Jansen: 'Lag achterin wel vaak te open'

BVeenstra, 14-07-2018 om 10:10, 12931 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International betwijfelt of Ajax wel klaar is voor het treffen met Sturrm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. De journalist vond Ajax in het oefenduel met Anderlecht het eerste halfuur goed spelen, maar verdedigend liet het af en toe te wensen over.

'In het eerste halfuur waren er veel positiewisselingen en was er veel variatie in het spel', begint Jansen zijn analyse. 'Dat is precies wat Ten Hag wil zien van zijn ploeg. Tegelijkertijd lag het achterin wel vaak open, te open. Daardoor kon Anderlecht er een paar keer tussendoor lopen. Dan zie je wel direct het gemis van Matthijs de Ligt (ontbrak wegens voetblessure, red.). Je ziet dan hoe belangrijk hij is voor de ploeg en ook Tagliafico was er nog niet bij.'

Over anderhalve week wacht voor Ajax het duel met Sturm Graz en de vraag is in hoeverre de wedstrijd van vrijdagavond vertrouwen geeft richting het belangrijke affiche. 'Vooral op basis van het eerste halfuur moet je nu verder gaan. In de tweede helft viel de ploeg wel ver terug, al kwam ook wel door de wisselingen.'

Hassane Bandé

Eerder op de vrijdag, toen 'Jong' Ajax een oefenwedstrijd speelde tegen het tweede elftal van Anderlecht, raakte Hassane Bandé zwaar geblesseerd. De aanvaller brak zijn kuitbeen en scheurde de binnenband van zijn enkel. 'De komende maanden zit hij in de lappenmand. Dat is ontzettend triest. Hij heeft de tijd nodig. Hij komt van Mechelen, daar hebben ze een heel andere manier van voetballen. De tijd zou hij ook krijgen en om die reden was hij niet hier, maar bij Jong Ajax. Als dit je dan overkomt, is dat rampzalig. Helemaal voor Bandé. En ook voor Ajax, want ze hebben er wel acht miljoen euro voor uitgetrokken.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
433metdepuntnaarlinks
Schuurs en Wober hebben duidelijk nog een tijdje nodig. Afgelopen jaar zeker aangetoond veel potentie te hebben maar beide hebben wel een sterke zelfverzekerde leider nodig naast hun.
0 0
DonAdam
Op zich beter om nu al te weten dat Wober en Schuurs achterin echt niet kan en dat Mazraoui en Bakker als backs, ofschoon beiden aanvallend veel potentie hebben, met een dergelijk zwak centraal blok, echt niet kan.

Orejuela en Rasmussen graag z.s.m. verkopen en daarvoor een degelijke LCV halen.
1 -1
hallo1
De Ligt, Blind en Tagliafico ontbraken.

Dus je krijgt straks een hele andere defensie. Rechtsback positie blijft wel een probleemgeval. Kristensen en Orejuela is 10 miljoen weggegooid. Heb je niets aan. Mazraoui is geen echte back en maakte in verdedigend opzicht een zeer instabiele indruk, hoewel dat op basis van één wedstrijd is. Ik had nooit verwacht het te zeggen, maar kijk uit naar terugkeer van Veltman. Is ook geen held, maar wel beter dan de overige opties op die positie.
1 -2
KlasseLasse
tagliafico - de ligt - blind - mazraoui is prima te doen ik vond schuurs en orejuela echt dramatisch gisyeren
0 0
hallo1
Mazraoui was verdedigend ook dramatisch. Veel gevaar vanaf links voor rust. Veltman is dan toch de beste optie die we hebben als die terug is.
Met De Ligt, Blind en Tagliafico heb je wel meteen 3 hele andere spelers dan wat er gisteren stond. Hoewel Bakker als een van de weinige het goed deed gisteren.
1 0
insectenverdelg
de positionering bij de omschakelig was echt ongelofelijk slecht. sowieso hing t van los zand aan elkaar achtwrin. Orejuela uit zijn lijden verlossen en lekker naar Colombia laten gaan. dat gaat m niet meer worden.
4 -1