'Ajax breekt met eigen filosofie'

ThijsZwagerman, 22-07-2018 om 20:15, 32598 views, El Mundo Deportivo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens het Spaanse El Mundo Deportivo breekt Ajax door het transfergeweld van deze zomer met de eigen filosofie. De Spaanse krant stelt dat de jeugd niet meer voorop staat bij Ajax, maar dat de Amsterdammers het over een andere boeg hebben gegooid. 

El Mundo Deportivo meldt dat Ajax voor het eerst in jaren meer geld aan transfers uitgeeft dan dat er binnenkomt. De Amsterdammers verkochten alleen Justin Kluivert. Een transfer die de Nederlandse recordkampioen zeventien miljoen euro opleverde. Tegenover Kluiverts vertrek stonden de inkomende transfers van Hassane Bandé, Perr Schuurs, Zakaria Labyad, Dusan Tadic en Daley Blind. Gezamenlijk goed voor ruim veertig miljoen euro aan transferuitgaven. De Spanjaarden constateren een trendbreuk.

'Ajax, een club die in het verleden werd gekenmerkt door het verkopen van eigen talenten voor astronomische bedragen is gezwicht voor het hedendaagse transfergeweld. Na het verkopen van Justin Kluivert aan AS Roma werd er niet gekozen voor het doorschuiven van een jeugdspeler, maar werd er juist veel geld neergeteld voor een 'oude' opvolger in de persoon van Dusan Tadic.'

Hoewel El Mundo Deportivo het jammer vindt dat Ajax de eigen jeugd links laat liggen, begrijpt de krant wel waar het vandaan komt: 'De dringende behoefte aan prijzen maakt de keuze voor Ajax gemakkelijker te verantwoorden. De achterban wacht al vier jaar op een kampioenschap en smacht naar deelname aan de Champions League. De Europa League Finale die Ajax vorig seizoen bereikte is het schamele hoogtepunt sinds het laatste kampioenschap.'

Of Ajax de juiste keuze maakt durft het Spaanse medium vooralsnog niet te zeggen: 'Als Erik ten Hag zijn ploeg naar (Europees) succes leidt, zul je niemand meer horen over de hoge transfersommen die zijn betaald. Wanneer Ajax echter opnieuw geen resultaat boekt, lijken er koppen te gaan rollen binnen de club.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
We zijn de afgelopen 5 jaar zo'n 10 jeugdspelers kwijtgeraakt aan clubs uit topcompetities.
Dan is er nog het verhaal Nouri, dwaas Younes die gewoon niet meer op komt dagen en vervolgens Kluivert die al voor z'n 20e vertrekt.

We leiden nog wel op, maar kunnen niet elk jaar de volledige uitstroom zelf opleiden. Gemiddeld is een vaste basisspeler na 2 jaar vertrokken, je kunt niet een hoger niveau nastreven en ondertussen verwachten dat je elke 2 tot 3 jaar een heel topelftal kunt laten doorstromen.

Gezien de enorme verhoging vd transferprijzen is ca. 18 mln voor Blind of Tadic, ongeveer gelijk aan 10-12 mln 2 jaar geleden voor Ziyech. Dat we onze selectie aanvullen met spelers nog voordat er jongens vertrokken zijn is wel nieuw.
0 0
Jaridebeste
Zo wat hebben die Spaanse kranten het druk met ons Ajax.
2 0
Chesterson93
Sneue reactie
0 -3
JordyAjacied
Niks meer te melden over Frenkie? Man man man, hou je bezig met je eigen competitie haha...
0 0
AdK
Trendbreuk of niet....

Wtf heeft die krant toch tegen Ajax?
0 0
trainerdv
De filosofie is vooral dat we de beste en meest vooruitstrevende ploeg van Nederland zijn. Als daar een wat nieuwer beleid bijhoort, dan is dat zo. Ook hoort Ajax gewoon een goede selectie te hebben: Uitgebalanceerd met talenten en ervaren spelers, waarbij bij gelijke geschiktheid de voorkeur naar en jeugdspeler gaat.
1 -2
Babayaka
Ajax moet helemaal niet meer bekend staan om het verkoop van haar talenten.
Het wordt tijd dat ajax daar inderdaad wat aan doet.

