hij heel lang mee bezig geweest, vallen en opstaan
Vorige week de gekste dingen lees je hier
Zit je volop in de voorbereiding met zware trainingen, en nemen ze die wedstrijden als maatstaf. Echt onbegrijpelijk.
3 -1
gras
Blijf nog een seizoen Hakim. Als je CL haalt komen nog interessantere clubs. Kun je je WK uitwissen en laten zien wat je op topniveau waard bent.

Titel pakken, wat Ajax indien CL wordt gehaald, alleen kan met een hele brede, kwalitatief goede selectie en dan door de voordeur naar buiten als een van de beste middenvelders in 20 jaar.

Die man was gisteren weer zo goed.
10 -1
Web
Kan dat dan met deze trainer? Waan van de dag
Vorige week moest ik iemand die het stroperig vond serieus nemen?
In de voorbereiding wedstrijden zonder op de training gas terug nemen, neem ik niet serieus
0 0
Van Reenen
Hieraan kan ik niets meer toevoegen. Gisterenavond een ouderwets spelend Ajax gezien met Hakim in de hoofdrol.
5 0