K&K: 'Verwacht veel van Ziyech als hij blijft'

JesseTH, 16-07-2018 om 21:25, 13148 views, Kale en Kokkie |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Kale en Kokkie zijn erg te spreken over het elftal dat Ajax komend seizoen kan gaan formeren. Dusan Tadic en Daley Blind zullen de nodige ervaring en kwaliteit toevoegen aan het elftal en de verwachting van de heren is dat Zakaria Labyad, genoemd als de aankoop van de trainer, ook zal gaan spelen.

'Ik denk dat Labyad linksbuiten gaat staan. Labyad is toch de keuze van de trainer en Bandé valt weg', spreekt Kokkie, waarna hij zich buigt over zijn verwachtingen van Ziyech. 'Afgelopen jaar moest heel veel komen van Ziyech, maar nu heb je er met Tadic nog zo'n type bij staan. Ik verwacht dat dat voor Ziyech ook wel wat vrijheid geeft, dus ik verwacht veel van hem als hij blijft.'

Ook Kale ziet het komende seizoen met vertrouwen tegemoet. 'Centraal achterin heb je het natuurlijk prachtig voor elkaar met De Ligt en Blind. Naast elkaar, of eventueel een driemansverdediging met Tagliafico. Dan hebben we Frenkie de Jong als verdedigende middenvelder en stel je nou toch eens voor dat Ziyech blijft. Ziyech op links, Tadic op tien en op rechts Donny van de Beek. Dan heb je voorin nog de keuze tussen Neres en Labyad.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcas
ik blijf het interessant vinden hoe iedereen vorig seizoen over ziyech praatte alsof hij de slechtste ajacied van de 21e eeuw was en die mensen nu roepen dat ze veel van hem verwachten als hij blijft. ik verwacht juist niet zoveel van hem omdat hij geen kleine ruimte voetballer is. hij is een speler die iemand met een lange pass diep kan sturen, maar niet wanneer er 2 man voor zijn neus staan. dan heeft hij moeite met de oplossing te vinden en laat een aanvallende middenvelder van ajax nou in principe altijd in de kleine ruimte terecht komen. zeker met de aankopen die van de zomer gedaan zijn verwacht ik dat de rest van de eredivisie nog verder terug zullen zakken dan ze al deden voorgaande seizoenen. dan krijg je een heleboel zwakke boogballetjes van de hoeken van de 16 waar je als spits weinig mee kunt. ook wil hij te graag belangrijk zijn met een assist of goal waardoor hij het spel ook vertraagt. allemaal dingen die niet helpen bij het spel dat ajax speelt.
1 0
Bocarra
Peppie & Kokkie zijn blijkbaar ook weer terug van vakantie. Toetoet, boing boing.
1 -2
Ajaxgek1980
En vd Beek op 6 En Frenkie doorschuiven?
1 0
RedFeather
Interessant om 5-3-2 in te denken:
Dolberg - Tadic
Jong - Ziyech (10) - Beek
Labyad - Tagliafico - Blind (laatste man) - Ligt - Neres
Onana
0 -10
N-ajax
Ik vind iig Neres niet passend in dit speltype, zoveel loopvermogen heeft hij niet.
1 0
SjaakieSwart
Sorry maar dit gaat echt nooit werken natuurlijk.
4 0
GrandMasterFlex
Want waarom werkt het niet? Het zijn allemaal voetballers met veel technische bagage, maar ook loopvermogen. Die jongens kunnen dus prima drukzetten en slim verdedigen, daar hoef je geen brede jongen voor te zijn. In de Nederlandse competitie speel je iedereen helemaal kapot.
0 -1
RedFeather
Het is maar een idee.
Maar op zich zou een argument wel prettig zijn.
0 -1