Laat ze zelf opleiden met hun zogenaamde miljarden. Zijn er geen spaanse talentjes meer.
echt indrukwekkend is het niet na het stoppen van xavi en iniesta en de nieuwe puyol en een goed e spaanse flank is ook verleden tijd
1 -2
SilverHaze
Hahaha wat zeg je nou? Iets doen aan het imago dat wij potentiele topspelers opleiden, verkopen en vroeger nog wel eens wat mee wist te winnen??

Dat is de grootste reden dat spelers bij ons willen spelen pannekoek!!

Maar snap je wel. het is altijd heel kut dat iedereen weggaat. Maar we moeten er mee leven.
0 0
Babayaka
Tja wat een onzin, ajax moet gewoon een volwassen team op de been brengen, en niet alleen met kleuters in het veld staan.
Niet elke voetballer is zo goed als de ligt of dolberg.

Ga het eens hebben over de belachelijke aankopen in spanje terwijl het volk geen cent te makken heeft. Ipv teren op de noord europese landen en de subsidies, gooi het landelijke belasting stelsel eens omhoog voor die omhoog gevallen clubjes, eens kijken of ze dan nog toppers kunnen halen.

De armste landen van europa die de meest grote contracten aan spelers kan bieden, klopt geen zak van. het wordt eens tijd voor een gelijke belasting over heel Europa. Niet alleen de lusten moeten ze in die kabouter plop landen hebben, niet werken, lage belasting en als ze wel werken met je 40 met pensioen daar. En de Nederlanders en duiters maar werken tot hun 80ste.
Want rupsje brussel heeft nooit genoeg, en het extra geld gaat niet uit die zuid europese landen komen.
0 -1
AlexIbarra
Dit zijn zulke kansloze verbanden om te leggen..

Als een goedlopend bedrijf uit een slecht draaiend land komt, mag dat bedrijf dan geen winst maken? Voetbalclubs zijn geen staatsbedrijven.
De contracten die in de 'arme' landen Spanje en Italië worden aangeboden zijn ook niet gekker dan in de 'rijke' landen Engeland en Duitsland.

Bovendien worden wij tegenwoordig al ingehaald door andere kleine rijke kutlandjes als Zwitserland, Oostenrijk en Denemarken. Laten we ons daar druk om maken.
We zullen niet gauw een grotere markt van 60 miljoen mensen worden maar kunnen wel roeien met de riemen die we hebben ipv over politiek te zeuren.
0 0
davidsglory
Zwaar weekend gehad kerel?
1 0
Eastwood
Gestook van de Spaanse media. Het lukt blijkbaar niet om Frenkie De Jong naar Barcelona te krijgen. Dus nu Ajax maar afkraken. Triest...
0 0
Genant
Als Ajax in de afgelopen jaren niet zoveel had verkocht had je de club als kopers kunnen betitelen. Wat ze nu echter doen is de constant leeggezogen selectie eindelijk weer wat vlees op de botten bieden. Je kunt niet elk seizoen maar alles en iedereen verkopen en dan zelden iets substantieels terug halen. Dat is onmogelijk als je een keer iets wil winnen.
De meest gezonde situatie zou zijn dat Ajax elk seizoen zijn beste speler (het liefst zelf opgeleid) verkoopt op pakweg 23 jarige leeftijd aan een Europese grootmacht. Dit kun je dan zelf opvangen middels een goede opleiding. Dan hoef je eigenlijk nooit iets te kopen. De spelers uit de opleiding die het niet redden verkoop je voor kleine bedragen aan kleinere clubs.

Helaas is de realitiet echter zo dat er jaren zijn geweest dat vijf a acht spelers wegliepen......ook jongens die amper basisspeler waren en die op 19-jarige leeftijd al geen geduld meer hadden. Tja, dan houdt het een keer op. Dat moet je een halt toeroepen en tussentijds de selectie weer op peil brengen met aankopen. Het is niet anders. Theo van Duijvenbode dacht veel te zwart-wit, die hielp de club sportief gezien naar de klote. Zo bedoelde Johan het helemaal niet....

Eindelijk wordt er nu iets aan gedaan, ook mogen spelers als De Ligt en De Jong niet vertrekken. Dit is de enige manier om Ajax weer gezond te krijgen. En dan bedoel ik sportief. Financieel kunnen we het hebben, zeker als de injectie van dit seizoen alleen maar een incidentele is.
5 0
Hagmag
Met een kleuterklas kan je geen prijzen winnen.
Eindelijk komt er ook ervaring in de ploeg, waaraan de jeugd zich kan optrekken en veel van kan leren.
De weegschaal was echt te ver doorgeslagen in de richting van de jeugd.
Verstand komt met de jaren en 4 jaar was kennelijk te lang.
1 -1
3sterren
Om na één transferperiode te spreken van een trendbreuk is ridicuul.
De verklaring is namelijk heel simpel: zonder deelname CL en/of EL komen er geen noodzakelijke inkomsten meer binnen. Resultaat is dat de vele miljoenen in rap tempo zullen verdampen en binnen afzienbare tijd is Ajax weer terug bij af. Om deel te kunnen nemen aan de lucratieve tournooien is een kampioenschap van essentieel belang en na een droogte van vier jaar moet er dus op één of andere manier worden ingegrepen. Zeker gezien de beoogde nieuwe opzet van een nieuwe CL. Waar deelname mede op basis van resultaten uit het verleden zullen worden bepaald. En waar astronomische bedragen kunnen worden verdiend. Overmars anticipeert op de toekomst en dat heet visie. ”Eindelijk” zou ik er aan willen toevoegen, maar dat is flauw.
Dus om te spreken van een trendbreuk zou ik liever spreken van een noodzakelijke koerswijziging.
Bovendien heeft de huidige financiële staat als negatief bij-effect, dat wanneer Ajax in de persoon van Overmars aanklopt –bij welke club dan ook– de prijs met factor twee wordt verhoogd.
In het huidige voetbal bestaan er heus nog wel ’koopjes’. De prijzen ervan liggen momenteel alleen een stuk hoger: die beginnen bij 15 à 20 miljoen. Dat geldt dus ook voor de eigen talenten. Die zullen de club niet meer kunnen verlaten voor 2 à 3 miljoen, zoals dat in het verleden nog weleens gebeurde. En dat is natuurlijk flink balen voor clubs als Barcelona …
1 -1
The
Wat een onzin. In 95 was er een perfecte mix van ervaring en jeugd. Dat is er nu weer (nee, ik zeg niet dat we de CL winnen). Maar om zo'n mix te creëren in deze tijd, zal je diep in de buidel moeten tasten om kwalitatief iets goeds neer te zetten. Eindelijk dat Ajax nu ervaring haalt die ook nog iets toevoegen.
0 -1
afca95
haha.. Maar Barca wilt wel onze talenten...
1 0
433metdepuntnaarlinks
Opleidingsclub Barcelona, die jaren Real afmaken dat ze een koopclub zijn.

Doet pijn he, een club die zijn talenten niet voor een appel en een ei afstaat aan de grootmacht Barcelona. Sowieso triest, de Jong is toch al gehersenspoeld, die komt na dit jaar echt wel. Dus maak je niet druk Barca.
4 -1
ETM
Wat een nonsens stuk. EL finale als 'schamel'hoogtepunt? Dan snap je niet hoe het voetballandschap in elkaar steekt. Dat was gewoon een volwaardig hoogtepunt. Maar vorig seizoen was er 1 met velen dieptepunten.
Ajax laat jeugd ineens links liggen? Ajax zet juist hoog in om jeugd een keer niet te verkopen. Kluivert was de uitzondering. Ajax heeft zich versterkt met uitzonderlijk dure spelers dat is waar, en de gedachte is dat dat de jeugd gaat aanvullen en helpen. Dat kan Ajax doen vanwege het opstallen van verworven geld via verkoop jeugd (ook aangekochte jeugd). Maar ook zijn Tadic en Blind nogaltijd uitzonderlijke gevallen. Er is geen grote vijfer van Tadicen en Blinds waaruit Ajax kan vissen ofzo. Als Ajax nu jaar in jaar uit kansen jeugdspelers gaat ontnemen met aankopen DAN kun je pas spreken van een trendbreuk.
Dat Ajax hoog inzet om prijzen te behalen is gewoon hetzelfde als voorgaande jaren, alleen is het budget verhoogt. Kampioenschap is weer een must. Europees succes is reastisch bezien knock-out fase EL en dan missschien de kwartfinale? En als het allemaal niet lukt dan rolt waarschijnlijk de kop van de trainer. Of de bestuurders dan ook opstappen blijkt vooralsnog uit niets.
4 0
Gouda
De frustratie mbt het niet kunnen aantrekken van Frenkie, druipt er van af. Hier prikt toch iedereen doorheen.. Wat slecht zeg.
3 0
Joseph
Wat een zeldzaam stuk stront dit verhaal.
3 -2
Ajax27
Ajax heeft sinds jaar en dag talent gecombineerd met ervaring. De laatste jaren was deze balans enigszins zoek dus nu vinden ze die balans weer met Blind en Tadic. Matig ingelicht krantje met hun kansloze berichten iedere dag....
2 0
ram
"PSV, koopclub!!"
0 -3
Ajax27
Mazraoui, vd Beek, Eiting, de Ligt, genoeg eigen jeugd.
0 0
EricAjax1
goeie man
1 0
Rsv
Toch prachtig dat er in een Spaanse krant een heel artikel over het beleid van Ajax staat
3 0
RaynoFischer
Nee Barca geeft de jeugd natuurlijk volop de kans zoals vroeger, hypocriete Spanjaarden....
Ajax heeft juist met Blind en Tadic voor wat balans gezorgd met ervaring en kwaliteit,
8 0
Caparzo
Links laat liggen, lul toch op man..
2 0
Ajax412
Ach zij staan nu ook in dienst van Barcelona, is gewoon een spelletje.
1 0
kaashaas
Wat was dan die fylosofie? Vanaf wanneer was die fylosofie dan ingevoerd? Of wel hoelang is die fylosofie er dan al? Was dat de Cruijff fylosofie de fylosofie die Barcelona ooit ook hanteerde?

Wat moet je doen als je spelers op hun 20 e weg gekocht worden voor mega bedragen en je aangekochte talenten niet zo snel kan opleiden?
Moet je dan kwaliteitinjecties investeren ? En ben je dan ook echt van je fylosofie afgestapt ? Als ze hier nou eens antwoord op zouden geven dan zou ik het misschien wel begrijpen....
1 0
Ruff Rhythim
*Filosofie (×6)
0 0
BokkieBokstra
Als dit de inhoud is dan is het een goed geschreven stuk en precies wat het is. Het is een verandering van beleid. Ik vind de eigen jeugd toch altijd de grote charme van Ajax met een her en der een goede aankoop. Dit vind ik teveel, of het is kapitaalvernietiging als een aankoop niet speelt of het betekent het niet spelen van een eigen speler. Zou het liefst zoveel mogelijk Nederlandse spelers zien, ook goed voor het NL elftal. Haal je prijzen doe je het goed.

Een finale EL vind ik trouwens helemaal niet schamel, prachtprestatie.
2 -1
Maxwell_5
Iedereen begrijpt toch wel dit stukje is om Frenkie de Jong even te laten inzien dat Ajax hem eigenlijk geen kans gaat geven? Want Ajax gooit het over een andere boeg, dús de jeugd zal opeens geen kans krijgen zoals hij mogelijk wel denkt te gaan krijgen. Als je het een paar keer leest wordt het alleen maar lachwekkender.
6 0
amthree
HAHA wtf als er 1 club is die niks meer met eigen jeugd doet is het de FC BARCELONA, want welke speler is de laatste daar die echt is doorgebroken? denis suarez?? Kijk wat er bij ons nu in staat en er aan komt!
9 0
kaashaas
Als je dan niet meer weet wat je moet schrijven dan ga je totale onzin schrijven...

En dat alleen al omdat je een een speler voor 11 miljoen koopt en een verloren zoon terug haalt voor 16 miljoen. Ja Ajax is daarom van zijn fylosofie afgestapt want Ajax heeft natuurlijk altijd met alleen maar jeugd gespeeld. Missschien zijn dit soort bedragen wel van deze tijd... Wat een topkrant zeg..
4 0
Spuit11
Kan De Telegraaf niet een stukje schrijven over de teloorgang van FC Barcelona?
Bijvoorbeeld; dat FC Barcelona een krant nodig heeft om een buitenlandse club onder druk te zetten.

75 miljoen voor F. De Jong. Elke week 10 miljoen omhoog. Waarom? Omdat het kan!
14 0
AsensioWillemsen
Echt een schande dat Ajax ineens goede spelers gaat kopen! Waar zijn de tijden gebleven dat we blij moesten zijn met een Westermann of Zimling. Dit Ajax is mijn Ajax niet meer!
36 -2
Ajaxvooraltijd
Je vergeet Sanogo. Dat was echt buitencategorie. Die deed Zimling en Westermann verbleken.
2 -1
S_020
Knap staaltje Pseudo-journalistiek. Bonte, ongenuanceerde conclusie aan het begin van het artikel gevolgd door het intrappen van open deuren.
11 0
Bky
Haha wtf.
11 0
AFC34
Mooi om te lezen dat Ajax zo goed verkoopt in spanje. Kunnen die lui zich niet eens stil houden? Daarbij is het nog onzin ook. Ajax zou altijd aankopen moeten doen als er op die plek in de jeugd niet iemand rondloopt van gewenst niveau. Linksbuiten, lang is er niet klaar voor, cerny is afwachten, tadic is een versterking. Blind is een speler die onze jeugd, beter laat renderen en creëert voor (nogmaals) onze jeugd een betere omgeving om je te ontwikkelen. En dan laat ik nog even weg dat nota bene Daley Blind eigen jeugd is...
4 0
Bocarra
Het lijkt er op dat de Spaanse media de oorlog aan Ajax heeft verklaard en verdeeldheid onder de supportersgroepen probeert te zaaien. Gezien de reacties hier lijken ze hier aardig in te slagen.
2 0
Redrum
En Barca dan? Hebben die eigenlijk nog wel een jeugdopleiding?
10 0
mvdk
Blind is eigen jeugd. Als alles ieder jaar leeggekocht wordt heb je op een gegeven moment geen andere keuze meer dan kopen. Kijk naar Kluivert... Zo'n speler steek je jaren energie in en wil vervolgens na anderhalf jaar weg.... Dat is niet te doen, want je hebt niet ieder jaar 3 Kluivertjes of De Ligtjes rondlopen.
4 0
RedFeather
Die lui.. meerdere keren per week een artikel over Ajax
Ga zeiken over de prestaties van Spanje op het WK en schrijf die krant daarmee vol
8 0
Figo
Het is nog geen 1 september. Eerst de komende 5 weken afwachten.
1 0
ajaxxcied4life
Uit De Speld van vandaag jongens.
9 0
Frevo
Die filosofie werkt niet als die jeugd al weggekocht wordt als ze net 20 zijn of zelfs daarvoor.
2 0